njupalice https://blog.dnevnik.hr/njupalice

srijeda, 13.05.2015.

THE HOT SPOT, Sorkedalsveien 5, 0369 Oslo, Norway

subota, 02.05.2015
http://hotspot-oslo.no/

Konačno. Recenzija i klopa nakon puna četiri mjeseca. Ali i prva recenzija van Hrvatske. Azijatisk restoranisk u norsk grad Oslo. Zašto baš azijski umjesto lokalnog? Vrlo jednostavno. Jer za lokalni nemamo love, a azijsku hranu obožavamo.

 photo 1_zpsksuujma0.jpg

Subota popodne, uz nešto azijata i turista, par Hrvata i lokalaca pokušalo se sporazumjeti s norveškom konobaricom. Djevojka nije razumjela nas, mi nismo razumjeli nju, jelovnik je bio samo na norveškom, jela smo birali ko ćorave kokoši, ali smo se najeli ko da smo sami kuhali. Di ćeš bolje?

 photo 2_zpsof4kswq4.jpg

 photo 3_zpsoy0cum6g.jpg

Restoran je smješten u Majorstuen kvartu, a preporučio nam ga je prijatelj. Jelo kuće je tzv Hot pot gdje se gostima stavi zdjela s kipućom juhom u koju oni potom sami kuhaju povrće i meso. Iako je hot pot zvučio i izgledao primamljivo, mi smo bili toliko gladni (i dijelom nesigurni u vlastite kulinarske sposobnosti što se tiče hot pota), pa smo išli na zihericu.

 photo 4_zpsgdimrhyn.jpg


Ovak to zgleda kad netko drugi jede, a ne kad ja stalkam ljude naughty
 photo 5_zpswjunstfm.jpg
© Erling A
http://www.yelp.com/biz_photos/the-hot-spot-oslo?select=YyjEcJWw3balhcY8DjcCnw&userid=rBk5Cqpe8MBPaAIA3sMTvg#YyjEcJWw3balhcY8DjcCnw


Za predjelo smo uzeli Hot Spot Spesial u kojem dobijete:
 photo 6_zpsmicgusag.jpg

pržene vijetnamske proljetne rolice s mljevenim mesom i povrćem ( Cha Gio )
 photo 7_zpsgshqbgei.jpg

vijetnamske škampe s mrkvicom i nečim na čipsu od škampa
 photo 8_zpsmo433qyd.jpg


pržene škampe
 photo 9_zpstncmxmvv.jpg


govedina s gljivama i paprikom u sezamu
 photo 10_zpsu7ni8xqx.jpg

Sve smo dipali u slatko ljuti umak i prste lizali. Stvarno je bilo odlično, s tim da se čips od škampa lijepio se za usne i nije bio neš posebno. Prvo mjesto zauzele su proljetne rolice. Mislim da se s njima ništa ne može mjeriti; hrskave, nemasne, punjenje punog mesnog okusa, pa kad se još uvaljaju u umak....ih, ko prase kad se valja po blatu. Milina!


Uz sve ovo zemili smo i par komada rola od svinjetine, škampa, jaja i povrća umotanih u rižin papir. U prvi mah, rolice nisu ništa posebno; rižin papir se lijepi i teško odgriza, sastojci nisu neka teška fizika, ali kad se probijete kroz sve zapreke osjetite začin okusa mente, pa kad sve još uvaljate u soju....perfekt njami
 photo 11_zps6gf8cpzd.jpg

 photo 12_zpsajbkjek3.jpg

Švrćo je za glavno jelo uzeo rižine rezance s mariniranom govedinom, povrćem i svježim začinskim biljem (The Volcano “Bun Bo Xao Xa Ot”). Jelo je stiglo malo drugačije no što si je gospon priželjkivao pa ga je poslao nazad u kuhinju da mu izmiješaju sve sastojke skupa sa soja umakom.
 photo 13_zpsmzwnjw9v.jpg

Kad je stiglo nazad, izgledalo je ovako, a okus je bio baš kako je trebao; govedina je pustila svoje sokove koji su se izmiješali sa sojom, rezancima i povrćem i Švrćo je mogao pustiti sva svoja osjetila s uzda. Nadam se samo da se nije zamjerio kuharima.

 photo 14_zpsarbs38z5.jpg

Ja sam se odlučila za piletinu Gong Bao s povrćem i rižom. Klasično azijsko jelo kojem oraščići daju neku posebnu draž i koje smo često pravili doma u Hr, ali od kad živim na varivima od kelja i poriluka, a soja i maslinovo ulje ne miriši mojim ukućanima, kylling “Gong Bao” je bio melem za moje opraščiće smijeh

 photo 15_zps7zzs4ik9.jpg

liza fino
 photo P1170497_zps3wjxjgru.jpg


Uz jelo smo pijuckali pivca, s tim da nismo imali pojma kakvo pivo naručujemo ali pogodili smo iz prve vlastite ukuse. Švrćo je tako uzeo vijetnamsko Saigon pivo (tamnije i nešto mjehurastije pivo), dok sam se ja 'ladila uz kinesko Tsingtao pivo (svjetlije i puno laganije pivce od Švrćinog).
 photo 16_zpsviwobm5g.jpg


Za desert se nudilo ništa od ništa, pa sam se odlučila za mango mousse. Na jelovniku se inače nude karamelizirani puding, čoko sladoled, voćna salata od egzotičnog voća pa mi se ovaj ovaj mm (mango mouse) činio najazijatskijim desertom u ponudi i rekoh; daj vamo. Ispostavilo se da se radi o običnom vanilij pudingu s mango preljevom i svježim komadićima manga. Ništa nezaboravno, ali mango obožavam, pa mu dajem prolaznu ocjenu.

 photo 17_zpscq7yqkdq.jpg

Sve u svemu, solidna četvorka za prvi vanhrvatski restoran koji smo blogali i prvi azijski restoran u Oslu koji ćemo opet pohoditi. Zbog posluge se ne isplati ponovna posjeta, ali zbog hrane obavezno. Barem da probamo taj Hot pot smijeh

13.05.2015. u 17:18 • 0 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.