Plastično je fantastično

subota, 31.05.2014.

Najava događaja - FEST.A CROPAK 2014


Kao što imate prilike vidjeti, održati će se Eko forum "Plastične vrećice - Pro&Contra", a prezentacija "Jesu li plastične vrećice najveća pokora čovječanstva?" će biti objavljena na blogu sljedeći tjedan.Više na web stranicama FEST.A CROPAK- 00:46 - Komentari (6) - Isprintaj - #

petak, 30.05.2014.

Plastično rješenje za poplave

Zahvaljujući blogerskoj suradnji i ljubaznosti blogerice Valcer, evo još jednog priloga o obrani od poplava:Zahvaljujem blogerici Valcer na zanimljivom prilogu.Izvor:
You Tube:
Floodstop Promotional Video - temporary flood defence- 19:15 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 29.05.2014.

Škotski parlament izglasao naknadu na vrećice


Škotski parlament izglasao je "simboličnu" naknadu na plastične vrećice u iznosu od 5 penija odnosno oko 46 lipa za plastičnu vrećicu. Sav prihod od naplate naknade ide u dobrotvorne svrhe. Glasovanje u parlamentu bilo je 100 glasova za i 12 glasova protiv.

Prema izjavama škotskog ministra zaštite okoliša Richarda Lochheada, ovo je ozbiljan korak u rješavanju problema otpada, smanjenju smeća te stvaranja čišćeg zelenijeg okoliša.

Ostaje otvoreno pitanje kako će smanjenjem potrošnje vrećica koje ukupno čine 0,2 % komunalnog otpada (u što se uključuju sve vrećice, pa i vrećice za smeće) ozbiljno riješiti problem otpada. To valjda samo Škoti znaju.Izvori:
Plastic and Rubber Weekly:
Scottish parliament votes for ‘symbolic’ bag tax
Animated flags- 23:53 - Komentari (7) - Isprintaj - #

utorak, 27.05.2014.

Praktičan savjet protiv komaracaNe znam koliko je ovaj blog čitan na poplavljenim područjima Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, i koliko s tih područja uopće imaju vremena za ovakve "slobodne aktivnosti" na blogu. Ali, naišao sam na jedan savjet koji u ovim trenucima može biti vrlo koristan pa ga prenosim.

Zamka za komarce


Sve što vam je potrebno je, kao što se vidi s gornje slike, prazna plastenka zapremine litru i pol ili dvije, gram kvasca, 50 grama žutog šećera i dva decilitra tople vode, tj. jedna čaša.

Plastenku izrežite vodoravno, otprilike na trećinu od vrha. Nalijte vode u donji dio toliko da, kada vrh plastenke okrenete naopako i spustite prema dnu (ne zaboravite skinuti čep), grlić ne ulazi u vodu, već ostane iznad dva, tri centimetra. Tada, ljepljivom trakom pričvrstite dva dijela plastenke. Bocu omotajte krpom i ostavite na terasi ili kraj prozora koji najčešće držite otvorenim u kući.

Evo kako bi to u konačnici trebalo izgledati:

Izvor: Mondo.rs
Animated flags
- 13:13 - Komentari (8) - Isprintaj - #

nedjelja, 25.05.2014.

Rezultati foto natječaja

*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***Dragi čitatelji, poštovani sudionici foto natječaja, evo i rezultata.

Prosudbeno povjerenstvo u sastavu:

- Prof. Borislav Božić - Fotoklub Rijeka - predsjednik Povjerenstva
- Mr.sc. Ervin Dobrović, muzejski savjetnik, ravnatelj Muzeja grada Rijeke
- Dr.sc. Đurđica Španiček - glavna urednica časopisa Polimeri
- Mr.sc. Maja Rujnić Sokele - stručni tajnik Društva za plastiku i gumu
- Ing. Romeo Deša - član UO Društva za plastiku i gumu, urednik Bloga

odlučilo je sljedeće:

1. nagrada - Ljiljana Žegrec: Božićna PVC stolarija
2. nagrada - Josip Banović: Plastična jelka
3. nagrada - Dragan Nišler: Manje je više

1. diploma - Tina Štambuk: Barbie girl
2. diploma - Diana Sokolić: Aurora australis 2
3. diploma - Vjekoslav Šabarić: Usamljena

1. priznanje - Eda Kerekeš: Stvoreni za sve
2. priznanje - Aleksandar Tomulić: Kraj djetinjstva
3. priznanje - Željko Car: Sjećanje na budućnost 2

Posebna nagrada - diploma za fotografiju koja na najoriginalniji način prikazuje plastični proizvod i/ili primjenu plastike kao materijala:
- Bojan Bonifačić: Nedoumica

Radovi koji će biti izloženi na izložbama:

1. Andrea Lovrić: Creative disorder
2. Diego Tiengo: Red tanks
3. Valentina Bunić: Twilight Zone 4
4. Bojan Bonifačić: For rent
5. Dolores Špika: Dvije
6. Lucija Vrkić: Colorful world
7. Ljiljana Žegrec: Na pozornici
8. Oliver Bešić: Glavo luda
9. Diego Tiengo: Spare parts
10. Ana Tavić: Lady & man
11. Antonella Radanović: Reciklirajmo zajedno
12. Irma Podoreški: Tmuran dan
13. Iva Kraljić: Otkrivanje
14. Izabela Petković: Život
15. Mario Radaković: Teta Violeta
16. Silvija Butković: Sve boje jeseni
17. Silvija Butković: Ljetni predah
18. Iva Kapetanović: Vapaj Prirode 3
19. Nives Kocijan: Predah
20. Filip Žauhar: Zapetljaj
21. Hrvoje Slaviček: Hrčak u kolutu
22. Ingrid Jerković: Šuma boja i on
23. Lucija Vrkić: Sto posto
24. Mario Radaković: Kud si krenuo
25. Mihaela Šoljan: Plastika kao posljednja nada
26. Miro Dežulović: Blago onom 'ko vas ima
27. More ljubavi: Karneval 2
28. Željko Pleše: Plastični izbor
29. Katja Crevar: Still life no1
30. Vesna Špoljar: Miss plastic
31. Santea Niss: Daisy
32. Aleksandar Tomulić: Apstrakcija C1
33. Alemka Goleš: Kontrasti
34. Boris Jagačić: Kao riba
35. Edvard Primožić: Ipak bez nje se ne može
36. Irma Podoreški: Plava i roza
37. Ivan Galić: Bez naslova 5
38. Izabela Petković: Rezerva
39. Josip Banović: Hodočašće
40. Kornelija - Kamena: ... pozdraviti sunce...
41. Melani Grabar: Simbioza
42. Oliver Bešić: Apokalipsa
43. Tina Kovač: Nije im tu mjesto
44. Višnja Makek: Uzalud rezervirano


Evo, Vama na sud i prosudbu.

Čestitam nagrađenima i odabranima, zahvaljujem svima.

Napomena: klikom na naziv fotografije otvoriti će se post u kojem je objavljena fotogalerija u kojoj se nalazi navedena fotografija.

Vaš Plastik / Romeo Deša
- 12:12 - Komentari (21) - Isprintaj - #

subota, 24.05.2014.

Završen foto natječaj

*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***Dragi čitatelji bloga, poštovani sudionici Međunarodnog fotografskog natječaja na temu plastike, evo došli smo do kraja natječaja.

Na natječaju su sudjelovala 63 autora iz Njemačke, Italije, Slovenije i Hrvatske s ukupno 440 fotografija. Sve ste ih imali prilike pogledati na blogu, na kojem su fotografije objavljivane od 28. ožujka pa sve do 23. svibnja. Želite li ih još koji puta pogledati, možete u preglednim postovima Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Pregled objavljenih radova 1 i Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Pregled objavljenih radova 2.

Na ovom foto natječaju imali smo prilike vidjeti cijelu seriju fotografija - najrazličitijih - od umjetničkih gdje su autori izrazili svoju kreativnost, preko snimljenih fotografija samo za ovu priliku pa sve do fotografija koje su autori imali od ranije snimljene, a prikazivale su plastične predmete. Imali smo prilike vidjeti različite foto tehnike, različite umjetničke pristupe i kreacije, ali i iščitati iz njih različite poruke.

Kako god, sve su fotografije zorno pokazale koliko su plastični predmeti sveprisutni u našim životima, koliko se danas bez njih više ne može, ali i nužnost odgovornijeg ponašanja s isluženim plastičnim predmetima. U stvari fotografi i njihove fotografije pokazale su upravo ono što je i smisao ovog bloga, zbog čega ja kao autor i urednik bloga pišem sve što pišem.

Posebno me je razveselilo komentiranje fotografija od strane čitatelja i drugih blogera. Bilo ih je raznih, od pravih kritičkih osvrta do onih jednostavnih tipa "lajkam prvu". Ipak, ću izdvojiti dva:

Blogerica Kamena:

… stvarno smo se nagledali "svakakvih" slika, ali pod ovim pojmom "svakakvih" ne mislim na ništa loše, već samo na krajnosti... od divnih do groznih... od shvatljivih do onih gdje sam se pitala ne samo "šta je pjesnik htio kazat'", već i "šta je pjesnik uopće uslikao"... od nekih, koje su mi poslale određenu poruku o plastici, do nekih drugih, u kojima čak nisam ni pronašla poveznicu s plastikom... stvarno jedan toliko široki dijapazon, a bez da sam se i jednom rječju osvrnula na samu kvalitetu fotografija, jer mi se, kao amateru, ne pada na pamet u to upuštati... Ovo je doista toliko specifičan natječaj, da bih se usudila reći, kako je možda najmanje važan elemenat kvalitete fotografije... i neka mi oproste znalci i profesionalci, ali se bar nadam da shvaćaju što želim reći, jer je toliko drugih, po meni važnijih, elemenata, koje bi trebalo procijenjivati... složila bih se, Plastik, s onim što si ti već više puta rekao, da si svoj cilj već davno postigao, ali svejedno... treba se iz ovog natječaja ipak izvući na najbolji mogući način :)))... a samo sam htjela reći... sretno :)

i blogera Fotografi svih zemalja naoružajte se …

Eto, taj tvoj natječaj je zapravo primjer kakav natječaj mora biti! …

Eto, drago mi je da je ovaj projekt završen u svojoj prvoj fazi. U ovoj digitalnoj. Predstoji organizacija izložbi. Biti će ih dvije, prva u prvom tjednu srpnja u Galeriji Principij u Rijeci - galeriji Fotokluba Rijeka, a druga u zadnjem tjednu kolovoza u Galeriji Vijećnica u Omišlju.

Na izložbama će biti prikazani nagrađeni radovi (3 novčane nagrade, 3 diplome i 3 priznanja kao i najbolja "plastična" fotografija te 44 fotografije po izboru članova prosudbenog povjerenstva iliti žirija.

Nagrađene fotografije biti će objavljene i u časopisu Polimeri Društva za plastiku i gumu koji je suorganizator ovog natječaja.

Žiri je svoj posao odradio, rezultati se zbrajaju, usuglašavaju, a objava rezultata biti će, kako je i najavljeno, sutra, u nedjelju 25. svibnja u 12:00 sati.

Do sutra, pozdrav svima

Vaš Plastik
- 23:03 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 23.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ivan Galić 5

*** ZAVRŠENA OBJAVA RADOVA NA FOTO NATJEČAJU *** ZAVRŠENA OBJAVA RADOVA NA FOTO NATJEČAJU *** ZAVRŠENA OBJAVA RADOVA NA FOTO NATJEČAJU ***

Boca
Naziv fotografije: BocaAutor: Ivan Galić, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 21:00 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ivan Galić 4


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

LP
Naziv fotografije: LPAutor: Ivan Galić, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 16:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ivan Galić 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Bez naslova 3
Naziv fotografije: Bez naslova 6Autor: Ivan Galić, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 13:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ivan Galić 1 i 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Bez naslova 1 i 2
Naziv fotografije: Bez naslova 1


Naziv fotografije: Bez naslova 2


Naziv fotografije: Bez naslova 3


Naziv fotografije: Bez naslova 4


Naziv fotografije: Bez naslova 5Autor: Ivan Galić, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 10:10 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Višnja Makek 5


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Nemojmo biti nemarni
Naziv fotografije: Stalno brine da je čisto


Naziv fotografije: Čistač plaže u zoru


Naziv fotografije: Grmlje ne skriva naš nemarAutorica: Višnja Makek, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 22:33 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Višnja Makek 4


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastika svuda oko nas
Naziv fotografije: Ukras na glavi


Naziv fotografije: U luci


Naziv fotografije: Na stoluAutorica: Višnja Makek, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 18:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Višnja Makek 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Djeca i more
Naziv fotografije: Da stavim maslu ili ne?


Naziv fotografije: Neumorna


Naziv fotografije: Nikad dostaAutorica: Višnja Makek, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 15:15 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Višnja Makek 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Surogati
Naziv fotografije: Surogat na Britancu


Naziv fotografije: Surogat na glavnom trgu


Naziv fotografije: Surogat u moruAutorica: Višnja Makek, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 12:01 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Višnja Makek 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Stolice
Naziv fotografije: Uzalud rezervirano


Naziv fotografije: Tek što nije


Naziv fotografije: Čekaju predstavuAutorica: Višnja Makek, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 09:09 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 21.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Valentina Bunić 4


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Razno 2
Naziv fotografije: Mreža


Naziv fotografije: Plastični aktAutorica: Valentina Bunić, Veliko Trgovišće


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 22:02 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Valentina Bunić 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Transparentnost
Naziv fotografije: Atmosfersko pročelje


Naziv fotografije: Kondenzacija


Naziv fotografije: SvjetloAutorica: Valentina Bunić, Veliko Trgovišće


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 15:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Valentina Bunić 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Razno 1
Naziv fotografije: Kompozicija


Naziv fotografije: Woman's Hearth


Naziv fotografije: Twilight Zone 4Autorica: Valentina Bunić, Veliko Trgovišće


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 13:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Valentina Bunić 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Apstrakcija
Naziv fotografije: Apstrakcija 1


Naziv fotografije: Apstrakcija 2


Naziv fotografije: Apstrakcija 3Autorica: Valentina Bunić, Veliko Trgovišće


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 10:00 - Komentari (11) - Isprintaj - #

utorak, 20.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Orlić 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Ručni rad
Naziv fotografije: Cvijet


Naziv fotografije: Jabuka


Naziv fotografije: U reduAutor: Željko Orlić, Sisak


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 23:00 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Orlić 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Svakodnevnica
Naziv fotografije: Aparati


Naziv fotografije: Boce


Naziv fotografije: KošAutor: Željko Orlić, Sisak


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 18:33 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Diego Tiengo 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

File not found
Naziv fotografije: Mistery shelves


Naziv fotografije: Red tanks


Naziv fotografije: Spare partsAutor: Diego Tiengo, Trst, Italija


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 13:33 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Diego Tiengo 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Shapes
Naziv fotografije: Embryo


Naziv fotografije: Chain


Naziv fotografije: AetheriaAutor: Diego Tiengo, Trst, Italija


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 09:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Damir Truhan

*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastično je zbilja fantastično - čarolija vinila!
Naziv fotografije: Ortofon 1


Naziv fotografije: Ortofon 2


Naziv fotografije: Ortofon 3


Naziv fotografije: Ortofon 4Autor: Damir Truhan, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 23:33 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Oliver Bešić


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Fantastično je, a plastično
Naziv fotografije: Apokalipsa


Naziv fotografije: Glavo luda


Naziv fotografije: ZajedništvoAutor: Oliver Bešić, Virovitica


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 19:30 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Boris Golub


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastikus Mistikus
Naziv fotografije: Medulićeva


Naziv fotografije: HV 291


Naziv fotografije: Hula-hopAutor: Boris Golub, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 15:03 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Iva Kapetanović


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Vapaj prirode
Naziv fotografije: Vapaj prirode 1


Naziv fotografije: Vapaj prirode 2


Naziv fotografije: Vapaj prirode 3Autorica: Iva Kapetanović, Rijeka


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 12:03 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Andrea Lovrić


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Celebrating plastic
Naziv fotografije: Creative disorder


Naziv fotografije: Love


Naziv fotografije: Rising sunAutorica: Andrea Lovrić, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 09:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

nedjelja, 18.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ana Tavić 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plava vrećica
Naziv fotografije: Plava vrećicaAutorica: Ana Tavić, Labin


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 21:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ana Tavić 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Put putujem
Naziv fotografije: Lady & Man


Naziv fotografije: Mix'n'match


Naziv fotografije: KonfiguracijaAutorica: Ana Tavić, Labin


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 16:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ana Tavić 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Riječki dio života
Naziv fotografije: Ružičasto ogledalce


Naziv fotografije: Under cover


Naziv fotografije: Omnia meaAutorica: Ana Tavić, Labin


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 12:03 - Komentari (3) - Isprintaj - #

subota, 17.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Lucija Vrkić 5


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Lost with plastic
Naziv fotografije: Scream


Naziv fotografije: Kitty cat


Naziv fotografije: Colorful worldAutorica: Lucija Vrkić, Tugare


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 23:23 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Lucija Vrkić 4


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

All you need is plastic 2
Naziv fotografije: Sto posto


Naziv fotografije: Toys


Naziv fotografije: Wood needs plasticAutorica: Lucija Vrkić, Tugare


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 19:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Lucija Vrkić 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastic & people 2
Naziv fotografije: Caught in trap


Naziv fotografije: Do you need clothespin?


Naziv fotografije: Plastic flowerAutorica: Lucija Vrkić, Tugare


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 16:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Lucija Vrkić 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastic & people
Naziv fotografije: Plastic flower, plastic face


Naziv fotografije: Flying over


Naziv fotografije: When plastic reaches youAutorica: Lucija Vrkić, Tugare


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 13:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Lucija Vrkić 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

All you need is plastic
Naziv fotografije: Lower leads to heaven


Naziv fotografije: What


Naziv fotografije: Fly plastic butterfly, flyAutorica: Lucija Vrkić, Tugare


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 10:10 - Komentari (4) - Isprintaj - #

petak, 16.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Mario Radaković 5


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Čuvaj plastiku svoju
Naziv fotografije: Laku noć


Naziv fotografije: Ostavi!


Naziv fotografije: Kud si krenuo?Autor: Mario Radaković, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***- 22:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Mario Radaković 4


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Vrećica naša svagdašnja
Naziv fotografije: 3 x 2


Naziv fotografije: On, ona i pune ruke najlona


Naziv fotografije: Na točkiceAutor: Mario Radaković, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 19:19 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Mario Radaković 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastika glavu čuva
Naziv fotografije: Tandem


Naziv fotografije: Optimist


Naziv fotografije: AmericanoAutor: Mario Radaković, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 16:16 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Mario Radaković 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Sakupljači
Naziv fotografije: Idemo dalje


Naziv fotografije: Je, i kaj sad


Naziv fotografije: Na putu prema doljeAutor: Mario Radaković, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 13:13 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Mario Radaković 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Situacija
Naziv fotografije: Kiša


Naziv fotografije: Pauza


Naziv fotografije: Teta VioletaAutor: Mario Radaković, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 10:10 - Komentari (5) - Isprintaj - #

četvrtak, 15.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ingrid Jerković 4


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Vrsar
Naziv fotografije: Šuma bojica


Naziv fotografije: Šuma boja


Naziv fotografije: Šuma boja i onAutorica: Ingrid Jerković, Rijeka


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 22:22 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ingrid Jerković 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Treviso
Naziv fotografije: Božić


Naziv fotografije: Befana


Naziv fotografije: Nije UskrsAutorica: Ingrid Jerković, Rijeka


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 18:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ingrid Jerković 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Rab
Naziv fotografije: Sivo


Naziv fotografije: Crno


Naziv fotografije: CrvenoAutorica: Ingrid Jerković, Rijeka


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 13:13 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ingrid Jerković 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Balkon
Naziv fotografije: Balkon


Naziv fotografije: Zavjesa


Naziv fotografije: SlikaricaAutorica: Ingrid Jerković, Rijeka


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 08:50 - Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 14.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Miro Dežulović 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Ribarsko plastičarenje
Naziv fotografije: Rivaguard


Naziv fotografije: Na čekanju


Naziv fotografije: ProntissimaAutor: Miro Dežulović, Rijeka


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 22:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Miro Dežulović 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Bilo kuda plastika svuda
Naziv fotografije: Blago onom 'ko ih ima


Naziv fotografije: Mediterraneo


Naziv fotografije: Ribarska storijaAutor: Miro Dežulović, Rijeka


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 17:17 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Katja Crevar 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

« Still Life »
Naziv fotografije: « Still Life No. 1 »


Naziv fotografije: « Still Life No. 2 »


Naziv fotografije: « Still Life No. 3 »Autorica: Katja Crevar, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 13:13 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Katja Crevar 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Mrtva priroda
Naziv fotografije: Mrtva prirodaAutorica: Katja Crevar, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 13.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Aleksandar Tomulić 3

*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastika 2
Naziv fotografije: Nebriga 2


Naziv fotografije: Apstrakcija V14


Naziv fotografije: JesenAutor: Aleksandar Tomulić, Rijeka


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 20:00 - Komentari (13) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Aleksandar Tomulić 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Kugla
Naziv fotografije: Zabava 1


Naziv fotografije: Zabava 2


Naziv fotografije: Zabava 3Autor: Aleksandar Tomulić, Rijeka


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 15:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Aleksandar Tomulić 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastika 1
Naziv fotografije: Nebriga


Naziv fotografije: Kraj djetinjstva


Naziv fotografije: Apstrakcija C1Autor: Aleksandar Tomulić, Rijeka


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 10:10 - Komentari (4) - Isprintaj - #

SADRŽAJ 9

Od 13. svibnja 2014. do 28. srpnja 2014

2014.

Svibanj 2014.

789. 13.05.2014. ¤ - SADRŽAJ 9
790. 13.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Aleksandar Tomulić 1 - Plastika 1
791. 13.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Aleksandar Tomulić 2 - Kugla
792. 13.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Aleksandar Tomulić 3 - Plastika 2
793. 14.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Katja Crevar 1 - Mrtva priroda
794. 14.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Katja Crevar 2 - « Still Life »
795. 14.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Miro Dežulović 1 - Bilo kuda plastika svuda
796. 14.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Miro Dežulović 2 - Ribarsko plastičarenje
797. 15.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ingrid Jerković 1 - Balkon
798. 15.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ingrid Jerković 2 - Rab
799. 15.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ingrid Jerković 3 - Treviso
800. 15.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ingrid Jerković 4 - Vrsar
801. 16.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Mario Radaković 1 - Situacija
802. 16.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Mario Radaković 2 - Sakupljači
803. 16.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Mario Radaković 3 - Plastika glavu čuva
804. 16.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Mario Radaković 4 - Vrećica naša svagdašnja
805. 16.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Mario Radaković 5 - Čuvaj plastiku svoju
806. 17.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Lucija Vrkić 1 - All you need is plastic
807. 17.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Lucija Vrkić 2 - Plastic & people
808. 17.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Lucija Vrkić 3 - Plastic & people 2
809. 17.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Lucija Vrkić 4 - All you need is plastic 2
810. 17.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Lucija Vrkić 5 - Lost with plastic
811. 18.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ana Tavić 1 - Riječki dio života
812. 18.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ana Tavić 2 - Put putujem
813. 18.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ana Tavić 3 - Plava vrećica
814. 19.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Andrea Lovrić - Celebrating plastic
815. 19.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Iva Kapetanović - Vapaj prirode
816. 19.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Boris Golub - Plastikus Mistikus
817. 19.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Oliver Bešić - Fantastično je, a plastično
818. 19.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Damir Truhan - Ortofon
819. 20.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Diego Tiengo 1 - Shapes
820. 20.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Diego Tiengo 2 - File not found
821. 20.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Orlić 1 - Svakodnevnica
822. 20.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Orlić 2 - Ručni rad
823. 21.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Valentina Bunić 1 - Apstrakcija
824. 21.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Valentina Bunić 2 - Razno 1
825. 21.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Valentina Bunić 3 - Transparentnost
826. 21.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Valentina Bunić 4 - Razno 2
827. 22.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Višnja Makek 1 - Stolice
828. 22.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Višnja Makek 2 - Surogati
829. 22.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Višnja Makek 3 - Djeca i more
830. 22.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Višnja Makek 4 - Plastika svuda oko nas
831. 22.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Višnja Makek 5 - Nemojmo biti nemarni
832. 23.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ivan Galić 1 i 2 - Bez naslova 1 i 2
833. 23.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ivan Galić 3 - Bez naslova 3
834. 23.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ivan Galić 4 - LP
835. 23.05.2014. ¤ - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ivan Galić 5 - Boca
836. 24.05.2014. ¤ - Završen foto natječaj
837. 25.05.2014. ¤ - Rezultati foto natječaja
838. 27.05.2014. ¤ - Praktičan savjet protiv komaraca
839. 29.05.2014. ¤ - Škotski parlament izglasao naknadu na vrećice
840. 30.05.2014. ¤ - Plastično rješenje za poplave - video prilog
841. 31.05.2014. ¤ - Najava događaja - FEST.A CROPAK 2014

Lipanj 2014.

842. 01.06.2014. ¤ - NEWSLETTER 14
843. 02.06.2014. ¤ - Od budala zaštite nema
844. 03.06.2014. ¤ - Jesu li plastične vrećice najveća pokora čovječanstva?
845. 04.06.2014. ¤ - Tko to (opet) truje javnost?
846. 05.06.2014. ¤ - Borba se nastavlja
847. 10.06.2014. ¤ - Plastika pobjeđuje
848. 11.06.2014. ¤ - Eto, da se malo pravim važan
849. 12.06.2014. ¤ - Razmislite još jednom prije bacanja - video prilog
850. 13.06.2014. ¤ - Što smo mogli, učinili smo
851. 14.06.2014. ¤ - Da banane duže potraju - video prilog
852. 15.06.2014. ¤ - Voda zaustavlja vodu - uz pomoć PVC-a
853. 16.06.2014. ¤ - Pelene su vrlo zastupljeni proizvod u mješovitom otpadu
854. 17.06.2014. ¤ - Biorazgradnja ili recikliranje
855. 22.06.2014. ¤ - Protiv plastičnog otpada u oceanima - video prilog
856. 23.06.2014. ¤ - Plastične vrećice jesu hrvatski interes
857. 25.06.2014. ¤ - Koliko su zelene zabrane?
858. 27.06.2014. ¤ - Plastičari industrijaliziraju Floridu
859. 28.06.2014. ¤ - Industrijalizacija ili reindustrijalizacija
860. 29.06.2014. ¤ - Moderno postupanje s otpadom
861. 30.06.2014. ¤ - Održivost aktualnih prijedloga tehnika CGO

Srpanj 2014.

862. 01.07.2014. ¤ - NEWSLETTER 15
863. 02.07.2014. ¤ - Poziv na izložbu fotografija na temu plastike
864. 03.07.2014. ¤ - Predstavljen plastični sportski auto - video prilog
865. 05.07.2014. ¤ - Ups, a što sad?
866. 06.07.2014. ¤ - Katalog izložbe
867. 07.07.2014. ¤ - Izložba je otvorena
868. 08.07.2014. ¤ - Otvorenje izložbe
869. 09.07.2014. ¤ - Riječki Novi list i Blog.hr o izložbi
870. 10.07.2014. ¤ - Plastična kravata
871. 11.07.2014. ¤ - Komentar dana - prof.dr. Dragoslav Stoiljković, Novi Sad
872. 12.07.2014. ¤ - Praktična plastika - budite brži i precizniji kod pripreme kolača - video prilog
873. 13.07.2014. ¤ - Novi broj časopisa Polimeri
874. 14.07.2014. ¤ - Još malo o izložbi - video prilog
875. 16.07.2014. ¤ - Plastični humor - ekološki svjesni
876. 17.07.2014. ¤ - Povećani ciljevi za recikliranje
877. 18.07.2014. ¤ - Šareni kolutovi koji čuvaju hranu tjednima - video prilog
878. 19.07.2014. ¤ - Praktična plastika - zaštita telefona na biciklu
879. 20.07.2014. ¤ - Praktična plastika - sigurnost prije svega
880. 21.07.2014. ¤ - Praktična plastika - igračka za ljubimca - video prilog
881. 22.07.2014. ¤ - Upitno recikliranje u Zagrebu
882. 24.07.2014. ¤ - Otrovi oko nas
883. 25.07.2014. ¤ - Plastik o Plastiku i plastičnom bloganju
884. 26.07.2014. ¤ - Plastični humor - ljeto bez plastike?
885. 27.07.2014. ¤ - Plastični humor - ljeto bez plastike 2?
886. 28.07.2014. ¤ - Greenpeace bi harpunima hvatao pobjegle plastične vrećice


- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ljiljana Žegrec 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Oblici
Naziv fotografije: Prozor


Naziv fotografije: Na pozornici


Naziv fotografije: Jedna nedostajeAutorica: Ljiljana Žegrec, Bedekovčina


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 22:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ljiljana Žegrec 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Sijeno u odjeći
Naziv fotografije: Lopte sijena


Naziv fotografije: Lopte sijena 2


Naziv fotografije: Križić - kružićAutorica: Ljiljana Žegrec, Bedekovčina


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 16:00 - Komentari (8) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ljiljana Žegrec 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastika u kućanstvu
Naziv fotografije: Rolete


Naziv fotografije: U vrsti


Naziv fotografije: Božićna PVC stolarijaAutorica: Ljiljana Žegrec, Bedekovčina


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 10:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

nedjelja, 11.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Josip Banović 4


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

(Ne)povezano
Naziv fotografije: Plastična jelka


Naziv fotografije: Žuti brodovi


Naziv fotografije: Bicikl s full opremomAutor: Josip Banović, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 22:45 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Josip Banović 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Odraz stvarnosti
Naziv fotografije: Sam


Naziv fotografije: Zajedno


Naziv fotografije: ObiteljAutor: Josip Banović, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 19:19 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Josip Banović 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

U trgovini
Naziv fotografije: Okomito i vodoravno


Naziv fotografije: Smrznuto


Naziv fotografije: U bijeguAutor: Josip Banović, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 15:15 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Josip Banović 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Šareno, bijelo šareno
Naziv fotografije: Čepovi


Naziv fotografije: Na jednom stablu među cvijećem


Naziv fotografije: HodočašćeAutor: Josip Banović, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 12:12 - Komentari (2) - Isprintaj - #

subota, 10.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Pleše 5


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastika svuda oko nas 5
Naziv fotografije: Ni ptice ne mogu bez plastike


Naziv fotografije: Plastični bokobrani


Naziv fotografije: Plastične ležaljke čekaju kupačeAutor: Željko Pleše, Kočevje, Slovenija


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 22:22 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Pleše 4


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastika svuda oko nas 4
Naziv fotografije: Plastika u prirodi kao šaka u oko


Naziv fotografije: Neli u plastičnoj maski


Naziv fotografije: Plastična trojkaAutor: Željko Pleše, Kočevje, Slovenija


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 19:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Pleše 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastika svuda oko nas 3
Naziv fotografije: Idem na plažu s plastičnom logistikom


Naziv fotografije: Ni NK Rijeka ne može bez plastike


Naziv fotografije: Plastična plutačaAutor: Željko Pleše, Kočevje, Slovenija


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Pleše 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastika svuda oko nas 2
Naziv fotografije: Plastični izbor


Naziv fotografije: Poljupci lete samo za tebe


Naziv fotografije: Plastične cijeviAutor: Željko Pleše, Kočevje, Slovenija


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 13:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Pleše 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastika svuda oko nas 1
Naziv fotografije: Ljuta sam, dali su mi premalu plastičnu kućicu


Naziv fotografije: Mala sintetička Crvenkapica


Naziv fotografije: Poštar i plastika u službi dostaveAutor: Željko Pleše, Kočevje, Slovenija


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 10:10 - Komentari (1) - Isprintaj - #

petak, 09.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Berislav Vrkljan

*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Zagađivači okoliša
Naziv fotografije: Sabiralište


Naziv fotografije: Zarobljen


Naziv fotografije: Organski i neorganski otpadAutor: Berislav Vrkljan, Valpovo


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 23:00 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Antonella Radanović


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Reciklirajmo plastiku
Naziv fotografije: Šta sad


Naziv fotografije: Reciklirajmo zajednoAutorica: Antonella Radanović, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 19:19 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Iva Kraljić


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Emocije kroz plastiku
Naziv fotografije: Otkrivanje


Naziv fotografije: Povlačenje


Naziv fotografije: RazmišljanjeAutorica: Iva Kraljić, Omišalj


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 13:00 - Komentari (7) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Dolores Špika


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

U zalasku
Naziv fotografije: Jedna


Naziv fotografije: Dvije


Naziv fotografije: TriAutorica: Dolores Špika, Trogir


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 09:00 - Komentari (4) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - blogerica Kamena 5


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Glas za mjeru i sklad
Naziv fotografije: Za udah prirode


Naziv fotografije: Za miris masline


Naziv fotografije: Za zov planineAutorica: Kornelija - Kamena, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 22:22 - Komentari (6) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - blogerica Kamena 4

*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Djeca ljubavi
Naziv fotografije: Spavaj tu, tu kraj mene …


Naziv fotografije: … na mom jastuku …


Naziv fotografije: Čuvajmo ih, štitimo ih …Autorica: Kornelija - Kamena, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 19:19 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - blogerica Kamena 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Pričaj mi more
Naziv fotografije: Kako preplivati milje …


Naziv fotografije: … dosegnuti daljine …


Naziv fotografije: … pozdraviti sunce …Autorica: Kornelija - Kamena, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 16:16 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - blogerica Kamena 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Kad Nadalina misi slatko …
Naziv fotografije: Preko plastike do pite od jabuke


Naziv fotografije: Plastični put do njoka s pašticadom


Naziv fotografije: Pod plastičnim zvonomAutorica: Kornelija - Kamena, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 13:13 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - blogerica Kamena 1

*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Tamo, tamo da putujem …
Naziv fotografije: … u čežnji, u slutnji … daljine, daljine


Naziv fotografije: … u srcu, u dahu … planine, planine …


Naziv fotografije: … malena mjesta srca moga … spomenak BračaAutorica: Kornelija - Kamena, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 10:10 - Komentari (4) - Isprintaj - #

srijeda, 07.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Irma Podoreški 5


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastika koja traje
Naziv fotografije: Halo


Naziv fotografije: Overload


Naziv fotografije: IzdržljivostAutorica: Irma Podoreški, Sisak


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 23:23 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Irma Podoreški 4


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Svuda oko nas
Naziv fotografije: Ulična moda


Naziv fotografije: Okružen plastikom


Naziv fotografije: Ekipa na okupuAutorica: Irma Podoreški, Sisak


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 19:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Irma Podoreški 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Jednostavno plastično
Naziv fotografije: The World is Mine


Naziv fotografije: U službi ljepote


Naziv fotografije: ĆakuleAutorica: Irma Podoreški, Sisak


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Irma Podoreški 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plastika globalno
Naziv fotografije: Tmuran dan


Naziv fotografije: Plastična egzistencija


Naziv fotografije: Plava i rozaAutorica: Irma Podoreški, Sisak


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 13:13 - Komentari (9) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Irma Podoreški 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Laboratorijske skrivene čari
Naziv fotografije: Čekanje


Naziv fotografije: Mali zeleni


Naziv fotografije: SamAutorica: Irma Podoreški, Sisak


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 10:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 06.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Izabela Petković 4


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Obitelj
Naziv fotografije: Prva generacija


Naziv fotografije: Druga generacija


Naziv fotografije: Četvrta generacijaAutorica: Izabela Petković, Omišalj


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 22:00 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Izabela Petković 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Stolice
Naziv fotografije: Ususret Kopačkom ritu


Naziv fotografije: Amarcord


Naziv fotografije: RezervaAutorica: Izabela Petković, Omišalj


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 16:01 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Izabela Petković 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Svega pomalo
Naziv fotografije: Tri prijateljice


Naziv fotografije: Trka


Naziv fotografije: Odmor


Naziv fotografije: Ostavljena i uskoro zaboravljenaAutorica: Izabela Petković, Omišalj


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 10:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Santea Niss


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Igrarija na rubu plastičnog
Naziv fotografije: Water


Naziv fotografije: Upside


Naziv fotografije: Escape


Naziv fotografije: DaisyAutorica: Santea Niss, Split


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 20:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Tina Kovač


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Treba - ne treba
Naziv fotografije: Bez njih se ne može


Naziv fotografije: Bez toga se može


Naziv fotografije: Nije im tu mjestoAutorica: Tina Kovač, Rijeka


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 16:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Dušan Vrbanec


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Hobi plastika
Naziv fotografije: 3D print 1


Naziv fotografije: 3D print 2Autor: Dušan Vrbanec, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 13:01 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Miroslav Brozović


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Kravan by 3D print
Naziv fotografije: Kravan 1


Naziv fotografije: Kravan 2Autor: Miroslav Brozović, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 10:00 - Komentari (5) - Isprintaj - #

nedjelja, 04.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Edvard Primožić

*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Plavo, šareno i zeleno
Naziv fotografije: Plava rapsodija


Naziv fotografije: Dobro došle


Naziv fotografije: Ipak, bez nje se ne možeAutor: Edvard Primožić, Lovran


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 23:33 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ilija Dadasović


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Dječja stolica
Naziv fotografije: Dječja stolicaAutor: Ilija Dadasović, Omišalj


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 22:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Hrvoje Slaviček


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Sve je igra
Naziv fotografije: Pokre time


Naziv fotografije: Hrčak u kolutuAutor: Hrvoje Slaviček, Donji Kraljevac


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 20:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Eda Kerekeš


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Stvoreni za sve
Naziv fotografije: Stvoreni za sveAutorica: Eda Kerekeš, Sinj


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Melani Grabar

*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Simbioza
Naziv fotografije: SimbiozaAutorica: Melani Grabar, Jurdani


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 15:45 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Kako prikupljati komunalni otpad?

Europa, ali i cijeli svijet, različitim tempom, različitim načinima i različitim uspjehom teži ka rješavanju otpada. Ne samo zato što je tog otpada previše, što zauzimamo, onečišćujemo pa i zagađujemo koristan ljudski prostor, naš okoliš, već i zbog toga što se iz tog otpada kasnijim sustavom recikliranja isti taj otpad može iskoristiti kao vrijedna sirovina čime se štede i prirodni resursi i energija.

Na žalost, neuspješni sustavi prikupljanja otpada s ciljem recikliranja otpada odražavaju se na razne načine borbi protiv nekog otpadnog materijala ili otpadnog proizvoda, pa dolazimo i do odluka o zabranama nekog proizvoda ne bi li se smanjio otpad. Zoran primjer su nam plastične vrećice i općeniti plastična ambalaža. Nikada nikakve zabrane nisu posljedično riješile neki problem, samo su ga prikrile ili čak povećale. Ali, za naći i primijeniti prava rješenja treba znanje, struka, malo zdrave pameti i poštenja.

Stoga sam zamolio svjetskog eksperta na ovom području dr. sc. Viktora Simončiča da za čitatelje bloga pripremi jedan post u kojem će prikazati svoje viđenje ove problematike i dati nam na razmišljanje kako to primijeniti kod sebe, čemu se zalagati kao odgovorno građani u svojim sredinama.

Tko je dr.sc. Viktor Simončič?

Viktor Simončič rođen je u Ljubljani 1948. g. Nakon završenog studija na Tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, doktorirao je 1976. g. na Fakultetu kemijskog inženjerstva, Sveučilišta u Karlsruheu, Njemačka. Zaštitom okoliša profesionalno se bavi od kraja sedamdesetih. U profesionalnoj karijeri radio je na istraživanjima, nastavi na više sveučilišta, u industriji, bio je pomoćnik ministra u Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja RH, v.d. direktora Državne uprave za zaštitu okoliša RH i savjetnik vlade u Ministarstvu za prostor in okolje Republike Slovenije, svjetski ekološki ekspert i savjetnik Svjetske banke. Radi kao samostalni savjetnik za mnoge domaće i europske projekte. Objavio je više znanstvenih i stručnih radova, autor je i koautor više knjiga i publikacija. Aktivan je i u radu nevladine scene.

Društvo umanjene vrijednosti

Da situacija na ovom području nije nimalo sjajna, pa čak ni prihvatljiva u ovom trenutku u Lijepoj našoj, dr.sc. Viktor Simončič opisao je u svojoj knjizi: Društvo umanjene vrijednosti koja je već predstavljena na ovom blogu, a ja je osobno preporučam. Vrijedan izvor odakle svaki građanin lijepe naše može vidjeti kako ne treba postupati s otpadom i kako ne treba uspostavljati sustave prikupljanja.


Kako prikupljati komunalni otpad?Prije nekoliko desetaka godina, razvijeni nisu u komunalnom otpadu prepoznali samo problem, već i djelomično rješenje problema, na način da se iskoristite korisni dijelovi komunalnog otpada. Radi se o svim vrstama papira, plastike, odjeće, bio razgradivom materijalu, metalima i kućanskim aparatima. Tada nije postojala druga tehnička mogućnost, već samo ona da se na izvoru prikupe što čišći pojedini tokovi. Tada je uveden sistem prikupljanja u različitim posudama. Takve posude se moraju odvojeno prazniti i odvojeno odvoziti na mjesto prerade ili korištenja.

No, kako god se stanovnici trudili da razvrstavaju otpad na mjestu nastanka, da već iz svojih domaćinstava u posude/kante donose odvojeno donose razne materijale, u kantama često završava i ono što se ne bi željelo.

Zato je i nakon odvojenog prikupljanja na izvoru uvijek potrebno obaviti sortiranje, gdje se iz nekog toka materijala, u kojem npr. ima najviše papira mora, uglavnom ručno izdvojiti neko komad plastike, metala ili nečeg drugog.

Onda se netko dosjetio i rekao, kada se već mora sortirati, zašto sav korisni dio otpada ne bi prikupili u jednu posudu, i onda iz smjese korisnih materijala izdvajali svakog posebno. Na taj način se smanjuje trošak odvojenog sakupljanja, a posebno transporta. Mora se priznati, to je lakše i ugodnije i za stanovnike, jer ne moraju iz kuće izlaziti sa 5-6 vrećica, već samo s jednom ili dvije. I izmišljen je način prikupljanja, posebno otpadne ambalaže, u jednoj vreći ili jednoj posudi za sav korisni dio otpada.Takav način se počeo intenzivno primjenjivati, ali prvenstveno tamo gdje prvotni sistem izdvajanja na izvoru još nije zaživio. Gdje se uspješno primjenjuje desetljećima, tamo je razvijen niz malih gospodarskih inicijativa i teško je da bi, osim uštede u transportu, način sakupljanja u jednu vreću ili posudu imao koristi. Dapače, možda i veću štetu za mnoge male prerađivače sakupljenih sekundarnih sirovina.I kako sve napreduje, tako je nedavno razvijena tehnologija koja omogućuje razdvajanje sirovina, uključujući i bio otpad iz jedne posude. Otpad se skuplja kao i do sada, ne povećava se broj različitih posuda niti broj kamiona na ulicama. Da o ugodnostima građanima ni ne govorimo!Mudri slijede sada ovakav sistem. Uz velike uštede i ugodnost za građane, doprinosi se i zaštiti okoliša, uključujući posebno smanjenje štetnih emisija u zrak koje izazivaju klimatske promjene.

Nažalost, na nesreću nas običnih građana, oni manje mudri, kojima je znanje stalo na ranim 70-im, ili oni koji nikada nisu imali znanja i dalje misle kako treba razdvajati u što više posuda. Ministar Zmajlović se hvali kako će kupovinom kanti riješiti sve probleme, a gradonačelnik Zagreba gospodin Bandić se hvali kako će njegovi sugrađani razdvajati otpad u 6 posuda. 4 ili 5 je premalo za Zagreb, zar ne? Kako će sada tih 5-6 kanti stajati na Jelačić placu, Ilici ili na Zrinjevcu? Kako na Riječkoj rivi, Prokurativama ili na Stradunu? Kako u Špišićbukovici, Biskupiji ili Fažani? A kako će biti uzbudljivo stanovnicima kada će gledati 5-6 puta više vozila za prijevoz otpada, pogotovo u ljetnim mjesecima na Jadranu! Treba samo pronaći odgovarajuću boju posuda i dobar slogan i mi ćemo „durati“ i dalje! Znaju oni što smo mi sve u stanju podnijeti, pa većina od nas također ne ući, zar ne?

Viktor Simončič
- 11:00 - Komentari (9) - Isprintaj - #

subota, 03.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Alemka Goleš 5


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Djeca i plastika
Naziv fotografije: To su moje kockice


Naziv fotografije: Poziv na igru


Naziv fotografije: Pravo mjesto za pićeAutorica: Alemka Goleš, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 23:30 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Alemka Goleš 4


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Morska plastika
Naziv fotografije: Sjećanje na ulov


Naziv fotografije: Na promatračnici


Naziv fotografije: Trio plasticusAutorica: Alemka Goleš, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Alemka Goleš 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Proljeće je oko nas
Naziv fotografije: Pink Lady


Naziv fotografije: 99 balona


Naziv fotografije: Savladao je umorAutorica: Alemka Goleš, Zagreb


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 14:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Potvrđena uredba o zabrani u ChicaguGradsko vijeća Chicaga 30. travnja 2014. glasalo je o uvođenju zabrane jednokratnih plastičnih vrećica. Vijećnici su potvrdili prijedlog gradskog Odbora za zaštitu okoliša i uredba je prihvaćena. Od 1. kolovoza 2015. u Chicagu se uvodi zabrana jednokratnih plastičnih vrećica.Uredba predviđa zabranu jednokratnih plastičnih vrećica u velikim trgovačkim lancima (više od 3 trgovine istog vlasnika) kao i specijaliziranim trgovačkim trgovinama (većim od 1000 m2), a nakon godine dana, od 1. kolovoza 2016. zabrana se proširuje na manje trgovačke lance i manje specijalizirane trgovine.

Iz uredbe odnosno zabrane su izuzeti manje nezavisne trgovine (obiteljske trgovine) i restorani. Sve trgovine se obavezuju da u svom prodajnom asortimanu imaju višekratne vrećice, vrećice od recikliranog papira ili kompostabilne plastične vrećice te imaju opciju uvođenja naplate (5 do 10 US$ centi - oko 28 do 56 lipa) svih vrsta jednokratnih papirnatih i kompostabilnih plastičnih vrećica. Naplata papirnatih vrećica uvodi se s idejom (kao i u Kaliforniji) da se smanji utjecaj na okoliš ovih po okoliš nepovoljnih vrećica, a da bi se istovremeno potaklo kupce da koriste višekratne vrećice.Izvori:
Plastic and Rubber Weekly: The 'Windy City' confirms plastic bag ban
Plastics News: Chicago approves plastic bag ban
Animated flags


- 10:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 02.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Bojan Bonifačić 5


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***


Naziv fotografije: Maska


Naziv fotografije: Rapsodija


Naziv fotografije: NedoumicaAutor: Bojan Bonifačić, Punat


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 23:45 - Komentari (4) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Bojan Bonifačić 4


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***


Naziv fotografije: For rent


Naziv fotografije: PVC


Naziv fotografije: NajlonAutor: Bojan Bonifačić, Punat


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 21:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Bojan Bonifačić 3


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***


Naziv fotografije: Zimske gume


Naziv fotografije: Tobogan


Naziv fotografije: DijevaAutor: Bojan Bonifačić, Punat


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 18:00 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Bojan Bonifačić 2


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***


Naziv fotografije: Trident


Naziv fotografije: Skok


Naziv fotografije: SiestaAutor: Bojan Bonifačić, Punat


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 15:00 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Bojan Bonifačić 1


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***


Naziv fotografije: Aqualand


Naziv fotografije: Miš


Naziv fotografije: BovaAutor: Bojan Bonifačić, Punat


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 12:01 - Komentari (3) - Isprintaj - #

Zaključen je foto natječaj

*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Poštovani čitatelji i posjetitelji ovog bloga, obavještavam Vas da je jučer istekao rok za prijavu radova na Međunarodni fotografski natječaj na temu plastike.

Odziv je bio velik. Natječaju se odazvalo 63 autora iz Italije, Slovenije i Hrvatske koji su poslali 440 fotografija u 155 fotogalerija.

Ono što sada predstoji je objava radova u skladu s rasporedom koji je objavljen u postu:
Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Raspored objava radova

Pregled radove, koji su do sada objavljeni možete pogledati u postu:
Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Pregled objavljenih radova

Naravno, u sljedećih nekoliko dana pristigli radovi biti će pripremljeni za pregled ocjenjivačkom
povjerenstvu iliti žiriju i očekujemo da će 25. svibnja biti proglašeni najbolji radovi koji će biti nagrađeni i to:

1. novčana nagrada u iznosu 1000 kn neto
2. novčana nagrada u iznosu 500 kn neto
3. novčana nagrada u iznosu 300 kn neto
• posebna nagrada - diploma za fotografiju koja na najoriginalniji način prikazuje plastični proizvod i/ili primjenu plastike kao materijala
• tri diplome
• tri pohvalnice

Također, biti će odabrano 40 najboljih radova koji će biti u velikom formatu predstavljeni na dvije izložbe. Prva izložba se očekuje u Galeriji Principij Fotokluba Rijeka u Rijeci i to u prvom tjednu srpnja, a druga izložba trebala bi biti u Omišlju u jednom od izložbenih prostora, zadnjeg tjedna kolovoza i prva dva tjedna rujna.
- 09:15 - Komentari (3) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.05.2014.

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Car 5


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Sjećanje na budućnost
Naziv fotografije: Sjećanje na budućnost 1


Naziv fotografije: Sjećanje na budućnost 2


Naziv fotografije: Sjećanje na budućnost 3Autor: Željko Car, Đurđevac


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 23:00 - Komentari (13) - Isprintaj - #

Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Car 4


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***

Ribarske mreže
Naziv fotografije: Uhvaćene plutače


Naziv fotografije: Ribarske perle


Naziv fotografije: MrežeAutor: Željko Car, Đurđevac


*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***
- 15:21 - Komentari (17) - Isprintaj - #

NEWSLETTER 13

NEWSLETTER 13Poštovani,
pred Vama je redovni NEWSLETTER bloga PLASTIČNO JE FANTASTIČNO za mjesec travanj.

Travanj - mjesec pun aktivnosti koji je gotovo svakodnevno imao više objavljenih postova (ukupno 74). Travanj karakteriziraju objave radova pristiglih na MEĐUNARODNI FOTOGRAFSKI NATJEČAJ NA TEMU PLASTIKE. Natječaj je raspisan u suradnji s Fotoklubom Rijeka i Društvom za plastiku i gumu. O tome nešto više kasnije.

Evo pregleda objavljenih članaka tijekom travnja (klikom na naslov, otvoriti će se povezana web stranica članka):

01.04. - NEWSLETTER 12 - pregled objavljenih članaka na blogu tijekom ožujka.
02.04. - Na marginama plastičnog foto natječaja koji to nije - Alexxlov plastični krik - kolega bloger Alexxl, koji vodi vrlo popularni blog Master @lexxl Blog poslao vrlo zanimljivu fotografiju.
03.04. - Na marginama plastičnog foto natječaja koji to nije - Plastični selfie - kolega bloger Eduard Pranger na svom blogu Sve je politika objavio poziv: selfie za Blog.hr.
04.03. - Dallas uvodi namet, Texas stopira - Gradsko vijeće Dalasa, trećeg najvećeg grada savezne države Sjedinjenih Američkih Država - Teksasa, 26. ožujka izglasalo je uvođenje nameta na plastične i papirnate vrećice od 1. siječnja 2015. Ali moglo bi to biti stopirano jer se kosi sa zakonom savezne države Teksas.
05.04. - Izjava dana - prof.dr. Miroslav Dumić 2 - Neke su priče o hormonskim disruptorima prenaglašene, poput one o uranjenom pubertetu zbog hormona u mesu i mlijeku - izjavio je ovaj poznati dječji endokrinolog.
06.04. - Plastićne vijesti 69 - Kanada povećava udio recikliranja - Udio recikliranja plastične ambalaže u Kanadi porastao je 10 % u 2012. godinu u odnosu na prethodnu godinu. Rast udjela recikliranja bilježi se treću godinu za redom, bilježi se u izvještaju Kanadskog udruženja plastičarske industrije.
18.04. - Europski parlament ZA ograničenje potrošnje laganih plastičnih vrećica - Europski parlament 15. travnja održao je plenarnu sjednicu na kojoj je jedna od točaka dnevnog reda bila diskusija, a 16. travnja i prihvaćanje prijedloga Direktive o smanjenju potrošnje laganih plastičnih vrećica (Direktiva 94/62/EK). Prijedlog Direktive prihvaćen je s 539 glasova ZA, 51 glas PROTIV i 72 suzdržana.
19.04. - Što se krije u pozadini? - Kada se izjava F.de Bia - predsjednika European Bioplastics stavi u kontekst, onda je jasno da je Direktiva za ograničenje laganih plastičnih vrećica pobjeda Talijana i krupnog kapitala nad plastičnim vrećicama. To je nama naša EU dala - prokomentirao je prof. Igor Čatić.
20.04. - Sretan Uskrs - Čestitka za Uskrs.
21.04. - Gospođo Šuica, jeste li dosljedni? - Komentar na diskusiju euro parlamentarke Dubravke Šuice o Direktivi za ograničavanje potrošnje laganih plastičnih vrećica.
21.04. - Napustila nas je Ranka Čatić - Zauvijek nas je napustila gospođa Ranka Čatić, diplomirana inženjerka kemijske tehnologije, zaslužna i uvažena članica Društva za plastiku i gumu.
22.04. - Što su hrvatski proizvođači tražili od svojih europarlamentaraca? - Hrvatski proizvođači plastičnih vrećica, jedinstveni u svom stavu, podržani od hrvatske struke i znanosti, podržani od Hrvatske gospodarske komore i od Ministarstva gospodarstva, Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Ministarstva vanjskih poslova, poslali su hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu pismo sa svojim zahtjevima vezano uz predloženu izmjenu Direktive o ograničavanju potrošnje laganih plastičnih vrećica.
23.04. - Predviđa se rast potrošnje vrećica unatoč ograničenjima - Količina vreća i vrećica - napravljenih i od plastike i od papira, planira dosegnuti 9,12 milijuna tona do 2020. godine na europskom tržištu. Predviđa se stalni godišnji rast od 1.8 % u sljedećih 8 godina.
24.04. - Radije iz plastenke nego iz staklenke - Britanski potrošači, kada im se ponudi na izbor popularni kečap u plastičnoj boci, plastenci iz koje se sadržaj može istisnuti ili u staklenci gdje da bi ga izvadili iz boce trebaju ga protresti, velikom većinom biraju plastenku.
26.04. - Chicago na korak do zabrane - Odbor za zaštitu okoliša gradskog Vijeća Chicaga, 24. travnja glasao je o prijedlogu gradske uredbe o zabrani jednokratnih plastičnih vrećica i izglasao je. Tom uredbom, ako bude prihvaćena i na gradskom Vijeću koje se očekuje 30. travnja, zabrana bi nastupila od kolovoza 2015. godine.
27.04. - To je nama naša EU dala - Jutarnji list je posjetio jednu od naših najvećih tvornica jednokratnih plastičnih vrećica - Optiplast iz Siska. Novinarku Gordanu Galović zanimao je komentar vlasnika Danijela Drčića o Direktivi EU o ograničavanju potrošnje laganih plastičnih vrećica.
28.04. - Recikliranje - jedino rješenje! - Danas je recikliranje jedna od najpropulzivnijih grana u industriji općenito. Isplativo je, zapošljava ljude, korisno je. Proces jeste složen, pogotovo što se tiče plastike, jer standardne plastike je više od 900 vrsta. Danas je najveći problem kako široki krug građanstva obučiti da prepozna određenu vrstu plastike, da je odvojeno skuplja te da se takva plastika onda reciklira.
29.04. - Recikliranje - zanimljiv primjer iz Amerike - Mrežna stranica www.recyclemoreplastic.org promovirala je svoje posljednje dostignuće. Sistematizirane podatke o recikliranju polipropilena (PP) u Sjedinjenim Američkim Državama.

MEĐUNARODNI FOTOGRAFSKI NATJEČAJ NA TEMU PLASTIKE

01.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Boris Jagačić 1 - U svijetu plastične mašte
02.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Boris Jagačić 2 - Štrumpfoselo
03.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Boris Jagačić 3 - Neizvjesnost
04.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Boris Jagačić 4 - Prijatelji zauvijek
05.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Boris Jagačić 5 - Fitness
06.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Diana Sokolić 1 - Aurora Australis
07.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Diana Sokolić 2 - Aurora Borealis
08.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Matej Delić
09.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Mihaela Šoljan 2 - U iščekivanju ljeta
10.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Izabela Petković 1 - Voda
11.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Silvija Butković 1 - U prolazu
12.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Silvija Butković 2 - Inovacije
13.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Silvija Butković 3 - Mirovanje
14.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Jelena Puškarić 1 - Kućne potrepštine
14.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Jelena Puškarić 2 - Baloni
15.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Nives Kocijan 1 - Različito
15.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Nives Kocijan 2 - Moja vizija
16.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Car 1 - Zeleno - crveni pejzaž
16.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Car 2 - Uz more
16.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Željko Car 3 - "Vanzemaljac"
17.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Silvija Butković 4 - Na +35 stupnjeva
17.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Silvija Butković 5 - Dobar dan, imate li kišobran?
18.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Anton Katinić 1 - Plastične zastave
18.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Anton Katinić 2 - Fešta
19.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Alemka Goleš 1 - Plastika naša svagdašnja
19.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Alemka Goleš 2 - Pogledi i odrazi
20.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Vesna Špoljar 1 - Korisne stvari
20.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Vesna Špoljar 2 - Samo veselo
21.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Dragan Nišler - Morske
21.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Vjekoslav Šabarić - Kvačice
21.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Tina Štambuk - Plastic World
22.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Nikica Karas 1 - Sveta plastika
22.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Nikica Karas 2 - Zapadni vjetrovi kapitalizma ...
23.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Dario Jurjević 1 - Coffee break!
23.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Dario Jurjević 2 - Čuvajmo parkove!
24.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Jelena Alpeza - Vrtlog
24.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Marija Grandić - Na igralištu
25.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - bloger More ljubavi 1 - Ikebana s irisima
25.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - bloger More ljubavi 2 - Karneval
25.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - bloger More ljubavi 3 - More i plastika
26.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Snježana Bratanović 1 - Pazinski sajam
26.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Snježana Bratanović 2 - Plastic Art
27.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Biserka Harapin 1 - Jutarnja kava
27.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Biserka Harapin 2 - Proljetno buđenje
27.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Biserka Harapin 3 - Izgubljeno - nađeno
28.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Nives Kocijan 3 - U prostoru
28.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Nives Kocijan 4 - Na otvorenom
28.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Nives Kocijan 5 - Kompozicija
29.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ištvan Miško Kerekeš 1 - Respektiraj snagu ...
29.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ištvan Miško Kerekeš 2 - Zakvačeni svijet
29.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Ištvan Miško Kerekeš 3 - Zimski turizam
30.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Filip Žauhar 1 - Plastična elektronika
30.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Filip Žauhar 2 - Input - Output
30.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Filip Žauhar 3 - Plastični light show
30.04. - Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Filip Žauhar 4 - Plastika koja povezuje


ZABRANE PLASTIČNIH VREĆICA:

ZABRANE PLASTIČNIH VREĆICA 1 (Europa, Sjeverna i Južna Amerika):
Dallas - gradsko vijeće ovog trećeg po veličini grada u Teksasu 26. ožujka 2014. donijelo je Uredbu o obaveznoj naplati naknade na sve vrećice (plastične i papirnate) od 5 US$ centi (oko 28 lipa) na blagajnama u trgovinama prehrane i trgovinama robe široke potrošnje. Zabranjene su jednokratne plastične vrećice u svim gradskim tvrtkama, na javnim gradskim događanjima kao i u gradskim objektima. Izuzimaju se kemijske čistionice, restorani i vrećice za prikupljanje izmeta kućnih ljubimaca. Uredba bi trebala stupiti na snagu 1. siječnja 2015. Međutim, Uredba bi mogla pasti na sudu jer se kosi s Kodom o hrani i sigurnosti - sekcija o odlaganju i pakiranju otpada savezne države Teksas, koja upravo predviđa korištenje higijenskih i nepropusnih plastičnih vrećica.
- Zadnja obnova podataka: 3. travnja 2014. - 22:00 - revizija 16.

ZABRANE PLASTIČNIH VREĆICA 2 (Afrika, Azija, Australija):
U ožujku nisu evidentirane odluke o zabranama plastičnih vrećica u ovom dijelu svijeta.
- Zadnja obnova podataka: 29. siječnja 2014. - 14:00 - revizija 5

IZ POVIJESTI BLOGA:

Podsjećam čitatelje ovog newslettera i bloga na neke zanimljivije stare postove objavljene na blogu:
25.11.2011. - Plastika u našem svakodnevnom okruženju - predstavljena je brošura „Plastika – drugačiji pogled na energiju“ koju je izdala Hrvatska gospodarska komora – Sektor za industriju. Brošura je ukratko dala razumljiv i sažet pregled pozitivnog utjecaja plastike u našem okruženju, pa su u nekoliko postova preneseni zanimljivi tekstove.

Evo toliko o novostima s bloga PLASTIČNO JE FANTASTIČNO. I za kraj:

S nadom da će Vas teme zanimati te da ćete naći nove i korisne informacije o plastici, a veselila bi me i suradnja, srdačno Vas pozdravljam do idućeg broja NEWSLETTER-a PLASTIČNO JE FANTASTIČNO.

Romeo Deša
urednik bloga Plastično je fantastično
- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #