"GLASNICI" - NOVA 12. ZBIRKA POEZIJE

30.10.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: Nenad Grbac

ISBN 978-953-354-076-4

''Nova knjiga na portalu

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

Zbirku poezije "Glasnici", Jadranke Varga, predstavit ćemo vam uz pomoć recenzije knjige:

RECENZIJA ZBIRKE POEZIJE "GLASNICI" HRVATSKE PJESNIKINJE JADRANKE VARGA

''Hrvatska pjesnikinja Jadranka Varga objavljuje svoje dvanaestu samostalnu zbirku poezije naslova "Glasnici". To je zbirka od 36 kratkih pjesama ili pjesama izraženih u kratkoj formi od kojih su neke gotovo nalik na haiku poeziju, ali to nije nikakva haiku poezija, nego jedan pokušaj da svoje misljenje i osjećanje izrazi na kratak način i kao što i pjesnikinja sama kaže:

"..... jer prvi puta zadržavam misao u kratkoj rečenici, zadržavam i sebe u kratkoj formi nekog postojanja bez puno raspisivanja i opisivanja pa mislim, da ću i tim kratkim pjesmama uspjeti doći do srca i duše mojih dragih čitatelja."

Po svom sadržaju to je egzistencijalno pjesništvo, ukoliko pod tim imenom mislimo na pjesništvo koje izražava mjesto subjekta bačenog u svijet, koji trpi, koji stradava, koji je strpljiv, koji je dobrostiv, koji ne zavidi, koji se ne hvasta i ne oholi, koji nije nepristojan, koji ne traži svoje, koji se ne razdražuje, koji zaboravlja i prašta zlo, koji se raduje istini, koji se raduje ljudima, koji vjeruje, koji se nada, koji podnosi i voli.

Prema tome, ova poezija bi bila više religijskog karaktera kao što je uostalom i čitavo pjesničko zdanje pjesnikinje unekoliko jedna pjesma o Bogu i ljubavi, ali i svjedočanstvo naše uporne borbe za smislom života kojem se suprotstavlja ništavilo i beznađe svijeta i jedan opis te borbe ovih posve suprotstavljnih veličina nalazi se i u pjesništvu Jadranke Varga.

Da bi se snašao u realnosti, čovjeku je potrebno više, nego općeniti subitak. Potrebno mu je pravo personalno Ti. Čovjeku ne treba samo nekakvo ono, ne samo nešto drugo ili neki drugi, potrebno mu je neko Ti, neko drugo Ja koje je sposobno za slobodu, pomoć, vjernost, dobrotu, razumijevanje, a u oslovljavanju postaje Ti, Ti koje prihvaća povjerenje i koje dariva povjerenje.

Sigurno je istina, da se na ovakav način ne mogu susretati svi ljudi, ali može bar nekolicina ili bi bar trebao postojati jedan čovjek koji bi mogao susretati čovjeka na taj skroz naskroz personalan način i na taj način stalno iznova stjecati i čuvati povjerenje u totalno upitnu našu zbilju, ali to je teško.

Odatle poezija koja se nada i koja vjeruje, koja se sjeća i ne zaboravlja kardinalne momente našeg života kada smo bili sretni, a sve kasnije što je došlo i što dolazi, samo je eksplikacija te temeljne strukture prvobitne ljudskosti koja je doduše izgubljena, ali će nanovo biti zadobivena u nekoj budućoj boljoj konstelaciji i to je fundamentalna poruka ove kratke zbirke pjesama koja se pojavljuje pred hrvatsko čitateljstvo kao glasnik te bolje budućnosti, a nama preostaje samo da se nadamo.

Dr Zlatan Gavrilović Kovač, Adelaide, 20.10.2017. ''


Onako uz put ćemo spomenuti da je i ta knjiga dostupna i u Epub formatu (format namijenjen čitanju knjiga na tabletima i mobitelima).

Tu knjigu, baš kao i sve naše ostale dosad objavljene digitalne knjige, moći ćete preuzeti s našeg portala tako da svojim mišem kliknete na link:

http://www.digitalne-knjige.com/varga12.php

te pažljivo slijedite daljnje upute o uvjetima preuzimanja digitalnih knjiga.

Posebno ćemo spomenuti i činjenicu da su sve digitalne knjige objavljene na našem portalu uključene u sustav ISBN (International Standard Book Number ili međunarodni standardni knjižni broj).

Time se te knjige i pravno izjednačuju s tiskanim knjigama što je posebno važno za sve autore knjiga objavljenih na našem portalu, jer se time i digitalne knjige objavljene u našoj nakladi, odnosno na portalu

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php

priznaju kao objavljena djela. Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala te da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Srdačan pozdrav

Uredništvo portala

http://www.digitalne-knjige.com/naslovna.php


Image and video hosting by TinyPic

https://www.facebook.com/groups/252210114806465/permalink/1825367557490705/

Dragi moji čitatelji,

ova 12. Zbirka poezije, „Glasnici“, nastala je u razdoblju od 15.08.2017. do 22.10.2017. kao posebna cjelina tematski neovisna od prve zbirke poezije „Sjena duše“, druge zbirke „Predvorje bijele tišine“ i davno napisane, a tek nedavno objavljene zbirke poezije iz moje mladosti „Gola žena“, kao i ostalih zbirki „Plesač na žici“, „Na trgu ptica“, „Duša anđela“, ''Izbrisano lice“, „Moj tajni svijet“, „Kamen nije sam“, „Oči pune zvijezda“ i „Tajna bijelih snova“ čineći period zapisivanja mojih razmišljanja izraženih u kratkoj formi pjesničkih minijatura o raznim životnim temama.

U ovoj 12. zbirci predstavljam potpuno nove pjesme pisane u kratkoj formi, a za razliku od mojih dosadašnjih pjesama koje su bile duže, ove su mi drage, jer prvi puta zadržavam misao u kratkom stihu, zadržavam i sebe u kratkoj formi nekog postojanja bez puno raspisivanja i opisivanja pa mislim, da ću i tim kratkim pjesmama uspjeti doći do srca i duše mojih dragih čitatelja.

Recenzent i ove zbirke je dragi prijatelj dr. Zlatan Gavrilović Kovač i opet je kao i uvijek nepogrešivo dodirnuo samu bit onog što sam htjela poručiti i reći ovom zbirkom poezije, „Glasnici“.

Jadranka Varga,
Zagreb, 15.10.2017.


https://www.magicus.info/sadrzaj/naslovnica/glasnici-nova-12-zbirka-poezije

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (17) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


TAJ MJESEC

29.10.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist UnicFantasy

Taj Mjesec, koji na nebu ispisuje moju sudbinu, kao da dolazi iz nekih sfera otkud nema povratka.

Otkud dolaze tajne šifre anđela, koje mi tihim šapatom govore poruke, a ja ih još uvijek ne razumijem, kako to da se lav zaljubio u lane i pao mu pred noge?

Puno je pitanja od početka svijeta do kraja drevnih naroda koji još uvijek ispisuju tajne šifre po zidovima sjećanja, a iznad mene se nadvilo nebo boje čelika, odvelo me opet tamo gdje je lijepo i samotno.

Opet otvaram dušu poetskoj inspiraciji, polako završavam moju čudnu pjesmu i zatvaram lažnu čežnju srca, koje je već odavno odabralo svog anđela.


napisano: 9.3.2013. u 10.40h iz moje 4. zbirke "PLESAČ NA ŽICI"
Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga4
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7889-53-1 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima
elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (20) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


OPET MI DOLAZIŠ U BLIZINU

28.10.2017.slika: digital artist

Ima jedna mala soba, toplija od topline, hladnija od hladnoće i u neko vrijeme u njoj se teško disalo, u njoj se teško nastanjivalo, hranili smo rakove u nama, oni su se povlačili, ali su bili u tom hladnom mraku i nisu se vidjeli, prepreke su nestajale jedna za drugom, zaboravio si svoj izvor i počeo citirati riječi iz knjiga, čula se glazba dalekih meridijana, čulo se more u tvojoj ušnoj školjci dok sam ti šaptala "volim te".

Tvoj pogled uvijek je znao otopiti ledenu masku uredno složenu u mojoj ladici donjeg rublja, rekao si "probudit ćemo noć", rekla sam "nećemo", rekao si "da", tad sam rekla "ne".

Zgusnuta u crvene ruže, koje si stalno donosio svakog ljetnog dana, dobio si naše zube, naše vlažne tragove, a umjesto crvenih ruža, rascvjetala sam tvoje usne i potrgala listove do tada ispisanih stranica tvog života, zapalila sam ih i pustila niz Mjesečev trak, da otprhnu kao latice crvenih ruža koje su padale po meni iz tvojih plavih očiju.


napisano 29.04.2005. u 6:56h | na iskrica weblog, a iz 1. zbirke
"SJENA DUŠE"


https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=52052

i 03.03.2011. objavljeno na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/opet-mi-dolazis-u-blizinu-2

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (15) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


PONEKAD

26.10.2017.slika: digital artist

Kao bijele magle koje su rasule svoju gustu kosu iznad panorame mog grada, kao ovo hladno jutro, kao zaborav koji doziva sjećanja, kao nešto iz čega ne miriši bijela ruža, kao nešto, kao galaktička stanica privremenog karaktera sa koje nema povratka, kao prazna hotelska soba, uredno namještena, sterilna, a sve što bilo, bilo je zbog tebe.

I kad sam te dozivala drugim imenima i onda kad se naš san zatvorio i po zidovima ispisao zadnju rečenicu, izdale su me ove bijele magle, umotale me u svoje bijele velove i učinile da opet nestajem u sebi.

Led na koži,. čelo naslonjeno na prozor, pogled tone u maglu, iza tanke zavjese sna, više ne živi onaj san o meni, onaj san o tebi.

Znam, sjetim te se ponekad, ali samo ponekad, ali ti ne znaš ni broj mog mobitela, jer je sve onda bilo sa smislom, a ja sam promijenila kontinent, promijenila sam i galaksiju samo da te se više ne sjetim.

Slušam pjesmu s radija koja spominje tvoje ime, zapisala sam ove riječi i sjetim te se, ali samo... ponekad.


napisano 08.01.2008. u 8:49h | na iskrica weblog, a iz 1. zbirke
"SJENA DUŠE"


http://iskrica.tportal.hr/weblogs/post.php?web=1461&log=217341

i 20.9.2011. objavljeno na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/ponekad-10

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (13) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


ZNAM

25.10.2017.
slika: digital artist

Ledeni trag nečeg je zaustavljen,
a opijena lakim snovima
u spomen na mrtve iluzije
izlazim tamo gdje pulsiraju zvijezde.

Znam da svjetlosni tragovi
znaju zavesti kao i riječi,
te lijepe zavodnice,
znam da se atomi uznemire
na slatkoću govora,
znam da se u mene upijaju
medeni poljupci duše
koji silaze preko tvojih usana,
sve znam.

Kao izvor neke daleke čežnje
duša se još uvijek traži, luta, pronalazi.

Pronalazi li se?


napisano 12.03.2008. u 18:22h | na iskrica weblog pod naslovom "put u tajnu... znam" a iz 1. zbirke
"SJENA DUŠE"


https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=230733

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (11) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


TRAJNI ŽIG

24.10.2017.slika: digital artist

U zrcalu gledam nedovršene konture cijelog svijeta ispisanog na mom licu, treba mi malo više rime, da bih u ovoj pjesmi bez posvete za svačiji ukus bila bezbojna, a da o stihovima i ne pišem i ne znam više tko mi je u modi ovih dana, nosim "casual" lica obješena oko mog vrata poput kamena kao reklamu mog srca.

Daj mi obećanje bez smisla i zagrlit ću te, trguj riječima kao ribom, zabavljaj ove maske što se smiju i odlaze svaka svojim bezbojnim tragom.

U mnoštvu sam pronašla svoj lik kako besciljno ide nekim stazama i ne zna gdje će se odmoriti, taj lik što zaboravlja zašto se uopće nalazi među tom masom i dok sam završavala površno pregledavanje kontura mog lica, zazvonio je telefon, neki glas me okrznuo svojom osjetljivošću, ali ne pronalazim se u svakom slučaju, jer zidove gradimo i rušimo sami.

A taj glas, milozvučan, mekan i pozivajući, obećava meni, maestralu duše, da će na nevidljivom mjestu moje kože ostaviti svoj trajni žig.


napisano 05.05.2005. u 7:06h | na iskrica weblog, a iz 1. zbirke
"SJENA DUŠE"


https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=52706

i 10.6.2009. objavljeno na portalu Magicus:

https://www.magicus.info/ostalo/poezija/trajni-zig

i 8.12.2012. objavljeno na blogu:
https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2012/12/1631263865/trajni-zig.2.html

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPicDANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299


http://www.forum.hr/showthread.php?p=65879891#post65879891
napiši nešto, ako želiš: (12) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


VOLIO SI ME

23.10.2017.slika: digital artist

Na graničnom području zadnje misli dolazim do tebe, da bih se sama sebi objasnila i dok sam izrastala iz sebe, hranio si me ljubavlju, prepoznavao među posrnulim siluetama u neko gluho doba noći, među onima koji neće pravocrtna gibanja, tražio si u meni krajnji smisao svog postojanja…. volio si me.

Iz rukopisa iskustva zrelijih godina kroz neke neukusne konverzacije dolazili smo do preklapanja puteva, križanja putanja i zaobilazili se u širokom luku, pokrivala sam se čežnjom i preko glave, samo da te ne nazovem.

Davno naslućeni posljednji mrak ostavio je tek jedva otvorena vrata za tračak svjetla, brisao si moje ime sa svojih usana svakim gutljajem žedne vode, ali… volio si me.

Dok su se drugi okretali za mnom, ti si me volio, išao si usporedo sa mnom, ali u drugoj dimenziji postojanja i dok sam još uvijek među onima koji neće pravocrtna gibanja, tvoje je postalo tako patetično predvidljivo, da sam shvatila…nema te više, iako si me volio


napisano 14.07.2005. u 13:04h | na iskrica weblog, a iz 1. zbirke
"SJENA DUŠE"


https://iskrica.tportal.hr/weblogs/post.php?web=1461&log=60039

i 22.9.2009. objavljeno na blogu:
https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2009/09/1626743003/volio-si-me.2.html

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPicDANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299


http://www.forum.hr/showthread.php?p=65879891#post65879891
napiši nešto, ako želiš: (13) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


NEDOSANJANI SAN

22.10.2017.slika: digital artist

Anđeli ne razumiju, anđeli ne govore.

Vidjela sam tri boje, jednu ljepšu od druge, vidjela sam tvoje oči jedne noći, pričao si, riječi su zavađale moje malo srce, mene nije bilo.

U sobi, Mjesec prepun sebe i svog sjaja, vratio me na granice prostora gdje nisam bila, pokazao je umore koje nisam doživjela i dok zauvijek gledam tu sjevernu zvijezdu i njen platinasti odsjaj iznad usnule panorame moga grada, Zemlja je opet u meni zadrhtala, oblak je prošao, taman i siv, predivan i dalek.

"Moj put, put bijelih oblaka"… daleko je daleko taj oblak od mene, oblak moje mladosti, a opet dalek i nedostižan, a ti vidiš da sam ostala ista i te silne godine što sam ih dijelila sa tobom, nisu me promijenile.

Pokreti tvojih energičnih usana još uvijek u meni izazivaju one titraje i želje, znao si potaknuti sviranje harfe u tankim žilicama nervnog sistema, znao si odvesti moj dah daleko od mene i ne vratiti mi ga... znao si, a znaš i sad.

Snovi te donose, dan te odnosi, "Ljubav koja nema kraj", postoji li tako nešto?

... naravno….


napisano 13.04.2005. u 18:53h | na iskrica weblog, a iz 1. zbirke
"SJENA DUŠE"


https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=50312

14.3.2011. na objavljeno portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/nedosanjani-san-2

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPicDANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299


http://www.forum.hr/showthread.php?p=65879891#post65879891

napiši nešto, ako želiš: (15) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


STRANAC

21.10.2017.slika: @Realengo


ove ulice
još ne poznaju
korake moje
tu sam stranac
tu sam ona
koja hoda
kao sjenanapisano: 15.10.2017. u 18.30h iz 12. neobjavljene zbirke poezije;
na današnji dan, 21.10.2016. sam završila jedno poglavlje života


https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

napiši nešto, ako želiš: (14) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


12.

20.10.2017.završila sam 12. zbirku poezije.... uskoro izlazi....

DANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299


http://www.forum.hr/showthread.php?p=65879891#post65879891


napiši nešto, ako želiš: (17) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


BILA SAM MU...

19.10.2017.slika: digital artist

Bilo je to šaputanje duše zanesenjaka, romantičara opčinjenog dubokim pogledom moga zelenog oka.

U tom vremenu bila sam mu ključna tema, bila sam razbijena čaša slučajno pala na pod, bila sam mu strast gdje je slijetao kao jata umornih ptica na putu prema jugu, bila sam mu sve.

Mirisao je opojno eterično ulje mediteranskih borova i nosio mi njihove iglice na dar, opisivao mi je leptire koje je sretao na svom putu, pokušao mi je dočarati šum vjetra dok mu je lelujao kroz kosu.

Gledali smo te slike, zajedno smo topili svoja tijela u eteričnim uljima, dok su ljetne kiše ispirale i posljednju kap prašine ljeta, brisali smo bez dodira jedno drugo.

Iznad bola postojanja, iznad naših uznemirenih duša, iznad strasti susreta, još uvijek zalutam u te mirise eteričnih ulja.


napisano 04.08.2004. u 0:15h | na iskrica weblog, a iz 1. zbirke
"SJENA DUŠE"


https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=29707

4.2.2010. na objavljeno portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/bila-sam-mu

4.2.2010. objavljeno na blogu:
https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2010/02/1627238959/bila-sam-mu.html

23.3.2011. objavljeno na portalu Magicus:
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/bila-sam-mu-2

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPicDANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299


http://www.forum.hr/showthread.php?p=65879891#post65879891

napiši nešto, ako želiš: (18) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


JOŠ UVIJEK

18.10.2017.


Image and video hosting by TinyPic
(slika: digital artist)


Još je par sati do ponoći,
još je par sati do zatvorenih vrata raja,
još je par sati do vrata sna iz beskraja
i kad se oči sretnu s oltarom noći
gdje dogorijeva svijeća života,
znam, životne latice će se okrenuti prema meni
i pročitat ću one prelomljene linije života na dlanu.

Još je par sati do ponoći,
kad podignem pogled,
srest ću tu plavu bistrinu tvojih očiju,
srest ću tvoju čistu dušu,
a u igri svjetla i sjene
na pragu zatvorenih vrata raja
uvijek ću dopustiti,
da me tvoj pogled opet osvaja.

Magla snova prostire se ispred mene
čitajući tajne šifre svojih simbola,
pokušat ću opet odvojiti svoj lik iz Zemlje,
pokušat ću opet izdvojiti svoju dušu
i pokloniti je tebi u ovoj noći,
jer je još uvijek
par sati do ponoći.napisano: 14.2.2009. u 20:48h na iskrica weblogu, a iz 8. zbirke poezije
"MOJ TAJNI SVIJET"


http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=293450

posveta u ovoj knjizi:
moj tajni svjet, izbrisan u vremenu sjećanja...
živi u mašti mojih noćnih poetskih lutanja

"Operi sebe od sebe,
bijeli cvjetovi rastu u tišini." ...Rumi

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga8.php

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN brojevi su: 978-953-8054-81-5; Format: Exe (izvršna datoteka) ISBN 978-953-8054-82-2
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove pjesme u prozi ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.


Image and video hosting by TinyPic

DANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299


http://www.forum.hr/showthread.php?p=65879891#post65879891

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (15) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


SJEĆANJA

17.10.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

Bilo je to vrijeme sanjara,
slikanja po vršcima nervnog sistema,
bilo je to vrijeme boja i snova...

I pitam se,
kakve je boje tvoj dah,
kakvog su okusa tvoje ruke?

Postoji li još to vrijeme sanjara?

Često zalutam
u tamne koridore tajnovitih misli
kao da listam knjigu,
i kao da vrijeme zastane
poput mog daha...


napisano 23.04.2008. u 19:13h | na iskrica weblog a iz 8. zbirke

"MOJ TAJNI SVIJET"


https://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=238265

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga8.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN kod NSK 978-953-8054-81-5; Format: Exe (izvršna datoteka) ISBN 978-953-8054-82-2 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic

DANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299


http://www.forum.hr/showthread.php?p=65879891#post65879891

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (21) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


15.10.1921.

15.10.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: shadow

Image and video hosting by TinyPic

nikad ti nisam napisala pjesmu

nikad te nisam u stihovima opjevala

ali si bila svjetlost

koja me cijeli život pratila


| napisano 15.10.2017. u 09:05h |

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/


Image and video hosting by TinyPic


DANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299


http://www.forum.hr/showthread.php?p=65879891#post65879891

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (20) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


HVALA TI...

14.10.2017.slika: digital artist

Dogode se tako neki dani… neke noći… neka predvečerja, kad se noć prikrada danu, tiho i najtiše ga smijeni i caruje cijelo svoje darovano vrijeme. dogodi se tako, da me netko potraži u tišini predvečerja, uzme me za ruku i odvede u svoje priče, u svoje živote i sadašnje i one davno proživljene, dogodi se tako, da dim cigarete obavije sliku na zidu i oslika svoju konturu, a ispod neba je sve onako kako biti treba.

Konture dima… ova večer ima dobar ukus… plamen svijeće, dim cigarete koju puši najdraža osoba na svijetu, a unutar srca je sve kristalno jasno i najplavije oči na svijetu zauzele su mjesto, otopile led života i učinile, da ovaj svijet izgleda savršeno dobro.

Tamo gdje spavaju smaragdi i rubini, ništa se ne događa, samo kamen uronjen u svoje dno, ali tamo gdje se vide najplavije oči na svijetu, tamo je život zamagljen srećom i romantikom, tamo je najljepša melodija života.

Čak i na ovako tužan dan, u ovako tužnom trenutku kad se prisjećamo, ne samo na ovaj dan, srećo moja, hvala ti što si mi rekao: "kad sam te vidio, u tom koridoru ljudi, ono svjetlo je padalo samo na tebe i prišao sam ti".


napisano 01.11.2008. u 18:40 | na iskrica weblog i stavljeno na ovaj blog 21.11.2011., a iz 1. zbirke "Sjena duše"

http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=270849

http://shadowofsoul.blog.hr/2011/11/1629642228/hvala-ti.html

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPicDANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299


http://www.forum.hr/showthread.php?p=65879891#post65879891

napiši nešto, ako želiš: (12) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


NAKON TAMNE SJENE

13.10.2017.


Image and video hosting by TinyPic
slika: digital artist

Netko pije vodu mog života i ispija svaki gutljaj sa posebnom željom, da traje vječnije od vječnosti, cvjetovi usana se listaju, padaju u rijeku, a ona ih odnosi u plave noći što su došle tako tiho i nježno, da sam pomislila kako se to nikada neće dogoditi.

Iz smrtnog straha od ljubavi, Ljubav me dovela u svoje odaje i poklonila mi se u svojoj uzvišenosti, više ne živim bijele noći, tamna sjena je odletjela i sa sjetom se prisjećam tuge kako je lakih koraka otežavala moj pohod prema sreći.

Lijepo je imati svoju sjenu, ali ne tako tamnu kakva je bila sjena što je prolazila kroz mene, oči su mi vezane za tvoj lik i sneno ti pružam ovu plavu sjenu za šetnju prema koridorima ljubavi.


napisano 04.05.2008. u 22:08h | na portalu iskrica weblog, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"
http://www.iskrica.com/weblogs/post.php?web=1461&log=240242

i 13.8.2009., 3.5.2011. objavljeno na portalu Magicus
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=28064
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=62238

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPicDANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299


http://www.forum.hr/showthread.php?p=65879891#post65879891


napiši nešto, ako želiš: (17) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


RECI MI

12.10.2017.slika: digital artist

Bio je to plač pustinjaka u tami, o pjesmo moja, kojom bojom da te sad napišem, kojim riječima da te opišem i kome da te pošaljem?

Gdje mi je bilo srce, dok je uspavano snivalo u tišini noći, gdje su mi bile misli dok sam na oltaru tamne zore palila svijeću života, Ima li me ispod punog Mjeseca, gdje sam saznala tajnu života, otkud sam došla i zastala ispod ovih zvijezda koje se nebrojeno puta igraju tuđim sudbinama?

Ispod stoljetnog hlada za vrijeme punog Mjeseca nema drugih sjena, a ja opet u ogledalu gledam kako su moje sjene zagrljene, zaigrane i skladne, opet me zaziva starica iz tame čudeći se toj čudnoj knjizi mog života.

Sa nebeskog baršuna zvijezde gledaju očima mačke, a srce postavlja pitanja, postavlja tražene odgovore, sjeća se budućih osamljenih gradova, praznih trgova ptica gdje više nema nikoga, kako sam još živa iznutra, kako mi Svemir otkucava moj davni nemir, kako zlatna duša objavljuje svoju želju, ah, pjesmo moja, kojom bojom da te sad pišem i kojim riječima te opišem?

Na ovom globusu, starijem od mog postojanja, gori još uvijek to mjesto gdje stojim.

Reci mi, pjesmo moja, mogu li dva oka jednako gledati, mogu li dvije duše isto sanjati, može li to jedno biti na suprotnim polaritetima kaleidoskopne svjetlosti?

Ne znam... ostaju prazni odgovori bez pitanja i to malo srce bačeno u tišinu noći.


napisano 4.4.2010. na blogu, a iz zbirke poezije "SJENA DUŠE"
https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2010/04/1627355572/reci-mi.html

i 12.10.2011. objavljeno na portalu Magicus
https://www.magicus.info/ostalo/poezija/reci-mi-pjesmo-moja

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPicDANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299


http://www.forum.hr/showthread.php?p=65879891#post65879891


napiši nešto, ako želiš: (14) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


POSTOJIŠ KAO PREPREKA ZA SVE DRUGE

09.10.2017.(slika: digital artist)

Nemam više u vidokrugu neka daleka nebeska tijela koja se eliptično točno gibaju svojim zacrtanim pravcima, dok u vodi nečije oči gledaju i traže dno, a to je mjesto gdje se uči, prizna i zaboravlja.

Nalaktila sam se na prozor i u dalekom horizontu mladog jutra tražim na oblačnom nebu neki oblačić koji ima oblik tvojih očiju, dok me promatra nečiji pogled, ali ti postojiš kao prepreka za sve druge koji mi žele prići i rasplinuo bi ih sve u pet smjerova, rasplinuvši tako i mene.

Između trepavica osmijeh bi odletio kad se sjetim tebe, a u svjetlosni okvir stavljam tvoju sliku i vidim kako ta modra idila donosi blaženstvo kad god te pogledam.

U nekim podzemnim hodnicima još nam duše lutaju, jer se nisu srele i kao neka rajska stvorenja traže se u tim nepoznatim koridorima, a znam da će im anđeli pomoći da se sretnu.


napisano 13.7.2009. | na portalu Magicus, a iz 1. zbirke "SJENA DUŠE"

https://www.magicus.info/ostalo/poezija/postojis-kao-prepreka-za-sve-druge

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7673-60-4 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPicDANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299


http://www.forum.hr/showthread.php?p=65879891#post65879891


napiši nešto, ako želiš: (18) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


U "LAGVIĆU" VEČERAS

07.10.2017.slika: digital artist

Rekoh ti,
odvedi me negdje izvan grada
u topli kutak nekog restorana,
da osvježim grlo rum-colom
i dodirnem te krišom pod stolom
uzdrhtalim nogama
i zaboravljenim pogledima.

Rekoh ti,
zapali mi cigaretu
očima neka gori,
jer ne znam držati
nešto što gori,
opeći će me, bojim se,
opeklo me jednom
vrlo neugodno.

Odveo si me tamo
gdje sam željela,
u topli kutak tog restorana
pod stolom sam te dodirnula
svojim nogama
i osjetila da pripadaš tom kutu…
i meni… jednim dijelom
svog zaboravljenog dodira.


napisano: 1981. bila sam stara tek 24 godine, a iz 3. zbirke

GOLA ŽENAhttp://www.digitalne-knjige.com/varga3.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-34-0
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPicDANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299

napiši nešto, ako želiš: (20) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


PORUKA

06.10.2017.


napisano: 28.8.2009., a pjesma je iz moje 5. knjige poezije
"NA TRGU PTICA"slika: digital artist Juli Snow White.com

Probudilo me Sunce, taj predivan žuti disk koji mi se svake zore objavljuje na putu prema odredištu, kocka dana je pala na broj 28, još par dana do kraja ovog mjeseca i više nikad ovaj datum ove godine.

Osjećam da mi dolaze glasnici promjena, iz dalekog Svemira pulsira zvijezda, sjajna i tamna, prekrasna i daleka, a vibracija usporava kako se približava mom slušnom sustavu.

Je li to mladi Svemir ili je poruka iz pradavne prošlosti u mom prasjećanju, vizija neotvorenog pisma, pismo i poruka iz prasjećanja?

Život mijenja svoj pravac, stvarnost se razvlači na svom slabašnom tlu, a mašta i dalje plete svoje uzorke, to ne znam, ali uvijek sam voljela svjetlost, njenu brzinu, samo ne mogu gledati u nju, preoštra je, prejakog intenziteta, oči duše su mi još uvijek ranjive i bolne, a u te lijene beskrajne dane kad se zora želi družiti sa sutonom, u te trenutke kad duša ima svoje akorde dozivanja, tada su varke podmukle, čarolije prekrasne.

I dok je vjetar lagano pokrenuo noćno lišće, utonula sam u San, da bih se jutros gledala drugačija, jer moj život prate dva anđela, ta spoznaja je tiho uvučena u sjećanje i ostala je, a ti mi otvori dušu i pogledaj gdje si vratio srce nakon što je dugo vremena bilo vani.

Ti si čovjek koji mi ga je ponovo vratio, stavio ga na mjesto otkud je bilo izvađeno i lutalo godinama, dok svilena krila anđela tiho šumore kao što kišne kapi daju blistav pogled plavog neba, tako i ja ovu pjesmu poklanjam sebi, bez mjere i težine, bez značenja sa značenjem, ovu pjesmu poklanjam sebi i zatvaram dio gdje je duša lutala.

Iako volim ta lutanja, jer ću lutati dok sam živa, vidim obalu gdje dolazim kad su jake oluje, u moju zavjetrinu snova, u taj beskraj otkud će uvijek isteći onoliko bisera koliko ih poklanjam tebi.


http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2012/11/1631221562/2882009.html
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=29050
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7889-83-8 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPicDANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299

napiši nešto, ako želiš: (15) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


STIGLA JE TISKANA KNJIGA "KAPI ROSE"

05.10.2017.
slika: Shadow

ISBN broj: 978-953-354-062-7


http://www.digitalne-knjige.com/kapirose.php

autori:

ANĐA JOTANOVIĆ

ŽELJKA KOŠARIĆ SAFIRIS

TANJA REPINAC

JADRANKA VARGA

dr ZLATAN GAVRILOVIĆ KOVAČ
slika: Nenad Grbac


napiši nešto, ako želiš: (13) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


ELEGIJA JESENI

04.10.2017.slika: digital artist

Moje su noći pune ruža i vina,
moja su jutra prazna oduvijek bila,
a kad dođe jesen, zaboravim sunce,
predam se kišama, vjetru i olujama
koje haraju tijelom mojim.

Oduvijek sam voljela kišu i mrak u sobi,
oduvijek željeh nešto da me spasi te kobi,
a imala sam samo sebe u danima bez kraja
i željeh samo jedno,
da se ne osjećam tako bijedno.


napisano: 1978. bila sam stara tek 21 godinu, a iz 3. zbirke

GOLA ŽENAhttp://www.digitalne-knjige.com/varga3.php
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-34-0
Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPicDANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299

napiši nešto, ako želiš: (13) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


J E S E N

03.10.2017.(slika: digital artist)

Jesen tiho je došla
i provukla svoj prohladni dah
u moj dan,
kroz prozor je jutro odletjelo
i odnijelo mi san.

Sivom koprenom kiše
jesen prekriva moj put
i svojim hladnim pogledom
zaviruje u svaki kut
tamo gdje smo došli
i gdje ćemo otići
pod zaštitom sjene
i pod vodstvom noći...


napisano 7.9.2010. u 7.30h | na portalu Magicus, a iz 4. zbirke
"PLESAČ NA ŽICI"


http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=49788http://www.digitalne-knjige.com/varga4.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7889-53-1Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (16) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


BESKRAJ

02.10.2017.


Image and video hosting by TinyPic
(slika: digital artist)

Što je vječnost prema meni
koja plovim ovim Svemirom
i gleda me poput zvijezde lutalice
zaogrnutu najtišim nemirom?

Što je nebo plavo u daljini
koje tako bolno dušu obavija
vraćajući me samoj meni
kao list što se na vjetru savija?

Što je beskraj Neba, kad sam sama
u sebi pronašla mir i ljubav
i ne dotiče me više hladna tama,
jer mi je ispunjen život sav?

Tko će čitati ove silne stihove,
ako nećeš ti
i tko će listati ove stranice
bježeći sa mnom opet jednog petka
na jedan otok u Jadranu,
ako nećeš ti?


napisano 5.3.2012. | na portalu Magicus, a iz 2. zbirke "PREDVORJE BIJELE TIŠINE"

https://www.magicus.info/ostalo/poezija/beskraj-6

Image and video hosting by TinyPic

http://www.digitalne-knjige.com/varga2.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7889-28-9 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPic

2.10. danas je Dan anđela čuvara: “Anđeli su svjetla zapaljena na Svjetlu što nema početka” – piše o njima sv. Ivan Damašćanin.

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (11) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.


PISMO PRIJATELJU-PRIJATELJICI

01.10.2017.slika: digital artist

hvala ti što si uz mene
i razumiješ one tajne akorde
koje duša iz dubine svemira sluša

hvala ti što si uz mene
kad mi srce zadrhti od brige
i kad ne zna kamo bi se okrenulo
da se ne bi zaboravilo

hvala ti što si uz mene
i kad me radost obuzima carujući životom
hvala što si uz mene
i dijeliš svoj život
svojom duše ljepotom

hvala što si uz mene
i kad te nema
ali tvoja duša je pokraj moje
i tiho se priklanja sjeni mojoj
kao što se i moja priklanja tvojoj

hvala ti što znaš
i što me ovakvu prihvaćaš
a ne kakvu me vide
neki čudni ljudi
hladnog i distanciranog srca

hvala ti za sve
prijateljice/prijatelju moj(a)...


napisano: 19.07.2017. u 13:55h iz zajedničke zbirke

"KAPI ROSE"

Anđa Jotanović,
Željka Košarić Safiris
Tanja Repinac
Jadranka Varga i
dr Zlatan Gavrilović Kovač


Image and video hosting by TinyPic

ISBN kod NSK 978-953-354-062-7

http://www.digitalne-knjige.com/kapirose.php

https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

napiši nešto, ako želiš: (10) * ispiši * #


@Copyright 2005. - 2022. Jadranka Varga - /shadow-of-soul / Blog je zaštićen zakonom o autorskom pravu. Svako kopiranje, prerada ili korištenje bloga u komercijalne svrhe je zabranjeno i zakonski kažnjivo.