Vijesti za nekretnine, nekretnine

ponedjeljak, 05.03.2018.

Elitni turizam na Velikom Brijunu?

PULA - Nitko nema odgovor na pitanje hoće li usred Nacionalnog parka Brijuni - na otoku Veliki Brijun - niknuti novi turistički kapaciteti ili ne. Iako je odgovor na to pitanje u javnosti nekoliko puta provocirao Miroslav Dragičević, konzultant iz tvrtke Horwath koja je još 2014. dobila narudžbu iz Banskih dvora da osmisli projekt komercijalizacije otoka Veliki Brijun, na njega je nemoguće dobiti konkretan odgovor
u nadležnim ministarstvima.
Doznaje se jedino kako je osnovano povjerenstvo koje će se baviti odabirom projekata i investitora, ali i da se ideja o većoj komercijalizaciji Velikog Brijuna ne čini prihvatljivom Ministarstvu zaštite okoliša i upravi Nacionalnog parka Brijuni.
Sam Dragičević upozorava kako se u tom poslu krše osnovni poslovni standardi i načela

Oznake: stanovi Rijeka

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 08.02.2018.

Arena Centar u veliko proširenje


ZAGREB - U 2017. ostvareni su izrazito dobri poslovni rezultati pa je tako u prosincu 2017. Arena Centar postavio rekord posjećenosti s više od milijun posjetitelja u samo jednom mjesecu.
Time je prosinac 2017. godine postao najposjećeniji mjesec od otvaranja ovog šoping centra.
Također, dvoznamenkasti postotak rasta potrošnje u trgovinama centra potvrđuje činjenicu da je Arena Centar i dalje među vodećim
shopping centarima u Hrvatskoj stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 15:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 04.01.2017.

Otvaranje McDonald'sa uz Vatikan uzbunio puritance

"Taj se prostor mogao bolje iskoristiti za pomoć potrebitima, za udomljavanje i pomoć onima koji pate kako nas uči Sveti otac", dodao je kardinal.
Unatoč nezadovoljstvu crkvenjaka, dvije časne sestre uočene su kako ulaze u restoran u vrijeme pauze za ručak.
McDonald's je priopćio da se novi restoran nalazi u turističkoj zoni izvan Vatikana, iako sama zgrada pripada Svetoj stolici.
"Kao što je to slučaj sa svim našim restoranima uz povijesne građevine u Italiji, i ovaj je potpuno prilagođen okruženju", ističu u toj multinacionalnoj tvrtki.
Neki vlasnici kafića i restorana pisali su papi Franji da ne dopusti useljavanje McDonald'sa, jer to nije u skladu s umjetničkim, kulturnim i društvenim identitetom četvrti.
Gradovi diljem Italije nisu baš jako zagrijani za restorane brze hrane. Tako je McDonald's podigao tužbu vrijednu 20 milijuna odlara protiv Firence,
nakon što gradonačelnik tog renesansnog grada nije udovoljio zahtjevu za otvaranjem restorana stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 12.12.2016.

Janaf sklopio tri nova posla - vrijednost ugovora prelazi 125 milijuna kuna

Janaf je potpisao i višegodišnji ugovor o transportu nafte s češkim Unipetrolom na dionici Omišalj - Gola.
Potpisivanje toga ugovora još je jedan dokaz da strani poslovni partneri prepoznaju Janaf kao sigurnog i pouzdanog partnera koji može ispuniti najviše svjetske standarde u pružanju usluga transporta i skladištenja nafte, što, kako ističu iz Janfa, rezultira i nastavkom ostvarivanja dobrih poslovnih rezultata na inozemnim tržištima.
Ujedno se podsjeća da je Janaf nedavno u Zagrebu organizirao međunarodnu naftnu konferenciju "Izazovi i jačanje suradnje kao pokretači rasta", koja je okupila poslovne partnere Janafa iz Hrvatske i zemalja srednje i jugoistočne Europe kao i vodeće europski naftne stručnjake. Sudionici konferencije razmijenili su mišljenja, informacije i iskustva o najnovijim događajima i trendovima u naftnoj industriji te posebno transportu nafte i skladištenju nafte i naftnih derivata, a u cilju unapređenja poslovne suradnje i realizacije projekata od zajedničkog interesa, napominju iz Janafa.
Sve to utjecat će na stabilnost Janafa kao jednog od najznačajnijih poslovnih subjekata u Hrvatskoj i važnog čimbenika u energetskoj
sigurnosti ovog dijela Europe, navodi se u priopćenju stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 16:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 18.08.2016.

Todorićev konkurent u e-trgovinu uložio 5,58 milijuna kuna

Hrvatska podružnica češkog Malla, tvrtka Internet Mall, u godišnjem izvješću Fini navela je rashode od 5,58 milijuna kuna. U izvješću se također navodi da su Česi u prvoj godini poslovanja u Hrvatskoj ostvarili prihod od tek 95,8 tisuću kuna. Lea Benedejčič, direktorica Mall.hr-a, koja ujedno upravlja najvećom internetskom trgovinom u Sloveniji, pod brendom Mimovrste, za slovenski list Finance izjavila je da im tamo ide vrlo dobro.
Mimovrste je, prema podacima Financi, lani imao rast prihod od 38 posto, na 35 milijuna eura. U Sloveniji je tvrtka, koja zapošljava 80 radnika, prethodno dvije godine zaredom poslovala s minusom, ali od lani je, navodno, opet u plusu. Benedejčič to Financama nije željela komentirati pravdajući se da čeka završetak izvješća za poslovanje u Sloveniji.Ističe ipak da tvrtka dobro posluje zahvaljujući prodaji pseće hrane, kozmetike, preparata za njegu tijela te kave i kave u kapsulama.
"To su povoljni proizvodi, koji se kupuju brzinski, a kupci ih nabavljaju periodički", pojašnjava Benedejčič.Prema podacima tvrtke Ceneje, u Hrvatskoj je lani najveća e-trgovina bila eKupi, a ukupno eBay, Amazon i Extreme Digital.
Usto, strane internetske trgovine bila su zastupljenije od domaćih stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 09:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 27.07.2016.

Marissa Mayer ostaje u Yahoou dok god smije

Marissa Mayer je 4 godina vodila Yahoo i nije ga uspjela vratiti među najjače web kompanije. Nije jedina kriva, nedostajalo je odlučnosti.
Otkako je potvrđeno da je Verizon, kao telekomunikacijska kompanija i najveći američki isporučitelj bežičnog interneta, za 4,8 milijardi dolara kupio osnovnu djelatnost posrnuloga internetskog kolosa Yahoo - pretraživač, analitičari i upućeni pratitelji tehnozbivanja kao da ne mogu naći riječi kojima bi precizno opisali što to znači za Marissu Mayer (41), dojučerašnju predsjednicu uprave kalifornijske tvrtke.
Je li se riješila utega koji si je sama okovala dolaskom iz Googlea 2012. i koji mnogi smatraju precijenjenim, ili je stavila točku na i svoje karijere u kompaniji
koja je u ono vrijeme 90-ih bila možda i predvodnik trendova, počev od tražilice do servisa brzih i poruka i internetski zasnovanog maila."Planiram ostati, volim Yahoo",
ni manje ni više se tako Marissa obratila zaposlenicima i "prerezala" neizvjesnost. Ostat će tu još neko vrijeme jer ima, kaže, dva prioriteta: Moram pratiti
ovu kupoprodaju do kraja i zaštititi vrijednost naših equity udjela" stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 08.06.2016.

Najveća potražnja za nekretninama u Zagrebu i Splitu

Lokacija je primarni kriterij kod određivanja cijene nekretnina: kuće, stanovi, poslovni prostori ili zemljišta na dobrim lokacijama uvijek će postići bolju cijenu nego nekretnine na lošim,
nepristupačnim pozicijama stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.02.2016.

Mall of Split otvara vrata 3. ožujka

Nakon dva pokušaja otvaranja, koji su se pokazali fijaskom, 29. listopada i 12. studenoga prošle godine, sada im se, treći put, sreća osmjehnula.
Tako će uskoro svi koji to žele, na prostoru od gotovo 62.000 metara četvornih, moći birati među brojnim poznatim brendovima kao što su "Zara", "Massimo Dutti", "Calzedonia", "Desiqual", "dm", "Adidas", "Sport Vision2..., te posebno onima koji se premijerno predstavljaju dalmatinskim potrošačima kao što su "Buzz", "Koton" i "LPP" grupa sa svojim brendovima "Reserved", "Mohito", "House", "Cropp" i "Sinsay".
Investitori najavljuju više od 2320 parkirnih mjesta, te raznovrsnu ponudu zabavnih i gastronomskih sadržaja stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 05.02.2016.

Počela obnova Vitićevog nebodera

Provođenjem mjera energetske učinkovitosti neboder će ostvarivati uštedu energije od 68 posto
Građevinski radovi energetske obnove Vitićeva nebodera u Laginjinoj ulici u Zagrebu počeli su ovaj tjedan.
Jednom od najznačajnijih ostvarenja zagrebačke arhitekture prošlog stoljeća, koji ima i status zaštićenog spomenika kulture, bit će vraćen stari sjaj.
Uz to, predloženim mjerama energetske učinkovitosti Vitićev neboder će nakon obnove ostvarivati uštedu energije od 68%.
Projektant sanacije i obnove je mr. sc. Alan Braun, dipl. ing. arhitekture iz Zavoda za graditeljsko nasljeđe Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.
Projekt energetske obnove s mjerama energetske učinkovitosti, koje je predložila tvrtka Planetaris,
dobio je punu suglasnost Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 04.08.2015.

Skupština CG Statisu produžila zakup i smanjila kiriju

PODGORICA - Grčkom biznismenu Petrosu Statisu biće smanjena kirija za 30 odsto sa 1,6 na 1,12 miliona eura za Sveti Stefan i Miločer i biće produžen zakup za te hotele sa 30 na 42 godine. To je grčkom Adriatik propertisu sinoć omogućila tijesna skupštinska većina od 41 poslanika, u kojoj su i tri glasa Socijaldemokratske partije (Borislav Banović, Rifat Rastoder i Izet Bralić). Iz manje članice vlasti SDP, na čijem čelu je Ranko Krivokapić, saopšteno je prekjuče, nakon Glavnog odbora i Predsjedništva, da neće podržati anekse za Sveti Stefan, Miločer i Kraljičinu plažu.
Vladin aneks ugovora za Sveti Stefan nešto prije ponoći podržali su vladajući DPS, prisutni iz manjiskih partija, Liberalna partija, samostalni poslanici Damir Šehović i Mićo Orlandić, kao i tri poslanika SDP-a. Ostali poslanici SDP-a su bili uzdržani (Džavid Šabović bio odsutan), kao i predstavnici SNP-a i Pozitivne. Iz opozicije su ostali bili protiv tih ustupaka.
Nijesu prošle izmjene ugovora za Kraljičinu plažu, sa mogućnošću gradnje vila i apartmana u Miločerskom parku, jer je taj aneks podržalo nedovoljno - 38 poslanika. Uzdržani su bili svi iz SDP-a, na čelu sa Krivokapićem, Pozitivna i SNP, dok je ostatak opozicije bio protiv. Gradnju 66 apartamana u novom hotelu Kraljičina plaža, zahvatajući i dodatne u Miločerskom parku, njihovu prodaju, smanjenje zakupa i oslobađanje od dugoročnih obaveze za Kraljičinu podržali su poslanici DPS-a, manjinskih partija i bivši poslanici SDP-a Šehović i Orlandić. Tu, dakle, nije prošlo ni da se hotel Kraljičina plaža ruši i da se gradi četiri puta veći hotel.
Nije prošao ugovor Vlade sa švajcarskim Oraskomom Samiha Savirisa. Za izdavanje ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula glasalo je 39 poslanika DPS-a, manjinskih partija, Liberalne partije i bivši poslanici SDP -a Šehović i Orlandić. Uzdržano su bila tri poslanika Pozitivne, četiri iz SDP-a, iako su iz te partije tvrdili da ugovor ima nezakonite elemente, dok su protiv bili Srđan Perić (Pozitivna), Draginja Vuksanović (SDP) i ostatak opozicije.
Tokom rasprave opozicione partije (SNP i Pozitivna) i manja članica vladajuće koalicije SDP pozvali su ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića da povuče anekse ugovora za zakup Svetog Stefana,
Kraljičine plaže i Miločera da bi zajedno našli rješenja prihvatljiva državi i investitoru Adriatiku. DF je tražio da Gvozdenović raskine ugovor, pa i po cijenu arbitraže i da država traži drugog partnera,
jer ima "koruptivne elemente" stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 14:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 06.03.2015.

HGSPOT otvorio novu poslovnicu u Splitu

Otvorenjem nove poslovnice HGSPOT pokazuje svoju naklonost gradu i regiji koji već niz godina prihvaćaju
HGSPOT kao kvalitetni lokalni izbor za kupnju informatičke opreme. Cilj je i dalje širiti poslovanje u Dalmaciji, a u narednom razdoblju očekuje se i otvaranje novih radnih mjesta.
Povodom otvaranja nove poslovnice posjetitelji će imati priliku kupiti brojne
proizvoda iz bogatog asortimana po posebnim promotivnim cijenama stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 27.10.2014.

Javni dug 77 posto BDP-a na kraju lipnja 2014. godine

Krajem prošlog tjedna Europski statistički ured (Eurostat) objavio je podatke o javnom dugu i saldu proračuna konsolidirane opće države za 28 zemalja članica Europske unije sukladno metodologiji ESA2010. Prema novoj metodologiji po prvi puta je objavljena i statistika javnog duga prema tromjesečnim razdobljima od 2012. godine, premda su na ovoj razini izostali podaci za osam zemalja članica.
Promjenom institucionalnog obuhvata tj. uključivanjem HAC-a i ACRZ-a u definiciju sektora opće države, hrvatski javni dug zabilježio je značajan porast te posljedično i veći udio u BDP-u. Tako je prema najnovijem izvješću Eurostata, hrvatski javni dug krajem lipnja dosegnuo 252,8 milijardi kuna tj. 77% BDP-a. U usporedbi s prethodnim tromjesečjem, dug opće države povećao se za 0,3% dok je u odnosu na kraj prošle godine zabilježio rast od 1,2%. Iskazano kao udio u BDP-u, javni dug prikazan u skladu s novom metodologijom potvrđuje iznimno brzu dinamiku porasta tijekom promatranog razdoblja. Tako je ukupni dug opće države porastao sa 75,7% BDP-a krajem prošle godine na 77% BDP-a do kraja prvog polugodišta 2014. Dakle, osim visine javnog duga osobito zabrinjava dinamika njegovog porasta te izostanak fiskalnih mjera za obuzdavanje daljnjeg rasta zaduženja stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 29.07.2014.

Dvije ruske grupacije žele Uvalu Kovčanje na Lošinju

MALI LOŠINJ - Ruski investitori iz Beta ulaganja koji imaju većinski vlasnički udio u Jadranka grupaciji, a dosad su uložili milijune eura u turističku infrastrukturu na otoku Lošinju, dobivaju konkurenciju – nisu jedini zainteresirani za preuzimanje Uvale Kovčanje na samom ulazu u Mali Lošinj gdje se nalazi kompleks Ministarstva obrane RH. Kako Novi list neslužbeno doznaje iz MORH-a, za tim područjem iskazan je interes i drugih investitora s čijim se identitetom za sada ne želi izaći u javnost.
To je područje proglašeno lukom posebne namjene – vojne luke, pa se kompleks Kovčanje koristi kao luka za Obalnu stražu, održavanje tečajeva i seminara za potrebe MORH-a i Oružanih snaga RH te povremene zajedničke vježbe pripadnika MUP-a i MORH-a vezane za obuku ronioca.
Da je Jadranka zainteresirana za prenamjenu ovog dijela otoka u turističke svrhe, najavio je nedavno i sam predstavnik Mihajlo Perenčević tijekom javne tribine održane u Velom Lošinju. Iako je glavna tema tribine bila prezentacija idejnog projekta gradnje hotela-nebodera u predjelu Punte u Velom, Perenčević se dotaknuo svih budućih planova Jadrankinih ulaganja, tako i uvale Kovčanje.
– Bilo bi to prvi put nakon Prvog svjetskog rata da Kovčanje postaje kupališna zona, rekao je tom zgodom Mihajlo Perenčević stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 13:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 28.11.2013.

Linić: I Crkva će plaćati porez na nekretnine

ZAGREB - Nije problem u porezima već u niskim mirovinama, niskim plaćama, malom broju zaposlenih, moramo se boriti za povećanje investicija, otvaranje radnih mjesta i plaće koje će omogućiti normalan život građanima, rekao je danas ministar financija Slavko Linić odgovarajući na najčešća pitanja građana pristigla preko društvenih mreža Twittera i Facebooka. Najavio je da će se porez na nekretnine vjerojatno primijeniti već 2014. jer moramo dodatnim porezima prikupiti prihode za smanjenje deficita.
"Porez na nekretnine vjerojatno će se primijeniti već u 2014. jer moramo dodatnim porezima prikupiti prihode. Neće biti izuzetaka za Crkvu. Morat će platiti porez", kaže Linić.
Istaknuo je kako je Vladina politika kako smanjiti namete privredi kako bismo bili konkurentniji i potaknuli privredu da počne napokon investirati i zapošljavati ljude.
"Prema tome, zdravstveni doprinos privredi je prevelik, treba ga smanjiti i prebaciti na nekretnine. To je nešto što je već pripremljeno od početka ove godine i čeka svoju primjenu. Treba dobiti većinu. Očito je da su promjene u Hrvatskoj najveći problem. Svi smo za, ali kada ih treba primijeniti onda smo protiv", kazao je Linić, čiji su odgovori objavljeni na web stranici Vlade.
Najavio je i da će se u 2014. bitnije reformirati 14 parafiskalnih nameta i ići će se s većim opterećenjem cijena na korisnike, dok će se dio parafiskalnih nameta zadržati jer je riječ o socijalizaciji plaćanja tih nameta. Na upite o porezima kazao je kako nije problem u porezima, već u niskim mirovinama, niskim plaćama, malom broju zaposlenih.
"To se ne rješava poreznom politikom, to trebamo riješiti s politikom razvoja. Jednostavno, moramo početi ulagati, po nama, u energetiku, u infrastrukturu, a građani se moraju polako okrenuti sami stvaranju radnih mjesta, a mi ih moramo poticati. To će riješiti pitanje i višeg standarda i veće potrošnje. I ono što je najvažnije većeg izvoza", naglasio je Linić.
Napominje kako je poticanje potrošnje na kredit politika bivše vlade, kako smo zato stvorili 350.000 nezaposlenih, umirovljenika skoro isto koliko i zaposlenih. Na takvim se brojkama ne može održati Hrvatska, rekao je Linić stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.07.2013.

Zbog poreznog duga HRT ostaje bez vila u Dubrovniku

Prema još neslužbenim informacijama, HRT je već prepustio državi Vilu Dubravka koju sada koristi Hrvatski radio i Vilu Čingrija u kojoj je dopisništvo Hrvatske televizije. Sve se to navodno odvijalo iza zatvorenih vrata koji dan prije negoli je Hrvatska ušla u EU.
Država navodno preuzima Čingriju za rezidencijalne potrebe, a Radio Dubrovnik i HTV-ovo dopisništvo u Dubrovniku trebaju vrlo skoro preseliti u zgradu Fine. Sukladno procijenjenoj vrijednosti nekretnina HRT-a država je navodno odlučila odbiti 80 milijuna kuna od oko 300 milijuna ukupnog poreznog duga koji HRT ima za razdoblje od 2004. do 2008. godine.
Ovu informaciju nisu međutim htjele potvrditi zainteresirane strane. Glasnogovornica HRT-a Dorotea Lazanin-Jelenc navodi kako te informacije u ovom trenutku ne može komentirati a osobito ne potvrditi stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 09.05.2013.

Od početka godine Istrani izgubili već 400 nekretnina

Prošle je godine na dražbama završilo 558 nekretnina, a do 23. travnja ove godine već njih 413. Godine 2011. Istrani su zbog dugova izgubili 386 nekretnina, a godinu dana ranije njih 317. Godine 2009. na dražbama je oglašena prodaja njih 187, dok je 2008. ovršeno 72 nekretnine. Godine 2007. bilo je 134 ovrha, a 2006 njih 26.
Treba napomenuti da je ovršnih postupaka manje nego li ovršenih nekretnina što znači da zbog dugova građani gube i po nekoliko nekretnina u jednom postupku. Ukupno je od početka pokretanja Očevidnika 2006. pa do 2013. godine u Hrvatskoj ovršeno 21.857 nekretnina, i to u 12.680 ovršnih postupaka stanovi Rijeka.
Iz godine u godinu broj nekretnina koje se prodaju na dražbama drastično raste pa je tako prve godine u Očevidniku zabilježeno 485 ovršenih nekretnina, 2007. ih je na dražbama već bilo 1.347, godinu kasnije 1.957, dok je 2009. broj narastao na 2.399, a 2010. na ogromnih 3.159.


Oznake: stanovi Rijeka

- 11:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 30.01.2013.

U 2013. i dalje će padati cijene nekretnina pogotovu u Dalmaciji

Radi se o nekretninama na dobrim lokacijama na kojima će cijene teško dalje padati, pojasnio je Ranilović. Stanje na tržištu nekretnina još je lošije u Splitu i Dalmaciji, što proizilazi iz razgovora s našim sugovornicima.

Pod lošijim podrazumijeva se još veći pad potražnje, cijena i, dakako, onog najvažnijeg - broja obavljenih kupoprodaja. “Bit će to, ipak, pozitivan psihološki pomak“, kaže Ranilović, i odrazit će se na usporavanje pada prodaje. Pad cijena dogodio se i kod najma stanova, sastavnog dijela poslovanja nekretnine Rijeka nekretninama, u Splitu u prosjeku za 30 posto.

Oznake: stanovi Rijeka

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 04.01.2013.

2017 hektara zemljišta u najam

Komisija u kojoj su bili geodet, agronom i pravnik, uvela je u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Grada Rovinja zakupnike koji su kao najpovoljniji izabrani na ovogodišnjem natječaju. Riječ je o zemljištu koje se prema Prostornom planu Rovinja nalazi na području zaštićenom kao mediteranski krajolik pa je kao nekadašnje društveno vlasništvo pripalo gradu, nalazi se na područjima Mondelako, Valalta, Laco de Ran, Val Saresi, La Roia, Campolongo, Lumina, Polari, Valrosa i Baratardi. Na natječaju za 85 zemljišnih čestica bila je određena početna cijena godišnje zakupnine od 0,10 kuna po kvadratu, a dodjeljuju se u zakup na rok od 20 godina.

Nakon odrađene natječajne procedure sklopljen je 31 ugovor o zakupu 65 katastarskih čestica, ukupne površine od gotovo 17 hektara, čijim će najmom Grad godišnje dobivati gotovo 30 tisuća kuna. U najam su dane zapuštene oranice, pašnjaci, pojedini zarasli u makiju i šumu, ali i maslinici te vinogradi. Prema ugovorima, zakupci su dužni podignuti nasade u roku od dvije godine od dana uvođenja u posjed stanovi Rijeka.

Nakon toga u godinu dana o svom trošku dužni su izvršiti usklađenje upisane kulture u katastru sa stvarnim stanjem. Zanimanje za pojedine zemljišne čestice je bilo mnogo veće nego u natječajima za poljoprivredno zemljište. Za dodjelu državnog zemljišta postupak traje duže jer se u njega radi davanja suglasnosti moraju uključiti Ministarstvo poljoprivrede i Državno odvjetništvo. Od 1.700 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta Grad Rovinj je do sada kroz četiri natječaja podijelio najvrjednijih 300 hektara.

Oznake: stanovi Rijeka

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #