Vijesti za nekretnine, nekretnine

srijeda, 28.02.2018.

Zbog Brexita navala na britansko državljanstvo

Uz zvukove Beatlesa, novi britanski državljani spremaju se obećati vjernost kraljici Elizabeti II. i povećati broj građana zemalja Europske unije koji se na taj način nadaju osigurati svoju budućnost u Velikoj Britaniji
nakon Brexita iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 13:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 25.02.2016.

Otvoren je novi Dječji vrtić “Bambi”, privatna investicija vrijedna 2 milijuna kuna

Riječ je novosagrađenom objektu u čiju je gradnju i opremanje investirano oko 2 milijuna kuna. Po riječima vlasnice Edite Bunić, investicija je financirana kreditom i vlastitim sredstvima.
Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić sa svojim je zamjenikom Čedomirom Bračkom te pročelnicama Marinom Držaić i Ljiljanom Risek u utorak, 23. veljače, obišao novootvoreni Dječji vrtić Bambi u Ivancu, a u posjetu im se pridružila i ravnateljica Dječjeg vrtića Ivančice Suzana Divjak.
Riječ je novosagrađenom objektu u čiju je gradnju i opremanje investirano oko 2 milijuna kuna. Po riječima vlasnice Edite Bunić,
investicija je financirana kreditom i vlastitim sredstvima.
Inače, vrlo moderna vrtićka zgrada prema svim je propisanim standardima sagrađena na parceli u staroj poslovnoj zoni, površine 2.910 četvornih metara, koju je Grad Ivanec prodao investitoru. Grad je, naime, od samog početka podržao inicijativu za otvaranjem privatnog vrtića, a nakon što je nova ustanova nedavno i službeno dječici i roditeljima otvorila svoja vrata, nastavlja je podupirati i dalje i to tako da smještaj djece sufinancira do 50 posto njegove ekonomske cijene (koja iznosi 1.400 kuna), ovisno o prihodima roditelja.
Dječji vrtić Bambi u Ivancu prostire se na 427 četvornih metara unutarnjeg prostora, vrlo moderno uređenog, opremljenog kvalitetnom opremom i didaktikom. Prostor vrtića raspoređen je na četiri sobe dnevnog boravka i to za jasličku i tri vrtićke skupine. Osim soba za dnevni boravak s pratećim sanitarnim prostorima, u prostoru vrtića je i velika kuhinja, opremljena prema HACCP standardu. Vanjski prostor čini travnjak koji se prostire na 2.000 četvornih metara, a koji će s prvim proljetnim danima biti opremljen spravama za igru djece. Djeca će moći uživati i pod natkrivenim terasama, koje su osmišljene kao mjesto za igru i druženje.
U Bambi je već upisano 15-tero dječice, o kojima se brinu dvije tete odgojiteljice, a vrtić ima i tetu kuharicu i spremačicu.
Rukovodstvo vrtića Bambi poziva sve roditelje i djecu da ih u subotu, 12. ožujka, posjete na Danu otvorenih vrata, u vremenu od 10 do 16 sati. Svi će biti dobrodošli i tog će dana slobodno moći ući i razgledati vrtićke prostore te dobiti sve informacije koje ih zanimaju. Inače, sve informacije dostupne su kod ravnateljice Vrtića Andreje Miolčić,
tel. 711-245 ili u vrtiću Bambi, Rudarska 1a, Ivanec iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 19:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 03.02.2016.

Kinezi kupili švicarskog agrokemijskog diva za 43 milijarde dolara

Iako ChemChina nema razvijen poljoprivredno-kemijski biznis, čime se bavi Syngenta, kompaniji će biti potrebno odobrenje američkih i europskih regulatora kako bi posao bio zaključen.
Ta kineska kompanija posjeduje tvrtke iz raznovrsnih djelatnosti, uključujući talijanskog proizvođača guma Pirelli, njemačkog proizvođača strojeva KarussMaffei te najvećeg izraelskog proizvođača pesticida.
To je još jedna u nizu akvizicija kineskih kompanija u inozemstvu, koje su u 2015. godini utrošile rekordne 102 milijarde dolara na preuzimanja kompanija u svijetu.
S obzirom na usporavanje rasta kineskog gospodarstva, analitičari i u ovoj godini očekuju rast akvizicija kineskih kompanija u inozemstvu iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 12.11.2013.

Rovinjska Mirna dostiže rekordnu proizvodnju

Od zemalja CEFTA-e, gdje Mirna izvozi 80 posto svoje proizvodnje, najviše u Srbiju, samo su Crna Gora i Kosovo uvele carine, ali se očekuje da će i one prihvatiti zahtjeve EU, jer im to osigurava slični režim izvoza u Hrvatsku. Preostaje nam dovršenje rekonstrukcije proizvodnih pogona radi dobivanja izvoznog broja za zemlje EU.
U tom slučaju tržište bi nam se od sadašnjih 20 milijuna potencijalnih kupaca u zemljama CEFTA-e povećalo na višestruki broj, prvenstveno omogućio izvoz u zemlje srednje Europe gdje su naši proizvodi poznati, kaže Saša Krobot, dodajući da Mirna radi i na oživljavanju izvoza na nekad značajno tržište Bliskog istoka.
Uz istarske ribare sada nam ulovljene srdele prodaju i riječki i dalmatinski, kaže Krobot. Mirna trenutno ima 260 zaposlenih, a od njenog otkupa i prerade ribe živi 400 ribara. Zbog toga je za daljnji rast presudna predstečajna nagodba. Od 37 milijuna kuna starih dugova, nakupljenih nakon niza godina rada s gubitkom, najviše 27 milijuna otpada na Poreznu upravu iznajmljivanje stanova Beograd

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 25.02.2013.

Austrijski koncern preuzeo gradnju marine

Tada je bilo rečeno kako investicija koja obuhvaća opsežne radove u zapadnom djelu luke Martinšćica, među ostalim produžetak lukobrana za 60 metara te produljenje tzv. »fratarskog mula« za 30 metara čime se dobiva prostor za 90 komunalnih vezova, te postavljanje tri plutajuća pontona za nautičke namjene koji će osigurati vez za oko 120 plovila, kreće odmah i da će biti dovršena do polovice lipnja iznajmljivanje stanova Beograd.

Po posljednjim informacijama, investicija kreće idući tjedan, a izvođač je splitsko poduzeće Pomgrad. Očito je da cijela investicija neće biti završena do polovice lipnja kako je na početku bio plan, ali vjerujem da će dio radova biti obavljen, kao i da će ove turističke sezone u funkciji biti pontoni za nautičare, navodi ravnatelj Petrinić.

Oznake: iznajmljivanje stanova Beograd

- 09:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #