Vijesti za nekretnine, nekretnine

petak, 03.11.2017.

Marićev plan: Proračun bez manjka 2019. godine

Javne financije ohrabrujuće, što se ne može reći za konkurentnost
gospodarstva nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.03.2016.

Stanovi još jeftiniji no lani

Prema podacima portala Crozilla.com cijene su na mjesečnoj razini bile 0,3 posto niže, dok su na godišnjoj razini pale za 0,8 posto.
Unatoč oscilacijama i mnogim promjenama na tržištu nekretnina, neke se stvari ipak nisu promijenile, a to je poredak najskupljih i najjeftinijih gradova. Najskuplji stanovi i dalje se nalaze u gradovima uz more,
a po cijeni prednjače Dubrovnik, Opatija i Split nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 15.09.2015.

Ostoja prodaje nekretnine LRH za 20 mil. eura

Liburnija posjeduje veliki broj vila i nekretnina izvan upotrebe koje se redom nalaze na vrhunskim lokacijama.Nakon što je izvanredna dionička
skupština Liburnia Riviera Hotela prihvatila plan podjele kojim se 'rađa' još jedna nova tvrtka - LRH Hoteli Cavtat,
na dnevni red izgleda dolaze liburnijske investicije nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 24.08.2015.

Heta prodaje 13 Merkurovih trgovačkih centara u Sloveniji

LJUBLJANA - Grupa Heta je u britanskom dnevniku Financial Times objavila oglas za prodaju nekretninskog paketa od 30 stambenih, poslovnih i komercijalnih nekretnina u Sloveniji, Austriji, Hrvatskoj, Srbiji i Italiji.
Zajedno s prodajom od 100 posto udjela u Centrici, na prodaju je u Sloveniji više od 300.000 kvadratnih metara nekretnina nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 11.03.2015.

Đokovići žele kupiti hotel na Banj brdu

BANJA LUKA - Srđan Đoković, otac trenutno najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, posjetio je u ponedjeljak poznato banjalučko izletište Banj brdo.
Spekuliše se da bi Đokovići mogli kupiti hotel na ovoj lokaciji, prenosi N1.
"Ja sam ovdje u privatnoj posjeti kod prijatelja", rekao je Srđan Đoković.
Samo je kratko odgovorio na pitanje da li je tačno da kupuje hotel na Banj brdu, oazi mira i netaknute prirode na svega pet kilometara od Banjaluke.
Taj objekat nedavno je renoviran, vlasnik nije grad, već fizičko lice.
"Ja sam siguran da bi to ime dalo doprinos turizmu Banjaluke i povećalo posjete. Ja mogu da kažem bi to bilo dobro da imamo jednu takvu ličnost u Banjaluci", rekao je Ostoja Barašin direktor Turističke organizacije grada Banjaluka.
Danas Banj brdo, a nekada Šehitlici, najpoznatije je banjalučko izletište. Sa nadmorske visine od 430 metara vidi se gotovo cijeli grad.
Zbog čistog vazduha, ovaj put Banjalučani nazivaju "staza zdravlja". Okruženje: zimzelena i listopadna šuma, izvori pitke vode, mir i tišina, ptice i vjeverice, idilična atmosfera i oaza mira za opuštanje bogataša i biznismena.
Većina Banjalučana plaši da će se prodajom hotela ukloniti rampa te da će saobraćaj ugroziti ljepotu prirode.
Možda Đokovićima baš to bude presudno, da se u netaknutoj prirodi odmaraju ili pak izgrade neki teniski kamp, javio je N1 nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 17:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 05.02.2015.

Predložena koncesija za plažu u Kuparima

ZAGREB - Vlada je u četvrtak u Sabor uputila prijedlog odluke o davanju suglasnosti na donošenje obavijesti o namjeri davanja koncesije i dodjeli koncesije na pomorskom dobru,
u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže, radi realizacije turističkog razvojnog projekta Kupari. Prijedlog o davanju suglasnosti upućuje se u Hrvatskom saboru radi davanja suglasnosti,
kako bi se obvezujući krug natječaja za Kupare mogao raspisati za koncesijsko razdoblje od 99 godina.
Ukupna površina pomorskog dobra koja se želi dati u koncesiju, u okviru turističkog razvojnog projekta Kupari I, iznosi nešto manje od 79 tisuća četvornih metara, od čega je površina kopnenog
dijela 32,5, a akvatorija 46,3 tisuće četvornih metara. Unutar obuhvata područja, koje se daje u koncesiju, nalazi se luka otvorena za javni promet lokalnog značaja.
Premijer Zoran Milanović ocijenio je da su Kupari "još jedan od velikih projekata koji je 20 godina stajao na dnu ladice".
Kaže kako je sve bilo zapušteno, a da je sadašnja Vlada uredila dokumentaciju i vlasničko-pravne odnose target=_blank>nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 20:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 29.07.2013.

Turizam bi trebao biti više od ležanja na plaži

Hrvatski turizam mora doživjeti potpuni otklon od sadašnjeg koncepta plaža, more i sunce te bi on trebao biti mnogo više od ležanja na plaži. Takvi tonovi stižu s jučerašnjeg Croatia Business Opena, konferencije na kojoj je predstavljena Strategija razvoja turizma RH do 2020. godine. Taj jednodnevni skup, u organizaciji Zagrebačke banke i Istarske županije, održan je ne slučajno u Umagu, jer on je ovog tjedna i u središtu međunarodne sportske pozornosti, upravo zbog održavanja ATP teniskog turnira. No i nazočnost najviših predstavnika vlasti dala je na vrijednosti tog okupljanja.
Zoran Milanović, premijer RH, istaknuo je da nam nije primarni cilj biti turistički zatrpani dva mjeseca, nego je cilj sezonu produžiti maksimalno moguće. Stoga je poruka za ministra turizma neka se ne opterećuje brojem turista, ili pak brojem prometnih nezgoda u turističkoj sezoni, naglasio je premijer. Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, pak ističe da se naš gospodarski oporavak ne može bazirati samo na turizmu. Zauzima se stoga da se nađe rješenje za nedefinirani pojam turističkog zemljišta, ali i osmišljavanje zakonodavnog okvira rješavanja problema imovinsko-pravnih odnosa nad zapuštenim nekretninama, koje nerijetko nagrđuju izgled turističkih mjesta nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 14:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 27.06.2013.

Registriraj se trguj!

Hypo Alpe-Adria-Banka nudi specijaliziranu platformu Hypo ProTrader za trgovanje financijskim instrumentima, koja je lako prilagodljiva kako profesionalnim investitorima tako i malim ulagačima. Putem Hypo ProTradera klijenti mogu trgovati devizama i plemenitim metalima u više od 160 valutnih parova.
Korisnicima je platforma dostupna na tri načina: preuzimanjem na računalo, pristupom putem interneta te pomoću aplikacije za pametne telefone. Trgovanje je moguće 24 sata dnevno tijekom pet dana u tjednu uz stalno korištenje više od 50 tehničkih indikatora prema kojima se kreira strategija trgovanja.
Jedina platforma ovakvog tipa u ponudi hrvatske banke gdje depozit položen za trgovanje podliježe hrvatskoj zakonskoj regulativi. U uvjetima gdje se novac obrće svake sekunde, 24 sata dnevno, vrlo je važno koristiti se platformom preko koje se može djelovati u tren oka i u bilo koje doba dana ili noći.
Hypo ProTrader nudi širok spektar financijskih instrumenata koji mogu doprinjeti porastu vaše imovine. Kao uvod u Hypo ProTrader, Hypo banka je pripremila demo verziju na kojoj možete provjeriti rad platforme i iskušati svoje sposobnosti trgovanja.
Svi koji žele steći bolji uvid u mogućnosti i prednosti koje pruža ovakav način trgovanja, mogu se besplatno registrirati na demo platformu Hypo ProTradera na web stranici www.hypo-alpeadria.hr/home.nsf/id/1286 nekretnine Split

Oznake: nekretnine Split

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.11.2012.

HPB uvodi kunski kredit za legalizaciju nekretnina

Hrvatska poštanska banka 15. studenoga uvodi kunske kredite za legalizaciju nekretnina koje će odobravati u iznosima od 10 do 200 tisuća kuna, priopćeno je u utorak iz HPB-a.
Kredite do 100 tisuća kuna moguće je realizirati bez jamaca, dok za veće iznose, kao instrument osiguranja klijenti mogu koristiti hipoteku, jamca ili policu životnog osiguranja nekretnine Split.

Kamatna stopa na kredit za legalizaciju nekretnina iznosi 6,45 posto, a rokovi otplate su od jedne do 15 godina. Naknada za obradu kreditnog zahtjeva ovisi o korištenju drugih proizvoda iz ponude Banke, a kreće se od 1 posto na iznos kredita.

HPB-ov kredit za legalizaciju namijenjen je plaćanju troškova dokumentacije i naknada potrebnih za dobivanje Rješenja o izvedenom stanju, odnosno ozakonjenje nezakonito izgrađene nekretnine.

Oznake: nekretnine Split

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 24.10.2012.

Sretni smo što nam je cijena kvadrata stana smanjena

Vlasnici stanova iz programa POS na Crvenim kućama proteklog su tjedna napokon mogli useliti i time je okončana vrlo duga procedura oko primopredaje koja se otegnula i više nego što su stanari očekivali. Prošlog ponedjeljka konačno su dobili toliko čekane ključeve stanova koje su kupili putem poticane stanogradnje, projekta kojeg je država započela još 2000. godine. Novim stanarima zgrade na Crvenim kućama, 56-orici, ključeve je uručila zamjenica ministra graditeljstva Ana Mrak Taritaš koja je i sama priznala kako se primopredaja odužila, zbog objektivnih razloga nekretnine Split.

“Ideja POS projekta je da se omogući svim stanovnicima lijepe naše da relativno jednostavno i povoljnije dođu do stanova. Zadovoljstvo mi je da stojim ispred ovako lijepe zgrade, ali htjela bih naglasiti da se projekt POS-a nastavlja. Proteklog ljeta napravljena je izmjena i dopuna zakona da projekt ide dalje i da bude brži i jednostavniji nego je danas“, rekla je zamjenica ministra. Svi su vlasnici, očekivano, bili sretni što je napokon održana primopredaja koja je dosad odgađana nebrojeno puta zbog raznih razloga. Moramo podsjetiti da su se u te stanove trebali useliti još 31. prosinca prošle godine, što znači da su čekali gotovo deset mjeseci da bi napokon dobili ključeve.

Oznake: nekretnine Split

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #