srijeda, 20.09.2017.

Jutarnja kombinacijaJutro čini izvođenje malih rituala, a ljubav prema njima ničim se ne može opisati.
Kafa i kiša je savršena kombinacija jutra. Knjiga, štampa, internet, tv ... nepotrebno, dovoljno je gledati napolje i prepustiri se svim svojim čulima.Gledam kroz prozor i divim se maglovitoj tišini. Sve je lijepo, toplo, dok si unutra, neizrecivo.
Kapi kiše dodiruju tlo i poskakuju. Uzimam male gutljaje gorčine i mislim o njima. A one padaju i padaju...
utorak, 19.09.2017.

RukeŠta bi sve ove ruke mogle, a šta tek nokti ...
U njima je stvaranje, razaranje i molitva. One se igraju i mijese stvarnost u tanku koru preživljavanja.
Ruke nikada ne lažu. Nježne i meke, grube i suhe, obilježene su alatima svojih zanata.
Nevješte ruke lako raštimaju svijet i poremete skladni sastav duše. Vješte ga vajaju dok iz ruku umjetnika izlazi nešto više nego što pokazuje priroda. Imaju one svoje znakove, slova i priču i energiju dodira u onome što su jednom dotakle, ona ostaje.
Ono što sigurno znamo, iz prve je ruke, a kad se propušta iz ruke u ruku, postaje politika. Vlast i nasljedstvo prelazi iz ruke u ruku, a kad izgube kontrolu, one se ljute. Ima i onih koje se gube u uzaludnim pokušajima služenja nekom razjedinjenom biću.

Ja mogu svojim rukama zagrliti cijeli svijet, držati zamlju na dlanu.


ponedjeljak, 18.09.2017.

Kad kažem trebam te ....Ljubav je kad želim ti dobro, čista uzvišena, nježna i beskorisna, lišena grubosti i niskih strasti gimnastike duše...
Ali, kad pogled zaiskri okom i uzburka strasti, to je ljubav - trebam te, korisna i nedjeljiva, ona koja poslije razdora prelazi u haos. Dok smo zajedno, savršeno stanje kosmosa potčinjenog ljubavi ukazuje na to da harmonija obavija naš kosmos čvrstim pokrovom.
Ta ljubav je organska svjetska životna sila, strast u kojoj nalazimo erotsko shvatanje života.

"Razdor i ljubav naizmenično vladaju nad ljudima, ribama, zvjerima i pticama" (B 20).

<< Arhiva >>

jsp hosting free trial vps

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se