Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Čuvarica pinkleca

    kod tebe opet korisno i pametno, ali u mojoj se zgradi odvajaju samo papir i staklo, a sve ostalo završi u istom kontejneru....imali smo i za plastiku, no od kada se otkupljuju boce, maknuli su.....i ove spremnike češće čiste na crno preprodavači, nego Čistoća...

    avatar

    04.05.2014. (11:34)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Ma što da se napravi za čistiji okoliš naš ruralni čovjek će svoje smeće
    ostaviti pored puta ili ga itnut iz auta nekome pred ulaz. Treba prvo
    vrećice posložiti u glavi a 'čistoću d.o.o.' očistiti od lupeža i kriminalaca. Čestitke na danu!:)

    avatar

    05.05.2014. (08:50)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Čestitka na dvostrukom tronu!
    @gavun, nuije u pitanju "ruralno" ni "urbano" nego čovik!

    avatar

    05.05.2014. (09:19)    -   -   -   -  

  • Zvonka

    ne znam zašto, ali sumnjičava sam.
    bojim se da ovdje ništa ne funkcionira, pa tako ne bi ni ovo.
    mentalitet je gadna stvar ...

    avatar

    05.05.2014. (09:25)    -   -   -   -  

  • Plastik

    @Čuvarice, @Fra Gavune, @Sjećanja i @Zvonka - hvala na komenatrima.

    Upravo je to poanta priče. Mi moramo sebi stvari posložiti u glavi, a sprovođenje toga mora nam omogućiti kvalitetan sustav, upravo ovakav kakav ga predlaže dr. Simončič. Kad se uzme da se može postići iznimno visoki stupanj razdvajanja sa školovanim ljudstvom, da se tako kvalitetno razdvajanje onda može prodati i kvalitetno iskoristiti, da te linije za razdvajanje nisu neka skupa oprema već samo "beskonačna traka" s podestima i da te trake mogi izrađivati naše tvrtke i da se na tim linijama mogu zaposliti veći broj radnika koji će kvalitetnim radom itekako zaraditi svoju plaću, a građanstvu dvostruka korist - jeftiniji odvoz komunalnog otpada i čistiji okoliš.

    I još kad bi poslušali naše stručnjake. E, to je već problem. Em to nije zvučno (najmodernija uvezena tehnologija!), em naši stručnjaci ne daju proviziju.

    I što imamo na kraju - zatrpana smetlišta, u realizaciji su širom Hrvatske iznimno skupa i komplicirana rješenja vrlo upitnih rezultata, u međuvremenu se gušimo u zatrpanim odlagalištima na koja svaki dan sve više i više odlažemo, zatrpavamo korisni otpad, pa čak i to loše radimo, vjetar raznosi s neuređenih odlagališta ono što mu je najlakše - plastične vrećice i evo nam spasonosnog rješenja: zabranimo ili ograničimo potrošnju tog ekološkog zla - tih običnih, malih, jadnih, plastičnih vrećica.

    Danas vrećice, sutra čašice, preksutra bočice i tako redom, umjesto da rješavamo sustav prikupljanja, odvajanja, recikliranja i ekonomičnog iskorištavanja.

    Ha,ha, @Fra Gavune hvala za čestitke dvostruki tron - eto, krenulo me. :-)))

    avatar

    05.05.2014. (10:22)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    @sjećanja i osvrti, da u pravu si, propustio sam staviti znake navoda, 'ruralni čovjek'. Ispričavam se ruralnom pučanstvu!

    avatar

    05.05.2014. (11:18)    -   -   -   -  

  • kamena

    konačno i bloger dana, više nego zasluženo... čestitam na trudu i ustrajnosti :)

    avatar

    05.05.2014. (12:02)    -   -   -   -  

  • proricatelj

    Tko u Hrvatskoj sluša stručnjake. A na području otpada dr. V. Simončič to je jer je doktorirao to u Njemačkoj kad su neki predavali predvojničku, ako se dobro sjećam. Danas je granonačelnik Zagreba po peti puta u Beču da vidi spalionicu. A skupina stručnjaka s FSB-a je još 1997. analizirajući stanje plastičnog otpada u Zagrebu došla do zaključka, Zagreb mora imati spalionicu. Baš me zanima je li zagrebačka spalionica, poznatija kao krematorij, zadovoljava sve potrebne standarde?

    avatar

    05.05.2014. (17:28)    -   -   -   -  

  • 20 do asa

    ...nisam stigao čitati, kasnije ću....ali izgleda da će snijeg pasti:))....uredništvo je stavilo plastika@ na naslovnicu, jeeeee !!....hahhaaahaa, ne znam kaj im se dogodilo, valjda im je došlo u glavu ???.....ja bih samo rekao - konačno !!!!....da malo pomognu najedukativnijem blogu sa puno korisnih stvari !!......možda još netko otkrije ovaj blog, jer mi neki smo ga otkrili........ne znam kome da više čestitam, jer čestitke idu uredništvu na konačnoj progledanosti , ali i na tvojem neposustajanju i volji......al kak se veli, nikad nije kasno......možda, ako budeš dobar završiš i u vijestima dana ili ugledaš štrumpfove :)))))...pozz blogo-prijatelju.....

    avatar

    05.05.2014. (17:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...