Vijesti za nekretnine, nekretnine

utorak, 28.06.2016.

Nikad povoljnije noćenje u Dalmaciji: 10 eura za prvi red do mora

Tradicionalnih lipanjskih gostiju koji su nas masovno pohodili i dolazili u privatni smještaj u lipnju, poput Čeha, Slovaka, Poljaka i građana BiH, ove je godine manje pa u panici od praznih apartmana ovih dana vlasnici i najbolje krevete u prvom redu uz more nude tek za 10 eura.
Oglašene cijene su znatno veće, ali u konačnici se one na licu mjesta znaju i prepoloviti,
rekli su Slobodnoj Dalmaciji u turističkim mjestima. Tako se ovih dana 4-krevetni apartman u Sukošanu nudi za 30 eura,
u Biogradu za 35 eura, u Zatonu za samo 27 eura. Na Pagu je soba do kraja lipnja u apartmanu 12 eura,
a u Vodicama četiri osobe mogu ljetovati u apartmanu do početka srpnja za 30 eura.
Ni u Splitu nisu sve postelje pune, pa se apartman za četvero na Bačvicama iznajmljuje ovih dana za 50 eura, a u Makarskoj uz more za 40 eura, u Kaštelima je krevet u apartmanu šest do osam eura, koliko i u nekim praznim apartmanima na Pelješcu.
Ostaje vjerovati kako će srpanj donijeti bolju popunjenost privatnog smještaja zbog same činjenice da u hotelima odavno već više nema slobodnih soba za glavni dio sezone,
pa će se "višak" turista prelijevati prema iznajmljivačima stanovi Split

Oznake: stanovi Split

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 24.06.2016.

Probudilo se tržište nekretnina: Evo kakvi se stanovi najlakše prodaju

Prema podacima portala Crozilla.com, u segmentu nekretnina za stanovanje najtraženiji su dvosobni i trosobni stanovi s površinama oko 50-60 metara kvadratnih.
Kada je riječ o nekretninama koje se koriste u turističke svrhe, trenutni su „hit“ manji stanovi u starim gradskim jezgrama koji se stavljaju u pogon za kratkoročni najam

Oznake: iznajmljivanje stanova

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 21.06.2016.

Objekti Purisa postaju rasadnik novih poduzetničkih projekata

Purisovu farmu Šurani 1 kupila je tvrtka Te nekretnine, vlasnika Sergeja Tea, Koreanac iz Moskve koji u RH radi već 10 godina target=_blank>iznajmljivanje stanova Grocka

Oznake: iznajmljivanje stanova Grocka

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 17.06.2016.

Zagrebačka Gradska skupština usvojila izmjene GUP-a

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika SDP-a Zvane Brumnić istaknuo je kako se radi o političkom dokumentu jer nema stručnih obrazloženja nego je jednostavno rečeno - "tražili su i mi smo to uvrstili". Brumnić smatra da je za dio odluka ipak trebalo raditi analizu, poglavito za građenja koja će na sebe navući veći promet ili zahtjevati dodatna ulaganja u infrastrukturu.
Vezano za infrastrukturne građevine i energetiku, očekivao je da će Grad Zagreb, sagledavajući prostore napadnute nelegalnom gradnjom koja je danas legalizirana u gradske projekte, pronaći prostora za njihovu sanaciju i oplemenjivanje. Glavni prijepor je oko gradskih projekta koji su bez analize dodani u GUP, kao i vraćanje nekih projekata koji su iz različitih razloga ispali iz prethodnih GUP-ova, a jedan od njih je i poznati "Krašograd".
Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-HSP AS-BUZ Mario Župan ocijenio je dobrim da se izmjenama GUP-a kreće u rješavanje problema brojnih građana, kao što je legalizacija njihovih objekata. Time će se riješiti ne samo problem građana Trnja nego i rubnih dijelova grada, dodao je.
Župan je rekao kako svaka gradska četvrt treba imati jedno reciklažno dvorište, međutim zagrebačka "Čistoća" opet treba tražiti lokaciju i dozvolu za takvo dvorište. Gradski zastupnici moraju odlučiti žele li se stvarno baviti otpadom, žele li ići u Plan gospodarenja otpadom,
u izradu strategije i analiza i reći građanima koliko taj model stoji mali oglasnik

Oznake: mali oglasnik

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 15.06.2016.

Cilj Vlade: od nekretnina zaraditi 500 milijuna eura

U svom portfelju Republika Hrvatska ima 1.042.463 nekretnine, a od toga 27.274 stambene i 7600 poslovnih apartmani Zadar

Oznake: apartmani Zadar

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 10.06.2016.

Investicijski "boom" na Jadranu: U Hrvatskoj ove godine 40 novih hotela

U Istri Maistra gradi Hotel Amarin, obiteljski hotel s autentičnim zabavnim i znanstvenim programom fokusiranim na aktivnosti koje stvaraju sreću. Hotel će imati 4*, te 280 jedinica. Maistra dodatno investira u svoje kampove, kao i Arenaturist koji ulaže u poboljšanje skoro svih smještajnih objekata. Nedavno je otvoren boutique hotel Rivalmare u Novigradu, investicija vrijedna 15 milijuna kuna.
Laguna Novigrad (Aminess) gradi Family village - novo 'selo' s 50 mobilnih kućica, a investicija je vrijedna 10 milijuna kuna. Valamar Riviera d.d. podiže kategoriju Kampa Lanterna 4* Tar (kapacitet kampa 9.000 osoba), proširiti će ponudu glamping šatora, uredit će se vodeni park za djecu, novo tematsko naselje mobilnih kućica, vanjski bazeni te plaže. Vrijednosti investicije je 80 mil kn. U Istri se planira i obnova odnosno renoviranje smještajnih jedinica u vlasništvu Istraturista – Hotel Sipar i Kamp Park Umag, Hotel Maestral Lagune Novigrad (Aminess), Autokamp Bijela Uvala Plave lagune, kao i Hotel Delfin, TN L. Bellevue, te Hotel Laguna Materada.
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji Hotel Bellevue u Orebiću kompletno je obnovljen te je otvaranje najavljeno za 10. lipnja 2016., pri završetku su Hotea Villa Paradiso na području Zatona, te marina ACI Veljko Barbieri u Slanom. Najavljene su investicije u Hotel More u Dubrovniku, Hoteli Plat te hotel u Importanne Resortu, čije je otvorenje planirano sljedeće godine.
U Splitsko – dalmatinskoj županiji tvrtka Manas širi kapacitete Hotela Cornaro, Sunčani Hvar d.d. podiže kategoriju svojih kapaciteta, a otvorenje hotela Pharos planirano je za sljedeći vikend. Novi objekti rade se u Turističkom kompleksu Romana tvrtke Romana u Makarskoj, tvrtka Veneficus Romana gradi Boutique hotel Bačvice u Splitu, u Solinu se gradi hotel Porta Salona tvrtke Dolis inženjering, a u Baškoj Vodi renovira se postojeći objekt Grand hotel Slavija.
U Šibensko-kninskoj županiji u sklopu hotela Olympia u Vodicama radi se novi objekt, obnavljaju se depadanse hotela Punta, renovira se kreditom iz EU fondova aparthotel “Hotel Say Millenium“, u Skradinu gradi se novi objekt aparthotel Bonaca. U Solarisu se potpuno obnovio hotel Jure, u Skradinu hotel Skradinski buk je renoviran. 1500 smještajnih jedinica otvara se ove godine na Otoku Obonjanu, a strani investitor Sound Chanel, nacionalni turistički operator CMT i operativna kompanija Gratiosus za sljedeću godinu najavljuju udvostručenje smještajnih kapaciteta.
U Zadarskoj županiji, točno u gradu Zadru nedavno je otvoren Hotel ZaDar**** i M family hostel****hotel/family hostel sa 135 ležajeva, vrijedan 21 mil kn, tvrtke Domino 5 d.o.o. U ovoj godini planirano je otvorenje Almayer Heritage Hotel & Art Gallery****, boputique hotela s 9 soba. Vrijednost investicije je 7,5 milijuna kuna, a investitor je tvrtka Pelagos. Hotel će izmijeniti i izgled ruševnog dijela povijesne jezgre tako što će se zgrada iz 18. stoljeća, podignuta kao dio vojne bolnice, preobraziti u građevinu prikladnu kategoriji baštine.
Što se tiče kontinenta, Blue Sun ulaže u Bizovačke toplice, ukupna vrijednost investicije je 100 milijuna kuna, a kompetan dovršetak očekuje se sljedeće godine. U Sisačko-moslavačkoj županiji, u Brežanama Lekeničkim u posljednjoj je fazi gradnje hotel Dvorac Jurjevac, investitor je Mare Nostrum d.o.o., hotel će imati 4 zvjezdice i 48 ležajeva. U Krapinsko-zagorskoj županiji započinje izgradnja novog hotela s 4* od 90 soba i kongresnim centrom za 400 osoba. Rok završetka radova je jesen 2017.godine. Rekonstruira se Hotel Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama, gdje će se smještajne jedinice povećati sa 9 na 24, vrijednost investicije, tvrtke iVIZIJA d.o.o. iznosi 2 milijuna eura, a planiran je dovršetak sljedeće godine. U Stubičkim Toplicama obnavlja se hotel Matija Gubec te počinje i izgradnja novog hotelijersko-turističkog centra STUBAKI. U Termama Tuhelj ove godine planira se investicija obnove interijera jednog dijela hotela Well**** . Radi se o obnovi 46 soba koje su smještene u prizemlju.
U Gradu Zagrebu Hotel Sheraton je u posljednjoj fazi renovacije svojih kapaciteta, dok se tijekom lipnja planira pristupiti obnovi dijela soba i javnih prostora hotela Westin. Oba hotela u vlasništvu su poduzeća HUP-Zagreb. Dok se u Zagrebačkoj županiji adaptira Hotel Bunčić u Vrbovcu te gradi novi hotel Garden Hill u Velikoj
Gorici čije je otvorenje planirano za 2017.godinu nekretnine

Oznake: nekretnine

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 08.06.2016.

Najveća potražnja za nekretninama u Zagrebu i Splitu

Lokacija je primarni kriterij kod određivanja cijene nekretnina: kuće, stanovi, poslovni prostori ili zemljišta na dobrim lokacijama uvijek će postići bolju cijenu nego nekretnine na lošim,
nepristupačnim pozicijama stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 03.06.2016.

Agrokor najavio nova ulaganja i širenje

U e-trgovinu dosad je uloženo 10 milijuna eura, a iz kompanije najavljuju u kojem pravcu planiraju razvijati taj segment.
Koncern Agrokor nakon Abrakadabre, u koju je uložio 40 milijuna kuna, planira i ostale svoje online biznise prebaciti na tehnološku platformu SAP Hybris,
moglo se doznati u četvrtak u Zagrebu na SAP Forumu 2016.
Tehnološka platforma iznimno je važan dio e-trgovine jer određuje mogućnosti, brzinu uvođenja inovacija i način na koji će online trgovac moći realizirati svoju ponudu. Hrvoje Kujundžić, direktor razvoja tvrtke A007, kaže da je Agrokor u posljednjih 12 godina u svoj online biznis uložio 10 milijuna eura. "SAP Hybris odabrali smo jer se njegov razvoj poklapa s razvojem Abrakadabre u budućnosti, a u Agrokoru imamo još online biznisa koje želimo prebaciti na Hybris platformu", kaže Kujundžić.
Prvi idući na tu bi platformu mogao preći KonzumKlik, neslužbeno doznajemo, a na popisu je navodno i online biznis Velproa. Paralelno, Agrokor se priprema za širenje Abrakadabre u Sloveniju, a zatim u Srbiju. Pri tome se nada iskoristiti popularnost svojeg MultiPlus programa lojalnosti na kojem u Hrvatskoj ima 1,34 milijuna korisnika, a u ostatku regije njih 680 tisuća. Hrvoje Ljubičić, direktor e-commerce poslovanja mStarta, kaže da im je cilj u razvoju ponude nastaviti naglasak stavljati na sadržaj i inspiraciju kupaca na kupnju.
"Nećemo gurati direktne ponude", kaže Kujundžić. Zadovoljan je što su od početka trgovcima i partnerima omogućili da s Abrakadabrom surađuju kroz četiri poslovna modela: drop-shipping, marketplace, cross-docking i klasični deposit. Prema onome što je dvojac iz Agrokora prezentirao, Abrakadabra će ponuditi i mogućnost B2B i B2B2C trgovine,
ali i model po kojem će fizičke osobe moći međusobno prodavati svoju robu, tzv. C2C model nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.06.2016.

Olival ulaže 8,5 milijuna u novi pogon i planira izvozni prodor

Obiteljska tvrtka Olival koja se bavi proizvodnjom kozmetičkih proizvoda temeljenih na prirodnim aktivnim tvarima, ima iza sebe uspješnu poslovnu godinu. Lani su imali rast od 56 posto u odnosu na 2014. te ostvareni prihod od 12,58 milijuna kuna. Osim toga, bilježe i rast u zapošljavanju od 23 posto, a taj trend rasta u zapošljavanju nastaviti će se i u 2016. godini,
budući u listopadu ove godine planiraju završetak izgradnje novog proizvodnog pogona novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun

- 09:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #