Posljednje pripreme za SHKM

04.05.2012.

Radovi na pozornici za središnje misno slavlje.

Ispred crkve sv. Kvirina u tijeku je postavljanje pozornice na kojoj će se održati program Susreta hrvatske katoličke mladeži i svečano misno slavlje u subotu 5. svibnja 2012. godine. Pozornicu dugačku 50 i visoku 7 metara vizualno osmislio je sisački akademski kipar Marijan Glavnik, a tehnički postavio Doming-projekt, objavljeno je na mrežnoj stranici Ureda za pastoral mladih Sisačke biskupije.

Pozadina pozornice oslikana je bijelom i nijansama plave boje koje simboliziraju nebo i rijeke biskupije. Uz nebo i rijeke na pozadini se nalazi i simbol mučeništva biskupa Kvirina - mlinski kamen. Donji dio pozornice obojan je bojom gline i ilovače koja predstavlja plodno sisačko tlo, izvor života za stanovnike ovoga kraja. Dinamični element strukture pozornice je kip svetog Kvirina pod čijim nogama izvire voda.

Simbolička krila golubice nadvijaju se nad središnjim dijelom pozornice na kojoj se nalaze glavni oltar i nacionalni križ Susreta hrvatske katoličke mladeži. Zanimljivo je istaknuti da su upravo ta krila i oltar poveznica s molitvenim bdijenjem mladih sa Svetim Ocem na glavnom zagrebačkom trgu, odnosno s euharistijskim slavljem na Hipodromu u Zagrebu u lipnju 2011. godine. Prostor ispred pozornice pripremljen je tako da u subotu primi trideset tisuća mladih koji će se kao rijeke svjetla slijevati na prostor oko sv. Kvirina i u zajedništvu sa svojim biskupima i svećenicima slaviti svetu misu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.