Vijesti za nekretnine, nekretnine

petak, 30.08.2013.

Tvrtka Zagorje-Tehnobeton završila izgradnju trgovačkog centra Bauhaus u Zadru

Nakon izgradnje Bauhausa Zagreb Žitnjak, varaždinska tvrtka i trgovački gigant nastavili uspješnu suradnju novim projektom.
Dana 29.08.2013. godine svečano je otvoren novi trgovački centra Bauhaus u Zadru, čiji izvođač radova je bio varaždinska tvrtka Zagorje-Tehnobeton d.d.
"Izgradnja novootvorenog TC Bauhaus Zadar koji se prostire na 16.000 m2 sa zemljištem i robom ukupne je vrijednosti 20 mil. eura u kojem je zaposleno 100-tinjak ljudi od ukupno 550 koliko ih zapošljava Bauhaus Hrvatska. U planu nam je otvorenje još dva nova Bauhaus centra u Hrvatskoj, a s izvođačem radova Zagorje - Tehnobeton jako smo zadovoljni, svi radovi su izvršeni kvalitetno i u roku te je naravno moguća daljnja suradnja na budućim projektima“, istaknula je direktorica Bauhausa za Hrvatsku Đurđa Hađur, navodi se u priopćenju.
"Ovo je naš drugi uspješno odrađeni projekt Bauhausa jer smo prvi radili u Zagrebu na Žitnjaku, te se i dalje nadamo uspješnoj suradnji s investitorom. Trenutno radimo na projektu POS Klara u Zagrebu gdje su radovi u tijeku, te nekoliko novih. Naš prioritet u daljnjem razvoju je i daljnji izlazak na strana tržišta EU Mađarske, Slovenije, Austrije i Srbije“, rekao je član Uprave Zagorje- Tehnobeton d.d. Stjepan Gluhaković
"Objekt je izgrađen na specifičnoj lokaciji na mjestu starog kamenoloma u roku od 6 mjeseci gdje smo upotrebljavali specifične tehnologije prilikom izvođenja temeljenja objekta. Izvedeni su armirano betonski piloti prosječne dubine 15 metara s injektiranjem u stijenu od 3 metara, a nakon toga je izvedena temeljna AB konstrukcija od monolitnih traka od 3 kilometra na koju je oslonjena AB montažna konstrukcija. Objekt se sastoji od glavne prodajne hale veličine 8.000 m2, vrtne oaze od 3.500 m2 te Drive In prodajnog prostora od 3.000 m2 koje je specifičan po tome što se ulazi s vozilom koje se na izlasku skenira te nije potrebno izlaziti uopće iz vozila prilikom plaćanja robe," pojasnio je voditelj projekta Ivan Franc, stoji u priopćenju nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 13:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 27.08.2013.

U pripremi veliki projekt, 40 penjališta na Čikoli

Planirane aktivnosti uključuju rekonstrukciju stare mlinice na Čikoli, uređenje, označavanje i izradu smartphone aplikacije za 54 km biciklističkih staza na području Miljevaca i Trbounja, uređenje i opremanje 40 lokacija u kanjonu Čikole za slobodno penjanje.
Proces osnivanja Turističke zajednice Grada Drniša počeo je 2008. godine, prepoznavanjem i vrednovanjem turističkog potencijala drniškog prostora, a Turistički ured počeo je s radom koncem 2009. Rezultati rada bili su vidljivi vrlo brzo. U proteklom razdoblju drniški turizam doživio je i priznanje kroz akciju Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice.
Tako je grad Drniš, na razini Šibensko-kninske županije, u prethodne dvije godine dobio priznanje kao najuređeniji grad u kategoriji do 10.000 stanovnika, a isto priznanje u svojim kategorijama već su dobili i Villa Lilić, Etnoland Dalmati, sobe i apartmani Etno Skelin, kao i suvenir replika drniškog pršuta Milanke Pranić - podsjeća direktorica TZ Josipa Ćupić target=_blank>stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.08.2013.

Pristiglo gotovo šest tisuća zahtjeva povratnika

Rok za podnošenje zahtjeva za stambeno zbrinjavanje povratnika, bivših nositelja stanarskog prava izvan područja posebne državne skrbi ističe 31. kolovoza. Do 19. kolovoza, Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje zaprimio je 5.879 zahtjeva izvan područja posebne državne skrbi (PPDS), a do sada ih je pozitivno riješeno 1.801.
Bivšim nositeljima stanarskog prava izvan PPDS-a stanovi se daju u najam, a nakon određenog vremena stan imaju pravo otkupiti. U najam su dana 1.472 stana, a na raspolaganju je trenutačno 25 stanova.
Uvjet za stambeno zbrinjavanje je da osobe nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu drugu useljivu kuću ili stan na teritoriju država nastalih raspadom SFRJ ili u drugim državama u kojima borave. Podnositelji zahtjeva imaju pravo na zbrinjavanje ako kuće ili stanove nisu prodali ili darovali nakon 8. listopada 1991. godine, odnosno ako nisu stekli položaj zaštićenog najmoprimca http:// target=_blank> prodaja stanova Zagreb

Oznake: prodaja stanova Zagreb

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.08.2013.

U ponedjeljak se predstavlja projekt hotela Jadran

Iako je bila zakazana za 16. kolovoza, prezentacija projekta hotela Jadran ipak nije održana. Više o detaljima projekta i razlozima odgađanja pokušali smo doznati od direktora firme Zlatarac Krune Šošića koji nam je, međutim, ostao nedostupan, no od tehničkog direktora Hotela Tučepi Marka Raosa doznali smo da je odgođena za 26. kolovoza.
Razlozi su imovinsko-pravne prirode, a spor zbog jedne čestice neće, kazao nam je Raos, utjecati na dinamiku rada na projektu. Mi smo svakako napravili neke korekcije u projektu vezano za tu spornu česticu, tako da prezentacija sigurno ide 26. kolovoza. Autor projekta je Dinko Puračić, mladi arhitekt iz Splita.
Maketa projekta prezentirana je konzervatorima i oni su prihvatili idejno rješenje, pod uvjetom da izvana hotel ostane isti. Projekt s velikim terasama i jako puno zelenila treba biti de luxe. Ako konačni projekt koji prezentira Puračić ne bude u skladu s očekivanjima, ići ćemo na natječaj, kazao je Raos dodajući da će se s radovima sigurno započeti u ožujku iduće godine.
Na naš komentar kako je isto najavljivano i prije dvije godine, odvratio je da je sada hotel vraćen firmi Zlatarica, odnosno Bluesun hotelima. Osim toga, u zadnjih 7 mjeseci puno se toga napravilo i zbilja radimo punom parom da se projekt realizira.
Napravljeno je idejno rješenje, konzervatori su dali zeleno svjetlo, napravljen je detaljni plan uređenja, a sada nas čeka projektna dokumentacija i mehanički radovi vezani za pitanje statike, rekao je Raos.
Podsjetimo, osim u projekt Jadrana, koncern ulaže tri milijuna kuna u rekonstrukciju hotela Neptun. Već u listopadu krećemo s radovima. Klimatizirat će se cijeli hotel, urediti nove spavaće sobe, napraviti fitness dvorana i konferencijska sala, kazao je Raos stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 21.08.2013.

Izglednija budućnost bivše Prvomajske Raša

Istarski župan Valter Flego i načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein razgovarali su jučer u Zagrebu s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem nekretninama bivše tvornice alatnih strojeva Prvomajska u Raši, koje sve više propadaju. Rješenje tog problema vide u pokretanju proizvodnje, za što postoje tri pisma namjere potencijalnih ulagača.
Budući da je zgrada u vlasništvu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, razgovoru s ministrom prethodio je sastanak u ravnateljicom Zavoda, koja je podržala zahtjev da se tu pokrene proizvodnja. Načelnica Paliska Bolterstein se obvezala da će uputiti zahtjev Državnom uredu za upravljanje imovinom da ustupi zgradu u najam Općini, s time da se visina najma prebije iznosom ulaganja u objekt.
Na sastanku s ministrom, Flego je iznio inicijativu o prijenosu vlasništva nad nekretninama domova za starije i nemoćne na Istarsku županiju, jer je vlasništvo preduvjet da se zatraži ulaganje strukturnih fondova EU. Ministar je obećao da će za jednu kunu prepustiti vlasništvo Istarskoj županiji, navodi se u priopćenju Kabinet župana iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka

- 17:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ove godine 155 obitelji tražilo stan od Grada

Na ovogodišnji je natječaj Grada Karlovca za davanje gradskih stanova u najam pristiglo čak 155 zahtjeva, 87 za opću listu reda prvenstva, te 68 za listu za mlade. Navedene liste stupaju na snagu s početkom 2014. godine do kada će gradsko Povjerenstvo za stanove utvrditi konačnu listu reda prvenstva temeljem postojećeg Pravilnika o najmu stanova.
Do tada se primjenjuje postojeća lista koja je stupila na snagu s početkom 2011. godine. Lani je Grad kupio 21 stan za što je potrošeno 4,5 milijuna kuna. Od toga je 14 stanova dodijeljeno temeljem reda prvenstva sa aktualne liste, a ostali će tek biti dodijeljeni. Ove će godine Grad kupiti dodatnih 10 do 15 stanova, sve ovisi o cijeni i kvadraturi, te stanju ponuđenih stanova cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.08.2013.

Pokrenuto rješavanje pitanja otkupa zemljišta za LNG u Omišlju

Iz ureda primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine priopćeno je da su se ministar Vrdoljak i župan Komadina sastali na temu gospodarskih subjekata s područja ove županije, pri čemu je Vrdoljak kazao kako je rješavanje imovinsko-pravnih pitanja u Omišlju zadatak Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.
Razgovaralo se i o hotelskom naselju Haludovo u Malinskoj te o mogućnosti pokretanja ulaganja postojećih investitora. Ministar Vrdoljak zauzeo se za dogradnju lošinjske Zračne luke kako bi se omogućio prihvat velikih zrakoplova, te izgradnju marine Velopin u Malom Lošinju. Taj prostor, na kojem bi se gradila marina, donedavno je koristilo Ministarstvo obrane.
Tijekom sastanka se govorilo i o modernizaciji termoelektrane Urinj i njezinu prelasku na prirodni plin kao pogonsko gorivo, sa čime je ministar Vrdoljak suglasan. Najavljeno je da će ovo pitanje biti jedna od glavnih tema sastanka župana Komadine s Upravom HEP-a sljedećeg tjedna stanovi Belveder


Oznake: stanovi Belveder

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.08.2013.

Novi Vinodolski uskoro će imati dvije marine

Ako se sve pripremne radnje budu odvijale prema planu, a nema razloga da tako ne bude budući da su sve strane u projektu zainteresirane da se on što prije realizira, izgradnja marine u uvali Muroskva na istočnom izlazu iz Novog Vinodolskog trebala bi krenuti u proljeće. Investitor u projektu vrijednom više milijuna eura je moćna švicarska tvrtka Mitan Handels AG u kojoj je čelnik Vanja Špiljak, sin Mike Špiljka, nekadašnjeg predsjednika predsjedništva Jugoslavije osamdesetih godina prošlog stoljeća.
Iako je riječ o komercijalnoj marini s predviđenih oko 170 vezova za plovila od osam do 12 metara, neizravnu korist od izgradnje trebali bi imati i stanovnici Novog Vinodolskog, u kojem već godinama postoji gorući problem manjka vezova. Izgradnjom ove marine, naime, Lučka uprava Novi Vinodolski trebala bi imati značajnu financijsku korist, odnosno njezini mali prihodi mogli bi se povećati i za nekoliko puta stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 09.08.2013.

Održana međunarodna konferencija o hrvatskom tržištu nekretnina

Na Konferenciji je sudjelovalo preko 500 sudionika, uključujući 115 hrvatskih i stranih predavača. Održana su 23 zanimljiva panela na kojima su kroz zajedničku diskusiju istaknute najznačajnije teme vezane uz tržište komercijalnih nekretnina. Konferencija je otvorena panelom Ulazak Hrvatske u Europsku uniju, na kojem su uvodne govore održali Njegova Ekselencija Veleposlanik Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske David Slinn te ministrica Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Anka Mrak-Taritaš.
Nakon uvodnog panela uslijedilo je Predstavljanje projekata Zemlje Partnera. Svoje projekte predstavili su Duncan Innes, izvršni direktor za nekretnine tvrtke London Legacy Development Corporation i Adrian Johnson, partner i direktor tvrtke EC Harris Investments Ltd. Posebne zahvale organizator upućuje i ovim putem Zemlji partneru - Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske; Glavnim Institucionalnim Pokroviteljima - Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja i Ministarstvu gospodarstva; Pokroviteljima - Američkoj gospodarskoj komori u Hrvatskoj i Austrijskom uredu za vanjsku trgovinu; Tehnološkom partneru - Siemens i Agenciji Partneru - Agenciji za investicije i konkurentnost nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

- 14:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 02.08.2013.

Todorićev Agrokor će graditi veliki objekt ispred Maxi Konzuma

Plato ispred dubrovačkog Maxi Konzuma, preko puta Zavoda za zapošljavanje u Ulici Vladimira Nazora, unatoč atraktivnom položaju već godinama stoji zapušten, a koristi se uglavnom kao skladišni prostor i parkiralište za kupce. Ovoga su ljeta blagodati lako dostupne lokacije otkrili i inozemni turisti, koji su više puta besplatno kampirali na otvorenom.
Ostvare li se planovi Todorićeva Agrokora, prostor neće još dugo zjapiti neuređen. Koncern Agrokor priprema idejni projekt za izgradnju stambeno-poslovnog centra na mjestu sadašnjeg Maxi Konzuma, o čemu je nedavno bilo riječi na sastanku gradonačelnika Andra Vlahušića i predstavnika Todorićeva koncerna održanog u Barceloni. Tada je najavljeno kako će posao oko pripreme i vođenja projekta u Nazorovoj preuzeti zasad neimenovana španjolska tvrtka, što je potvrdio i potencijalni ulagač. Prije desetak godina na prostoru bivše dubrovačke tvornice ulja Radeljević planirao je investirati u stambeno-poslovno-garažni centar stanovi

Oznake: stanovi

- 14:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 01.08.2013.

Hrvati bi manje kupovali, a više unajmljivali stanove

Pravo kupnje, uobičajeno u POS-u, imaju svi državljani RH s liste reda prvenstva koju inače radi jedinica lokalne samouprave. Kupac osigurava učešće od 15 posto vrijednosti stana, dok ostatak »pokrivaju« poslovna banka, odnosno država, kojoj se kredit otplaćuje nakon što se posuđeno, uz kamatu, vrati banci.
U svibnju je država očekivala velik interes građana za POS plus, najavljujući kako će, pored 50 milijuna kuna za državni zajam, osigurati još novaca bude li potrebno. Kako sada stvari stoje, dodatna sredstva sigurno neće biti potrebna, no projekt ostaje, kaže ministrica.
»Mali odaziv nam pokazuje da građani više nisu kreditno sposobni kao i prije, no pitanje je i je li točan podatak o 20.000 neprodanih stanova. Imamo čovjeka koji je obišao pet stanova - bili su ili imovinsko-pravno neriješeni ili nisu imali uporabnu dozvolu, ili su pak bili na lošim lokacijama. Evidentno su na tržištu ostali loši stanovi, a čovjek kad kupuje ima pravo birati«, kazala je jučer ministrica stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #