Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 25.02.2016.

Otvoren je novi Dječji vrtić “Bambi”, privatna investicija vrijedna 2 milijuna kuna

Riječ je novosagrađenom objektu u čiju je gradnju i opremanje investirano oko 2 milijuna kuna. Po riječima vlasnice Edite Bunić, investicija je financirana kreditom i vlastitim sredstvima.
Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim je zamjenikom Čedomirom Bračkom te pročelnicama Marinom Držaić i Ljiljanom Risek u utorak, 23. veljače, obišao novootvoreni Dječji vrtić Bambi u Ivancu, a u posjetu im se pridružila i ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Suzana Divjak.
Riječ je novosagrađenom objektu u čiju je gradnju i opremanje investirano oko 2 milijuna kuna. Po riječima vlasnice Edite Bunić,
investicija je financirana kreditom i vlastitim sredstvima.
Inače, vrlo moderna vrtićka zgrada prema svim je propisanim standardima sagrađena na parceli u staroj poslovnoj zoni, površine 2.910 četvornih metara, koju je Grad Ivanec prodao investitoru. Grad je, naime, od samog početka podržao inicijativu za otvaranjem privatnog vrtića, a nakon što je nova ustanova nedavno i službeno dječici i roditeljima otvorila svoja vrata, nastavlja je podupirati i dalje i to tako da smještaj djece sufinancira do 50 posto njegove ekonomske cijene (koja iznosi 1.400 kuna), ovisno o prihodima roditelja.
Dječji vrtić Bambi u Ivancu prostire se na 427 četvornih metara unutarnjeg prostora, vrlo moderno uređenog, opremljenog kvalitetnom opremom i didaktikom. Prostor vrtića raspoređen je na četiri sobe dnevnog boravka i to za jasličku i tri vrtićke skupine. Osim soba za dnevni boravak s pratećim sanitarnim prostorima, u prostoru vrtića je i velika kuhinja, opremljena prema HACCP standardu. Vanjski prostor čini travnjak koji se prostire na 2.000 četvornih metara, a koji će s prvim proljetnim danima biti opremljen spravama za igru djece. Djeca će moći uživati i pod natkrivenim terasama, koje su osmišljene kao mjesto za igru i druženje.
U Bambi je već upisano 15-tero dječice, o kojima se brinu dvije tete odgojiteljice, a vrtić ima i tetu kuharicu i spremačicu.
Rukovodstvo vrtića Bambi poziva sve roditelje i djecu da ih u subotu, 12. ožujka, posjete na Danu otvorenih vrata, u vremenu od 10 do 16 sati. Svi će biti dobrodošli i tog će dana slobodno moći ući i razgledati vrtićke prostore te dobiti sve informacije koje ih zanimaju. Inače, sve informacije dostupne su kod ravnateljice Vrtića Andreje Miolčić,
tel. 711-245 ili u vrtiću Bambi, Rudarska 1a, Ivanec iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 19:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 23.02.2016.

Nova TV i Styria dominiraju medijskim tržištem

Novinskim tržištem dominiraju 24 Sata i Večernji list. Novine 24 Sata najprodavanije su u Hrvatskoj.
U 2015. godini u kojoj je proslavila svoj 15. rođendan, Nova TV dodatno je učvrstila svoj položaj najgledanije televizijske grupacije u Hrvatskoj s ostvarenih 37 posto udjela gledanosti u udarnom terminu. Prema podacima AGB Nielsena za 2015. godinu i ciljnu skupinu 4+ Nova TV je svaki dan u udarnom terminu u prosjeku ostvarivala visokih 30 posto udjela gledanosti. Dok je Nova TV zadržala položaj najgledanije televizije, Doma TV je novim premijernim vrhunskim serijama i filmskim programom dodatno učvrstila položaj najgledanijeg specijaliziranog televizijskog kanala u zemlji.
Novinskim tržištem dominiraju 24 Sata i Večernji list. Novine 24 Sata najprodavanije su u Hrvatskoj.
No, na vrlo kompetitivnom tržištu dnevnih novina od 7 kuna vodeći je Večernji list, kako u cijeloj državi tako i u Zagrebu.
Prema neovisnoj organizaciji ABC Hrvatska koja pruža relevantne podatke o prodaji tiskanih medija, u prosincu 2015.
prodajni rezultati Večernjeg lista tijekom svih dana u tjednu pokazali su da je Večernji list znatno bolji od konkurencije.
Prodaja Večernjeg lista bolja je tijekom svih 12 mjeseci u godini u kumulativu 13,3 %, a prednost je posebno izražena za vrijeme
radnih dana kada je prodaja bila bolja i do 34,1 %. Večernji je najviše prednjačio pred prvim sljedećim konkurentom u listopadu
kada je razlika dosezala i do 17,5 %. Usmjerenost cijele redakcije na kvalitetu i sadržaj neprestano donosi opipljive rezultate,
što dokazuje i broj pretplatnika u prodanoj nakladi.
„Da, cilj nam je našim korisnicima ponuditi zanimljive medijske sadržaje koje će biti spremni pratiti i platiti, dok poslovnim partnerima putem različitih marketinških alata i multimedijskih platformi omogućujemo pristup željenim tržišnim segmentima te ih time vodimo do poslovnog uspjeha. Večernji list nije samo uspješan izdavač novina, već multimedijsko društvo sa značajnim dosezima i u drugim segmentima. Rast broja posjetitelja na online platformama, kao i broj organiziranih koncerata, izložbi, predstava te različitih nastupa pokazuju smjerove kojima se krećemo“, poručio je Mario Vrgoč, član Uprave Večernjeg lista.
Na novinskom pa tako i na online tržištu Styria, koju čine 24 Sata i Večernji list, vodeća je medijska grupacija. Od pet vodećih portala u Hrvatskoj čak su tri dio Styrije: 24sata.hr s 1 426 966 jedinstvenih posjeta, njuškalo.hr s 1 242 706 i vecernji.hr s 1 240 689 u zadnjem kvartalu 2015. Styria osim toga ima cijelu mrežu specijaliziranih portala. Portal ordinacija.hr najuspješniji je specijalizirani portal zdravstvene tematike, tu je i lifestyle portal diva.hr i budi.in, web-mjesto za sportaše rekreativce goout.hr, dječji portal radost.hr, zdravakrava.hr i sl.
Najslušanija radio postaja na razini države još uvijek je Narodni radio, a odmah je nakon njega po slušanosti Otvoreni radio. U Zagrebu dominiraju još Antena i Soundset grupa s Plavim i Laganinijem. Prema podacima Ipsosa kumulativni doseg radio postaja u 2015. iznosi oko 48,3 %, prema mjerenjima provedenim na stanovništvu u dobi od 18 do 59 godina. U pogledu oglašivača, Tele2 je poduzeće koje se najviše oglašavalo u svim medijima u 2015., a nakon njega slijede Ferrero i T-HT. Što se tiče oglašavanja u dnevnim novinama, tu se izdvajaju Konzum, Vipnet i Lidl kao oglašivači
koji su se u 2015. godini najviše oglašavali u dnevnim novinama target=_blank>prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 19.02.2016.

Na 10 prodanih stanova proda se jedna kuća

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su tijekom siječnja prosječne tražene cijene kuća bile 0,4 posto niže no mjesec ranije.
Većina je gradova zabilježila niže cijene kuća, dok njihov porast, osim Zagreba, bilježi tek pokoji grad uz more, navodi se u priopćenju.
Prema podacima Crozilla.com najniža cijena tijekom siječnja je zabilježena u Sisku, gdje se za metar kvadratni u prosjeku tražilo tek 470 eura,
dok su najviše cijene zabilježene u Dubrovniku u kojem se u prosjeku tražilo 3711 eura stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.02.2016.

Francuzi ulažu 93,7 milijuna eura u Luku Gruž

Izgradit će terminal za putnike na kružnim putovanjima, trgovački centar i autobusni kolodvor.
U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastukture danas će Antun Asić, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik i Arpak Demircan, predsjednik uprave tvrtke Dubrovnik International Cruise Port Investment,
čiji su osnivači francuski Global Ports Holding i Bouygues, potpisati predugovor ugovora o koncesiji za gradnju i korištenje Putničkog terminala Gruž.
Kako piše Večernji list, koncesionar će u gradnju terminala za putnike na kružnim putovanjima, trgovački centar s garažom i autobusni kolodvor uložiti 93,7 milijuna eura,
a imat će pravo korištenja objekata i pružanja lučkih usluga ukrcaja nekretnine

Oznake: nekretnine

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.02.2016.

Mall of Split otvara vrata 3. ožujka

Nakon dva pokušaja otvaranja, koji su se pokazali fijaskom, 29. listopada i 12. studenoga prošle godine, sada im se, treći put, sreća osmjehnula.
Tako će uskoro svi koji to žele, na prostoru od gotovo 62.000 metara četvornih, moći birati među brojnim poznatim brendovima kao što su "Zara", "Massimo Dutti", "Calzedonia", "Desiqual", "dm", "Adidas", "Sport Vision2..., te posebno onima koji se premijerno predstavljaju dalmatinskim potrošačima kao što su "Buzz", "Koton" i "LPP" grupa sa svojim brendovima "Reserved", "Mohito", "House", "Cropp" i "Sinsay".
Investitori najavljuju više od 2320 parkirnih mjesta, te raznovrsnu ponudu zabavnih i gastronomskih sadržaja stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.02.2016.

Istrabenz prodao Grand Hotel Adriatic zagrebačkoj Teri-trgovini

LJUBLJANA - Istrabenz Turizem je napokon, šest godina nakon početka prodaje, uspio prodati Grand hotel Adriatic.
Kupac je zagrebačko poduzeće Teri-trgovina, a prodaja će biti zaključena nakon što budu ispunjeni svi dogovoreni uvjeti.
Prodaja hotela je sastavni dio dogovora o reprogramu s bankama vjerovnicama iz 2013. godine. U njemu je bilo dogovoreno da je sastavni dio reprograma prodaja
portoroškog Hotela Palace Kempinski i opatijskog Adriatica nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 22:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 05.02.2016.

Počela obnova Vitićevog nebodera

Provođenjem mjera energetske učinkovitosti neboder će ostvarivati uštedu energije od 68 posto
Građevinski radovi energetske obnove Vitićeva nebodera u Laginjinoj ulici u Zagrebu počeli su ovaj tjedan.
Jednom od najznačajnijih ostvarenja zagrebačke arhitekture prošlog stoljeća, koji ima i status zaštićenog spomenika kulture, bit će vraćen stari sjaj.
Uz to, predloženim mjerama energetske učinkovitosti Vitićev neboder će nakon obnove ostvarivati uštedu energije od 68%.
Projektant sanacije i obnove je mr. sc. Alan Braun, dipl. ing. arhitekture iz Zavoda za graditeljsko nasljeđe Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Projekt energetske obnove s mjerama energetske učinkovitosti, koje je predložila tvrtka Planetaris,
dobio je punu suglasnost Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.02.2016.

Kinezi kupili švicarskog agrokemijskog diva za 43 milijarde dolara

Iako ChemChina nema razvijen poljoprivredno-kemijski biznis, čime se bavi Syngenta, kompaniji će biti potrebno odobrenje američkih i europskih regulatora kako bi posao bio zaključen.
Ta kineska kompanija posjeduje tvrtke iz raznovrsnih djelatnosti, uključujući talijanskog proizvođača guma Pirelli, njemačkog proizvođača strojeva KarussMaffei te najvećeg izraelskog proizvođača pesticida.
To je još jedna u nizu akvizicija kineskih kompanija u inozemstvu, koje su u 2015. godini utrošile rekordne 102 milijarde dolara na preuzimanja kompanija u svijetu.
S obzirom na usporavanje rasta kineskog gospodarstva, analitičari i u ovoj godini očekuju rast akvizicija kineskih kompanija u inozemstvu iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.02.2016.

Počela gradnja tri nove "Bandićeve fontane"

Podsjetio je da je 1906. gradonačelnik Zagreba Milan Amruš napravio dvije fontane na Zrinjevcu, kad je Zagreb imao 52.000 stanovnika, a danas ima 870.000 stanovnika i grade se tri fontane.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u ponedjeljak radove na izgradnji još tri fontane na livadi uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice, vrijednih oko 28 milijuna kuna, tako da bi s njihovim završetkom, koji se planira do 1. srpnja, na toj livadi trebalo biti ukupno pet fontana.
Novinarima je izjavio da će cijena izgradnje novih fontana biti ista kao i cijena već izgrađenih dviju fontana jer se ispod zemlje već nalazi cijela infrastruktura, a 30 metara niže postoji potok odakle će se dovesti voda, pa će zagrebačke fontane imati prirodnu vodu kao Fontana di Trevi u Rimu.
Podsjetio je da je 1906. gradonačelnik Zagreba Milan Amruš napravio dvije fontane na Zrinjevcu, kad je Zagreb imao 52.000 stanovnika, a danas ima 870.000 stanovnika i
grade se tri fontane. Obnovit ćemo sve zagrebačke fontane, a ovaj projekt ćemo završiti do kraja godine, najavio je Bandić nekretnine

Oznake: nekretnine

- 14:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #