Vijesti za nekretnine, nekretnine

srijeda, 27.09.2017.

Agencija upozorava da bi radi premještanja mogla izgubiti više od 70 posto zaposlenika

Europska agencija za lijekove (EMA) mogla bi izgubiti više od 70 posto osoblja što će u potpunosti oneposobiti njezino daljnje djelovanje ukoliko političari, zbog Brexita, odaberu drugu lokaciju agencije čije je aktualno sjedište u Londonu,
stoji u njezinu priopćenju nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 10:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 02.01.2017.

Stiže 50 milijuna eura: Rijeka postaje prijestolnica kulture

Taj će prestižni naziv, omogućiti stvaranje posve nove Rijeke, uz zamah kreativnosti gradnjom i uređenjem novih objekata prvenstveno u kompleksu Rikard Benčić, rekao je Obersnel.
Najvažniji događaj za Rijeku u 2016. bilo je dobivanje titule Europske prijestolnice kulture 2020., što bi trebalo ulaganjem kreativnosti, energije i novca omogućiti
završetak transformacije grada, ali i potaknuti razvoj kreativne industrije, rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na konferenciji za medije nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.12.2016.

HOC Bjelolasica i dalje čeka investitore

ZAGREB - Na natječaj za prodaju imovine HOC Bjelolasice, objavljenom krajem studenog, nije stigla nijedna ponuda, a stečajni upravitelj tog društva Tomislav Đuričin najavljuje novi natječaj početkom iduće godine, vjerojatno s nižim početnim cijenama.
"Iako se natječaj službeno zatvara 8. prosinca, ne očekujem ponude. Slijedi ponovno dogovaranje s najvećim vjerovnicima, bankama Erste i RBA, te Centar bankom u stečaju i Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) o daljim koracima da se pokriju njihova potraživanja, pri čemu je moguće i daljnje spuštanje cijena oglašene imovine HOC-a Bjelolasica za prodaju", kazao je za Hinu Đuričin.
Dodao je da se za svaki novi krug natječaja cijena prodaje spušta otprilike za daljnjih 10 posto.
S obzirom na kraj godine, Đuričin kaže da se novi natječaj teško može očekivati prije siječnja iduće godine, a ako bi završio uspješno, da se netko i javi s konkretnom ponudom, cijeli posao mogao bi biti gotov tek početkom proljeća.
To bi značilo i kraj stečajnog postupka za HOC Bjelolasica, pri čemu Đuričin napominje da je i dalje teško predvidjeti okončanje tog postupka koji će vjerojatno
trajati dok se ne proda imovina nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 13:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 16.08.2016.

Prodaje se kalifornijska vila Thomasa Manna

BERLIN - U kalifornijskom izbjeglištvu njemački književni nobelovac Thomas Mann je napisao, između ostalog, i svoj čuveni roman "Doktor Faustus". Sada je vila u kojoj je pisac stvarao - na prodaju.
Adresa je poznata svim poznavateljima njemačke književnosti: 1550 San Remo Drive / Pacific Palisades. Naravno, agencija koja trguje nekretninama na kalifornijskoj sunčanoj obali zna tko je živio u objektu teškom 15 milijuna dolara, ali to uopće ne spominje u oglasu.
Thomas Mann je tu boravio deset godina, od 1942. do 1952. On je izgradnju vile povjerio arhitektu iz Wroclava, Juliusu Ralfu Davidsonu, koji je također emigrirao u Sjedinjene Američke Države. Thomas Mann je napustio nacističku Njemačku 1938. da bi u Americi postao intelektualni predvodnik egzilanata. „Gdje sam ja – tu je i Njemačka“, izjavio je tada samouvjereno.
Zemljište oko vile je uokvireno živom ogradom, stablima i žbunjem. Blagim nagibom krov vile uranja među palme. Jedan njemački novinar je odavno primijetio da vila nije napadna
u odnosu na susjedne pompozne građevine koje su podignute u raznim stilovima, od maurskog do baroknog. Nije pretjerano modernistički građena, ima velike prozore i glatke zidove,
jasne obrise i proporcije. Egzilantska građevinska umjetnost srela se s egzilantskom književnošću nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 27.07.2016.

Slovenci se povlače iz Mall of Splita?

Samo četiri mjeseca nakon što je počeo s radom, čini se da im ne cvjetaju ruže.
Otvaranje centra Mall of Split pratili su brojni problemi, zbog čega je i njegovo otvaranje bilo nekoliko puta odgađano.
No, i samo četiri mjeseca nakon što je počeo s radom, čini se da im ne cvjetaju ruže.
Kako javlja Slobodna Dalmacija, potvrda za to je i postupno povlačenje slovenske tvrtke "SES Center management", koja je nakon otvaranja preuzela upravljanje objektom na Mejašima. Naime, svi zakupci poslovnih prostora u Mallu
dobili su obavijest o novom režimu rada SES-a nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 14:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 03.06.2016.

Agrokor najavio nova ulaganja i širenje

U e-trgovinu dosad je uloženo 10 milijuna eura, a iz kompanije najavljuju u kojem pravcu planiraju razvijati taj segment.
Koncern Agrokor nakon Abrakadabre, u koju je uložio 40 milijuna kuna, planira i ostale svoje online biznise prebaciti na tehnološku platformu SAP Hybris,
moglo se doznati u četvrtak u Zagrebu na SAP Forumu 2016.
Tehnološka platforma iznimno je važan dio e-trgovine jer određuje mogućnosti, brzinu uvođenja inovacija i način na koji će online trgovac moći realizirati svoju ponudu. Hrvoje Kujundžić, direktor razvoja tvrtke A007, kaže da je Agrokor u posljednjih 12 godina u svoj online biznis uložio 10 milijuna eura. "SAP Hybris odabrali smo jer se njegov razvoj poklapa s razvojem Abrakadabre u budućnosti, a u Agrokoru imamo još online biznisa koje želimo prebaciti na Hybris platformu", kaže Kujundžić.
Prvi idući na tu bi platformu mogao preći KonzumKlik, neslužbeno doznajemo, a na popisu je navodno i online biznis Velproa. Paralelno, Agrokor se priprema za širenje Abrakadabre u Sloveniju, a zatim u Srbiju. Pri tome se nada iskoristiti popularnost svojeg MultiPlus programa lojalnosti na kojem u Hrvatskoj ima 1,34 milijuna korisnika, a u ostatku regije njih 680 tisuća. Hrvoje Ljubičić, direktor e-commerce poslovanja mStarta, kaže da im je cilj u razvoju ponude nastaviti naglasak stavljati na sadržaj i inspiraciju kupaca na kupnju.
"Nećemo gurati direktne ponude", kaže Kujundžić. Zadovoljan je što su od početka trgovcima i partnerima omogućili da s Abrakadabrom surađuju kroz četiri poslovna modela: drop-shipping, marketplace, cross-docking i klasični deposit. Prema onome što je dvojac iz Agrokora prezentirao, Abrakadabra će ponuditi i mogućnost B2B i B2B2C trgovine,
ali i model po kojem će fizičke osobe moći međusobno prodavati svoju robu, tzv. C2C model nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 10.03.2016.

Pad građevinskih radova u prosincu i tijekom cijele 2015.

ZAGREB - Obujam građevinskih radova u Hrvatskoj u prosincu prošle godine pao je za 2,2 posto na godišnjoj razini, a u odnosu na studeni smanjen je za 2,1 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).
Izvješće DZS-a pokazuje da je, prema kalendarski prilagođenim podacima, na međugodišnji pad građevinskih radova u prosincu utjecao pad njihova obujma na ostalim građevinama od 5,8 posto, dok je na zgradama ostvaren rast za 3,6 posto.
Prema izvornim indeksima, obujam građevinskih radova tijekom cijele 2015., u odnosu na prethodnu godinu, pao je za 0,6 posto pri čemu je na zgradama povećan za 0,9 posto,
a na ostalim građevinama pao je za 1,8 posto nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.02.2016.

Istrabenz prodao Grand Hotel Adriatic zagrebačkoj Teri-trgovini

LJUBLJANA - Istrabenz Turizem je napokon, šest godina nakon početka prodaje, uspio prodati Grand hotel Adriatic.
Kupac je zagrebačko poduzeće Teri-trgovina, a prodaja će biti zaključena nakon što budu ispunjeni svi dogovoreni uvjeti.
Prodaja hotela je sastavni dio dogovora o reprogramu s bankama vjerovnicama iz 2013. godine. U njemu je bilo dogovoreno da je sastavni dio reprograma prodaja
portoroškog Hotela Palace Kempinski i opatijskog Adriatica nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 22:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 22.09.2015.

Objavljen ugovor o Beogradu na vodi

BEOGRAD - Ugovor o projektu Beograd na vodi objavljen je tačno u podne na sajtu Vlade Srbije, kako je i najavio gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Mali je istakao da su se stekli uslovi za njegovo objavljivanje jer je postao pravosnažan, nakon što je Beograd završio raščišćavanje dela Savskog amfiteatra, a arapski investitor u četvrtak uplatio 20 miliona evra za realizaciju tog projekta.
Ugovor o zajedničkom ulaganu u projekat "Beograd na vodi"
možete preuzeti u celosti na sajtu Vlade Republike Srbije
Neke od odredbi ugovora, koje je istakao i gradonačelnik Siniša Mali jesu:
- Vlada Srbije vlasnik 32 odsto preduzeća Beograd na vodi, dok preostali udeo u vlasništvu ima arapski investitor.
- Najmanje 50 odsto projekta mora da se završi u narednih 20 godina, dok je rok za završetak projekta 30 godina.
- Postoje tri faze raščicšćavanja, prva do sredine 2016. godine, druga do sredine 2017. i treća do kraja 2019. godine.
- Do kraja 2019. godine trebalo bi da bude završena izgrađna stanice "Prokop" i izmeštena Glavna železnička stanica, rekao je Mali.
- Zemljište se ne prodaje, već se daje u zakup na 99 godina, i interesi Republike Srbije su potpuno zaštićeni, tvrdi gradonačelnik nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 28.08.2015.

Austrijanci rasprodaju nekretnine Hypo banke - Traži se kupac "Centrice grupe"

Nakon što je napokon privatizirala Hypo grupu, Austrija sada "čisti" njezin problematični nekretninski biznis koji je u međuvremenu prebačen na "lošu banku" u vlasništvu države.
Traži se novi vlasnik "Centrice grupe", u čijem je portfelju 31 nekretnina regiji, među kojima je i pet poslovnih zgrada u Hrvatskoj ukupne površine 61.636 četvornih metara.
Riječ je o Hypo i Castellum centrima, novozagrebačkoj Galeriji, poslovnoj zgradi Škorpikova na zapadnom ulazu u metropolu te splitskoj Brodarici u istoimenom kvartu, piše Poslovni dnevnik.
Samo na Hypo odnosi se oko 43.400 kvadrata u kojima je smještena centrala banke. Hypo nije vlasnik zgrade, već je u njoj u najmu, kao i primjerice In2 i Crodux. Sa 7600 kvadrata površinom slijedi Galerija,
u kojoj je podstanar Općinski sud, koji se tamo uselio na proljeće. Ostali centri su manji od 5.000 kvadrata, no u njima su također u najmu poznata biznis imena. U Castellumu su restoran Gallo, sjedište Mercka,
u Škorpikovoj Impuls Leasing i Supernova projekti. Zgradu splitske Brodarice koriste Hypo banka i leasing nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 10:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 30.07.2015.

Od jeseni u Zagrebu kreće projekt najma državnih stanova

Najam stana od 45 četvornih metara stoji 980 kuna mjesečno
Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš najavila je u ponedjeljak u Osijeku, gdje je obišla novu zgradu izgrađenu u sklopu projekta poticane stanogradnje (POS), da će se od jeseni u Zagrebu, te u budućnosti i u Splitu, početi provoditi projekt davanja državnih stanova u najam koji se sada provodi samo u Osijeku.
"Najava projekta stanova za najam događa se u Osijeku jer je u Osijeku izgrađena prva zgrada POS-a u kojoj su bili predviđeni stanovi i za najam", kazala je ministrica Mrak Taritaš.
Podsjetila je kako se u sklopu pilot projekta davanja POS-ovih stanova u najam, provedenog 2013., u najmu nalazi 90 stanova.
Projekt najma državnih stanova, koji se provodi u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), po riječima ministrice postaje sve privlačniji način rješavanja stambenog pitanja,
posebice mlađim osobama i obiteljima jer im omogućava veću mobilnost i osiguranje stanovanja bez kreditnog zaduživanja.
"Cijena najma je povoljna, uvjeti su stabilni, a u ugovor s državom se sklapa na pet godina te ga je moguće u svakom trenutku raskinuti", podsjetila je ministrica Taritaš. Primjerice, najam stana od 45 četvornih metara stoji 980 kuna mjesečno.
Unajmljeni stan je po riječima ministrice moguće i otkupiti, uz priznavanje najamnina kao predujma u stopostotnom iznosu kroz tri godine i 85-postotonom kroz tri do pet godina.
"Ono što moramo ponuditi našim građanima jest da nekome, tko želi danas raditi u Rijeci, a sutra u Splitu ili negdje drugdje, pitanje stanovanja ne smije biti prepreka", zaključila je Mrak Taritaš.
Direktor APN-a Slavko Čukelj naveo je kako je cijena stanova za kupnju 1022 eura po četvornom metru dok se cijena najma kreće od 19 do 21 kune. APN je nedavno objavio javni poziv za davanje 330 stanova u najam u Osijeku, Zagrebu i Splitu.
Dosad je primljeno 29 zahtjeva za najam stanova u Zagrebu i šest u Osijeku, dok u Splitu još nema zainteresiranih nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 10:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 11.08.2014.

HNB: Tržište nekretnina vratilo se u 2004.

Aktualne cijene stambenih nekretnina u Hrvatskoj vratile su se na razine s kraja 2004., no ni uz takav osjetan pad cijena nema naznaka promjena na zamrlom tržištu nekretnina, čije oživljavanje prvenstveno ovisi o gospodarskom oporavku, kretanjima na tržištu rada te s tim povezanom ekonomskom i financijskom raspoloženju kućanstava.
Višegodišnja tendencija smanjivanja cijena stambenih nekretnina nastavila se krajem prošle te početkom ove godine, na godišnjoj razini cijene su prosječno pale za još 12 posto.
Tako je krajem 2013. kumulativni pad postignutih cijena stambenih nekretnina u Hrvatskoj s njihovih najviših razina, dosegnutih 2008., iznosio oko 30 posto, podaci su iz najnovije publikacije Hrvatske narodne banke "Financijska stabilnost".
Pritom se napominje kako tražene cijene stambenih nekretnina mjerene tržišnim indeksima upućuju da je kumulativni pad u tom razdoblju bio nešto manji (oko 20 posto), no s obzirom na usklađivanja traženih i ponuđenih cijena, koja su uobičajena u pregovaračkom procesu pri kupoprodajama, navedena je cjenovna korekcija realna.
Ta je korekcija, navode analitičari središnje banke, u cijelosti poništila snažan rast cijena zabilježen u pretkriznom razdoblju vrativši ih na razine s kraja 2004. Budući da će očekivanje daljnjeg pada, uz niske razine potrošačkog optimizma, nastavljati vršiti pritisak na korekciju cijena, ocjenjuje se kako je nastavak takvih kretanja na tržištu nekretnina izgledan i u ostatku godine.
Rastuća nezaposlenost i smanjenje dohotka raspoloživog za potrošnju i investicije kućanstava u uvjetima još uvijek visoke neizvjesnosti glede ekonomskog oporavka nastavili su odgađati planove za kupnju ili izgradnju stambenih jedinica. Uz to, nesklonost novom stambenom zaduživanju i intenziviranju investicijske aktivnosti stanovništva dodatno je pojačana još uvijek prisutnim očekivanjima nastavka cjenovne korekcije u budućnosti.
Pritom potražnju kućanstava za novim stambenim kreditima nisu stimulirale ni blago niže kamatne stope banaka. Stoga će, unatoč i nadalje povoljnoj financijskoj dostupnosti stanova, oporavak tržišta nekretnina nastaviti primarno ovisiti o gospodarskom oporavku, kretanjima na tržištu rada te povezanom ekonomskom i financijskom raspoloženju kućanstava, zaključuju analitičari središnje banke.
Odražava se to i na kretanje stambenih kredita kod banaka, koji su, po zadnjim podacima HNB-a, krajem svibnja iznosili 60,5 milijardi kuna, što je udio od 47,6 posto u ukupnim kreditima stanovništvu. Taj iznos stambenih kredita je za 974 milijuna kuna manji nego u prošlogodišnjem svibnju, a za 2,8 milijardi kuna manji nego krajem svibnja 2012.
Pritom je 92,5 posto iznosa stambenih kredita s valutnom klauzulom - vezani uz eure 35,2 milijarde kuna, a uz švicarski franak 20,7 milijardi kuna. Samo 4,5 milijarde kuna je kunskih stambenih kredita bez valutne klauzule nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 12.03.2014.

Tiskara Vjesnik ostala bez nekretnina u predstečajnoj nagodbi

Dugovi prema najvećima od skoro 200 vjerovnika prebijeni su nekretninama, pa tako tiskara - donedavna vlasnik 62 posto kompleksa - nema više niti kvadrat u svom vlasništvu. Ministarstvo financija, na koje otpada nešto više od polovice svih potraživanja (76,2 milijuna kuna) u zamjenu za dug je dobilo 1851 četvornih metar u Vjesnikovu neboderu, te još 3652 kvadrata pogonskog prostora u prizemlju, piše Poslovni dnevnik. Veliki je vjerovnik i Agencija za upravljanje državnom imovinom - AUDIO je za svojih 19,2 milijuna kuna dobio 1391 četvornih metara prostora u prizemlju. Veliki vjerovnik tiskare Vjesnik je i Hrvatska elektroprivreda, sa 17,8 milijuna kuna. HEP - Operater distribucijskog sustava potražuje 9,8 milijuna, a HEP- Toplinarstvo dodatnih osam milijuna kuna.
Za to su ukupno dobili 1292 četvornih metra u prizemlju. Nakon što se nekretnine tvrtke Vjesnik napokon upišu u zemljišne knjige, svoje će vlasništvo nad tim nekretninama Ministarstvo financija, AUDIO, i dvije HEP-ove tvrtke prodati Republici Hrvatskoj, a čime će se izvršiti nova nacionalizacija znatnog dijela nekadašnjeg SOUR-a Vjesnik. Ostali veliki vjerovnici dobili su udjele u građevinskom zemljištu. Inače, početkom prosinca 2013. Ministarstvo financija je s Upravom Vjesnika d.d. potpisalo ugovor o kupnji jednog kata (1824 kvadrata) u zgradi Press centra, odnosno aneksa Vjesnikova nebodera. Transakcija je teška 35,9 milijuna kuna, od čega je Vjesniku d.d. plaćeno svega deset milijuna kuna, neophodnih za poslovanje.
Ostatak novca još nije sjeo, iako je krajnji datum za uplatu istekao 28. veljače. Zbog takve situacije, u kojoj Ministarstvo financija ne podmiruje svoje obveze, ugrožen je opstanak tiskare koja ne može plaćati svoje režije. Zato je u ponedjeljak HEP, ne po prvi puta, Vjesniku isključio struju pa su neka izdanja Europapress holdinga tiskana na rezervnim lokacijama nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 11.03.2014.

Karlovac čeka odluku o mogućem minipleksu s najviše 600 mjesta

Do kraja godine investitor, zagrebačka tvrtka Pionir, planirala je izgraditi novu stambeno - poslovnu zgradu u Nazorovoj ulici u kojoj će, osim stanova i poslovnih prostora, biti uređena i kino dvorana, te podzemne garaže. No, dogovor oko kina, koji mora odraditi Grad Karlovac, još nije postignut.
"Na području naše države postoje dva kinoprikazivača Cinestar i Cineplex. Grad Karlovac je s obje tvrtke u razgovorima oko mogućeg ulaska s minipleksom u naš grad nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 15:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.10.2013.

Novi izvor sufinanciranja javnih projekata u turizmu

Projekt je u skladu sa strateškim dokumentima i pozitivno utječe na turistički razvoj grada. Upravo je to cilj aktualnog natječaja nacionalnog Fonda za razvoj turizma za 2013.
Vrijednost ulaganja mora biti veća od 7.100.000 kuna, a područja ulaganja javna infrastruktura u turizmu (građevine javnih subjekata kojima se unapređuje konkurentnost turističkog odredišta razvojem različitih oblika turističke ponude - kongresni, zdravstveni, kulturni i drugi oblici turizma) te turističke atrakcije (objekti uništene kulturne, povijesne i prirodne baštine koji će se vrednovati u sklopu turizma) nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 19.06.2013.

Ludbreg je pravi europski grad vrlo velikih potencijala

Ponajprije želim zahvaliti svim građankama i građanima Ludbrega što su izašli na izbore i odabrali moju zamjenicu Veru Jadanić i mene kao ljude u koje imaju povjerenja i dali nam povjerenje za ostvarivanje njihovih želja i potreba u sljedeće četiri godine.
Uz zahvalu obećavam da ćemo ispuniti predizborna obećanja, koja nisu bila megalomanska, nego realna i u skladu s prilikama i mogućnostima u kojima živimo - rekao je na početku razgovora o Ludbregu, njegovim znamenitostima, prioritetima i perspektivama novi gradonačelnik Dubravko Bilić, koji je pristao biti kandidatom za tu funkciju jer smatra da njegov grad zaslužuje daleko veći značaj nego što mu je dosad pridavan u široj hrvatskoj javnosti nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #