Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 31.03.2016.

Four Seasons dolazi na Hvar

Hotelijerska kompanija Four Seasons u partnerstvu s Arqaam Capitalom, investicijskim fondom iz Dubaija, gradit će turističko naselje na hvarskom poluotoku Kabal,
sjeverno od Starog Grada. objavila je kompanija na svojim internetskim stranicama u utorak.
Four Seasons Resort Hvar trebao bi biti otvoren 2019., objavila je kompanija na svojim internetskim stranicama u utorak.
U turističkom naselju bit će luksuzni hotel sa 120 soba i 60 privatnih rezidencija, manjih s jednom do dvije spavaće sobe ili vila s tri do pet spavaćih soba,
mali privatne bazene s pogledom na zaljev, vrhunski spa i fitness centar, restorani, barovi, butici apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.03.2016.

Ludbreg dobio "pametno solarno drvo"

Gradska je uprava predstavila i dva velika projekta grada - konačnu sanaciju odlagališta otpada Meka te raspisivanje natječaja za javnu rasvjetu. Naime, veliki problem grada Ludbrega riješit će se raspisivanjem natječaja za konačno zatvaranje i sanaciju odlagališta otpada Meka. Za taj je projekt iz fondova Europske unije odobreno oko 27 milijuna kuna.
Za projekt modernizacije javne rasvjete po ESCO modelu u vrijednosti 3 milijuna kuna također će se raspisati natječaj prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 23.03.2016.

Vlada donijela odluku: Kućanstvima od 1. travnja plin jeftiniji 18 posto

Vladinim odlukama te će se nove, niže cijene primjenjivati u razdoblju od 1. travnja ove do 31. ožujka iduće godine.
Vlada je danas donijela odluke na temelju kojih bi prirodni plin za kućanstva od početka travnja trebao pojeftiniti za18 posto.
"Za kućanstva možemo očekivati smanjenje cijene za otprilike 18 posto, ovisno o troškovima distributera", rekao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.
Vlada je, naime, donijela odluke o cijeni plina po kojoj je proizvođač prirodnog plina, odnosno Ina, dužna plin proizveden na području Hrvatske prodavati
opskrbljivaču na veleprodajnom tržištu, odnosno Hrvatskoj elektroprivredi (HEP), te odluku o cijeni po kojoj je HEP dužan prodavati plin opskrbljivačima u
javnoj usluzi opskrbe plinom za kupce iz kategorije kućanstava nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 21.03.2016.

Kuščević: POS se nastavlja, a dogodine i program subvencija kamata na stambene kredite

SPLIT - Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević rekao je u petak za posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji da se nastavlja program izgradnje POS-ovih stanova, a iduće godine uvest će se program subvencija kamata na stambene kredite, što je, ocijenio je, prije dalo dobre rezultate, a vjeruje da će tako biti i ubuduće. Potvrdio je da će se program poticane stanogradnje nastaviti, no, dodao je, u tom će modelu, isto tako, biti bitnih promjena te treba razmišljati da se u vezi s osiguravanjem zemljišta za izgradnju uključe i općine, gradovi i država, a ne da država mora kupovati zemljište..
Kuščević je pohvalio upravni odjel Splitsko-dalmatinske županije zbog brzine u rješavanju postupka legalizacije. Županijski upravni odjel primio je gotovo 55.000 predmeta, a odradio 23.000.
Istaknuo je dobru suradnja grada i županije, koji će u splitskoj četvrti Kile, gdje su stanovi POS-a, graditi ambulante, ljekarnu i dječje igralište, te je pritom dodao kako je to školski primjer da treba zajednički raditi i koordinirati odluke.
Projekt energetske učinkovitosti također se nastavlja jer je to trenutačno jedan od najvažnijih programa ministarstva, a do kraja 2020. godine imaju predviđenih 200 milijuna eura koje mogu povući iz EU fondova, rekao je ministar.
"Program za javne zgrade je u izradi i za dva mjeseca bi trebao biti gotov. Zato pozivamo sve javne institucije i ostale da prate te programe i apliciraju za njih.
Tu ima puno financijskih sredstava koja se mogu povući", rekao ministar Kuščević.
Priznao je da građani imaju najviše primjedaba na građevinske inspekcije, ali su svjesni kako je to težak posao. Smatra da je inspekciji posao na terenu, a ne u uredu, zbog čega ih želi što više vidjeti na terenu i gradilištima. Kako je rekao, u cijeloj Hrvatskoj radi samo 115 građevinskih inspektora.
Župan Zlatko Ževrnja izjavio je kako na Kili, gdje su izgrađene zgrade POS- a, namjeravaju graditi objekt u kojem će biti ambulanta opće medicine, pedijatrije, ginekologije i stomatologije te prostor za ljekarnu.
"Tražimo modele kako to organizirati. Imamo podršku ministra i dobru suradnju s gradom. Za te sadržaje nam treba oko 400 kvadrata, a i grad ima svoje potrebe za mjesni odbor. Županija je za taj objekt osigurala 3,5 milijuna kuna iz proračuna. S ministrom smo razgovarali o zgradi arhiva koji je sada na nekoliko neadekvatnih lokacija. Investicija je procijenjena na devet milijuna kuna, a zgrada arhiva bi se gradila na zemljištu koje smo dobili za nula kuna, u poslovnoj zoni Dicma", najavio je Ževrnja i dodao da bi arhiv trebao biti gotov za godinu dana.
U sklopu budućeg objekta na Kili, koji će zajedno graditi županija i grad, rekao je dogradonačelnik Goran Kovačević, gradit će se i igralište. Rekao je i da su ministra izvijestili o imovinsko-pravnim problemima koji grad onemogućavaju da u tom istočnom dijelu napravi prometnice.
"Upoznali smo ministra i o potrebi nastavka izgradnje POS-a i POS-a za najam jer ima još puno zainteresiranih građana za kupnju i najam takvih stanova",
izjavio je dogradonačelnik Kovačević Istra nekretnine

Oznake: Istra nekretnine

- 22:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 16.03.2016.

Prijavite se za besplatne gradske parcele

Podnositelji zahtjeva prebivalište moraju imati prijavljeno u Zagrebu, a parcele se dobivaju na korištenje u razdoblju od dvije godine bez naknade, uz mogućnost produljenja.
Grad je objavio poziv za dodjeljivanje na korištenje ukupno 132 vrtne parcele u kvartovima Pešćenica – Žitnjak, Stenjevec i Maksimir, piše Večernji list.
Parcele se mogu unajmiti za proizvodnju hrane, odnosno povrća i jagodastog voća, začinskog bilja i cvijeća za vlastite potrebe, a prednost pri dodjeli imat će stanovnici tih kvartova, socijalno ugroženi, nezaposleni, branitelji i umirovljenici. Jedan od kriterija prednosti bit će i koliko dugo podnositelj zahtjeva živi u Zagrebu te s kolikim brojem ukućana dijeli životni prostor.
Podnositelji zahtjeva prebivalište moraju imati prijavljeno u Zagrebu, a parcele se dobivaju na korištenje
u razdoblju od dvije godine bez naknade, uz mogućnost produljenja cijene nekretnina

Oznake: cijene nekretnina

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 14.03.2016.

Viaduktove ponude za gradnju cesta najpovoljnije

Kako se navodi u priopćenju, Hrvatske ceste odabrale su kao najpovoljniju Viaduktovu ponudu za izgradnju spojnih cesta u sklopu projekta Most kopno - otok Čiovo, ukupne vrijednosti 29 milijuna kuna,
u što nije uključen PDV novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split

- 22:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.03.2016.

Pad građevinskih radova u prosincu i tijekom cijele 2015.

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u prosincu prošle godine pao je za 2,2 posto na godišnjoj razini, a u odnosu na studeni smanjen je za 2,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Izvješće DZS-a pokazuje da je, prema kalendarski prilagođenim podacima, na međugodišnji pad građevinskih radova u prosincu utjecao pad njihova obujma na ostalim građevinama od 5,8 posto, dok je na zgradama ostvaren rast za 3,6 posto.
Prema izvornim indeksima, obujam građevinskih radova tijekom cijele 2015., u odnosu na prethodnu godinu, pao je za 0,6 posto pri čemu je na zgradama povećan za 0,9 posto,
a na ostalim građevinama pao je za 1,8 posto nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.03.2016.

Međunarodni festival ružičastih vina 19. ožujka u Mimari

Pripremljena su brojna iznenađenja, edukativne radionice, susreti s vinarima i maslinarima
Pink Day Zagreb - Međunarodni festival ružičastih vina koji već četvrtu godinu zaredom organizira Udruga Women on Wine (WOW) održat će se 19. ožujka u zagrebačkom Muzeju Mimara
te će okupiti oko stotinu proizvođača ružičastih vina i pjenušaca. Uz vina, posjetitelji će moći uživati i u ekstra djevičanskim maslinovim uljima iz Hrvatske i
inozemstva koji će biti dio Festivala u Festivalu - Green in Pink.
Pripremljena su brojna iznenađenja, edukativne radionice te susreti s vinarima i maslinarima. Ove godine Pink Day donosi i nekoliko novosti. Svakako je to B2B (Business-to-business) događanje koje će isti dan, od 12 do 13 sati, okupiti sve profesionalce koji se bave vinom, vlasnike restorana i sommeliere te vinske stručnjake iz medija.
Također, za sve posjetitelje se priprema i službeni afterparty u Sherry’s Wines & Bites u Ilici koji njeguje iskrenu ljubav prema vinu, hrani, ali i ljudima. To je prilika da se sudionici nakon napornog dana opuste, upoznaju u neformalnoj atmosferi te izmijene vinska iskustva s posjetiteljima i vinarima-izlagačima.
Festival ima i humanitarni karakter pa će se na Dan žena, 8. ožujka u 18 sati, održati humanitarna akcija Pink Tuesday na zagrebačkom vidikovcu (Zagreb Eye). Prikupljat će se donacije za financijsku potporu mladoj djevojci s izvanrednim akademskim uspjehom,
a nastupit će sopranistica Antonela Malis te harfistica i solistica Marija Mlinar nekretnine Gorski Kotar

Oznake: nekretnine Gorski Kotar

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.03.2016.

Stanovi još jeftiniji no lani

Prema podacima portala Crozilla.com cijene su na mjesečnoj razini bile 0,3 posto niže, dok su na godišnjoj razini pale za 0,8 posto.
Unatoč oscilacijama i mnogim promjenama na tržištu nekretnina, neke se stvari ipak nisu promijenile, a to je poredak najskupljih i najjeftinijih gradova. Najskuplji stanovi i dalje se nalaze u gradovima uz more,
a po cijeni prednjače Dubrovnik, Opatija i Split nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 01.03.2016.

U Zagreb stiže britanska robna kuća Debenhams

Predstavnici tvrtke Debenhams, vodećeg međunarodnog multi-chanel brenda koji se ponosi svojim britanskim porijeklom i posluje na preko 240 maloprodajnih mjesta u 27
država svijeta nudeći svojim kupcima jedinstvenu i ekskluzivnu ponudu vlastitih i internacionalnih brendova i koncesijskih artikala,
potpisali su prvi Ugovor o zakupu u Republici Hrvatskoj i otvoriti će maloprodajnu povrsinu veličine 2500 m2 novogradnja Velika Gorica

Oznake: novogradnja Velika Gorica

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #