Kako izbeći Držičevu od Ulice Grada Vukovara do Trga Petra Krešimira IV

11.07.2005.

Ovih dana mogu reći mnogim vozačima mora je vožnja Držičevom od Ulice Grada Vukovara do Trga Petra Krešimira IV.
Mnogi siguran sam nisu znali za alternativne pravce. Evo ih.
1. Smjer Zapad - Istok. Ulica Grada Vukovara - (ne skreće se u Držičevu, već se produžuje ravno do Heinslove) - na trećem semaforu (križanje Ulica Grada Vukovara - Heinzelova) skrećemo lijevo, treći semafor (križanje Heinzlova - Banjevčićeva) lijevo pa ravno kroz ulicu Kneza Ljudevita Posavakog do Trga Petra Krešimira IV. Tim sjerom se može i iz Držićeve s time da se umjesto ravno skrene desno u Ulicu Grada Vukovara.
2. Sve je isto do križanje Heinzlova - Banjevčićeva. Umjesto u Banjevčićevu nastavlja se ravno do Zvonimirove. Na križanju se skreće lijevo u Zvonimirovu.
3. Možemo umjesto točke 1 i 2 koristiti i Miramarsku, kao znam gužve su male.
4. Korištenje bicikla.

Vrijeme je putovanja i mnogi koriste autobuse za odlazak na odmor. Izvanredna linija Đamija (Trg Žrtava Fašizma - Vukovarska) je s obzirom na gužve ne pouzdana. Taksi također.
Najbliže točke tramvajskog prometa je Križanja Držićeva - Vukovarska, zatim Branimirova - Draškovićeva i Šubićeva - Zvonimirova.
Do busa za Autobusni kolodvor koji kreće sa Trga Žrtava Fašižma su može se doći tramvajskim linijama 1, 5, 9 i 17. Autobus polazi sa tramvajske stanice iz na koji tramavaji dolaze iz prvaca Glavni kolodvor i Trga Bana Josipa Jelačića. Autobus polazi 'kako piše' svakih 7 minuta tokom radnog dana i subotom i voze dva autobusa dok nedjeljom vozi jedan autobus svakih 15 minuta. koji kruži.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.