Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 03.08.2017.

Evo gdje su najskuplji stanovi u Hrvatskoj i gdje je najveća potražnja

Srpanjske cijene stanova u Splitu bile su 2 posto više no mjesec ranije, te su se popele na 2321 euro po metru kvadratnom.
Prosječne tražene cijene stanova oglašavanih tijekom srpnja na Crozilla.com bilježe porast vrijednosti od 0,5 posto na mjesečnoj, te 4,6 posto na godišnjoj razini. U odnosu na isti mjesec
2015. godine, srpanjske su cijene porasle za 1,6 posto apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 10:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 11.11.2016.

Yanis Varoufakis rasprodao zagrebački HNK

Varoufakis prvi put dolazi u Hrvatsku nakon turbulentnoga vremena koje je proveo boreći se protiv europskog establishmenta, kako bi predstavio svoju najnoviju knjigu “Trpite ono što morate?”.
Tek što je u medijima objavljena vijest kako početkom prosinca u sklopu Filozofskoga teatra u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu gostuje kontroverzni ekonomist i bivši grčki ministar financija Yanis Varoufakis, ulaznice su rasprodane za svih 700 mjesta kazališne dvorane. HNK je stoga odlučio u prodaju pustiti još dodatnih 300 mjesta.
Veliko zanimanje javnosti izazvalo je i najavljeno gostovanje vodećih sociologa današnjice Zygmunta Baumana i Aleksandre Kanie na sceni Filozofskoga teatra.
Oni će u nedjelju, 27. studenoga s početkom u 20 sati, s domaćinom Srećkom Horvatom u Hrvatskome narodnom kazalištu raspravljati o krizi Europe, izbjegličkoj
krizi te o neizostavnoj temi - pobjedi Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima.
Zygmunt Bauman jedan je od najvažnijih i najutjecajnijih sociologa današnjice, podrijetlom iz Poljske, te autor gotovo šezdeset knjiga od kojih se nemali broj ubraja u klasike sociološke i teorijske literature. Područja njegova interesa su globalizacija, modernizam, postmodernizam, konzumerizam i etika. Aleksandra Kania ruska je sociologinja i autorica dvanaest knjiga u kojima istražuje teme demokracije, nacionalizma, nacionalnog identiteta i etničkih stereotipova.
Otkako je započela nova sezona Filozofskoga teatra, za sve događaje vlada golemo zanimanje, a gostovanje Yanisa Varoufakisa u nedjelju, 4. prosinca moglo bi se nazvati intelektualnim, a možda i političkim, događajem godine.
Najavljujući svoj dolazak u Zagreb, Yanis Varoufakis je izjavio: “Da bi Europska unija uspjela bilo gdje, mora uspjeti svugdje. Kako u Hrvatskoj, tako u Njemačkoj, kako u Grčkoj, tako u Francuskoj. Međutim, danas, Europska unija propada svugdje jer su njezini dužnosnici odlučili tretirati dijelove Europe i narode kao kolateralnu štetu njihova nesposobnoga upravljanja europskom bankarskom krizom. Filozofija DiEM-a je da promjena Europe može početi bilo gdje, prije nego što se nastavi svugdje. U prosincu počinjemo u Zagrebu, u gradu u kojem sam već osjetio energiju promjene.”
Varoufakis prvi put dolazi u Hrvatsku nakon turbulentnoga vremena koje je proveo boreći se protiv europskog establishmenta, kako bi predstavio svoju najnoviju knjigu “Trpite ono što morate?” a ujedno i DiEM, pokret za demokratizaciju Europe, koji je osnovao zajedno sa Srećkom Horvatom
a koji već ima tisuće pristaša diljem Europe apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 21:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 27.09.2016.

Luksuzni hoteli pripremaju strategiju za privlačenje američkih i britanskih turista

U Hrvatskoj je lani bilo oko 300 tisuća Amerikanaca, a do početka rujna ove godine oko 266 tisuća.
Na stranim emitivnim tržištima još ne postoji percepcija Hrvatske kao destinacije za luksuzni turizam, iako je na tržištu već niz turističkih objekata s vrhunskom ponudom.
Njima pak nije lako poslovati u uvjetima visoke sezonalnosti te još slabe zračne povezanosti s tržištima poput američkog i britanskog, gdje postoji velik potencijal za privlačenje gostiju.
Brendiranje luksuzne ponude i repozicioniranje na tržištu stoga su osnovni ciljevi Grupacije jedinstvenih luksuznih hotela, osnovane ovog proljeća
pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK), zbog čega je prošlog tjedna raspisan i natječaj za osmišljavanje imidža i vizualnog identiteta grupacije.
Hoće i Britance
"Cilj nam je nastup svih članova grupacije pod zajedničkim brendom, kako bismo osnažili nastup na stranim tržištima. Između ostalog posebno ciljamo na tržišta SAD-a i Velike Britanije, zbog čega smo se povezali i s Hrvatskom turističkom zajednicom i njihovim predstavništima na navedenim tržištima. Već imamo prve rezultate suradnje, jer su nakon prezentacija interes za Hrvatsku pokazali novi partneri, odnosno specijalisti za luksuzna putovanja", otkriva nam Antonia Urlić, koja pri HGK vodi Udruženje hotelijera i Grupaciju jedinstvenih luksuznih hotela. Američko tržište posebno je zanimljivo, ne samo zbog veličine (petina od 320 milijuna stanovnika SAD-a putuje u inozemstvo),
već i stoga što američki gosti posebno cijene destinacije s bogatim kulturno-povijesnim nasljeđem apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 10:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 22.04.2016.

Jadranu 1,4 milijuna kuna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Projekt prve faze koja uključuje potpunu adaptaciju i opremanje hotela Varaždin najveća je ovogodišnja investicija tvrtke Jadran d.d. u ukupnom iznosu od 29 milijuna kuna, a rezultirat će podizanjem kategorije hotela na razinu 4 zvjezdice. Radovi na obnovi započeli su u siječnju, a hotel bi za otvaranje trebao biti spreman krajem lipnja ove godine. Uz potpunu adaptaciju hotela Varaždin, tvrtka Jadran ove godine investirala je i 8,7 milijuna kuna u hotel Omoriku, kojem će se kategorija isto podići na razinu 4 zvjezdice, te 700.000 kuna u hotel Slaven. Veći dio sredstava osiguran je putem kredita Hrvatske banke za obnovu i razvoj uz najpovoljnije kamatne stope obzirom da se radi o podizanju kategorije objekata.
Podizanjem kategorija hotela Varaždin i Omorika na razinu četiri zvjezdice oni postaju prvi hoteli tako visoke kategorizacije u povijesti tvrtke. Dodatno, Uprava je pokrenula i izradu projekta uređenja hotela Esplanade za pet zvjezdica čime se na crikveničku rivijeru želi privući i najvišu kategoriju gostiju te dodatno osnažiti cjelokupnu turističku ponudu destinacije iako će, prema najavama Uprave,
u prvoj fazi objekt biti kategoriziran kao 4 zvjezdice superior hotel apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 31.03.2016.

Four Seasons dolazi na Hvar

Hotelijerska kompanija Four Seasons u partnerstvu s Arqaam Capitalom, investicijskim fondom iz Dubaija, gradit će turističko naselje na hvarskom poluotoku Kabal,
sjeverno od Starog Grada. objavila je kompanija na svojim internetskim stranicama u utorak.
Four Seasons Resort Hvar trebao bi biti otvoren 2019., objavila je kompanija na svojim internetskim stranicama u utorak.
U turističkom naselju bit će luksuzni hotel sa 120 soba i 60 privatnih rezidencija, manjih s jednom do dvije spavaće sobe ili vila s tri do pet spavaćih soba,
mali privatne bazene s pogledom na zaljev, vrhunski spa i fitness centar, restorani, barovi, butici apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 14.01.2016.

Na Wall Streetu cijene dionica ponovno oštro pale

Na londonskom je tržištu cijena barela u jednom trenutku zaronila ispod razine od 30 dolara, dok je na američkom tržištu skliznula na 30,10 dolara.
Na Wall Streetu su u srijedu cijene dionica oštro pale, skliznuvši na najnižu razinu od rujna, jer su ulagači zabrinuti zbog pada cijena nafte, anemičnih poslovnih rezultata američkih kompanija i slabosti svjetskog gospodarstva.
Dow Jones skliznuo je 364 boda, ili 2,21 posto, na 16.151 bod, dok je S&P 500 potonuo 2,50 posto, na 1.890 bodova, a Nasdaq indeks 3,41 posto, na 4.526 bodova.
Pad S&P 500 ispod razine od 1.900 bodova, po prvi puta od rujna, posljedica je gubitaka u svih 10 sektora tog indeksa.
Na samom početku jučerašnjeg trgovanja cijene su dionica porasle, zahvaljujući boljim nego što se očekivalo pokazateljima iz kineskog gospodarstva i stabilizaciji tečaja juana, pa se činilo da će Wall Street zabilježiti dobitke treći dan zaredom.
Međutim, ulagače je kasnije pokolebao novi pad cijena nafte na najniže razine u 12 godina.
Tijekom dana činilo se da su se cijene 'crnog zlata' stabilizirale, no nakon vijesti da su zalihe nafte u SAD-u prošloga tjedna porasle, što ukazuje na slabost potražnje, cijene su promijenile smjer, a raspoloženje ulagača splasnulo.
Na londonskom je tržištu cijena barela u jednom trenutku zaronila ispod razine od 30 dolara, dok je na američkom tržištu skliznula na 30,10 dolara apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 28.07.2015.

Tržište nekretnina se stabilizira, izgledan tek manji pad cijena

Konkretnije, Ranilović procjenjuje se da će se taj pad u ovoj godini kretati na razinama oko dva-tri posto. Realizirane cijene u prometu nekretnina zabilježile su najveći pad otkad je počela kriza upravo lani, kada su pale prosječno devet posto, što se tumači uvelike kao posljedica iscrljenosti prodavatelja, koji su zbog dugotrajne krize ipak odlučili popustiti s traženim cijenama. Navedene HNB-ove kratkoročne prognoze potvrđuju se u aktualnim kretanjima koje bilježi Burza nekretnina, čije su članice među 50-ak najjačih agencija za posredovanje u prometu nekretnina.
Naime, Burza nekretnina po novome objavljuje BN Index te BN komentar, pri čemu je u srpnju BN Index u odnosu na prošlomjesečno razdoblje očekivano porastao, i to 0,72 posto. I burzovni analitičari iz financijskog, merketinškog i nekretninskog sektora smatraju da se još ne može govoriti o dugoročnom trendu, iako kažu da cijene stambenih nekretnina u prosjeku
rastu već drugi kvartal te se nalazimo u razdoblju stabilizacije tržišta apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 15:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 15.06.2015.

Ponovo produžen tender za Donju Arzu

Zainteresovani ponuđač treba da dostavi dokaz da je u posljednje dvije godine ostvario pozitivan finansijski rezultat i da je u posljednjoj godini ostvario ukupan promet od najmanje deset miliona eura.
Kvalifikacionim uslovima iz grupe B ponuđač mora imati vrijednost kapitala ili imovine pod upravljanjem od najmanje 100 miliona eura i dokazati da je u posljednje dvije godine ostvario pozitivan finansijski rezultat. Ponuđač treba da dokaže da je u toku posljednje poslovne godine ostvario ukupan promet od najmanje 50 miliona, a mora imati i pismo o namjerama ili sklopljen ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja upravlja sa najmanje hotelska kompleksa međunarodnih standarda od pet zvjezdica.
Učesnici koji otkupe tendersku dokumentaciju mogu formirati konzorcijum, koji može učestvovati na tenderu pod uslovom da svi njegovi članovi zajedno ispunjavaju kvalifikacione uslove.
Zainteresovani treba da navedu period zakupa, koji ne može biti kraći od 31 godine i duži od 90 godina, kao i iznos zakupnine po metru kvadratnom, čiji garantovani iznos ne smije biti manji od jednog eura po kvadratu godišnje.
Potencijalni zakupac treba da dostavi investicioni program i biznis plan, u kojima će precizno biti navedena struktura, dinamika i iznos investicija po godinama i planirani izvor potrebnog investicionog kapitala.
Investicioni program mora biti obezbijeđen činidbenom garancijom, a ponuđač je obavezan da u roku od pet godina od početka realizacije ispuni obaveze predviđene tim programom.
Učesnicima na tenderu biće omogućen obilazak lokacije, a ponuđač je dužan da uplati depozit ili dostavi bankarsku garanciju u iznosu od 150 hiljada eura, naplativu na prvi poziv.
Tu garanciju treba da izda banka koja ima kreditni rejtind najmanje BBB prema Standard and Poor's agenciji, ili ona koju odredi tenderska komisija apartmani Istra

Oznake: apartmani Istra

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #