Vijesti za nekretnine, nekretnine

srijeda, 27.12.2017.

Šangaj će kontrolirati broj stanovnika i površinu građevinskog zemljišta

Grad će zemljište upotrebljavati ekonomično, strogo kontrolirajući novo građevinsko zemljište i razumno
iskorištavajući podzemni prostor cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 09:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 12.01.2017.

Otvara se novi restoran u zagrebačkom zoološkom vrtu

“Babaloo” je izgrađen u sklopu prve faze modernizacije ZOO-a,
a otvorenje će biti točno u podne, kada je za najmlađe ljubitelje životinja na rasporedu koncert Mije Negovetić cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.03.2016.

Prijavite se za besplatne gradske parcele

Podnositelji zahtjeva prebivalište moraju imati prijavljeno u Zagrebu, a parcele se dobivaju na korištenje u razdoblju od dvije godine bez naknade, uz mogućnost produljenja.
Grad je objavio poziv za dodjeljivanje na korištenje ukupno 132 vrtne parcele u kvartovima Pešćenica – Žitnjak, Stenjevec i Maksimir, piše Večernji list.
Parcele se mogu unajmiti za proizvodnju hrane, odnosno povrća i jagodastog voća, začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe, a prednost pri dodjeli imat će stanovnici tih kvartova, socijalno ugroženi, nezaposleni, branitelji i umirovljenici. Jedan od kriterija prednosti bit će i koliko dugo podnositelj zahtjeva živi u Zagrebu te s kolikim brojem ukućana dijeli životni prostor.
Podnositelji zahtjeva prebivalište moraju imati prijavljeno u Zagrebu, a parcele se dobivaju na korištenje
u razdoblju od dvije godine bez naknade, uz mogućnost produljenja cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.09.2015.

Franak: Zgroženi smo pričom banaka

„Banke žele iskoristiti ovu situaciju kako bi uvjerile građane u svoje dobre namjere i brigu za dobrostanje građana. Da su zaista socijalno osjetljive, ne bi se morale tako nazivati u svom priopćenju već bi to za njih trebalo govoriti njihovo poslovanje. Naši članovi su zgroženi činjenicom da u trenutku kada se ozbiljno radi na rješavanju problema koji je nastao kao rezultat nezakonitog poslovanja banaka, te iste banke govore da suosjećaju s onima na kojima nepravedno zarađuju već godinama“, smatra Udruga Franak.
Iz Udruge govore da se ovdje radi o pokušajima manipulacije i zastrašivanja javnosti:,,Hrvatska udruga banaka izjavila je kako će najavljivano rješenje Vlade ići na teret poreznih obveznika. Hrvatska udruga banaka očito zaboravlja koliko su banke dodatnog profita zarađivale godinama. Radi se o više od tri milijarde kuna po kamati i više od osam milijardi kuna na temelju tečajne razlike u CHF kreditima. Na taj način su u proračun direktno uplatile, na štetu lihvarenih građana, preko dvije milijarde kuna. Nikome nije u interesu da se našteti bilo kojoj pravnoj osobi u Republici Hrvatskoj, ali ako želimo zdravu ekonomiju i gospodarski rast, potrebno je sankcionirati nezakonita poslovanja tih pravnih osoba.“
Udruga Franak upozorava da banke mogu tražiti ocjenu ustavnosti bilo kojeg zakona, ali je nedopustivo prejudicirati odluke Ustavnog suda i na taj način ucjenjivati Vladu Republike Hrvatske te zastrašivati građane i sve porezne obveznike ove države. Iz Udruge zaključuju da su takve najave HUB-a direktan pritisak na Ustavni sud.
Još su jedan od pokušaja manipulacije, smatraju predstavnici Udruge Franak, izjave o kupovini jahti i apartmana kreditima u švicarskim francima.
Kažu kako je 98 posto kredita upravo stambenih i to za prvu nekretninu.
Dodaju da se ovdje radi i o ignoriranju presude Vrhovnog suda u kojoj stoji da su banke nezakonito poslovale. „Gospodin Bohaček radi veliku štetu bankarskom sektoru, pa čak i onim bankama koje nisu nudile ovaj proizvod. Svojim će nastupima dokrajčiti povjerenje koje su nekoć uživali u svojoj javnosti te tako i direktno ugrožava sve dioničare banaka i građane koji imaju depozite u istim bankama“, smatra Udruga Franak.
„Bankama zapravo ne treba davati porezne olakšice, već ih treba oštro kazniti zbog teških manipulacija kamatama na bankarskom tržištu, što je svojom odlukom potvrdio i Vrhovni sud Republike Hrvatske. Tražimo da se postavi pitanje kaznene odgovornost pojedinih članova uprave banaka i odgovornih u Odjelima za upravljanje rizicima zbog lihvarenja građana, nezakonitog poslovanja i jednostranog podizanja kamatnih stopa te plasiranja na tržište izuzetno rizičnih i špekulativnih kredita bez adekvatnih upozorenja.
Iz Udruge predlažu bankama, ako se zaista žele pokazati kao socijalno osjetljive, neka podrže konverziju uz umanjenje glavnice i isplatu preplaćenih sredstava, ali za sve CHF kredite, i za one otplaćene i za one otkazane. Također, građanima neka vrate sve preplaćene kamate u svim kreditima i dodatnu zaradu na tečajnoj razlici u zadnjih 10 godina. „Ako žele vratiti svoj ugled i povjerenje građana, neka im se ispričaju, vrate nekretnine koje su nezakonito ovršile i zbrinu sve one kojima su uništile živote.“
Napore Vlade da riješi ovu krizu pozdravljaju jer ,,vrijeme je da netko bankama pokaže da niti jedan ugovor ne može biti iznad Zakona i Ustava Republike Hrvatske“. Udruga Franak poručuje da nacionalni interes države mora biti zaštita svojih građana koji su prevareni i izdani. „Ova situacija postaje bezizlazna za mnoge naše članove te ako se ona ubrzo ne riješi,
možemo očekivati svašta“, zaključuju predstavnici Udruge Franak cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 13.08.2015.

Karići još nisu dobili građevinsku dozvolu za gradnju kuće u Herceg Novom

PODGORICA - Iako su uplatili 150.000 eura za dozvolu za gradnju kuće na Toploj u Herceg Novom, porodica Karić još nije dobila građevinsku dozvolu, pišu crnogorske Vijesti. Porodica srpskih biznismena Karić je 2004. opštini Herceg Novi uplatila 150 hiljada eura za građevinsku dozvolu za gradnju dvojnog porodičnog objekta na placu kod Zavičajnog muzeja na Toploj, ali dozvolu nikada nisu dobili.
Karići su ostali zainteresovani za gradnju, pa kako im nisu priznali prethodnu uplatu, ponovo su ove godine platili dio naknade za građevinsku dozvolu koja im je izdata, ali koja, dok se ne riješi upravni spor sa komšijama, nije pravosnažna.
Glavni administrator je "poništio dozvolu bez pravnih argumenata", tvrdi Vukašin Šimrak advokat Karića. Da apsurd bude veći Karići su dobili poresko rješenje da plate
25.000 eura zbog neizgrađenog građevinskog zemljišta cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.08.2014.

Nastavak pada cijena nekretnina i u srpnju

ZAGREB - Tijekom srpnja cijene nekretnina u Hrvatskoj nastavile su padajući trend iz prethodnih mjeseci, objavio je specijalizirani portal Crozilla.com. Prema podacima Crozille, prosječna tražena cijena kuća tijekom srpnja na mjesečnoj je razini pala za 2,9 posto, a cijene stanova za 1,5 posto. Cijene građevinskih zemljišta istovremeno su u prosjeku pale 2,7 posto premda su u većini županija uz more porasle.
Ljetno razdoblje prošlih je godina znalo donijeti rast cijena stanova u gradovima uz more, no tijekom ovogodišnjeg srpnja to nije bilo tako te su cijene stanova na mjesečnoj razini u srpnju pale 1,5 posto, a na godišnjoj 2,6 posto.
Najviše su pri tome pale cijene stanova na području Šibenika i to 7,4 posto na godišnjoj i 6,5 posto na mjesečnoj razini, uz prosječnu traženu cijenu kvadratnog metra od 1.358 eura cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 14:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 07.02.2014.

Zagrebačka burza: Slab promet, AD Plastik i HT u fokusu

Dionicom AD Plastika ostvareno je do sada 1,25 milijuna kuna prometa. Cijena joj je pala 0,4 posto, na 120,57 kuna. Nešto veći promet bilježi i dionica HT-a, u visini od 827.000 kuna. Cijena joj je oslabila 0,09 posto, na 170 kuna.
U vrlo mirnom trgovanju, po rastu cijene za 5 posto na 99,92 kuna ističe se dionica Jadroplova. Istodobno, nešto veći cjenovni pad bilježi dionica Belja, i to za 2 posto, na 48,3 kune cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 21.08.2013.

Ove godine 155 obitelji tražilo stan od Grada

Na ovogodišnji je natječaj Grada Karlovca za davanje gradskih stanova u najam pristiglo čak 155 zahtjeva, 87 za opću listu reda prvenstva, te 68 za listu za mlade. Navedene liste stupaju na snagu s početkom 2014. godine do kada će gradsko Povjerenstvo za stanove utvrditi konačnu listu reda prvenstva temeljem postojećeg Pravilnika o najmu stanova.
Do tada se primjenjuje postojeća lista koja je stupila na snagu s početkom 2011. godine. Lani je Grad kupio 21 stan za što je potrošeno 4,5 milijuna kuna. Od toga je 14 stanova dodijeljeno temeljem reda prvenstva sa aktualne liste, a ostali će tek biti dodijeljeni. Ove će godine Grad kupiti dodatnih 10 do 15 stanova, sve ovisi o cijeni i kvadraturi, te stanju ponuđenih stanova cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 17:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #