07.02.2013

Na mjestu nekadašnje trgovine kožnom odjećom, smjestio se mali restoran o kojem danas bruji cijeli Zagreb. Ovo su samo neki od tekstova koji opisuju malu pržionicu mesa pod rukovoditeljstvom kralja leskovačkog roštilja; Konstantina Stefanovića Koste.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Zagreb/Smaka-svijeta-nije-bilo-ali-je-sceni-od-rostilja-zato-svanulo
http://www.ribafish.com/?p=2403
Ako vam se čita, čitajte, a ako vam se jede, odite kod Koste i probajte leskovački voz. Tako sam i ja.
Radi se o četiri vrste jela u malim količinama koje vam stiže u jednom vremenskom razmaku. Prvi su bili ćevapi (obavezno od čiste junetine, prema riječima samog chefa); izrazito mekani i sočni,

potom je uslijedila gurmanska pljeskavica s kačkavalj sirom (barem bi tako trebalo biti po receptu), jajima, lukom, češnjakom i crvenom paprikom, koja me, moram priznati, malo obeshrabrila i usporila. Ne volim jako ljuta jela, jer ih nemrem jesti, a gurmanska je na skali od 1 do 5 imala finu četvorku ljutine. 

Treća stanica pripala je punjenoj vješalici koja se radi od svinjske slabine tako da se u nju zarolaju komad slanine, kiseli krastavci i sir narezan na štapiće. Vrlo dobro, samo što mi meso više nije imalo svoj originalni okus zbog ljutine gurmanske pljeske 

Posljednja stvar koja se servira u ''vozu'' je mesni uštipak koji se radi od mljevenog mesa, slanine, sira, češnjaka i crvene paprika koja je opet zaljutila cijelu kombinaciju.

Hvala bogu na kajmaku koji su nam poslužili jer sam se s njim hladila, baš kao i sa salatom od svježeg zelja.


Uz kajmak i salate naravno da su nam bile poslužene i vruće seoske pogače koje se ne režu, već lome.

Sve u svemu, od kad se radi pruga oko Novske, jako rijetko idem doma vlakom, ali s ovim vozom bi se povezla tu i tamo
Izbacila bih koju papričicu da mi nije jako ljuto, ali bih se rado vratila po još.
A pogotovo bih se vratila po slatko; baklavu.....mmmmm....slatko, orahasto, slatko, fino, slatko, prefino....bez suvišnog komentara. Inače, slastice za TPK pravi slastičarna Bakine čarolije iz Španskog i osim baklave rade i mousse koji je isto tako fin, ali nakon pljeske bolje sjeda baklava. Kad je bal, nek je bal ![]()

Izrazito su mi se svidjele slike obješene po zidovima pečenjare

No, što se prostora i usluge tiče, tu stvari malo štekaju.

S obzirom da se radi o vrlo malom prostoru s nekih 8 stolova s po 4-6 sjedećih mjesta i s obzirom da su non stop krcati, valja rezervirati svoje vrijeme i mjesto. A kako imaju jednog konobara, onda nije neobično da se te rezervacije malo i pobrkaju ili recimo; izgube. Na tome se treba poraditi. Ali ako se presele u veći prostor, bojim se da bi se izgubio cijeli šarm pečenjare i mirisa roštilja koji vam ulazi pod kožu. No, kako god bilo, ono na što bi trebali obratiti pozornost su vješalice za odjeću i na južnom zidu, a ni malo grijanja u wc ne bi škodilo. 


https://www.facebook.com/pages/Tvornica-Pljeskavica-Kosta/116406615193968
| < | veljača, 2013 | > | ||||
| P | U | S | Č | P | S | N |
| 1 | 2 | 3 | ||||
| 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
| 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
| 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
| 25 | 26 | 27 | 28 | |||
Dva njupala u svemogućoj misiji proširenja horizonata