njupalice https://blog.dnevnik.hr/njupalice

subota, 17.05.2014.

FORT APACHE STEAK HOUSE , Ulica Kralja Tomislava 18, 10434 Sveta Nedelja, Strmec Samoborski

ponedjeljak, 12.05.2014

http://fort-apache.com.hr/

 photo P1150660_zps04488449.jpg

Jednog lijepog dana, poželio se tako Švrćo konkretnog komada mesa. Nije mu bio dosta roštilj dan prije, pa nas je odvukao u steak house na pola puta između Zagreba i Samobora. Smiraj dana, nešto parkiranih automobila ispred restorana, koji izvana nalikuje na tvrđavu iz westerna filmova i hrpa Kineza u samom restoranu. Vjerojatno su nešto slavili, al u prvi mah je bilo: jesmo li na pravom mjestu? sretan No, interijer nam je rekao da ipak jestsmo; drveni ambijent, pažljivo birani detalji i Za šaku dolara na telki brzo su nas ufurali u kaubojski štimung. Klopa još bolje, ali krenimo redom.

 photo P1150661_zps8dff2b8c.jpg

 photo P1150665_zpse10c91da.jpg

Uz nas i gro Kineza u restoranu su bila još dva para, pa su nas dva konobara relativno brzo i uljudno usluživala. Drugi par rukava je bio to što se mi nismo mogli odlučiti za jelo. Što probati od svega toga? Koje predjelo? Koju mesinu? Odluke, odluke rofl

 photo P1150667_zps5e47b32d.jpg

Doduše, oko pijače se nismo dvoumili. Vatrena vodica nam se nije pila, pa smo uzeli Paulaner za Švrću i pravo autentično kaubojsko piće za mene; mai tai. Bila je neka posebna ponuda za daest kuna koktel, pa rekoh: nećemo komplicirati.

 photo P1150671_zps2ff54411.jpg

Za predjelo smo podijelili porciju onion ringsa i buffalo wingsa s crvenim i bijelim umakom.

 photo P1150675_zps00e525cb.jpg

Kolutići od luka su bili fini iako malo gnjecavi ( vjerojatno od dugog stajanja ) dok su pržena pileća krilca bila blago spajsi i lagano prekrivena umakom umjesto da plivaju u njemu.

Jedno je ovo:
 photo P1150677_zps2dfab4ff.jpg

A drugo je ovo:
 photo preuzmi_zps0d0dc649.jpg


Crveni chili umak s kukuruzom nije bio jako ljut, ali predmnijevam da se radi o domaćem umaku od rajčice jer je okus bio pun i sočan.
 photo P1150678_zpsa8179108.jpg


Bijeli umak je bio topljeni sir s vrhnjem; fin, lagan, konzinstentan dok su štapići mrkve bili malo deblje narezani i vjerojatno su stajali u vodi duže vremena jer se veći sloj zadržao na vrhu umaka. Nije pokvarilo okus, samo nije vizualno atraktivno.
 photo P1150679_zps78cb2b93.jpg


Što se tiče mesine ili glavnog jela; Švrćo je uzeo porterhouse, komadinu od 800 grama medium rare pečenu i potužio se samo da je meso sirovo u kost što znači da su ga, u jednom trenu, trebali dići na kost i tako pripremati da se sve jednomjerno ispeče.

 photo P1150683_zpsd9bdf10a.jpg

 photo P1150684_zps85731864.jpg

Eo kak to zgleda nepečeno u usporedbi s T-bone steakom:
 photo porterhouse_and_tbone_zpsc729549e.jpg

Neke zanimljivosti:
 photo P1150672_zps1568c9ad.jpg

 photo P1150673_zps2a9ff746.jpg


Moj komad mesa bio je izbor godine; Apache “Chief” ( 250 grama zlatnog reza goveđeg odreska ) medium pečen. Odrezak malo veći od moje šake, par centimetara visok ( šteta što nisam imala metar da ga izmjerim
headbang, dovoljno pečen za moj ukus, mekan, naprosto se topio u ustima. Štedila sam se za desert i grickala prilog, pa sam pojela samo pola, ali da nije bilo fenomenalnog domaćeg čipsa fasovao bi cijeli odrezak.

 photo P1150685_zps5ce4b6b5.jpg

Domači čips je, odmah poslije odreska, zasjeo na drugo mjesto izbora večeri; hrskav, neprepečen, nemastan!!!, fenomenalan.
Zapečeni grah je bio čist ok, no ipak malo nezačinjen.

 photo P1150682_zps1bc93982.jpg


Nakon slanog trebalo je gricnut i nešto slatko da nam podigne tlak, no kad sam čula da od deset predviđenih deserata danas imaju samo dva; smračilo mi se. Nemre to tak. To je takav fejl za nas sladokusce da je panna cotta to jedva uspjela spasiti. A nje uopće nema na web jelovniku. Al dobro; desert je bio vrlo dobar; s okusom kave i nekim kupovnim čokoladnim preljevom što je samo Švrćo primjetio da je kupovni. Ja sam sva bila u čokoladi.

 photo P1150689_zpsd3501799.jpg


Gospon kritični se odlučio za američke palačinke s voćem koje su bile preslatke i krcate cimetom, al smo ih pojeli.

 photo P1150691_zps1b3a4db6.jpg


Sve u svemu; otišli smo jako zadovoljni. Zbog mesa smo došli, zbog mesa se isplati ponovo i otići.

17.05.2014. u 11:21 • 2 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.