Vijesti za nekretnine, nekretnine

petak, 29.12.2017.

Europske burze pred najvećim godišnjim dobitkom od 2013.

Po rastu je britanski FTSE indeks prilično zaostao. Ojačao je oko 7 posto, no kreće se na rekordnim razinama,
kao i frankfurtski DAX.
Na europskim su burzama u petak cijene dionica stabilne, a indeksi su na putu najvećeg rasta od 2013. godine, ponajviše zahvaljujući jačanju tehnološkog
i rudarskog sektora stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

- 13:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 22.11.2017.

Polovica dvorca u suvlasništvu Ninoslava Pavića prodaje se za 1,3 milijuna kuna

ZAGREB - Trgovački sud u Zagrebu za 16. siječnja iduće godine zakazao je još jednu javnu dražbu za polovicu dvorca i parka Golubovec, stečajnu imovinu tvrtke Vilinske poljane u suvlasništvu Ninoslava Pavića, na kojoj će se nekretnine i zemljište na nešto više od 6400 kvadrata prodavati po početnoj cijeni
od 1,3 milijuna kuna stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

- 20:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 25.09.2017.

Prodaja oranica Horvatinčićeve tvrtke u stečaju oglašena nevažećom

ZAGREB - Trgovački sud donio je rješenje kojim se prodaja više od 15.000 četvornih metara oranica tvrtke u stečaju poduzetnika Tomislava Horvatinčića, Dorf d.o.o, oglašava nevažećom te će se odrediti nova prodaja zemljišta tog stečajnog dužnika s više od 66 milijuna kuna
nagomilanog duga.
Rješenjem Trgovačkog suda nevažećom je oglašena prodaja zemljišta Dorfa d.o.o u Strmcu Samoborskom kraj naselja Hoto vila, a koje se u zemljišnim knjigama vodi kao gotovo trideset oranica površine od četiri do gotovo 2400 četvornih metara.
To je zemljište na javnim dražbama početkom ove godine bilo prodano trojici kupaca, među kojima je i Grad Sveta Nedelja, koji su prije nadmetanja položili jamčevinu od više od 38.000 kuna,
ali nisu u zakonski predviđenim roku platili punu cijenu za kupljeno zemljište stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

- 14:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 18.01.2017.

Atlantic Grupa razmatra gradnju poslovne zgrade u Vukovarskoj

ZAGREB - Na prostoru zgrade Croatia Lloyd u Ulici grada Vukovara uskoro bi mogla niknuti nova poslovna zgrada s osam katova, a kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, glavni investitor poslovnog nebodera navodno bi trebala biti Atlantic Grupa Emila Tedeschija.
Nekretnina u Vukovarskoj u neposrednoj blizini njemačke ambasade i Goethe instituta u vlasništvu je Adris Grupe, iz koje dolaze informacije kako će zgrada sigurno ići u prenamjenu. No, iz obje kompanije još ne žele javno otkriti po kojem modelu će Adris ustupiti nekretninu Atlanticu.
U Adris Grupi kratko su nam poručili kako trenutačno provode cjelokupnu analizu svih nekretnina, odnosno poslovnih prostora u vlasništvu društva, te kako će nakon te analize donijeti odluku koće li ići u prodaju ili iznajmljivanje tih nekretnina.
Iz Atlantic Grupe Jutarnjem su pak, odgovorili kako već neko vrijeme razmatraju mogućnost ulaganja u “cjelovito osmišljenu i realiziranu zgradu sjedišta kompanije” te kako su u tom kontekstu “promišljali o više različitih koncepata i mogućih lokacija, među kojima je i zgrada Lloyd Croatia u Vukovarskoj ulici”.
- Do danas, međutim, nismo donijeli konačnu odluku o ovoj investiciji - kažu u Atlanticu.
Detalji o novom izgledu nebodera na Vukovarskoj, koji će imati prizemlje i osam nadzemnih etaža, doznat će se nakon završetka međunarodnog javnog natječaja za idejno rješenje nove poslovne zgrade koji bi uskoro trebao biti raspisan.
Trenutačno u zgradi Croatia Lloyda radi 20-ak zaposlenika, dok je cijelo poslovanje tvrtke preseljeno u prostore Adris grupe u zagrebačkoj Jagićevoj ulici.
Da će Vukovarska ulica uskoro dobiti novi neboder jasno je iz zaključka i obrazloženja objavljenih na službenim stranicama Grada Zagreba. Naručitelj programa za izradu idejnog rješenja poslovne zgrade u Vukovarskoj 62 je konzultantska tvrtka Stimar, koja je sličan posao već radila i oko mnogih nekretninskih poslova uz Vukovarsku i obližnje ulice.
Sam program natječaja izradila je arhitektica Neda Kaminski Kirš iz zagrebačke tvrtke Centar za prostorno uređenje i arhitekturu u suradnji sa Zavodom za prostorno uređenje grada Zagreba, dok je cijeli program verificirao zagrebački Gradski ured za strategijsko planiranje.
Stimar se obratio Gradu Zagrebu vezano uz gradnju poslovne građevine uz Vukovarsku s obzirom na to da se u neposrednoj blizini nalazi osmerokatna stambena zgrada autora arhitekta Božidara Rašice, koja je zaštićeno nepokretno kulturno dobro. Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture donio je odluku kojom smatra kako to nije problem jer se zgrada Lloyda ne nalazi unutar zaštićenog kulturnog dobra povijesne urbane cjeline Zagreba, kao ni pojedinačno zaštićeno kulturno dobro te investitor neće morati zatražiti posebne dozvole za gradnju.
Adris grupa već je javno najavljivala kako planira u prostore zgrade Croatia osiguranja na Jelačićevu trgu dovesti hotelski brend JW Marriott, kako su dokumentacija, konzervatorske podloge, programi i arhitektonski natječaji u pripremi i kako će biti podloga za konačnu
investicijsku odluku NO-a kompanije početkom 2017. godine stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 24.10.2015.

Vlada zatražila raskid ugovora sa Atlas grupom za Vojnu bolnicu Meljine

PODGORICA - Vlada Crne Gore je na jučerašnoj sjednici pokrenula proceduru za raskid privatizacionog ugovora za bivšu Vojnu bolnicu Meljine, koja je prodata Atlas grupi, potvrđeno je Dnevnim novinama iz više izvora.
Raskid ugovora krajem aprila inicirala je Skupština opštine Herceg Novi glasovima svih odbornika, a raskid su tražili,
jer vlasnik Atlas grupe Duško Knežević nije ispunio investicione obaveze stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.09.2015.

PREVARANTI PRODALI TUĐE ZEMLJIŠTE U PETRČANIMA Zadraninu (68) pokazali lažnu osobnu pa mu uzeli milijun i pol kuna

U studenom prošle godine, lažno se predstavljajući kao vlasnik zemljišta, 57-godišnjak je sa 68-godišnjim kupcem zemljišta, uz pomoć krivotvorene iskaznice, sklopio kupoprodajni ugovor te primio kupoprodajnu cijenu u iznosu od preko milijun i pol kuna.
Nakon dovršenog istraživanja 50 i 57-godišnjak su, uz kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprave i prijevare, privedeni sucu istrage Županijskog suda u Zadru,
piše Zadarski.hr. stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

- 21:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 17.08.2015.

Krajem septembra početak realizacije Beograda na vodi

"Nadamo se da će taj projekat, koji objedinjuje 20 potprojekata, u narednih nekoliko godina doprineti da Beograd izgleda i lepše i prijatnije", rekao je Folić, dodajući da će Cvetni trg uskoro moći da se
vidi u novom ruhu, jer će biti nivelisan sa Kralja Milana i faktički će se utapati u Njegoševu.
Na tom trgu će se, kako je dodao, očuvati hrast star više od dva veka.
Podsećajući da je počela rekonstrukcija Ulice Vuka Karadžića, Folić je naveo da će i ta ulica postati pesačka, da će imati drvored, biti popločana istim jablaničkim kamenom kao i Knez Mihajlova.
Kada je reč o beogradskom metrou, glavni urbanista je rekao da se trenutno rade analize gde bi trebala da bude prva linija i koja vrsta metroa će biti, a na šta stručnjaci moraju da odgovore.
"Metro nije nešto što mi možemo da završimo, možemo možda da ga započnemo, kao što mi sada završavamo Prokop i druge objekte predviđene još sedamdesetih godina projektom Beogradski čvor, čitavoj mreži pruga, tunela, mostova koja treba da omoguće izmeštanje pruge koja ide oko Kalemegdana, zatim izmeštanje železničke stanice na Prokop, kao i izmeštanje iz Savskog amfiteatra teretnog terminala u Makiš i drugo.
To su projekti koji su izuzetno veliki i na koje ne možemo da računamo da će biti brzo gotovi", rekao je Folić stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 14.01.2014.

Zagrebački holding prodaje savudrijski kamp Veli Jože

ZAGREB - Zagrebački holding raspisat će međunarodni natječaj za prodaju svojega odmarališta - kampa Veli Jože u Savudriji, navjerojatnije sljedeći tjedan, doznaje se danas u Holdingu.
Zagrebački holding ga planira prodati za oko 200 milijuna kuna. Procjenjuje se da je vrijednost tog kompleksa 22,7 milijuna eura, bez PDV-a. Objekti će se prodavati po principu "viđeno-kupljeno".
Kamp Veli Jože nalazi se na najzapadnijem dijelu istarskog poluotoka, nedaleko naselja Savudrija. Udaljen je deset kilometara od hrvatsko-slovenske granice.
Obuhvaća površinu od 330.000 četvornih metara mediteranske park šume i travnatih terena s pripadajućom obalom i plažom dužine 1800 metara. U sklopu kompleksa je 350 kamp parcela sa strujom i vodom te 46 drvenih kućica s 866 ležaja, ukupnog kapaciteta 3000 osoba stanovi Beograd

Oznake: stanovi Beograd

- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.11.2012.

U prosincu 2013. očekuje se useljenje prvih stanara

U karlovačkom naselju Švarča počela je izgradnja stambene zgrade sa ukupno 75 stanova veličine od četrdeset do 140 četvornih metara. Investicija tvrtke Odeta nekretnine vrijedna je 32 milijuna kuna. Novo gradilište nalazi se u blizini OŠ Švarča. Investitor Slavko Vuković napominje da se useljenje prvih stanara očekuje već u prosincu sljedeće godine. Dodaje također da će novi objekt biti energetski učinkovit. Vrlo je važno i da će buduća građevina imati kombinaciju plinskog grijanja i solarnih panela, što će omogućiti niske troškove grijanja stanovi Beograd.

Temeljni kamen za početak gradnje postavio je karlovački gradonačelnik Damir Jelić. Zahvalio je investitorima na pokretanju tako značajnog projekta. Izrazio je i zadovoljstvo što su radovi povjereni domaćim tvrtkama čime bi se trebala smanjiti nezaposlenost. “To je veliki komunalno infrastrukturni projekt za Karlovac gdje ćemo mještanima ovog dijela grada popraviti i dio ceste, postaviti nogostup, a ići će i plinovod“, najavio je Jelić.

Oznake: stanovi Beograd

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.10.2012.

700 POS stanova za 10 godina dobit će grad Dubrovnik

Dubrovnik će za 10 godina dobiti 700 POS stanova! Plan je to aktualne gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Androm Vlahušićem. Oni, naime, planiraju od iduće godine graditi 70 stanova godišnje, čime bi se 700 planiranih stanova na 5 novih lokacija, koje će se uvrstiti u prostorno-plansku dokumentaciju, sagradilo kroz 10 godina. Još zanimljivije od toga su i planirane lokacije. Dubrovnik, neupitno je, vapi za stanovima po povoljnijim cijenama već godinama, no gradske vlasti jako malo rade po tom pitanju.

Po programu poticane stanogradnje sagrađena su tek 64 stana u Mokošici, dok se na nova 64 stana u 8 zgrada, također u Mokošici, čeka već godinama. Ta bi gradnja uskoro trebala početi (ako već nije, ali iz gradske uprave nam nisu odgovorili na taj dio pitanja), a stanovi Beograd da su POS-ovi stanovi itekako traženi u Gradu svjedoči i lista iz 2008. godine kada se za POS prijavilo skoro 400 građana. Njih 378 podnijelo je pravovremeno zahtjeve te je tada doduše udovoljavalo uvjetima natječaja, no bilo je još zainteresiranih pa se brojka penje i preko 400. Uz rezervu kako je podatak star4 godine od kad se puno toga moglo pojedincima promijeniti. No, Grad listu, o čemu smo već neće revidirali!

Oznake: stanovi Beograd

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #