PORUKA

06.10.2017.


napisano: 28.8.2009., a pjesma je iz moje 5. knjige poezije
"NA TRGU PTICA"slika: digital artist Juli Snow White.com

Probudilo me Sunce, taj predivan žuti disk koji mi se svake zore objavljuje na putu prema odredištu, kocka dana je pala na broj 28, još par dana do kraja ovog mjeseca i više nikad ovaj datum ove godine.

Osjećam da mi dolaze glasnici promjena, iz dalekog Svemira pulsira zvijezda, sjajna i tamna, prekrasna i daleka, a vibracija usporava kako se približava mom slušnom sustavu.

Je li to mladi Svemir ili je poruka iz pradavne prošlosti u mom prasjećanju, vizija neotvorenog pisma, pismo i poruka iz prasjećanja?

Život mijenja svoj pravac, stvarnost se razvlači na svom slabašnom tlu, a mašta i dalje plete svoje uzorke, to ne znam, ali uvijek sam voljela svjetlost, njenu brzinu, samo ne mogu gledati u nju, preoštra je, prejakog intenziteta, oči duše su mi još uvijek ranjive i bolne, a u te lijene beskrajne dane kad se zora želi družiti sa sutonom, u te trenutke kad duša ima svoje akorde dozivanja, tada su varke podmukle, čarolije prekrasne.

I dok je vjetar lagano pokrenuo noćno lišće, utonula sam u San, da bih se jutros gledala drugačija, jer moj život prate dva anđela, ta spoznaja je tiho uvučena u sjećanje i ostala je, a ti mi otvori dušu i pogledaj gdje si vratio srce nakon što je dugo vremena bilo vani.

Ti si čovjek koji mi ga je ponovo vratio, stavio ga na mjesto otkud je bilo izvađeno i lutalo godinama, dok svilena krila anđela tiho šumore kao što kišne kapi daju blistav pogled plavog neba, tako i ja ovu pjesmu poklanjam sebi, bez mjere i težine, bez značenja sa značenjem, ovu pjesmu poklanjam sebi i zatvaram dio gdje je duša lutala.

Iako volim ta lutanja, jer ću lutati dok sam živa, vidim obalu gdje dolazim kad su jake oluje, u moju zavjetrinu snova, u taj beskraj otkud će uvijek isteći onoliko bisera koliko ih poklanjam tebi.


http://www.digitalne-knjige.com/varga5.php

https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul/2012/11/1631221562/2882009.html
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=29050
https://blog.dnevnik.hr/zajednoprotivplagijata/

Image and video hosting by TinyPic

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem ISBN 978-953-7889-83-8 Sva autorska prava pridržana. Ni jedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.

Image and video hosting by TinyPicDANTE, RODEZIJSKI GONIČ, NESTAO ... VLASNIK JE OČAJAN, U POTRAZI - ZVATI BROJ

098 624 299

Reci nešto, ako želiš (15) X ispiši X #

HVALA NA POSJETI

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.