Vijesti za nekretnine, nekretnine

srijeda, 21.12.2016.

Otvoren tunel na dubini od 106 metara koji je koštao 1,15 milijardi eura

Turska je u listopadu 2013. otvorila željeznički tunel Marmaray ispod Bospora, koji je prvi povezao europsku i azijsku stranu Istanbula ispod morske površine.
Međutim, novi danas otvoren dvokatni tunel Euroazija prvi je namijenjen automobilima ispod Bospora i svrha mu je smanjiti ogromne gužve u 18-milijunskom Istanbulu. Očekuje se da taj tunel sagrađen na dubitni od 106 metara skrati vrijeme vožnje za tu rute s dva sata na samo 15 minuta.
Nakon što je prerezao vrpcu, Erdogan se pridružio velikoj povorci vozila koja su prva prošla Euroazijom i zaustavio se na pola puta kako bi snimio fotografije za uspomenu.
Za izgradnju tunela bila je potrebna investicija od 1,15 milijardi eura.
Tunel je dug 5,4 kilometara, a dio od 3,4 kilometara je ispod Bospora. Očekuje se da će ga dnevno koristiti 120.000 vozila.
U sklopu Erdoganova infrastrukturnog plana također je otvoren most Osman Gazi u lipnju 2016., i most sultana Selima u kolovozu 2016. Za 26. veljače 2018. planirano je otvorenje nove istanbulske zračne luke , a za 2023. most Dardaneli. Datum otvaranja Istanbulskog kanala koji bi
trebao povezati Mramorno s Crnim morem kako bi se rasteretio Bospor, još nije određen stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 29.11.2016.

Intersport će uz pomoć EBRD-a u pet godina otvoriti 50 trgovina u regiji

LJUBLJANA - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je da je kupcu Mercatorovog Intersporta ISI, tvrtki Sigur Retail Group, odobrila 14 milijuna eura kredita za finansiranje akvizicija i širenje ciljnog društva u jugoistočnoj Europi, izvijestilo je ljubljansko Delo.
Mercator je kupoprodajni ugovor sklopio u septembru s poljskim fondom Enterprise VII, kojim upravlja Enterprise Investors. Intersport ISI, koji u zemljama bivše
Jugoslavije i Albaniji ima gotovo stotinu prodavnica i brojne franšizne partnere (zapošljava gotovo 900 ljudi, prošle godine dosegnuo oko 81 milijuna eura prihoda od prodaje),
istržio je 34,5 miliona eura. Sklopljenu transakciju mora odobriti Ured za zaštitu tržišnog natjecanja stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 10:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.10.2016.

U Hrvatskoj cijene porasle 1,2 posto na godišnjoj razini

Na godišnjoj su razini cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj u drugom ovogodišnjem tromjesečju porasle za 1,2 posto, nakon gotovo stagnacije u prethodna tri mjeseca, pokazuju podaci Eurostata.
Najviše su među zemljama EU na godišnjoj razini poskočile cijene nekretnina u Mađarskoj i Latviji, za po 10,3 posto, te u Austriji, za 9 posto, Velikoj Britaniji, za 8,8 posto i Švedskoj, za 8,7 posto.
Niže cijene u odnosu na prošlogodišnje drugo tromjesečje zabilježene su samo na Cipru i Italiji, za 8,9, odnosno 1,4 posto stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.08.2016.

Gdje su stanovi najtraženiji, a gdje su najskuplji?

Najveći mjesečni porast cijena stanova bilježe gradovi na moru koji su tijekom srpnja imali najvišu i najnižu prosječnu cijenu: Senj i Dubrovnik, a u oba su grada cijene na mjesečnoj razini porasle za 2,2 posto.
Većina gradova na godišnjoj razini bilježi niže cijena stanova, no u pojedini gradovi bilježe i nešto više cijene. Tijekom srpnja je godišnji porast oglašavanih cijena stanova zabilježen u Varaždinu, Senju i Šibeniku, dok je najveći godišnji pad zabilježen u Sisku i Dubrovniku.
Prema statistikama oglasnika Crozilla.com, pozitivan predznak promjene cijena tijekom srpnja je na mjesečnoj razini zabilježen uglavnom u gradovima na obali, dok na kontinentalnom području blagi porast cijena bilježi tek Sisak. Tamošnje cijene stanova porasle su za 0,3 posto, a cijena metra kvadratnog je iznosila 652 eura.Najveći mjesečni porast cijena stanova bilježe gradovi na moru koji su tijekom srpnja imali najvišu i najnižu prosječnu cijenu: Senj i Dubrovnik, a u oba su grada cijene na mjesečnoj razini porasle za 2,2 posto. Prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana u Dubrovniku je iznosila 3073 eura, a u Senju 1307 eura.
Zagrebačkim je stanovima cijena pala za 0,4 posto, te se spustila na 1589 eura po metru kvadratnom. U jednakom je postotku pala i tražena cijena u Umagu, a za jedan se „kvadrat“ stana u tom gradu u prosjeku tražilo 1987 eura.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je tijekom srpnja najveći mjesečni pad cijena zabilježen u Puli gdje su cijene „kvadrata“ pale za 5,7 posto i spustile se na 1316 eura,
te u Slavonskom Brodu gdje su se spustile za 2,9 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo tek 816 eura stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.08.2014.

Budi li se građevina?

Prema vrstama građevina, u lipnju je 82 posto ili 410 odobrenja za građenje izdano za zgrade, a 18 posto ili 89 za ostale građevine.
Prema vrstama radova, na novogradnje se odnosi 71 posto ili 352 odobrenja, a 147 ili 29 posto izdano je za rekonstrukcije, odnosno dogradnje i nadogradnje, prenamjene i sl.
Podaci DZS-a pokazuju da je odobrenjima za građenje izdanima u lipnju predviđeno građenje 663 stana prosječne površine 83,3 četvorna metra stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 15:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.04.2014.

Španjolci otvorilii svoju najveću trgovinu u Hrvatskoj

To je već treće proširenje trgovina poznatih brendova u Arena Centru ove godine.
Španjolski modni lanac Mango povećao je broj kvadrata i ponovno otvorio svoju proširenu trgovinu u Arena Centru, koja se sada prostire na više od 730 metara četvornih te je time trgovina u Arena Centru postala najveća u Hrvatskoj, priopćili su. Osim proširenje prostora, Mango je proširio i ponudu te se u sklopu ove trgovine može prvi put naći i Mango Kids kolekcija stanovi Belveder

Oznake: stanovi Belveder

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.08.2013.

Pokrenuto rješavanje pitanja otkupa zemljišta za LNG u Omišlju

Iz ureda primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine priopćeno je da su se ministar Vrdoljak i župan Komadina sastali na temu gospodarskih subjekata s područja ove županije, pri čemu je Vrdoljak kazao kako je rješavanje imovinsko-pravnih pitanja u Omišlju zadatak Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.
Razgovaralo se i o hotelskom naselju Haludovo u Malinskoj te o mogućnosti pokretanja ulaganja postojećih investitora. Ministar Vrdoljak zauzeo se za dogradnju lošinjske Zračne luke kako bi se omogućio prihvat velikih zrakoplova, te izgradnju marine Velopin u Malom Lošinju. Taj prostor, na kojem bi se gradila marina, donedavno je koristilo Ministarstvo obrane.
Tijekom sastanka se govorilo i o modernizaciji termoelektrane Urinj i njezinu prelasku na prirodni plin kao pogonsko gorivo, sa čime je ministar Vrdoljak suglasan. Najavljeno je da će ovo pitanje biti jedna od glavnih tema sastanka župana Komadine s Upravom HEP-a sljedećeg tjedna stanovi Belveder


Oznake: stanovi Belveder

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #