ŠTO TI ZNAŠ O MENI?

20.10.2021.



slika: digital artist


Ne skrivam nikakve velike stvari između vremena sna i buđenja niti sam korak dalje od tebe, ako sam se i pokrenula unutar kruga života.

Kad živa ponoć otkuca svoj ritam disanja i kad se bijeli snijeg zatvori sam u sebe, moje nevidljive oči zalutat će između tvojih plavih suza, odustat ću i baciti srce u ambis tvog života, slijedit ću samo tvoje srce koje šalje šifrirane poruke sa zvijezda.

Nema kraja između srca i srca, nema te ptice koja će preletjeti cijeli put i da neće naći onu dušu koja je čeka, dok mene od čeličnog neba čuva tvoja plava suza, a od tamnice neljudskog stvora me čuva tvoje zlatno srce.

Napisat ćeš pjesmu za mene, nećeš je objaviti ljudskim očima, ali očima anđela će biti vidljiva i razumljiva, očima anđela i srcu mome ta pjesma će biti najljepši poklon

Što ti znaš o meni?

Ništa... znaš samo, da sam plava vještica koja ti čita misli ili sam netko tko je zalutao u tvoj svijet, bez cjeline zaogrnuta i uspavana u sanjarenju ispod tog kamena gdje si me pronašao sklupčanu i zaboravljenu.

Što ti znaš o meni?

Ništa...znaš tek ono što ti ''slutnjom u duši'' darujem, tek ono što spava kraj spoznaje neznanja, tek ono što anđeli čitaju iz tvoje zlatne pjesme.


napisano: 01.04.2013. u 11.45h, iz 4. zbirke poezije "PLESAČ NA ŽICI" i objavljeno 02.05.2013. na portalu Magicus
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=93820

06 Veljača 2014 portal Očaravanje
http://www.ocaravanje.com/sto-ti-znas-o-meni/



http://www.digitalne-knjige.com/varga4.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-53-1
Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava


što ti znaš o meni- iz 2015

napiši nešto, ako želiš: (25) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2023. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.






<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.