Vijesti za nekretnine, nekretnine

ponedjeljak, 30.05.2016.

Zaprešić dobiva pravi motorički park

'Ovaj je projekt izrazito koristan za zajednicu i veseli nas biti njegovim dijelom''
Novi motorički park za djecu predškolske i školske dobi gradi se u Zaprešiću u Mokričkoj 59, pored dječjeg vrtića Vrtuljak.
Ljuljačke, vrtuljak, hvataljke, drvena kućica, njihalica, klatilica osmišljene su da potiču dječju pokretljivost i fleksibilnost,
a neke su prilagođene i djeci s posebnim potrebama. Sve će to biti postavljeno na odgovarajuće podloge, uz prateću infrastrukturu stanovi Čukarica

Oznake: stanovi Čukarica

- 13:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 25.05.2016.

Nacionalni park Sjeverni Velebit dobio nove sadržaje za posjetitelje

Ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park Sjeverni Velebit Mirjana Javor rekla je kako će se obnovom pastirskih stanova na području parka stvoriti preduvjeti za boravak ljudi te za uvođenje tradicionalnog stočarstva. "Važna komponenta projekta je omogućiti posjetiteljima upoznavanje s tradicionalnim načinom života i rada na Velebitu te da spoznaju koliko je takav način života bio u potpunom suglasju s prirodom i na principima održivosti", istaknula je Javor.
Rekla je da će u pastirskim stanovima biti smješteni djelatnici parka, znanstvenici i suradnici, a od sredine lipnja i posjetitelji. Također, služit će za provedbu interpretacijskih i edukacijskih programa na temu "Natura vrsta i staništa" i tradicionalnog života lokalnog stanovništva.
Najveći pastirski stan na Alanu uređen je kao Edukacijsko-interpretacijski centar naziva "Planinska igraonica". Sadrži niz interaktivnih izložaka na temu "Natura vrsta i staništa" NP Sjeverni Velebit - velike zvijeri, duboke jame, biljke kamenjarke i tradicionalnog načina života pastira. Ispred "Planinske igraonice" postavljena su tri vanjska intepretacijska izloška (Mahovit vjetar, Voda u kršu i Život pastira). U dijelu igraonice uređen je prostor za edukaciju djece. Osim kao izložbeno-edukativni prostor, objekt će biti i info-punkt Parka, a u njemu je uređena i mala suvenirnica.
I pastirski stanovi za smještaj su stavljeni u funkciju edukacije i interpretacije, te se u njima interpretira po jedna vrsta važna za NP Sjeverni Velebit (Kuća mrke strizibube, Kuća velebitske pijavice, Kuća tetrijeba), kao i dijelovi namještaja koji su se tradicionalno koristili u stanovima.
Na Lubenovcu je uređena kružna poučna staza "Pastirska staza", duž koje je postavljeno pet interpretacijskih ploča o prirodnim pojavama ili vrijednostima koje se na pojedinim mjestima mogu uočiti. Na Lubenovcu će se staviti veći naglasak i na interpretaciju održivosti tradicionalnog načina života.
U NP Sjeverni Velebit u tijeku je izgradnja posjetiteljskog centra Krasno, kapitalnog projekta vrijednog 30 milijuna kuna, koji se 95 posto financira iz EU fondova,
a pet posto osigurano je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i državnog proračuna nekretnine

Oznake: nekretnine

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 23.05.2016.

Ulaganjem od 30 milijuna eura podiže standard "Medene" na 4 zvjezdice, žurno traži menadžera

Da bi bila medena... U sljedećih pet godina Danko Končar planira povećati popunjenost hotela na 40 do 50 posto.
Predstečajna nagodba Hotela Medene i vjerovnika, sklopljena na Trgovačkom sudu u Splitu, početak je velike poslovne transformacije: nakon pola stoljeća pretežitog državnog vlasništva te dugogodišnjeg nizanja gubitaka Medena postaje privatna kompanija u vlasništvu tvrtke Kermas energija Danka Končara. Riječ je o krovnoj Končarevoj tvrtki, koja ulaže u različite sektore, od brodogradnje preko energetike do turizma.
Njezina je nova akvizicija dokapitalizacija Medene, potom na red dolazi ulaganje u obnovu hotela, koji bi u novom ruhu trebao biti spreman za rad 2018 iznajmljivanje stanova Pantovčak

Oznake: iznajmljivanje stanova Pantovčak

- 14:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.05.2016.

Ministarstvo turizma i HBOR planiraju pokrenuti program kreditiranja rekategorizacije smještaja

ZAGREB - Ministarstvo turizma izvijestilo je u četvrtak kako s Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak (HBOR) razmatra mogućnosti pokretanje programa mikrokreditiranja projekata rekategorizacije privatnog smještaja, koji bi bio vrijedan oko 400 milijuna eura. O tom potencijalnom programu u četvrtak su na prvom operativnom sastanku razgovarali ministar turizma Anton Kliman i njegov pomoćnik Robert Pende i članovi Uprave HBOR-a Martina Jus i Goran Filipić te izvršni direktor Ivan Maksan, priopćeno je iz Ministarstva turizma.
U Hrvatskoj je u ovom trenutku registrirano oko 67 tisuća domaćinstava za pružanje usluga s oko 500 tisuća kreveta, što čini polovinu ukupnih smještajnih kapaciteta u Hrvatskoj.
Kako bi se ujednačila kvaliteta obiteljskog smještaja u svim dijelovima Hrvatske te se tržištu ponudio što bolji proizvod, Ministarstvo turizma i HBOR na
pragu su dogovora oko potencijalnog kreditnog programa kojim bi se podržalo podizanje kvalitete privatnog smještaja, navodi se u priopćenju.
Kreditni plasman programa, koji bi se vjerojatno već od ove jeseni nudio "domaćinima", iznosio bi ukupno oko 400 milijuna eura. Ciljevi programa su rekategorizacija privatnog smještaja te modernizacija postojećih objekata, što će izravno produljiti sezonu, ali i povećati prihode pružateljima usluga u domaćinstvu.
Korisnici tih sredstava bile bi fizičke osobe koje udovoljavaju uvjetima kreditne sposobnosti HBOR-a i poslovnih banaka, a koje su registrirane za pružanje usluga u domaćinstvu najmanje pet godina prije podnošenja zahtjeva za kredit, a razgovara se i o dodatnim potencijalnim korisnicima, naglašavaju iz Ministarstva.
"Ministarstvo turizma i HBOR su na dobrom putu da našim domaćinima ponude kvalitetan financijski okvir kojim će urediti, adaptirati, dograditi i opremiti sobe, apartmani, studio apartmani, kuće za odmor, s ciljem modernizacije i rekategorizacije, odnosno ujednačavanje kvalitete privatnog smještaja. Naš je cilj uključiti i dodatne partnere u projekt kako bismo pokrenuli ukupno hrvatsko gospodarstvo",
ističe ministar turizma Anton Kliman nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.05.2016.

Kinezi ulažu milijarde dolara u nekretnine u SAD-u

HONG KONG - Kinezi su postali najveći inozemni kupci nekretnina u Sjedinjenim Državama, u koje su proteklih godina uložili milijarde dolara u potrazi za sigurnim ulaganjima u inozemstvu, pokazala je nova studija. U petogodišnjem razdoblju zaključno s prošlom godinom kineska ulaganja u stambene i komercijalne nekretnine u SAD-u premašila su 110 milijardi dolara, pokazuje studija Azijskog društva i Rosen Consulting Groupa.
Zahvaljujući visokoj ukupnoj razini tih ulaganja američko tržište nekretnina oporavilo se od krize koja je započela 2006. da bi 2008. godine eskalirala u ekonomsku krizu, ističu autori studije.
Pritom pozornost javnosti zaokupljaju velike transakcije, poput prošlogodišnje Anbangove kupnje njujorškog hotela Waldorf Astoria za dvije milijarde dolara i njegove neuspjele ponude za grupu Starwood u ožujku, unatoč tome što vrijednost kupljenih stambenih nekretnina uvelike nadmašuje onu komercijalnih nekretnina i zgrada.
Tako su kineski kupci između 2010. i 2015. uložili više od 17 milijardi dolara u komercijalne nekretnine u SAD-u, pri čemu je pola tog iznosa uloženo samo prošle godine. U istom su petogodišnjem razdoblju u kupnju stambenih nekretnina uložili čak 93 milijarde dolara.
Time su kineski kupci pretekli one kanadske, koji su dugo uživali status najvećih inozemnih kupaca stambenih nekretnina u SAD-u.
"Kina je specifična i zanimljiva zbog kombinacije velikog obujma ulaganja i širine sudjelovanja u svim kategorijama nekretnina", uključujući "pomalo jedinstveno uključivanje u kupovinu stambenih nekretnina", zaključuju autori studije.
Geografski gledano, Kinezi su u promatranom razdoblju najviše kupovali nekretnine na najskupljim američkim tržištima - onima u New Yorku, Los Angelesu, San Franciscu i Seattleu. Zanimanje su privukli i Chicago, Miami i Las Vegas.
Njihov fokus pokazuje da plaćaju znatno više od prosječne cijene nekretnina u SAD-u - prošle su godine u prosjeku platili oko 832 tisuće dolara po nekretnini u SAD-u dok je prosječna vrijednost za sve inozemne kupnje nekretnina u SAD-u iznosila 499.600 dolara, pokazuje istraživanje.
Motivi su im različiti - kupnja druge nekretnine, selidba u SAD, ulaganje radi iznajmljivanja i preprodaje.
Istraživanje također pokazuje da je većina novca uloženog u kupnju nekretnina u SAD-u privatna imovina a ne ona poduzeća.
Autori studije procjenjuju da će se ulaganja u drugoj polovin
i desetljeća udvostručiti i dosegnuti 218 milijardi dolara unatoč posustajanju zbog kineskog zauzdavanja odljeva kapitala stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 20:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.05.2016.

Željko Žderić nema komentara, vjerovnici namagarčeni

U predstečaju je oko 1100 vjerovnika prijavilo tražbine koje iznose gotovo dvije milijarde kuna. Najveći su vjerovnici Splitska i Zagrebačka banka te Grad Split i Cemex. Plan restrukturiranja prihvaćen je prije tri godine, a država se izjasnila protiv. Nakon sklapanja predstečajne nagodbe i njezine pravomoćnosti predviđeni su kratki rokovi za pravne radnje kojima bi najveći vjerovnici postali vlasnici Konstruktora. Upravo je to aktualna faza, jer je tek nedavno sklopljena nagodba, no sad dolazi u pitanje vlasničko preuzimanje za brojne vjerovnike s kojima je dogovoren ulazak u vlasništvo tvrtke. Kako se čini, stečaj je poguban za model namirenja pretvaranjem tražbina u iznosu od 250 milijuna kuna u temeljni kapital.
Na skupštini tvrtke 2014. donesene su odluke o povećanju temeljnog kapitala, no on je još upisan u iznosu od 20 mil. kuna. Stečajni prijedlog ostavlja mali prostor za realizaciju plana. U fazi ispitivanja uvjeta za stečaj tvrtka koja bi trebala krenuti u emisiju novih dinica to neće moći jer je uvjet i pravomoćnost nagodbe, a on još nije ispunjen. Vjerovnici koji su na dionice računali imaju male izglede za preuzimanje tvrtke i postavljanje novih korporativnih tijela upravljanja, osim ako se ne dogodi čudo. Član uprave Željko Žderić nije se osvrnuo na stečajni prijedlog, pa njegova očekivanja u pogledu nagodbe, poslovanja i opstanka tvrtke nisu poznata.
Na upit kako procjenjuje izglede za deblokadu i strateškog partnera nije odgovorio, a upućeni tvrde da su njegovi predstavnici u
travnju spominjali da ima dogovorenog investitora iz Poljske stanovi Split

Oznake: stanovi Split

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 10.05.2016.

Bandić opet gradi novu fontanu, kvadratni metar vodoskoka košta kao kvadrat kvalitetnog stana

Kvadratni metar novog vodoskoka stajat će 1850 eura, slično kao kvadrat kvalitetnog stana u Zagrebu. Fontana u Radničkoj bit će površine 44,1 četvorni metar.
Jedna od podružnica Zagrebačkog holdinga, u kojem glavnu riječ vodi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objavila je poziv građevinarima
koji će napraviti novi ukras grada iznajmljivanje stanova

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 21:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.05.2016.

Viadukt obnavlja državnu cestu u Stupniku

Ponuda zagrebačkog Viadukta odabrana je kao najpovoljnija na natječaju za obnovu državne ceste u Stupniku, a posao je vrijedan više od 32 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz te tvrtke.
Kako se navodi u obavijesti, riječ je o obnovi 3,5 kilometra duge dionice 008 na državnoj cesti DC1, na lokaciji Stupnik.
Naručitelj radova su Hrvatske ceste, a Viadukt je posao dobio u postupku javne nabave.
Vrijednost radova iznosi 32,057.116,88 kuna bez PDV-a, navode iz Viadukta apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 03.05.2016.

Pliva otvorila pogon od 500 milijuna kuna

Novi pogon za višenamjensku sintezu vrijedan pola milijarde kuna, koji će u nekim segmentima udvostručiti proizvodne kapacitete Plive,
u petak je u nazočnosti premijera Tihomira Oreškovića otvoren u Plivinim pogonima u Savskom Marofu prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 14:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #