Nekad bilo sad se spominjalo

19.05.2018.

Danas sam prošao rekapitulaciju zadnjih par godina.Radi se o tome da sam neznam niti ja kojim slučajem uspio pronać neiskorišteni kupon večernjaka.Svi se još vjerovatno sjećamo te akcije zamjene kupona ponedjeljkom za besplatne kino ulaznice.
Iako je to bilo prije samo 5-6 godina imam dojam kao da je prošlo cijelo stoljeće.A to je bio jedan vrhunski period,koji nažalost više ne postoji.
Brzinom svjetlosti je došlo u javnost a istom se i brzinom povuklo vjerovatno zbog kojekakvih političkih razloga ali ne mislim sad ulaziti u to jer u principu niti nije važno.
To su bila vremena kad bi nedjeljom navečer bilo pitanje jesi kupio večernjak za sutra.Ma ko jebe vijesti koje oni pišu od politike,kriminala,sporta i crne kronike.
Samo je bilo važno onaj prilog studio koji je izlazio u njemu i u kojem je bio navedeni kupon.Masu filmova sam pogledao u cinestaru u Branimir centru na taj način.
Na kraju je potražnja toliko narasla da smo mi koji smo u kino ponedjeljkom redovito odlazili morali slagat kojekakve kombinacije da bi svi dobili ulaznice.Jer jebiga primali su jednu ulaznicu po osobi a maksimum je bio 10 ulaznica.
Nije samo do filmova stvar kako se moralo čekat od 9 do 1 popopodne da osoblje otvori kasu i zamjeni kupone ulaznicama tako smo baljezgali o svemu i svačemu najviše o filmovima žanrovima,kvaliteti glume i svega što ide uz to.
Složili smo takvu opuštenu i ležernu ekipu koja se družila na pultu i vodila raznorazne ozbiljne razgovore i totalne zajebancije ovisno o raspoloženju.Uz sve to bilo je u vrlo rijetkim slučajevima od strane onih koji su znali svoje nekih manjih verbalnih obračuna sa blesavim zaštitarima. Sve u svemu bilo je to lijepo vrijeme.Ovaj kupon koji imam trebao je biti iskorišten do 6.12.2010 više se niti ne sjećam iz kojih razloga nije.Uglavnom zahvaljujući kuponima sam pogledao neke od najboljih domaćih filmova kao što su the show must go on,ćaća,ljudožder vegetarijanac itd.Ali naravno sve vrhunsko kratko traje pa su jer to nekome nije odgovaralo sve sjebali večernjak više ne izdaje kupone nema više stajanja u redu i druženja.
Ali da i ima okolnosti su se sigurno od onda bitno promijenile.Kao lagani podsjetnik jedna slika tog kupona.




Evo super da sam ga slučajno uspio iskopat jer da nisam neznam o čemu bi sad baljezgao.Postove koje dalje imam u planu objavljivat sačuvat ću za sljedeći mjesec.
Toliko za sad,evo sad i anonimci smiju ponovo komentirati.

život je pozornica,dramska umjetnost je njegova projekcija

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.