Vijesti za nekretnine, nekretnine

utorak, 31.01.2017.

Wienerberger Brick Award: Prijave do 10. travnja

ZAGREB - Najveći svjetski proizvođač opeke tvrtka Wienerberger raspisuje natječaj za najbolju arhitektonsku realizaciju u kojoj je korištena opeka. Riječ je o jednoj od najprestižnijih nagrada koja se dodjeljuje svake dvije godine i obuhvaća projekte koji ostavljaju snažan i trajan dojam u arhitekturi.
Brick Award '18 poseban naglasak stavlja na prirodnu integraciju u okoliš, geometriju, karakter, ali i kvalitetu gradnje i prirodnog svjetla. Kako bi mogao konkurirati na natječaju, značajan dio projekta mora biti izveden od opeke, a završetak izvedbe projekta mora biti 2014. godina ili kasnije.
Natječaj je otvoren od 2. siječnja a sve radove pristigle do 10. travnja 2017. godine ocjenjivat će stručno vijeće koja se sastoji od renomiranih arhitekata, članova Komore za arhitekturu i prostorno planiranje Slovenije i Hrvatske komore arhitekata. Prije same nominacije za međunarodno natjecanje Brick Award 18 provest će se natjecanje na regionalnoj razini Brick Award 17SEE na kojem će stručnjaci odabrati najbolje projekte iz cijele regije jugoistočne Europe gdje posluje tvrtka Wienerberger.
Radovi se prijavljuju online, putem internetske poveznice www.wienerberger.hr/vijesti/brick-award-2018,
gdje se ujedno može pronaći više informacija o samom natječaju stanovi Zadar

Oznake: stanovi Zadar

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 30.01.2017.

Tehnici posao gradnje 360 stanova u Švedskoj

ZAGREB - Tehnika je izvijestila da je dobila posao gradnje stambenog kompleksa sa 360 stanova u švedskom gradu Goteborgu.
Vrijednost ugovora nije poznata.
Opseg radova uključuje građevinsko-obrtničke radove s djelomičnim opremanjem stanova namještajem. Realizacija projekta trajat će 36 mjeseci,
a započinje u travnju 2017. godine nekretnine Trešnjevka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjevka Zagreb

- 13:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 24.01.2017.

Vlasnik lanca kladionica Super Sport osniva investicijski fond

Hanfa je odobrila rad društvu za upravljanje investicijskim fondovima pod imenom Zondaks Investments.
Upravno vijeće Hanfe donijelo je rješenje kojim se zagrebačkoj tvrtki Zodaks Investments d.o.o. izdaje odobrenje za upravljanje otvorenim i
alternativnim investicijskim fondovima nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 22.01.2017.

Supernova preuzela četiri trgovačka centra u Hrvatskoj

ZAGREB - Austrijska Supernova grupa preuzela je shopping centar Garden Mall u Zagrebu, retail parkove u Koprivnici i Sisku te retail park u Požegi, koji je još u projektnoj fazi.
Objekti su kupljeni u postupku javnog nadmetanja za navedeni kreditni portfelj društva HETA ASSET RESOLUTION AG, povezanog s Hypo bankom, u kojem je Supernova grupa dala najbolju ponudu, priopćeno je iz Supernove.
Grupa je istovremeno postigla dogovor s korisnicima kredita vezanih uz navedene projekte te je početkom ove godine
osigurala preuzimanje navedena četiri objekta u svoj portfelj.
Ovim preuzimanjem je Supernova grupa, u čijem su vlasništvu i postojeći objekti u Zagrebu-Buzin, Zadru, Šibeniku, Karlovcu, Sisku, Varaždinu i Slavonskom Brodu, postala vodeća tvrtka u Hrvatskoj po broju trgovačkih centara u vlasništvu.
Supernova će nove projekte razvijati u moderne i suvremene shopping objekte, s fokusom na zadovoljstvo kupaca i posjetitelja, u skladu s postojećim modelom razvoja Supernova centara na hrvatskom tržištu.
Pri upravljanju novim objektima Supernova grupa će nastaviti dugogodišnju suradnju s austrijskom m2 grupom na području centar managementa, koje uključuje upravljanje nekretninama, facility management i marketing management.
Postojećih sedam Supernova centara u Hrvatskoj u protekloj su godini zabilježila pozitivno poslovanje,
što je dovelo do značajnog rasta prometa u 2016. godini, zaključuje se u priopćenju stanovi prodaja Sućidar

Oznake: stanovi prodaja Sućidar

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 18.01.2017.

Atlantic Grupa razmatra gradnju poslovne zgrade u Vukovarskoj

ZAGREB - Na prostoru zgrade Croatia Lloyd u Ulici grada Vukovara uskoro bi mogla niknuti nova poslovna zgrada s osam katova, a kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, glavni investitor poslovnog nebodera navodno bi trebala biti Atlantic Grupa Emila Tedeschija.
Nekretnina u Vukovarskoj u neposrednoj blizini njemačke ambasade i Goethe instituta u vlasništvu je Adris Grupe, iz koje dolaze informacije kako će zgrada sigurno ići u prenamjenu. No, iz obje kompanije još ne žele javno otkriti po kojem modelu će Adris ustupiti nekretninu Atlanticu.
U Adris Grupi kratko su nam poručili kako trenutačno provode cjelokupnu analizu svih nekretnina, odnosno poslovnih prostora u vlasništvu društva, te kako će nakon te analize donijeti odluku koće li ići u prodaju ili iznajmljivanje tih nekretnina.
Iz Atlantic Grupe Jutarnjem su pak, odgovorili kako već neko vrijeme razmatraju mogućnost ulaganja u “cjelovito osmišljenu i realiziranu zgradu sjedišta kompanije” te kako su u tom kontekstu “promišljali o više različitih koncepata i mogućih lokacija, među kojima je i zgrada Lloyd Croatia u Vukovarskoj ulici”.
- Do danas, međutim, nismo donijeli konačnu odluku o ovoj investiciji - kažu u Atlanticu.
Detalji o novom izgledu nebodera na Vukovarskoj, koji će imati prizemlje i osam nadzemnih etaža, doznat će se nakon završetka međunarodnog javnog natječaja za idejno rješenje nove poslovne zgrade koji bi uskoro trebao biti raspisan.
Trenutačno u zgradi Croatia Lloyda radi 20-ak zaposlenika, dok je cijelo poslovanje tvrtke preseljeno u prostore Adris grupe u zagrebačkoj Jagićevoj ulici.
Da će Vukovarska ulica uskoro dobiti novi neboder jasno je iz zaključka i obrazloženja objavljenih na službenim stranicama Grada Zagreba. Naručitelj programa za izradu idejnog rješenja poslovne zgrade u Vukovarskoj 62 je konzultantska tvrtka Stimar, koja je sličan posao već radila i oko mnogih nekretninskih poslova uz Vukovarsku i obližnje ulice.
Sam program natječaja izradila je arhitektica Neda Kaminski Kirš iz zagrebačke tvrtke Centar za prostorno uređenje i arhitekturu u suradnji sa Zavodom za prostorno uređenje grada Zagreba, dok je cijeli program verificirao zagrebački Gradski ured za strategijsko planiranje.
Stimar se obratio Gradu Zagrebu vezano uz gradnju poslovne građevine uz Vukovarsku s obzirom na to da se u neposrednoj blizini nalazi osmerokatna stambena zgrada autora arhitekta Božidara Rašice, koja je zaštićeno nepokretno kulturno dobro. Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture donio je odluku kojom smatra kako to nije problem jer se zgrada Lloyda ne nalazi unutar zaštićenog kulturnog dobra povijesne urbane cjeline Zagreba, kao ni pojedinačno zaštićeno kulturno dobro te investitor neće morati zatražiti posebne dozvole za gradnju.
Adris grupa već je javno najavljivala kako planira u prostore zgrade Croatia osiguranja na Jelačićevu trgu dovesti hotelski brend JW Marriott, kako su dokumentacija, konzervatorske podloge, programi i arhitektonski natječaji u pripremi i kako će biti podloga za konačnu
investicijsku odluku NO-a kompanije početkom 2017. godine stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.01.2017.

Otvara se novi restoran u zagrebačkom zoološkom vrtu

“Babaloo” je izgrađen u sklopu prve faze modernizacije ZOO-a,
a otvorenje će biti točno u podne, kada je za najmlađe ljubitelje životinja na rasporedu koncert Mije Negovetić cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 09.01.2017.

Strani nekretninski fond dovršit će Črnomerac centar

Uskoro gotova predstečajna nagodba tvrtke bivšeg premijera Nikice Valentića.
Predstečajna nagodba za tvrtku Črnomerec centar, jednu od tvrtki Niva inženjeringa bivšeg premijera Nikice Valentića, uskoro bi mogla biti završena, suglasnost za
plan restrukturiranja ima od dvije trećine vjerovnika, a dobio je i pismo namjere jednoga stranog nekretninskog fonda koji bi sudjelovao u sufinanciranju nastavka
gradnje objekta.
Ako sve bude prema planu, već bi se krajem ljeta mogle napraviti pripreme za drugu fazu projekta čija je vrijednost oko 60 milijuna eura.Ukupan projekt, koji se sastoji od četiri cjeline, vrijedan je 200 milijuna eura. U prvu cjelinu uloženo je 40 milijuna eura, a danas su tamo stanovi, hostel, zubarska ordinacija, fitness centar… Planirano je da cijeli kompleks bude gotov za 10 godina.
Još ljetos postignut je načelni dogovor da u tvrtku uđe Agrokor i tako zamijeni svoja potraživanja za udjel, no od te se ideje odustalo i sada je posljednja opcija nekretninski fond. Valentić kaže da je rješenje s fondom najprihvatljivije jer, za razliku od banaka, takvi fondovi imaju oko jedan postotni bod nižu kamatu, lakše su procedure vezane uz suradnju, ali i brži postupak moguće ovrhe.
Fond bi prema planu u projektno društvo koje će se osnovati za iduću fazu gradnje uložiti oko 25 do 30 milijuna eura. Taj fond jedan je od desetak u okruženju, od Italije do Austrije, koji su osnovani u posljednjih pola godine, a to, kaže Valentić, ukazuje na oporavak nekretninskog tržišta
koji bi se mogao prenijeti i na Hrvatsku nekretnine

Oznake: nekretnine

- 16:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 04.01.2017.

Otvaranje McDonald'sa uz Vatikan uzbunio puritance

"Taj se prostor mogao bolje iskoristiti za pomoć potrebitima, za udomljavanje i pomoć onima koji pate kako nas uči Sveti otac", dodao je kardinal.
Unatoč nezadovoljstvu crkvenjaka, dvije časne sestre uočene su kako ulaze u restoran u vrijeme pauze za ručak.
McDonald's je priopćio da se novi restoran nalazi u turističkoj zoni izvan Vatikana, iako sama zgrada pripada Svetoj stolici.
"Kao što je to slučaj sa svim našim restoranima uz povijesne građevine u Italiji, i ovaj je potpuno prilagođen okruženju", ističu u toj multinacionalnoj tvrtki.
Neki vlasnici kafića i restorana pisali su papi Franji da ne dopusti useljavanje McDonald'sa, jer to nije u skladu s umjetničkim, kulturnim i društvenim identitetom četvrti.
Gradovi diljem Italije nisu baš jako zagrijani za restorane brze hrane. Tako je McDonald's podigao tužbu vrijednu 20 milijuna odlara protiv Firence,
nakon što gradonačelnik tog renesansnog grada nije udovoljio zahtjevu za otvaranjem restorana stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.01.2017.

Stiže 50 milijuna eura: Rijeka postaje prijestolnica kulture

Taj će prestižni naziv, omogućiti stvaranje posve nove Rijeke, uz zamah kreativnosti gradnjom i uređenjem novih objekata prvenstveno u kompleksu Rikard Benčić, rekao je Obersnel.
Najvažniji događaj za Rijeku u 2016. bilo je dobivanje titule Europske prijestolnice kulture 2020., što bi trebalo ulaganjem kreativnosti, energije i novca omogućiti
završetak transformacije grada, ali i potaknuti razvoj kreativne industrije, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na konferenciji za medije nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #