Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 12.05.2016.

Željko Žderić nema komentara, vjerovnici namagarčeni

U predstečaju je oko 1100 vjerovnika prijavilo tražbine koje iznose gotovo dvije milijarde kuna. Najveći su vjerovnici Splitska i Zagrebačka banka te Grad Split i Cemex. Plan restrukturiranja prihvaćen je prije tri godine, a država se izjasnila protiv. Nakon sklapanja predstečajne nagodbe i njezine pravomoćnosti predviđeni su kratki rokovi za pravne radnje kojima bi najveći vjerovnici postali vlasnici Konstruktora. Upravo je to aktualna faza, jer je tek nedavno sklopljena nagodba, no sad dolazi u pitanje vlasničko preuzimanje za brojne vjerovnike s kojima je dogovoren ulazak u vlasništvo tvrtke. Kako se čini, stečaj je poguban za model namirenja pretvaranjem tražbina u iznosu od 250 milijuna kuna u temeljni kapital.
Na skupštini tvrtke 2014. donesene su odluke o povećanju temeljnog kapitala, no on je još upisan u iznosu od 20 mil. kuna. Stečajni prijedlog ostavlja mali prostor za realizaciju plana. U fazi ispitivanja uvjeta za stečaj tvrtka koja bi trebala krenuti u emisiju novih dinica to neće moći jer je uvjet i pravomoćnost nagodbe, a on još nije ispunjen. Vjerovnici koji su na dionice računali imaju male izglede za preuzimanje tvrtke i postavljanje novih korporativnih tijela upravljanja, osim ako se ne dogodi čudo. Član uprave Željko Žderić nije se osvrnuo na stečajni prijedlog, pa njegova očekivanja u pogledu nagodbe, poslovanja i opstanka tvrtke nisu poznata.
Na upit kako procjenjuje izglede za deblokadu i strateškog partnera nije odgovorio, a upućeni tvrde da su njegovi predstavnici u
travnju spominjali da ima dogovorenog investitora iz Poljske stanovi Split

Oznake: stanovi Split

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #