ponedjeljak, 20.11.2017.

MeđupostOnima koji imaju ideju lako je napisati novi post. Taststuta, miš, monitor ... ili samo telefon ...
Napisaću kratak tekst i dodaću slike. Svaki put razmišljam zašto su mi potrebne slike? Zato što su u kucanim tekstovima slova šturog oblika pa oko brzo preleti preko teksta. Slova su previše jednostavna i na njima se oko ne zadržava.
Kaligrafija je bila već nešto drugo. Sama slova su bila crteži sa pažljivo uspostavljenom ravnotežom veličina, balansom i ritmom. Ta slika je izražavala značenje kroz oblik. Kaligraf je crtajući slova tragao za ljepotom najvišeg intelektualnog reda, misaonom i prefinjenom.
Ne valja žuriti.
Kako onda tako ni sada.
Ukrasi se uvijaju oko slova pod pogledima. Uglasto pismo i kurziv raspravljaju se u redovima. Zaključci se sami nameću...
Kucani tekst svega toga nema. Zato su meni potrebne slike.

- 20:15 - komentari (14) - print - Međupost -

nedjelja, 19.11.2017.

VečernjaTiho živi zvijezda, negdje gore visoko i gleda kako skidam šal da njime vežem Mjesec. Pojaviće se On odmah na početku noći, tačan kao i uvijek.


- 18:28 - komentari (16) - print - Večernja -

subota, 18.11.2017.

Flažolet


Sa asfalta vrućeg puta, na periferiji kvadrature kruga, lagani dodir (flageolet) ivice. Treperi tanka zategnuta nit među nama.
Uhvati obim, dotakni žicu i obujmi nas flažoletom pjesme duše. Ti si moj čovjek.

- 14:47 - komentari (9) - print - Flažolet -

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se