njupalice https://blog.dnevnik.hr/njupalice

utorak, 05.06.2012.

ČUŠPAJZ, Gajeva 9

04.06.2012

Iako mi je osobno bilo draže gledati krpice koje je dizajnirala Leonarda Boban, ni čušpajz koji se nalazi na istom mjestu nije loš, koliko god se za čušpajz može reći da je dobro jelo. Nisam neki ljubitelj variva i juha koje glume da su glavno jelo, ali povrtni ili mesni čušpajz dobro legnu na ovu tešku sparinu i vrućinu.
Ogroman tanjur juhe s komadićima povrća pod nazivom čušpajz od krastavaca, celera (i još nečega), u kojem je bila tortica od palente s integralnim štapićem, povrtni štapić (maslina, komad krumpira, komad sira, šampinjon naboden na ražnjić ) i dva komada prepečenog kruha bila su dovoljna da ublaže glad iako sam znala da ću večerati prije nego inače njami

Solidna klopa za solidne novce koji ne mogu kupiti mjesto u nekim od trač novina, ali nikad se ne zna kad će vas zadesiti fotograf na ovom posh mjestu sretan

čušpajz od krastavaca
Photobucket
-------------------------------------------------------------------------------------------------
by Švrćo
Obožavam jela na žlicu, što kao mali nisam ali ovo…
Stvarno čušpajz, krumpir, palenta, penne i grisini, sve u jednom tanjuru, pa mrkva, bučine sjemenke, celer, ovo ono. E da, bilo je i malo svinjetine u mom svinjskom čušpajzu. Sa strane još i preprženi kruh kao da nije bilo dovoljno ugljikohidrata.
A ražnjić; maslina, feta sir, šampinjon, kiseli krastavac i listić zimske salame.
Koja mu je svrha bila? Nemam pojma, vjerojatno da si pročaćkam zube nakon jela.
Divno je što nije bilo zaprške, ali sve te namirnice u blijedoj toploj vodi, koja je pritom još zaljučena s feferonom ili nečim takvim…tsk…tsk…tsk
Bolje da se gđa Boban drži kreiranja krpica jer ove kombinacije nemaju ni finu notu nit su nutricionistički smislena. Podsjetilo me na Grenadir marš koji je naspram ovome delicija i lijepa uspomena.
Uzmimo u obzir da sjedimo u strogom centru i da smo pojeli kuhano i na žlicu za 38 kn,
međutim, mislim da je jedini razlog zašto ima prođu jer je poš i jer je gospođa zaista za pultom. A izgleda da bi bolje bilo da nije. Najsvjetlija točka ručka, osim divnog društva, je antibakterijski gel za ruke na svakom stolu.

svinjski čušpajz
Photobucket






05.06.2012. u 18:51 • 0 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.