Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 22.01.2015.

Hrvatska među zemljama EU-a s najvećim skokom cijena nekretnina

LUXEMBOURG - Hrvatska je u trećem tromjesečju 2014. zajedno s Irskom i Latvijom zabilježila najveći skok cijena stambenih nekretnina među 28 zemalja Europske unije u odnosu na prethodna tri mjeseca, pokazuju u srijedu objavljeni podaci europskog ureda za statistiku. U Hrvatskoj su tako cijene stambenih nekretnina, mjerene indeksom cijena kuća (HPI), u trećem lanjskom tromjesečju porasle 4,7 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca kada su uvećane osjetno blažih 0,6 posto, pokazuje izvješće Eurostata.
Među zemljama EU-a veći su skok cijena nekretnina na tromjesečnoj razini zabilježile samo Irska, za 6,2 posto, i Latvija, za 4,9 posto.
Najveći je pad cijena nekretnina na tromjesečnoj razini u trećem tromjesečju 2014. zabilježila Slovenija, za 1,1 posto, te Rumunjska i Malta, za po 0,9 posto.
U prosjeku su u EU28 cijene nekretnina mjerene HPI-jem u razdoblju od srpnja do rujna porasle za 1,1 posto u odnosu na prethodno tromjesečje kada su uvećane 1,4 posto prodaja stanova Zagreb

Oznake: prodaja stanova Zagreb

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.05.2014.

Rast javnog duga na kraju veljače

Postojan primarni proračunski deficit, sve veći kamatni troškovi i odgoda reformi pridonijeli su snažnom rastu duga opće države, koji se samo u 2013. porastao za 36,5 mlrd. kuna (19,9%) te je uz kontinuirani pad BDP-a njegov udio dosegnuo 67%. Prema posljednjim podacima HNB-a dug opće države, koji uključuje dug središnje države, lokalne države i fondova socijalne sigurnosti na kraju veljače dodatno je porastao te je iznosio 223,5 mlrd. kuna (odnosno na oko 68% BDP-a).
U odnosu na siječanj ukupan dug je porastao 3,95 mlrd. kuna odnosno 1,8% čemu je pridonijela unutarnja komponenta duga opće države (+2,9%) a najvećim je dijelom rezultat izdanja državnih obveznica u veljači na domaćem tržištu, dok je vanjska zabilježila blagi mjesečni pad (-0,2%). Ukupni dug središnje države, koji u ukupnom dugu opće države čini udio od gotovo 98%, zabilježio je mjesečni rast od 1,8% (+3,96 mlrd. kuna). Nadalje, ukupna jamstva Republike Hrvatske u veljači su iznosila 53,4 mlrd. kuna što u odnosu na siječanj predstavlja rast za 619 mil. kuna odnosno 1,2%, pri čemu su se inozemna jamstva povećala za 543 mil. kuna (+1,6%) dok su domaća povećana za 77 mil. kuna (0,4%).
Državne potrebe za financiranjem i ove godine ostaju visoke, a procjenjuju se na na 20% BDP-a u 2014. (u procjeni je obuhvaćeno refinanciranje dugova (uključujući srednjoročni dug) i neto državno davanje/primanje kredita). U osnovnom scenariju predviđamo da bi javni dug trebao usporiti s rastom pa bi krajem ove godine trebao dosegnuti 70% BDP-a prodaja stanova Zagreb

Oznake: prodaja stanova Zagreb

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 26.08.2013.

Pristiglo gotovo šest tisuća zahtjeva povratnika

Rok za podnošenje zahtjeva za stambeno zbrinjavanje povratnika, bivših nositelja stanarskog prava izvan područja posebne državne skrbi ističe 31. kolovoza. Do 19. kolovoza, Državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje zaprimio je 5.879 zahtjeva izvan područja posebne državne skrbi (PPDS), a do sada ih je pozitivno riješeno 1.801.
Bivšim nositeljima stanarskog prava izvan PPDS-a stanovi se daju u najam, a nakon određenog vremena stan imaju pravo otkupiti. U najam su dana 1.472 stana, a na raspolaganju je trenutačno 25 stanova.
Uvjet za stambeno zbrinjavanje je da osobe nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu drugu useljivu kuću ili stan na teritoriju država nastalih raspadom SFRJ ili u drugim državama u kojima borave. Podnositelji zahtjeva imaju pravo na zbrinjavanje ako kuće ili stanove nisu prodali ili darovali nakon 8. listopada 1991. godine, odnosno ako nisu stekli položaj zaštićenog najmoprimca http:// target=_blank> prodaja stanova Zagreb

Oznake: prodaja stanova Zagreb

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 02.07.2013.

Za uređenje povijesne jezgre 9,5 milijuna kn

Prvog dana u Europi krenuli smo u Vukovaru s projektom koji će grad na Vuki i Dunavu posve sigurno, kada radovi budu završeni, predstaviti u kontinentalnom dijelu Hrvatske kao jedan europski grad opisao je jučer tako vukovarski gradonačelnik Željko Szabo početak radova na završnom uređenju gradske povijesne jezgre.
Za novi sjaj središta Vukovara osiguran je budžet od 9,5 milijuna kuna, a rok za izvođenje radova je 120 dana. Realizacija projekta krenula je potpisivanjem ugovora u gradskoj vijećnici od strane gradonačelnika Szabe i, kao izvođača, glavnog direktora Gradnje d.o.o. Osijek, Berislava Šmita.
Ugovor podrazumijeva izvođenje radova na rekonstrukciji ceste i nogostupa u gradskoj jezgri, te rasvjete i odvodnje i to u ulicama J.J. Strossmayera, dr. F. Tuđmana i V. Nazora, kao i opločenje pješačke zone. Radovi će rezultirati time da će barokna jezgra i grad Vukovar biti ljepši nego ikada - kazao je Szabo u izjavi novinarima nakon potpisanog ugovora.
Iznos od 9,5 milijuna kuna s PDV-om osiguran je preko Fonda za obnovu i razvoj Vukovara, a izvođenju opsežnih radova s kojima se kreće odmah prethodila su, kako je rečeno, usuglašavanja s konzervatorima, Ministarstvom kulture, ali i željama Vukovaraca.
Szabo je istaknuo i kako istovremeno traju radovi na potezu od pješačke zone do Eltzova dvorca, kao i uređenje šetnice pokraj zgrade Radničkog doma s razglednice Vukovara prodaja stanova Zagreb

Oznake: prodaja stanova Zagreb

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 26.03.2013.

Za garsonijeru 1800 €/m2, a za troetažni stan 700€/m2

Interijer svog doma uvijek možete mijenjati, bilo da je riječ o novom namještaju, boji zidova ili rasporedu prostorija. Dosadni dnevni boravak možete obnoviti novom sjedećom garniturom ili detaljima u dominantnoj boji, kuhinjske elemente uvijek možete osvježiti novim frontama, a mjesta za novog člana obitelji možete dobiti rušenjem zidova ili pregrađivanjem prodaja stanova Zagreb.

Oznake: prodaja stanova Zagreb

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.01.2013.

Prvi bageri kreću već krajem siječnja

Već krajem siječnja prvi bageri kreću na građevine onih vlasnika koji su definitivno propustili priliku za legalizaciju svojih bespravno izgrađenih objekata. Najavila je to ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš. To se odnosi na one kojima je proteklih godina odaslano rješenje o rušenju, a oglušili su se na poziv da i takve objekte legaliziraju. Sve što su trebali učiniti je predati zahtjev do 31. prosinca prošle godine. Međutim, bez obzira na najave iz Ministarstva, mnogi tvrde da će se rušiti samo one građevine bespravno izgrađene nakon 21. lipnja 2011., koje nije ni moguće legalizirati prodaja stanova Zagreb.

Svih ovih ostalih je previše, napominju, a iz izjava ministrice Mrak Taritaš dalo bi se zaključiti da bi zaista tako moglo i biti. Naime, najavljeno je da će svi objekti koji neće biti legalizirani podlijegati visokim nametima. Tako da sve opcije i dalje ipak ostaju otvorene. U međuvremenu iz Ministarstva apeliraju na sve koji su bespravno gradili da podnesu zahtjev. Rok je 30. lipnja ove godine, no preporuka je ne čekati zadnji tren.

Oznake: prodaja stanova Zagreb

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #