Aneta - Riječ putovanje. Život je putovanje. Zato mi ne putujemo da bismo pobjegli od života, već da on ne pobjegne od nas. Putujemo zajedno. - Aneta Prečica do sna

srijeda, 17.01.2018.

Promjena svih tih promjena
Kiša je promijenila sve dosadašnje promjene; kapi recituju novu poeziju na staklima, sapiru sve dojučerašnje bolove i patnje i poigravaju se stvarajući nove oblike po ulicama.
Brojim kapljice - jedna za kaznu, dvije za radost, tri za djevojčicu, četiri za dječaka, pet za zlato, šest za srebro. Sedam za tajnu koja se nikada ne smije reći ... Dragocjeni nakit prirode me gleda sitnim očima kapljica. U svakoj kapi odjekuje stvarnost. Poezija sitne kiše oglašava se grmljavinom misli.

Visoko do sivog neba uzdiže se drveće i gore, nevodljivo, ljubi kišnim krošnjama koje okapavaju. Poljupci pršte, kapljice se otkidaju sa lišća i vještinom transformacije u baricama postaju krunice kapljice kraljice.
Nastala je promjena svih tih promjena.


ponedjeljak, 15.01.2018.

Tako to ideDanas je vejalo i mi smo se, kao ptice, šćućurili. Ptice znaju. Uveče se žuta svjetlost uličnih svjetiljki razlila po onoj ljubičastoj bjelini.
Vrijeme je stalo, a meni je mirisala topla čokolada i hladna bjelina zimske večeri. Došla je samo da podsjeti da njeno vrijeme uveliko traje.Zlatno jesenje lišće i golo granje dobilo je dijamantski sjaj, ledeni kristali na travi u zimskom polju. Zamrznuta noćnim zaustavljanjem - slika zimske ljepote - snijeg, cvijeće i ptice. Traženje hrane je njihova glavna životna aktivnost.
A cvijeće?
Preuranjeno. Istrčavanjem se strada.
Kardinal kao da se ljutnuo, ali mi je ipak ubrao cvijet.
Tako to ide.

- 18:45 - komentari (9) - print - Tako to ide -

nedjelja, 14.01.2018.

Ime cvijećaLivade mirišu, a polja zovu da se približimo prirodi i život proslavimo bujnošću. Oblačim haljinu od cvijeća i uplićem pupoljke u barokne kose. Boje su poezija duše, a duša paleta boja u rokoko stilu.
Svira lepezna harfa i magija cvjeta u životu punom radosti. Rascvjetani kišobrani i nasmiješeni suncobrani me prate. Ne moramo se uvijek boriti za ono što volimo.
Zovi me imenom cvijeća.

- 11:39 - komentari (12) - print - Ime cvijeća -

<< Arhiva >>

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se