Veliki tjedan i svetkovina Uskrsa u Vatikanu

16.04.2011.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je raspored misnih slavlja i liturgijskih obreda koje će papa Benedikt XVI. predvoditi u Velikom tjednu i na svetkovinu Uskrsa.

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je 14. travnja raspored misnih slavlja i liturgijskih obreda koje će papa Benedikt XVI. predvoditi u Velikom tjednu i na svetkovinu Uskrsa.

Na Cvjetnicu 17. travnja, kada se slavi i 26. Svjetski dan mladih, Papa će na Trgu Sv. Petra u 9.30 sati blagosloviti palme i maslinove grančice i, na kraju procesije, slaviti Misu muke Gospodnje.

Na Veliki četvrtak 21. travnja u 9.30 sati u vatikanskoj bazilici predvodit će Misu posvete ulja u zajedništvu s kardinalima, biskupima i prezbiterima prisutnim u Rimu, kao znak tijesnog zajedništva između pastira opće Crkve i svoje braće u ministerijalnom svećeništvu.
Istoga dana popodne, na početku Vazmenoga trodnevlja, Papa će u 17.30 sati u bazilici Sv. Ivana Lateranskoga predvoditi Misu večere Gospodnje, tijekom koje će oprati noge dvanaestorici svećenika. Svi nazočni na obredu bit će pozvani dati milodare za žrtve potresa i tsunamija u Japanu.

Na Veliki petak, 22. travnja, u 17 sati u vatikanskoj bazilici Papa će predvoditi obrede Muke Gospodnje s klanjanjem križu, a u 21.15 sati predvodit će tradicionalni Križni put na Koloseju na kraju kojeg će okupljenim vjernicima uputiti svoju riječ i podijeliti apostolski blagoslov.

Na Veliku subotu, 23. travnja, Papa će u 21 sat u vatikanskoj bazilici predvoditi vazmeno bdjenje.
Na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 24. travnja, slavit će u 10.15 sati misu ispred bazilike Sv. Petra. Nakon mise će iz središnje lože na bazilici udijeliti tradicionalni blagoslov Urbi et orbi – Gradu i svijetu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.