07.02.2013
Na mjestu nekadašnje trgovine kožnom odjećom, smjestio se mali restoran o kojem danas bruji cijeli Zagreb. Ovo su samo neki od tekstova koji opisuju malu pržionicu mesa pod rukovoditeljstvom kralja leskovačkog roštilja; Konstantina Stefanovića Koste.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Zagreb/Smaka-svijeta-nije-bilo-ali-je-sceni-od-rostilja-zato-svanulo
http://www.ribafish.com/?p=2403
Ako vam se čita, čitajte, a ako vam se jede, odite kod Koste i probajte leskovački voz. Tako sam i ja.
Radi se o četiri vrste jela u malim količinama koje vam stiže u jednom vremenskom razmaku. Prvi su bili ćevapi (obavezno od čiste junetine, prema riječima samog chefa); izrazito mekani i sočni,
potom je uslijedila gurmanska pljeskavica s kačkavalj sirom (barem bi tako trebalo biti po receptu), jajima, lukom, češnjakom i crvenom paprikom, koja me, moram priznati, malo obeshrabrila i usporila. Ne volim jako ljuta jela, jer ih nemrem jesti, a gurmanska je na skali od 1 do 5 imala finu četvorku ljutine.
Treća stanica pripala je punjenoj vješalici koja se radi od svinjske slabine tako da se u nju zarolaju komad slanine, kiseli krastavci i sir narezan na štapiće. Vrlo dobro, samo što mi meso više nije imalo svoj originalni okus zbog ljutine gurmanske pljeske
Posljednja stvar koja se servira u ''vozu'' je mesni uštipak koji se radi od mljevenog mesa, slanine, sira, češnjaka i crvene paprika koja je opet zaljutila cijelu kombinaciju.
Hvala bogu na kajmaku koji su nam poslužili jer sam se s njim hladila, baš kao i sa salatom od svježeg zelja.
Uz kajmak i salate naravno da su nam bile poslužene i vruće seoske pogače koje se ne režu, već lome.
Sve u svemu, od kad se radi pruga oko Novske, jako rijetko idem doma vlakom, ali s ovim vozom bi se povezla tu i tamo Izbacila bih koju papričicu da mi nije jako ljuto, ali bih se rado vratila po još.
A pogotovo bih se vratila po slatko; baklavu.....mmmmm....slatko, orahasto, slatko, fino, slatko, prefino....bez suvišnog komentara. Inače, slastice za TPK pravi slastičarna Bakine čarolije iz Španskog i osim baklave rade i mousse koji je isto tako fin, ali nakon pljeske bolje sjeda baklava. Kad je bal, nek je bal
Izrazito su mi se svidjele slike obješene po zidovima pečenjare
No, što se prostora i usluge tiče, tu stvari malo štekaju.
S obzirom da se radi o vrlo malom prostoru s nekih 8 stolova s po 4-6 sjedećih mjesta i s obzirom da su non stop krcati, valja rezervirati svoje vrijeme i mjesto. A kako imaju jednog konobara, onda nije neobično da se te rezervacije malo i pobrkaju ili recimo; izgube. Na tome se treba poraditi. Ali ako se presele u veći prostor, bojim se da bi se izgubio cijeli šarm pečenjare i mirisa roštilja koji vam ulazi pod kožu. No, kako god bilo, ono na što bi trebali obratiti pozornost su vješalice za odjeću i na južnom zidu, a ni malo grijanja u wc ne bi škodilo.
https://www.facebook.com/pages/Tvornica-Pljeskavica-Kosta/116406615193968
< | veljača, 2013 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 |
Dva njupala u svemogućoj misiji proširenja horizonata