Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 08.12.2016.

HOC Bjelolasica i dalje čeka investitore

ZAGREB - Na natječaj za prodaju imovine HOC Bjelolasice, objavljenom krajem studenog, nije stigla nijedna ponuda, a stečajni upravitelj tog društva Tomislav Đuričin najavljuje novi natječaj početkom iduće godine, vjerojatno s nižim početnim cijenama.
"Iako se natječaj službeno zatvara 8. prosinca, ne očekujem ponude. Slijedi ponovno dogovaranje s najvećim vjerovnicima, bankama Erste i RBA, te Centar bankom u stečaju i Centrom za restrukturiranje i prodaju (CERP) o daljim koracima da se pokriju njihova potraživanja, pri čemu je moguće i daljnje spuštanje cijena oglašene imovine HOC-a Bjelolasica za prodaju", kazao je za Hinu Đuričin.
Dodao je da se za svaki novi krug natječaja cijena prodaje spušta otprilike za daljnjih 10 posto.
S obzirom na kraj godine, Đuričin kaže da se novi natječaj teško može očekivati prije siječnja iduće godine, a ako bi završio uspješno, da se netko i javi s konkretnom ponudom, cijeli posao mogao bi biti gotov tek početkom proljeća.
To bi značilo i kraj stečajnog postupka za HOC Bjelolasica, pri čemu Đuričin napominje da je i dalje teško predvidjeti okončanje tog postupka koji će vjerojatno
trajati dok se ne proda imovina nekretnine Zadar

Oznake: nekretnine Zadar

- 13:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #