petak, 15.12.2017.

Danas je "taj" divan danTreći rođendan je onaj prvi "kritični" datum koji, ako se preživi, ukazuje na našu stabilnost.

Kažu da su sljedeće kritične godine sedma pa dvanaesta, kada prijeti opasnost odustajanja.

Prvi ispit je položen.

Plovila sam ovim vodama kao u maloj barci na velikim talasima, ali sam se održala uprkos velikim oscilacijama. Uspjeela sam sačuvati oba svoja bloga (blizanca), Madredeus i ovaj. Sada mogu reći da je prva faza sna ostvarena. Posle svega sam naučila da ne treba brisati ni jedan svoj blog, ali i da treba dobro promisliti pre otvaranja sledećeg.

Sačuvala sam i tzv. zamjenske blogove Essential i Tragove vremena i vratila Kao nekada koji su u međuvremenu dobili svoj autentični profil i originalni izgled. Postali su svoji.

Plovimo dalje u malo većoj barci u nešto mirnijim vodama. Bogatiji za jedno iskustvo i mudriji za koju godinu.

četvrtak, 14.12.2017.

Maglovito svitanjeBuđenje u magli ostavlja utisak izgubljenog mjesta. Pa bijaše ili ne bijaše li izgubljeno u imenu grada, imenom njegovim izmicaše – magla u Beogradu – jer drugog imena ne imađaše, osim „Gdje?“, iz čiste želje da se locira i u mjestu orjentiše.
Tek kasnije su se počeli pojavljivati orjentiri u vidu visokih nebodera, a ona mliječna bijela zgusnuća su ih odvajala od zemlje, čineći od njih kule u vazduhu. Odjednom magla poče nestajati, blijeda trljati svoja leđa o zidove zgrada, a bjeličasti dim ih grliti u visini. Iako suncem tjeran, jedan oblak se zadržao, a njegovo središte je postalo izvor uzdignuća do Kraljevstva Neba.

- 09:15 - komentari (15) - print - Maglovito svitanje -

srijeda, 13.12.2017.

Kamen pamtiJesenska, šumna ulica, zagleda slijepe, zazidane prozore i raspala drvena vrata vremešne niske nagnute kuće pokraj puta i zasniva misao kako je stara i praznovjerna; tako prazna i napuštena čini joj se da je ta kuća tako savršeno tajnovita kao da se u njoj odigrala nekakva mračna stvar.
Svaki kamen neke kuće nosi energiju i pamti, pamti kao što to čini dragi.kamen.

- 14:59 - komentari (13) - print - Kamen pamti -

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se