Film/stvarnost pitanja i odgovori

09.06.2019.

Prije par dana sam dobio zanimljivu sliku putem whatsappa. U kojoj su odgovori na puno pitanja, iako odgovore uglavnom znamo
fotka još bolje to predočuje. Sad ću iskoristit situaciju da navedenu sliku objavim, ali idemo redom, prvo pitanja.

Ako ste se pitali zašto Brešan u svom najnovijem filmu postavlja pravo pitanje i zašto su apsurdi koji se događaju u stvarnosti, u filmu podignuti na jednu višu razinu. Zašto se u stvarnosti događaju raznorazna situacije (krivo mjesto vrijeme,ubojstva...) kao u našoj vrhunskoj seriji uspjeh zašto je kino Grič privatizirano i zatvoreno, zašto isto planiraju i sa kinom Europa, zašto je HAVC u banani i produkcija nema kapitala pa film distribuira 2 godine nakon što se snimi. Zašto se kojekakve bolesne ideologije od strane politike upliću u koncepte dramske umjetnosti, zašto su u 8.povjereniku političari sposobni i na strani naroda, ako vas zanimaju odgovori na ta i ina pitanja koja sam zaboravio navesti ovdje je odgovor.



I, da pošto je ovaj blog kao i ja, i večina vas koji ovdje navratite alergičan na politiku, u komentarima ne moramo o politici, evo možemo o kinematografiji, na to se post u biti i svodi. Jeste li gledali Brešanov najnoviji film? da iznesete dojmove, sa kojim od likova iz uspjeha bi se poistovijetili? prepoznajete li se u nekim dramama?

život je pozornica,dramska umjetnost je njegova projekcija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.