Vijesti za nekretnine, nekretnine

ponedjeljak, 26.02.2018.

Uniji ćemo uplaćivati više, konkretna brojka u svibnju

S Britanijom odlazi i 10 mlrd. eura godišnje pa su čelnici EU27 raspravljali o nacrtu nove europske
'blagajne' nekretnine

Oznake: nekretnine

- 14:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.09.2017.

Marić: U četvrtak na Vladi odgoda uvođenja poreza na nekretnine

Istaknuo je i da je ova vlada vrlo jasno rekla da ne planira uvoditi vrijednosni porez na nekretnine.
"Krenuli smo od postojećeg sustava koji želimo unaprijediti jer nije baš pravedno da dvije nekretnine jedna do druge, razlike u starosti 50-ak, godina, plaćaju isti namet, što je sada slučaj", zaključio je Marić.
Ministar financija na novinarsku konstataciju potvrdio je da je ovogodišnja turistička sezona oborila sve rekorde i da su rezultati dobri.
Financijski pokazatelji ćemo još malo pričekati, ali ja ga zajedno sa svojim suradnicima u ministarstvu svaki dan vidimo, naglasio je Marić.
Dodao je kako su i očekivali dobru sezonu kako je ministar turizma Gari Cappelli najavljivao, a i neki drugi. "Općenito najave su bile dobre, a u nekim pokazateljima čak i iznad očekivanja", dodao je nekretnine

Oznake: nekretnine

- 19:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 08.09.2017.

Lidl u središtu njemačke izborne kampanje

Njemački lanac trgovina Lidl našao se usred predizborne kampanje kad je glavni kandidat desno populističke Alternative za Njemačku (AfD) Alexander Gauland oštro kritizirao koncern zbog toga što je sa svojih proizvoda uklonio križeve što za njega predstavlja kapitulaciju pred islamizmom.
"Ono što su odgovorni u Lidlu učinili je sramotna kapitulacija i još jedan užasni dokaz lagane islamizacije našeg društva", poručio je Gauland u
pismenom priopćenju nekretnine

Oznake: nekretnine

- 12:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.01.2017.

Strani nekretninski fond dovršit će Črnomerac centar

Uskoro gotova predstečajna nagodba tvrtke bivšeg premijera Nikice Valentića.
Predstečajna nagodba za tvrtku Črnomerec centar, jednu od tvrtki Niva inženjeringa bivšeg premijera Nikice Valentića, uskoro bi mogla biti završena, suglasnost za
plan restrukturiranja ima od dvije trećine vjerovnika, a dobio je i pismo namjere jednoga stranog nekretninskog fonda koji bi sudjelovao u sufinanciranju nastavka
gradnje objekta.
Ako sve bude prema planu, već bi se krajem ljeta mogle napraviti pripreme za drugu fazu projekta čija je vrijednost oko 60 milijuna eura.Ukupan projekt, koji se sastoji od četiri cjeline, vrijedan je 200 milijuna eura. U prvu cjelinu uloženo je 40 milijuna eura, a danas su tamo stanovi, hostel, zubarska ordinacija, fitness centar… Planirano je da cijeli kompleks bude gotov za 10 godina.
Još ljetos postignut je načelni dogovor da u tvrtku uđe Agrokor i tako zamijeni svoja potraživanja za udjel, no od te se ideje odustalo i sada je posljednja opcija nekretninski fond. Valentić kaže da je rješenje s fondom najprihvatljivije jer, za razliku od banaka, takvi fondovi imaju oko jedan postotni bod nižu kamatu, lakše su procedure vezane uz suradnju, ali i brži postupak moguće ovrhe.
Fond bi prema planu u projektno društvo koje će se osnovati za iduću fazu gradnje uložiti oko 25 do 30 milijuna eura. Taj fond jedan je od desetak u okruženju, od Italije do Austrije, koji su osnovani u posljednjih pola godine, a to, kaže Valentić, ukazuje na oporavak nekretninskog tržišta
koji bi se mogao prenijeti i na Hrvatsku nekretnine

Oznake: nekretnine

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 14.12.2016.

METRO Grupa udvostručila konsolidiranu operativnu dobit

METRO Grupa poseban naglasak stavlja na društveno odgovorno poslovanje.
METRO Grupa zaključila je poslovnu godinu 2015./16.* s konsolidiranom operativnom dobiti u iznosu od 1,5 milijardi eura, što je dvostruko više u odnosu na prethodnu poslovnu godinu kada je iznosila 711 milijuna eura. Uprava i Nadzorni odbor METRO Grupe predložili su isplatu dividende u iznosu od 1 eura po običnoj dionici.
"Rezultati naše tvrtke u protekloj poslovnoj godini potvrdili su da smo na pravom putu s našim strateškim fokusom na kreiranje vrijednosti za kupce i kontinuirani
proces transformacije. Ostvarili smo rast prodaje i zarade u izazovnim tržišnim uvjetima čime smo ostvarili prognozirane rezultate za poslovnu godinu i stvorili
čvrste temelje za uspješno razdvajanje METRO Grupe", rekao je Olaf Koch, predsjednik Uprave METRO Grupe. "METRO Cash & Carry i Media-Saturn zabilježili su
značajan porast like-for-like prodaje što se također odrazilo na zaradu", istaknuo je Koch.
Poslovnim rezultatima Grupe pridružuje se i METRO Cash & Carry s rastom prodaje putem dostave od 17,9 % te porastom like-for-like prodaje od 0,6 % koja je rasla 12 kvartala zaredom.
METRO Grupa poseban naglasak stavlja na društveno odgovorno poslovanje te je i u 2016. godini među najodrživijim tvrtkama u svijetu. U 2016. godini uvrštena je kao lider industrije u indekse Dow Jones Sustainability World i Europe koji popisuju tvrtke s najboljim ekološkim, socijalnim i ekonomskim učincima po sektoru. Također, uvrštena je i u indekse FTSE4Good World i FTSE4Good Europe.
U poslovnoj godini 2016./17. METRO Grupa predviđa blagi rast like-for-like prodaje te se očekuje da će prodajne
linije METRO Cash & Carry i Media-Saturn doprinijeti ukupnoj prodaji nekretnine

Oznake: nekretnine

- 15:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 06.10.2016.

Na Cvjetnom trgu nastavljena gradnja metalnih konstrukcija

Tvrtka Hoto centar d.o.o. dobila je odobrenje iz Grada za postavljanje "dvije montažno-demontažne nadstrešnice-pergole učvršćene u dva montažno demontažna podesta s ogradom na Trgu Petra Preradovića".
Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić također tvrdi da su pribavljena sva potrebna mišljenja i suglasnosti nadležnih službi
te da se nadstrešnice postavlja "sukladno arhitektonskom projektu izrađenom od strane tvrtke Conar d.o.o." nekretnine

Oznake: nekretnine

- 19:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 10.06.2016.

Investicijski "boom" na Jadranu: U Hrvatskoj ove godine 40 novih hotela

U Istri Maistra gradi Hotel Amarin, obiteljski hotel s autentičnim zabavnim i znanstvenim programom fokusiranim na aktivnosti koje stvaraju sreću. Hotel će imati 4*, te 280 jedinica. Maistra dodatno investira u svoje kampove, kao i Arenaturist koji ulaže u poboljšanje skoro svih smještajnih objekata. Nedavno je otvoren boutique hotel Rivalmare u Novigradu, investicija vrijedna 15 milijuna kuna.
Laguna Novigrad (Aminess) gradi Family village - novo 'selo' s 50 mobilnih kućica, a investicija je vrijedna 10 milijuna kuna. Valamar Riviera d.d. podiže kategoriju Kampa Lanterna 4* Tar (kapacitet kampa 9.000 osoba), proširiti će ponudu glamping šatora, uredit će se vodeni park za djecu, novo tematsko naselje mobilnih kućica, vanjski bazeni te plaže. Vrijednosti investicije je 80 mil kn. U Istri se planira i obnova odnosno renoviranje smještajnih jedinica u vlasništvu Istraturista – Hotel Sipar i Kamp Park Umag, Hotel Maestral Lagune Novigrad (Aminess), Autokamp Bijela Uvala Plave lagune, kao i Hotel Delfin, TN L. Bellevue, te Hotel Laguna Materada.
U Dubrovačko-neretvanskoj županiji Hotel Bellevue u Orebiću kompletno je obnovljen te je otvaranje najavljeno za 10. lipnja 2016., pri završetku su Hotea Villa Paradiso na području Zatona, te marina ACI Veljko Barbieri u Slanom. Najavljene su investicije u Hotel More u Dubrovniku, Hoteli Plat te hotel u Importanne Resortu, čije je otvorenje planirano sljedeće godine.
U Splitsko – dalmatinskoj županiji tvrtka Manas širi kapacitete Hotela Cornaro, Sunčani Hvar d.d. podiže kategoriju svojih kapaciteta, a otvorenje hotela Pharos planirano je za sljedeći vikend. Novi objekti rade se u Turističkom kompleksu Romana tvrtke Romana u Makarskoj, tvrtka Veneficus Romana gradi Boutique hotel Bačvice u Splitu, u Solinu se gradi hotel Porta Salona tvrtke Dolis inženjering, a u Baškoj Vodi renovira se postojeći objekt Grand hotel Slavija.
U Šibensko-kninskoj županiji u sklopu hotela Olympia u Vodicama radi se novi objekt, obnavljaju se depadanse hotela Punta, renovira se kreditom iz EU fondova aparthotel “Hotel Say Millenium“, u Skradinu gradi se novi objekt aparthotel Bonaca. U Solarisu se potpuno obnovio hotel Jure, u Skradinu hotel Skradinski buk je renoviran. 1500 smještajnih jedinica otvara se ove godine na Otoku Obonjanu, a strani investitor Sound Chanel, nacionalni turistički operator CMT i operativna kompanija Gratiosus za sljedeću godinu najavljuju udvostručenje smještajnih kapaciteta.
U Zadarskoj županiji, točno u gradu Zadru nedavno je otvoren Hotel ZaDar**** i M family hostel****hotel/family hostel sa 135 ležajeva, vrijedan 21 mil kn, tvrtke Domino 5 d.o.o. U ovoj godini planirano je otvorenje Almayer Heritage Hotel & Art Gallery****, boputique hotela s 9 soba. Vrijednost investicije je 7,5 milijuna kuna, a investitor je tvrtka Pelagos. Hotel će izmijeniti i izgled ruševnog dijela povijesne jezgre tako što će se zgrada iz 18. stoljeća, podignuta kao dio vojne bolnice, preobraziti u građevinu prikladnu kategoriji baštine.
Što se tiče kontinenta, Blue Sun ulaže u Bizovačke toplice, ukupna vrijednost investicije je 100 milijuna kuna, a kompetan dovršetak očekuje se sljedeće godine. U Sisačko-moslavačkoj županiji, u Brežanama Lekeničkim u posljednjoj je fazi gradnje hotel Dvorac Jurjevac, investitor je Mare Nostrum d.o.o., hotel će imati 4 zvjezdice i 48 ležajeva. U Krapinsko-zagorskoj županiji započinje izgradnja novog hotela s 4* od 90 soba i kongresnim centrom za 400 osoba. Rok završetka radova je jesen 2017.godine. Rekonstruira se Hotel Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama, gdje će se smještajne jedinice povećati sa 9 na 24, vrijednost investicije, tvrtke iVIZIJA d.o.o. iznosi 2 milijuna eura, a planiran je dovršetak sljedeće godine. U Stubičkim Toplicama obnavlja se hotel Matija Gubec te počinje i izgradnja novog hotelijersko-turističkog centra STUBAKI. U Termama Tuhelj ove godine planira se investicija obnove interijera jednog dijela hotela Well**** . Radi se o obnovi 46 soba koje su smještene u prizemlju.
U Gradu Zagrebu Hotel Sheraton je u posljednjoj fazi renovacije svojih kapaciteta, dok se tijekom lipnja planira pristupiti obnovi dijela soba i javnih prostora hotela Westin. Oba hotela u vlasništvu su poduzeća HUP-Zagreb. Dok se u Zagrebačkoj županiji adaptira Hotel Bunčić u Vrbovcu te gradi novi hotel Garden Hill u Velikoj
Gorici čije je otvorenje planirano za 2017.godinu nekretnine

Oznake: nekretnine

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 25.05.2016.

Nacionalni park Sjeverni Velebit dobio nove sadržaje za posjetitelje

Ravnateljica Javne ustanove Nacionalni park Sjeverni Velebit Mirjana Javor rekla je kako će se obnovom pastirskih stanova na području parka stvoriti preduvjeti za boravak ljudi te za uvođenje tradicionalnog stočarstva. "Važna komponenta projekta je omogućiti posjetiteljima upoznavanje s tradicionalnim načinom života i rada na Velebitu te da spoznaju koliko je takav način života bio u potpunom suglasju s prirodom i na principima održivosti", istaknula je Javor.
Rekla je da će u pastirskim stanovima biti smješteni djelatnici parka, znanstvenici i suradnici, a od sredine lipnja i posjetitelji. Također, služit će za provedbu interpretacijskih i edukacijskih programa na temu "Natura vrsta i staništa" i tradicionalnog života lokalnog stanovništva.
Najveći pastirski stan na Alanu uređen je kao Edukacijsko-interpretacijski centar naziva "Planinska igraonica". Sadrži niz interaktivnih izložaka na temu "Natura vrsta i staništa" NP Sjeverni Velebit - velike zvijeri, duboke jame, biljke kamenjarke i tradicionalnog načina života pastira. Ispred "Planinske igraonice" postavljena su tri vanjska intepretacijska izloška (Mahovit vjetar, Voda u kršu i Život pastira). U dijelu igraonice uređen je prostor za edukaciju djece. Osim kao izložbeno-edukativni prostor, objekt će biti i info-punkt Parka, a u njemu je uređena i mala suvenirnica.
I pastirski stanovi za smještaj su stavljeni u funkciju edukacije i interpretacije, te se u njima interpretira po jedna vrsta važna za NP Sjeverni Velebit (Kuća mrke strizibube, Kuća velebitske pijavice, Kuća tetrijeba), kao i dijelovi namještaja koji su se tradicionalno koristili u stanovima.
Na Lubenovcu je uređena kružna poučna staza "Pastirska staza", duž koje je postavljeno pet interpretacijskih ploča o prirodnim pojavama ili vrijednostima koje se na pojedinim mjestima mogu uočiti. Na Lubenovcu će se staviti veći naglasak i na interpretaciju održivosti tradicionalnog načina života.
U NP Sjeverni Velebit u tijeku je izgradnja posjetiteljskog centra Krasno, kapitalnog projekta vrijednog 30 milijuna kuna, koji se 95 posto financira iz EU fondova,
a pet posto osigurano je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i državnog proračuna nekretnine

Oznake: nekretnine

- 15:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.02.2016.

Francuzi ulažu 93,7 milijuna eura u Luku Gruž

Izgradit će terminal za putnike na kružnim putovanjima, trgovački centar i autobusni kolodvor.
U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastukture danas će Antun Asić, ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik i Arpak Demircan, predsjednik uprave tvrtke Dubrovnik International Cruise Port Investment,
čiji su osnivači francuski Global Ports Holding i Bouygues, potpisati predugovor ugovora o koncesiji za gradnju i korištenje Putničkog terminala Gruž.
Kako piše Večernji list, koncesionar će u gradnju terminala za putnike na kružnim putovanjima, trgovački centar s garažom i autobusni kolodvor uložiti 93,7 milijuna eura,
a imat će pravo korištenja objekata i pružanja lučkih usluga ukrcaja nekretnine

Oznake: nekretnine

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.02.2016.

Počela gradnja tri nove "Bandićeve fontane"

Podsjetio je da je 1906. gradonačelnik Zagreba Milan Amruš napravio dvije fontane na Zrinjevcu, kad je Zagreb imao 52.000 stanovnika, a danas ima 870.000 stanovnika i grade se tri fontane.
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je u ponedjeljak radove na izgradnji još tri fontane na livadi uz Ulicu Hrvatske bratske zajednice, vrijednih oko 28 milijuna kuna, tako da bi s njihovim završetkom, koji se planira do 1. srpnja, na toj livadi trebalo biti ukupno pet fontana.
Novinarima je izjavio da će cijena izgradnje novih fontana biti ista kao i cijena već izgrađenih dviju fontana jer se ispod zemlje već nalazi cijela infrastruktura, a 30 metara niže postoji potok odakle će se dovesti voda, pa će zagrebačke fontane imati prirodnu vodu kao Fontana di Trevi u Rimu.
Podsjetio je da je 1906. gradonačelnik Zagreba Milan Amruš napravio dvije fontane na Zrinjevcu, kad je Zagreb imao 52.000 stanovnika, a danas ima 870.000 stanovnika i
grade se tri fontane. Obnovit ćemo sve zagrebačke fontane, a ovaj projekt ćemo završiti do kraja godine, najavio je Bandić nekretnine

Oznake: nekretnine

- 14:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 21.07.2015.

Broj nezaposlenih u lipnju 260 tisuća

Prema posljednjim podacima HZZ-a, u lipnju ove godine ukupan broj nezaposlenih spustio se na 260.073, što je najniži broj nezaposlenih osoba prijavljenih na HZZ od rujna 2009. godine. U usporedbi s prethodnim mjesecom broj nezaposlenih niži je za preko 15 tisuća osoba (-5,6%), dok je u odnosu na lipanj prošle godine zabilježen pad broja nezaposlenih osoba za 44.852 (-14,7%). Osim relativno solidne sezonske potražnje za turističkim radnicima, na godišnji pad broja nezaposlenih osoba utjecao je i niži broj registriranih ulazaka u evidenciju koji je u lipnju iznosio 18.685, što je 0,9% manje nego u istom mjesecu lani. Najvećim dijelom to je posljedica nižeg broja osoba koje u nezaposlenost ulaze iz radnog odnosa (u lipnju je njihov broj iznosio 11.255 osoba što predstavlja pad od 4,0% godišnje).
S druge strane, na godišnjoj razini zamjetan je i niži broj osoba koje su u nezaposlenost ušle radi poslovno uvjetovanog otkaza (-10.9%), prestanka rada poslodavca (-7,3%) te isteka ugovora o radu na sezonskim poslovima (-23,8%). Nadalje, broj osoba koje su sporazumno prekinule radni odnos u lipnju zabilježio je godišnji rast od 8% kao i broj radnika koji su svojevoljno dali otkaz (+14,1%). Istovremeno, broj ulazaka u evidenciju nezaposlenih u lipnju je zabilježio značajan mjesečni rast od 2.415 osoba što je 14,8% više u odnosu na svibanj, a prvenstveno je posljedica završetka školske godine i prijave u nezaposlenost nakon završetka redovnog školovanja. To potvrđuju podaci o statusu prije ulaska u evidenciju prema kojima je u lipnju broj ulazaka u evidenciju nezaposlenih nakon završetka redovnog školovanja zabilježio rast za 2.053 osoba ili 505,7% više u odnosu na svibanj nekretnine

Oznake: nekretnine

- 11:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 01.07.2015.

Peti pokušaj prodaje nekretnina Purisa

RIJEKA - Za desetak dana, točnije 8. srpnja, na Trgovačkom sudu u Rijeci održat će se peta javna dražba na kojoj će se prodavati nekretnine Puris u stečaju. U ponudi je 27 nekretnina koje se nude za ukupno 14,8 milijuna eura. To je 11,5 posto manje od tražene vrijednosti na četvrtoj dražbi, odnosno 29 posto manje u odnosu na cijene iz prve dražbe. U prva dva navrata ponuđene su nekretnine po početnoj cijeni, u trećem pokušaju su snižene 15 posto, a u četvrtom za 10 posto.
Među ponuđenim najveći iznos traži se za tvornicu stočne hrane, vinski podrum i okolno zemljište u Pazinu - čak 2,4 milijuna. S iznosom od dva milijuna eura slijedi mesna industriju u Svetom Petru u Šumi,
koja je do rujna 2015. u zakupu tvrtke Valipile. Inače, ova tvrtka je ranije iskazala interes za kupnju nekretnina koje koristi, ali još nije izašla sa svojom ponudom na dražbama nekretnine

Oznake: nekretnine

- 14:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.02.2015.

Vukovarske stanove teško zagrijati jer je u zgradama mnogo praznih stanova

Razlog viših računa za neke zgrade jest i u tome što se više zgrada grije plinom koji dolazi iz zajedničke toplinske podstanice. Troškovi prijenosa plina od toplinske stanice do stambene zgrade
veći su što je zgrada od nje udaljenija, objasnio je direktor Lovrenščak, dodajući kako negrijani stanovi uzimaju toplinu grijanima i zajedničkim prostorijama te tako povećavaju potrošnju
toplinske energije u stanovima koji se griju.
Također je rekao da bi svaka stambena zgrada mogla imati vlastitu toplinsku podstanicu, čijom bi se gradnjom troškovi za plin ravnomjernije podijelili među stanovima, ali je prije toga potrebno
dobiti suglasnot većine stanara. "Troškovi bi tada bili ravnomjernije raspoređeni između stanova koji su useljeni i grijani i onih koji nisu, ali pitanje je bi li vlasnici stanova koji nisu
useljeni pristali na takav dogovor kojim bi dobivali veće račune od sadašnjih", istaknuo je Lovrenščak.
U Vukovaru ima oko 5000 stanova koji su u različitom obliku vlasništva. Po podatcima gradskih vlasti, oko 30 posto stanova nije useljeno iako imaju vlasnike. Proteklih dana na visoke račune
za grijanje za siječanj žalila se nekolicina stanara koji žive u gradskom naselju Olajnici. Tako je jedna stanarka u tom naselju za stan
od 28 metara četvornih dobila račun za grijanje veći od 1800 kuna nekretnine

Oznake: nekretnine

- 23:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 05.11.2012.

Samo kunu po četvornom metru stoji zemljište za poduzetnike

Poduzetnici proizvodnih djelatnosti koji su zainteresirani za ulaganje u Virovitičko-podravskoj županiji sada mogu profitirati. Tako županija postaje raj za njih jer pruža mogućnost da prema Programu poticaja i olakšica razvoja gospodarstva grada dobiju zemljište u poduzetničkim zonama Grada Virovitice za samo jednu kunu po četvornom metru. To je u posljednje vrijeme u naše poduzetničke zone dovelo više investitora, a u ovu lijepu virovitičku priču uključila se i država nekretnine.

Početkom listopada stupio je na snagu Zakon o poticanju investicija i unapređenju investicijskog okruženja u kojem je navedeno da investitor na području Virovitičko-podravske županije može dobiti po jednom novootvorenom radnom mjestu jednokratnu naknadu u maksimalnom iznosu u protuvrijednosti do 9.000 eura s obzirom na to daje nezaposlenost na području županije iznad 20 posto - ističe Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice.

Oznake: nekretnine

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #