Vijesti za nekretnine, nekretnine

petak, 29.04.2016.

Pevec otvorio novi dućan i zaposlio 31 osobu

Kompanija je 2015. godinu završila s prihodima većima od milijardu i 100 milijuna kuna te dobiti većoj za 61% u odnosu na godinu prije.
Trend rasta prodaje nastavljen je i ove godine stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 14:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 26.04.2016.

Hrvatska postala zanimljiva ulagaču iz Južnoafričke Republike

Marc Edwards, predsjednik Uprave Tower Property Fonda, objasnio je zašto je jugoistočna Europa sve zanimljivija ulagačima iz Južnoafričke Republike.
Realizacija investicijskih projekata u Hrvatskoj i užoj regiji traje barem tri puta dulje nego na razvijenim tržištima, uglavnom zbog složenih procedura.
Iako je Hrvatska stranim investitorima novo i zanimljivo tržište s velikim potencijalom, i dalje im najviše smeta pravna nesigurnost, od porezne nadalje,
a preporuka za ulazak u projekt je suradnja s lokalnim partnerima, poručili su sudionici 12. Međunarodne konferencije o razvoju nekretnina
koja je započela u srijedu u organizaciji tvrtke Filipović Business Advisory.
Lokalnog partnera tako je u Hrvatskoj lani pronašao i južnoafrički fond Tower Property Fund, koji je u rujnu za 23,7 milijuna eura kupio neboder u Strojarskoj ulici, a početkom ove godine najavili su kupnju četiriju Konzumovih trgovačkih centara za 66,4 milijuna eura, u kojima će Konzum idućih 12 godina biti u najmu. Marc Edwards, predsjednik Uprave Tower Property Fonda, objasnio je zašto je jugoistočna Europa sve zanimljivija ulagačima iz Južnoafričke Republike.
"Iako ima dobru stopu povrata, južnoafričko tržište usporilo je rast, zbog čega investitori traže prilike u drugim regijama. Ova regija ima jak potencijal, a za ulaganje u Hrvatskoj presudile su povoljne cijene nekretnina. Zasad imamo dobra iskustva, iako još učimo o lokalnoj kulturi. Ključno za uspjeh transakcija bilo je naći dobrog lokalnog partnera", kazao je Edwards. Navedeni fond traži nove prilike u Hrvatskoj. Kako su najavili u objavi transakcije s Agrokorom, u Hrvatsku su spremni u iduće dvije godine uložiti oko 200 milijuna eura. Uz trgovačke centre i logistiku, turizam je trenutno najatraktivniji ulagačima, no oni još oklijevaju, ustvrdila je Sanja Čižmar iz zagrebačkog ureda Horwath HTL.
"Mislimo da imamo razvijen turizam, no zapravo smo tek u razvoju, imamo puno potencijala za rast, što uviđaju i investitori. U posljednje tri godine vidi se pomak, od 2013. u Hrvatskoj je provedeno 14 transakcija vrijednih oko 400 milijuna eura, a u prethodnom trogodišnjem razdoblju dogodilo se samo njih pet", kazala je Čižmar. Australska veleposlanica Susan Cox istaknula je potrebu jačanja posezone, koja bi Hrvatskoj donijela više gostiju iz Australije, ali i ulagača. Švicarski veleposlanik Stefan Estermann ustvrdio je pak da se Hrvatska mora jače nametnuti na ulagačkoj karti svijeta
jer ulagači dolaze u poznate destinacije i vole uspješne priče stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 22.04.2016.

Jadranu 1,4 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Projekt prve faze koja uključuje potpunu adaptaciju i opremanje hotela Varaždin najveća je ovogodišnja investicija tvrtke Jadran d.d. u ukupnom iznosu od 29 milijuna kuna, a rezultirat će podizanjem kategorije hotela na razinu 4 zvjezdice. Radovi na obnovi započeli su u siječnju, a hotel bi za otvaranje trebao biti spreman krajem lipnja ove godine. Uz potpunu adaptaciju hotela Varaždin, tvrtka Jadran ove godine investirala je i 8,7 milijuna kuna u hotel Omoriku, kojem će se kategorija isto podići na razinu 4 zvjezdice, te 700.000 kuna u hotel Slaven. Veći dio sredstava osiguran je putem kredita Hrvatske banke za obnovu i razvoj uz najpovoljnije kamatne stope obzirom da se radi o podizanju kategorije objekata.
Podizanjem kategorija hotela Varaždin i Omorika na razinu četiri zvjezdice oni postaju prvi hoteli tako visoke kategorizacije u povijesti tvrtke. Dodatno, Uprava je pokrenula i izradu projekta uređenja hotela Esplanade za pet zvjezdica čime se na crikveničku rivijeru želi privući i najvišu kategoriju gostiju te dodatno osnažiti cjelokupnu turističku ponudu destinacije iako će, prema najavama Uprave,
u prvoj fazi objekt biti kategoriziran kao 4 zvjezdice superior hotel apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 20.04.2016.

POS-ovi stanovi više se neće graditi u velikim gradovima

Kako tek razmatra različite modele takvog poticanja, Kuščević dodatne detalje o zakonu zasad ne želi otkrivati, osim da će on sigurno stupiti na snagu iduće godine.
Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja izrađuje nacrt zakona prema kojem bi država, u namjeri da potakne tržište nekretnina, subvencionirala kamatu na stambene kredite,
kazao je jučer ministar Lovro Kuščević, napominjući kako će taj zakon imati i pronatalitetni učinak jer bi veće subvencije dobivale obitelji s više djece prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 18.04.2016.

Zagreb je dobio novu IT destinaciju za cvijeće i darove

Pravi raj za žene u obliku cvjećarnice i darovne galerije na preko 200 kvadrata svakoj će ženi izmamiti osmijeh na lice,
a sinoć su u njemu uživale Leonarda Boban s djecom Gabrijelom i Ružom, Edita Misirić, Petra Kurtela, Suzy Josipović Redžepagić, Iris Androšević, Jasmina Bagarić i mnogi drugi nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 10:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 13.04.2016.

Hrvatska zabilježila pad cijena nekretnina i među vodećima je u EU

Među zemljama EU pad cijena nekretnina zabilježile su, prema raspoloživim podacima Eurostata, još Italija, za 0,9 posto, i Cipar, za 0,6 posto.
Hrvatska je u posljednjem tromjesečju 2015. predvodila malobrojnu skupinu zemalja Europske unije koje su zabilježile pad cijena nekretnina u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, pokazuju podaci europskog statističkog ureda.
U četvrtom tromjesečju 2015. cijene nekretnina u Hrvatskoj, mjerene Eurostatovim indeksom cijena nekretnina, smanjene su za 2,1 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U trećem su tromjesečju 2015. pale 3,0 posto, pokazuje u utorak objavljeno izvješće Eurostata.
Među zemljama EU pad cijena nekretnina zabilježile su, prema raspoloživim podacima Eurostata, još Italija, za 0,9 posto, i Cipar, za 0,6 posto.
Najviše su u posljednjim mjesecima 2015. porasle cijene nekretnina u Švedskoj, za 14,2 posto, te u Mađarskoj, za 10,3 posto, i u Velikoj Britaniji, za 7,1 posto, izvijestio je statistički ured.
Na razini EU cijene su u posljednjem prošlogodišnjem tromjesečju porasle na godišnjoj razini 3,8 posto. EUROSTAT je ujedno blago naviše revidirao
stopu rasta u trećem tromjesečju 2015., koja sada iznosi 3,1 posto Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.04.2016.

Mercator u Ljubljani gradi logističko-distributivni centar

LJUBLJANA - Mercator priprema svoju prvu veliku investiciju nakon što je u rujnu 2014. ušao u portfelj koncerna Agrokor Ivice Todorića: riječ je o projektu gradnje logističko-distributivnog centra. Za tu je namjenu od Slovenskih željeznica, izvijestila je Uprava Mercatora, za 17 milijuna eura kupljeno zemljište veliko 114.636 četvornih metara na lokaciji teretne željezničke postaje Ljubljana-Moste.
Predsjednik Uprave Mercatora Toni Balažič ističe kako je riječ o velikom razvojnom i strateškom projektu o kojemu se zapravo razmišlja već desetak godina,
a posebno poslije prošlogodišnjeg požara u skladišnom prostoru na lokaciji Zalog.
Novi logistički centar imat će radnu površinu od 88 tisuća četvornih metara, a u njegovu gradnju Uprava Mercatora planira investirati oko 100 milijuna eura. Temelji bi, prema sadašnjim projekcijama, mogli biti postavljeni tijekom 2017., dok bi objekt u funciji trebao biti najkasnije krajem 2018.
"Nakon što smo poslovne pokazatelje u 2015. uspješno okrenuli u pozitivnom smjeru te obnovili veći broj maloprodajnih objekata, na listi prioriteta našao se i logističko-distributivni centar", kaže Balažič i dodaje kako će s tim projektom konačno centralizirati skladišne poslove i postići optimizaciju troškova poslovanja, što će kompaniji itekako pomoći da s ponudom na policama
bude konkurentnija u odnosu na ostale trgovce prisutne na slovenskom tržištu prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 18:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.04.2016.

Prime Tourist Resorts najavio preuzimanje Sunčanog Hvara

Orco je u lipnju 2014. već smanjio svoj vlasnički udjel u hvarskoj tvrtki ispod 50 posto, prodavši 2,08 milijuna dionica ili 24,9 posto udjela u Sunčanom Hvaru za simboličan iznos od jednog eura slovačkom Prime Tourist Resortsu. Osim dionica, Orco je na slovačku tvrtku tada prenio i razlučna potraživanja koja je imao prema Sunčanom Hvaru i to temeljem ugovora o zajmu od 15. srpnja 2010. godine i pripadajućih aneksa.
U međuvremenu, na Zagrebačkoj burzi obustavljeno je trgovanje dionicama Sunčanog Hvara, zbog nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje. Naime, slovački Prime Tourist Resorts objavio je da je 4. travnja sklopio ugovor o prijenosu dionica na temelju kojeg je stekao 8,97 milijuna redovnih dionica Sunčanog Hvara. To predstavlja 46,18 posto ukupnog temeljnog kapitala i vlasničkih prava.
Istoga dana, slovačka tvrtka sklopila je ugovor s Orcom, o kupnji 3,06 milijuna redovnih dionica Sunčanog Hvara što čini 15,77 posto udjela u temeljnom kapitalu. Time slovačka tvrtka sada raspolaže s 12,03 milijuna redovnih dionica Sunčanog Hvara i udjelom u temeljnom kapitalu od 61,95 posto. Prime Tourist Resorts će u zakonom propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica, nakon odobrenja Hanfe.
Cijena dionice Sunčanog Hvara prije obustave trgovanja na Zagrebačkoj burzi,
skočila je 3,63 posto, na 24,26 kuna, uz 11,5 tisuća kuna prometa stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 04.04.2016.

Građevinski radovi u siječnju porasli 1,3 posto na godišnjoj razini

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u siječnju ove godine porastao je u odnosu na prethodni mjesec za 7,1 posto, a prema siječnju lani za 1,3 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Izvješće DZS-a pokazuje da je, prema kalendarski prilagođenim podacima, na međugodišnji rast građevinskih radova u siječnju utjecao rast njihova obujma na zgradama od 6,6 posto,
dok je na ostalim građevinama pao za 3,9 posto stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #