ZATVORENIH OČIJU

02.10.2021.slika: digital art


Obojit ću riječi tamom paučine koja je ispletena oko mog srca za utjehu jeftinim pokušajima lažnog zlata, da se proda pod dragocjenost.

Iz trojstva svetosti neću izuzeti ništa, a tamo gdje se Nebo ljubi s oceanom moje i tvoje usne još nisu dotakle dno.

Albatrosi su raznijeli maštu u beskraj Svemira, odletjeli i zašutjeli i još uvijek gori ovo mjesto na Zemlji gdje stojim, gori mojom dušom, mojim životom i znam, da te susrećem u sebi, znam da me osjećaš u atomu onog kompasa, koji pokazuje sjever, znam sve.


slika: digital art

Dok se Mjesec stidljivo objavljuje i najavljuje svoju punoću, iznad mog balkona ne lete ptice, sve je tiho, čak i ružin grm šuti, čeka, anđeli su razumjeli i shvatili, da je žena najdragocjenije stvorenje, da su voda i Zemlja ono što u kraljevstvu života traje i daje.

Polako skupljam krhotine duše i dajem ih plavom anđelu na čuvanje, a ključ svega leži u prelomljenim linijama na dlanu koje pokazuju putokaz prema čudnim stanjima svijesti, prema dubini duše koja piše svoju sudbinu.


slika: digital art

Sutra, kad otvorim te velike zelene oči, zamirisat će jutarnja kava, zasjat će proljeće novog doba i moj svijet, taj tajni svijet, još uvijek će ostati potopljen u svojoj dubini – zatvorenih očiju.


napisano 26.3.2010. u 20:00h na portalu Magicus, iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=41535

i 25.12.2012. objavljeno ovdje na blogu
https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2012/12/1631355921/zatvorenih-ociju.2.html


http://www.digitalne-knjige.com/varga.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7673-60-4
Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

napiši nešto, ako želiš: (31) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.