Vijesti za nekretnine, nekretnine

utorak, 29.11.2016.

Intersport će uz pomoć EBRD-a u pet godina otvoriti 50 trgovina u regiji

LJUBLJANA - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da je kupcu Mercatorovog Intersporta ISI, tvrtki Sigur Retail Group, odobrila 14 milijuna eura kredita za finansiranje akvizicija i širenje ciljnog društva u jugoistočnoj Europi, izvijestilo je ljubljansko Delo.
Mercator je kupoprodajni ugovor sklopio u septembru s poljskim fondom Enterprise VII, kojim upravlja Enterprise Investors. Intersport ISI, koji u zemljama bivše
Jugoslavije i Albaniji ima gotovo stotinu prodavnica i brojne franšizne partnere (zapošljava gotovo 900 ljudi, prošle godine dosegnuo oko 81 milijuna eura prihoda od prodaje),
istržio je 34,5 miliona eura. Sklopljenu transakciju mora odobriti Ured za zaštitu tržišnog natjecanja stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 10:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.11.2016.

Kum Bože Petrova odustao od funkcije

U priopćenju upućenom medijima u četvrtak navečer, Bukmir navodi kako je sve što je u životu napravio, ostvario sam vlastitim trudom i zalaganjem u realnom sektoru.
Mario Bukmir večeras je priopćio da odustaje od kandidature za zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda, nakon što su u javnosti zbog te kandidature mediji i oporbeni zastupnici prozvali Most za nepotizam jer je riječ o kumu Bože Petrova, no Bukmir je istaknuo kako odustaje jer je pritisk prevelik iako je ponosan na svoj dosadašnji rad.
U priopćenju upućenom medijima u četvrtak navečer, Bukmir navodi kako je sve što je u životu napravio, ostvario sam vlastitim trudom i zalaganjem u realnom sektoru.
Navodi da su od trenutka kada je došao u Metković d.o.o unutar tri godine realizirani projekti u vrijednosti većoj od 30 milijuna kuna preko europskih fondova i drugih izvora,
što do sada u ovako kratko vremenu nikada nije ostvareno u tome gradu.
"Također, pod mojim vodstvom se radi na projektu Anglomeracija Metković u vrijednosti od 275 milijuna kuna, na što sam iznimno ponosan", ističe Bukmir. No dodaje, "nakon svih današnjih naslova i optužbi na račun MOST-a i predsjednika Sabora, Bože Petrova koji je krsni kum mom djetetu, donio sam odluku da se neću ni kandidirati za navedenu poziciju". Kaže kako su njegove namjere bile čiste, ali da je ovaj pritisak za njega i njegovu obitelj prevelik, te da javni interes stavlja ispred privatnog.
"U javnom je interesu da MOST nastavi raditi na promjenama koje su nužne za dobrobit Hrvatske i njenih građana. Smatram da bi njihova podrška mojoj kandidaturi bila ogromno breme koje im nikako ne želim. Ovim putem zahvaljujem MOST-u nezavisnih lista što su prepoznali moju želju da učinim nešto za Hrvatske vode, resor koji jako dobro poznajem, te ću u znak zahvale i dalje nastaviti pridonositi borbi za javni interes. Posebno se želim zahvaliti Nikoli Grmoji koji se najsnažnije zalagao za moje imenovanje jer najbolje poznaje moj rad i uspjehe u vođenju projekata", naveo je Bukmir.
Uz informaciju da odustaje od svoje kandidature Bukmir je preostalim kandidatima koje će Most uzeti u obzir za mjesto zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda poručio da im stoji na raspolaganju
u slučaju da budu trebali njegovu pomoć stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 23.11.2016.

Vlasnik Tommyja gradi luksuzni hotel na Bačvicama

SPLIT - Čuvena Vila Matić na Bačvicama postala je vlasništvo biznismena Tomislava Mamića. On je od Zagrebačke banke otkupio potraživanja koja su imali prema tvrtki "Elanija"
građevinske poduzetnice Marine Walner i tako stekao čuvenu Vilu Rosinu, kako još Splićani nazivaju ovo nekada prekrasno, a danas vrlo zapušteno zdanje na najljepšoj lokaciji
na Bačvicama. Vlasnik trgovačkog lanca "Tommy" gradit će na tom mjestu luksuzni hotel sa osamdesetak soba prodaja stanovanova

Oznake: prodaja stanova

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.11.2016.

Hrvatska mora donijeti akcijski plan o poslovnom sektoru i ljudskim pravima

Tomislav Ivančić radi kao savjetnik u Shiftu, organizaciji specijaliziranoj za pružanje pomoći poduzećima, vladama, civilnom društvu i međunarodnim organizacijama o poslovnom sektoru i ljudskim pravima.
Prije karijere u Shiftu bio je leader za društveno odgovorno poslovanje u Europskoj komisiji stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 15.11.2016.

Horvatinčić postavlja novu terasu na Cvjetnom trgu

Na Trgu Petra Preradovića radnici su jučer počeli postavljati novu terasu za ugostiteljski objekt Tomislava Horvatinčića, piše Večernji list
Ova, baš kao i ona u listopadu, ima dozvolu Grada, no neće, čini se, biti “kuća”, kako je to naknadno htio prezentirati gradonačelnik Bandić pravdajući tako pogrešku Grada,
ali će imati podest stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 11.11.2016.

Yanis Varoufakis rasprodao zagrebački HNK

Varoufakis prvi put dolazi u Hrvatsku nakon turbulentnoga vremena koje je proveo boreći se protiv europskog establishmenta, kako bi predstavio svoju najnoviju knjigu “Trpite ono što morate?”.
Tek što je u medijima objavljena vijest kako početkom prosinca u sklopu Filozofskoga teatra u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu gostuje kontroverzni ekonomist i bivši grčki ministar financija Yanis Varoufakis, ulaznice su rasprodane za svih 700 mjesta kazališne dvorane. HNK je stoga odlučio u prodaju pustiti još dodatnih 300 mjesta.
Veliko zanimanje javnosti izazvalo je i najavljeno gostovanje vodećih sociologa današnjice Zygmunta Baumana i Aleksandre Kanie na sceni Filozofskoga teatra.
Oni će u nedjelju, 27. studenoga s početkom u 20 sati, s domaćinom Srećkom Horvatom u Hrvatskome narodnom kazalištu raspravljati o krizi Europe, izbjegličkoj
krizi te o neizostavnoj temi - pobjedi Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima.
Zygmunt Bauman jedan je od najvažnijih i najutjecajnijih sociologa današnjice, podrijetlom iz Poljske, te autor gotovo šezdeset knjiga od kojih se nemali broj ubraja u klasike sociološke i teorijske literature. Područja njegova interesa su globalizacija, modernizam, postmodernizam, konzumerizam i etika. Aleksandra Kania ruska je sociologinja i autorica dvanaest knjiga u kojima istražuje teme demokracije, nacionalizma, nacionalnog identiteta i etničkih stereotipova.
Otkako je započela nova sezona Filozofskoga teatra, za sve događaje vlada golemo zanimanje, a gostovanje Yanisa Varoufakisa u nedjelju, 4. prosinca moglo bi se nazvati intelektualnim, a možda i političkim, događajem godine.
Najavljujući svoj dolazak u Zagreb, Yanis Varoufakis je izjavio: “Da bi Europska unija uspjela bilo gdje, mora uspjeti svugdje. Kako u Hrvatskoj, tako u Njemačkoj, kako u Grčkoj, tako u Francuskoj. Međutim, danas, Europska unija propada svugdje jer su njezini dužnosnici odlučili tretirati dijelove Europe i narode kao kolateralnu štetu njihova nesposobnoga upravljanja europskom bankarskom krizom. Filozofija DiEM-a je da promjena Europe može početi bilo gdje, prije nego što se nastavi svugdje. U prosincu počinjemo u Zagrebu, u gradu u kojem sam već osjetio energiju promjene.”
Varoufakis prvi put dolazi u Hrvatsku nakon turbulentnoga vremena koje je proveo boreći se protiv europskog establishmenta, kako bi predstavio svoju najnoviju knjigu “Trpite ono što morate?” a ujedno i DiEM, pokret za demokratizaciju Europe, koji je osnovao zajedno sa Srećkom Horvatom
a koji već ima tisuće pristaša diljem Europe apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 21:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.11.2016.

Kuščević i Bandić: Do kraja studenoga spajanje katastra i zemljišne knjige Zagreba

"Čim to bude gotovo krećemo od Mihaljevca do Dolja i od Dolja do zadnje stanice žičare, a druga faza bit će od zadnje stanice žičare do vidikovca", poručio je Bandić. Do kraja godine trebali bi započeti radovi na pruzi Mihaljevac-Dolje i rušenje stupova i žica na postojećoj trasi žičare, a druga faza trebala bi završiti do polovice iduće godine.
Bandić je novinarima rekao da ga je Kuščević informirao o energetskoj učinkovitosti višestambenih objekata zajedničke namjene, kulturnih objekata i svega za što Zagreb može aplicirati na sredstva koja su putem Ministarstva dodijeljena jedinicama lokalne samouprave.
Upitan je li u planu obnova planinarskih domova na Sljemenu, Bandić je odgovorio da su domovi u vlasništvu planinarskih društava koja upravljaju s njima kako mogu i znaju.
"Ako se umore od lošeg održavanja i upravljanja, onda će tražiti od Grada podršku da obnovimo domove ili ih predaju Gradu koji će preuzeti i troškove za održavanje",
dodao je prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.11.2016.

Nastavljen pad nezaposlenosti mladih

U dobnoj skupini do 25 godina, stopa nezaposlenosti u EU u rujnu je smanjena na 18,2 posto, s 18,5 posto u mjesecu ranije. U rujnu prošle godine iznosila je 20 posto.
I u eurozoni je stopa smanjena, na 20,3 posto, s 20,6 posto u kolovozu i 22,2 posto u prošlogodišnjem rujnu.
U rujnu je u EU u cjelini bez posla bilo 4,125 milijuna mladih, od čega njih 2,875 milijuna u eurozoni. U odnosu na isti mjesec godine ranije na razini EU-a njihov
je broj smanjen za 425 tisuća, a u eurozoni za 243 tisuće mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 02.11.2016.

Umjesto RIZ-a, na rubu Maksimira planirali dva naselja s neboderima

Paladino je pokušala spriječiti VMD u podizanju nebodera od devet katova, a graditi su htjeli i Michael Ljubas i Stipić grupa.
Istup Zrinke Paladino, zamjenice pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zagreba u emisiji Nedjeljom u 2,
podsjetio je javnost na planove drastične izmjene izgleda zapadnog ruba Maksimirske šume.
Paladino je ispričala kako je ljetos, mimo njezinog odobrenja, tvrtki VMD projekt dozvoljeno da sagradi četiri nebodera od devet katova na samoj granici s parkom Maksimir.
Takva gradnja nije dozvoljena, pa nije izdala odobrenje apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 16:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #