21

srijeda

srpanj

2021

Mojoj majci

Draga Mama ,
danas smo se družili malo duže nego inače , trebalo mi je....fališ.
I tvoj dom je na divnom mjestu, ispod drveća gdje se nalazi mala klupica pa sam mogla sjesti i u miru se s tobom ispričati. Do mene je jedna žena pila pivu i kad je vidjela da ju gledam rekla je da su ona i muž to tako zajedno ponekad pa je ona došla s njim popiti sada kad ima želju. Tak da bum i ja drugi put kavu donijela pa da kafenišemo.
Bajram je....sjetila sam se kad sam dolazila. Sada bi ti napravila svoju čuvenu baklavu i zvala me " aj sine , navrati. Onakva je kakvu voliš". A ja bi sva nadrdana od posla , briga i života grubo odbrusila da nemam vremena i da pošalješ po djeci. Žao mi je...jako mi je sada žao.
Danas sam ti donijela aranžman koji sam sama složila. Ti , kao nesuđena cvjećarica bi bila ponosna. Bila bi i ponosna da možeš vidjeti šta sam sa ove svoje dvije lijeve ruke i iskrivljenim prstima učinila i čime se bavim. Uvijek si govorila da mogu a ja tebi...ajd nemoj, imala sam poklonjenu dvojku iz likovnog.
Imam veliku obitelj , svi zdravi i veseli. To mi je najbitnije u ova luda vremena. Sjetila sam se dok sam bila kod tebe kako bi ti sada za vrijeme korone vjerojatno deset puta dnevno zvala i govorila da imaš sve simptome. Daniel i ja smo se smijali ko neki klinci jer sam te oponašala. Iskreno...sve ti više sličim i sve više zvučim ko ti. Ali ok....cure mi se smiju pa mi kažu " Eeee Hato moja " .
Da , da....Hato moja , luda su vremena a ti fališ jer bi sa svojim fix idejama svima uljepšala dan. I šugavo je to što nisam znala dovoljno cijeniti to vrijeme koje smo imali , što sam na sve grintala i vječno ti nalazila mane. A ko je bez grijeha....ko????
Drago mi je da si mir pronašla u zelenilu, okružena drvećem i cvijećem . Dođem ti brzo sa termosicom kave i sa nekom novom pričom d

01

četvrtak

srpanj

2021

Okrugli...kad prije...

...stiglo i mene famoznih 50. Kažu najbolje godine. Ja vjerujem da je svaka najbolja ako znamo živjeti. Istina je da sam tek sada počela uživati punim plućima
Pustila sam našu stvar , pijem kavu i čitam poruke koje stižu. Srce mi je puno jer sam okružena divnim prijateljima i poznanicima koji vide ono što jesam. To je ,uz obitelj moje najveće bogatstvo. Ljudi s kojima se smijem i plačem , s kojima nema skrivenih namjera i gdje je sve iskreno.
Prebacila sam na Čolu i njegovu " glavo luda ", drmuckam ovu veliku rit u ritmu i ne kužim kak je 50 puno godina...kaaak????? Meni je šušur u glavi , bedastoće na pameti i ne mislim da se trebam uozbiljiti. Isto tak ne znam kad prije ,gdje i čije sam to godine pobrala. Mislim...ak nekom fale njegove eto ja ih našla pa nek dođe po njihcoolSebi sam zaželjela da što duže zadržim to dijete u sebi , osmijeh na licu i ludost u glavi nut

13

nedjelja

lipanj

2021

Sveti Ante , Godišnjica , Rođendan...

..i još šošta nešto bi stalo u ovaj dan ali nećemo pretjerivati.

Na današnji dan , točno prije devet godina pao je onaj famozni prvi poljubac od kojeg su mi se odsjekle noge. Od tada pa do danas kroz bure i oluje , po kiši i suncu mi , napola munjeni koračamo zajedno. Nema tu puno filozofije....strasno se volimo , strasno se i svađamo. I to je to.

Ali...danas moje mačje čudo slavi svoj prvi rođendan. Tak otprilike ispada da je rođena. Pa smo odlučili da to bude naš dan i da slavimo skupa.Torta s jagodama. Za nas a i mica se zove Mia Jagodica :))Mia uživa sa cimericama u delicijama. Mažene i pažene. Kao i svi u ovoj našoj obitelji.
Zato zahvaljujem Svetom Anti na ovom blagoslovu. Samo da smo svi dobro i da smo dobri jedni drugima.

12

ponedjeljak

travanj

2021

U prolazu...

...na trenutak sve što je bilo prođe kao film kroz misli . I ne skidam osmijeh jer duša se smije napokon a srce tuče luđački želeći iskočiti iz grudi . Srce želi biti sigurno u tvojim rukama....onako , kao nekada. Onako kako smo si obečali.

Putujem...lovim svoje snove . Utirem put da me lakše nađeš.Snivaj ušuškan u svoje snove , svoje priče i želje. Budi dobro i budi siguran. I traži sreću da ti osmijeh titra i da duša skače.....živi....živim....volim.

25

četvrtak

ožujak

2021

U sjeni nedodirljiva...

....čekam da prođe odstrel i lov na vještice. Trenutak u kojem ću biti sigurna da sljedeći korak neće biti bolan.Svaki trenutak i svaki dah je dragocijen. Ne treba čekati nego skakutati s osmijehom kroz život. Iako te ubaci u žrvanj i dobro samelje treba naći način da od tog brašna napravimo kvalitetan kolać.Vjerujem da Bog ima dobar razlog zašto idem ovim putem. I da će svaka suza imati smisla i svaka osoba dobiti zasluženo. Vjerujem Njemu jer sve ostalo i svi ostali nemaju smisao i svrhu.

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.