Vijesti za nekretnine, nekretnine

utorak, 29.07.2014.

Dvije ruske grupacije žele Uvalu Kovčanje na Lošinju

MALI LOŠINJ - Ruski investitori iz Beta ulaganja koji imaju većinski vlasnički udio u Jadranka grupaciji, a dosad su uložili milijune eura u turističku infrastrukturu na otoku Lošinju, dobivaju konkurenciju – nisu jedini zainteresirani za preuzimanje Uvale Kovčanje na samom ulazu u Mali Lošinj gdje se nalazi kompleks Ministarstva obrane RH. Kako Novi list neslužbeno doznaje iz MORH-a, za tim područjem iskazan je interes i drugih investitora s čijim se identitetom za sada ne želi izaći u javnost.
To je područje proglašeno lukom posebne namjene – vojne luke, pa se kompleks Kovčanje koristi kao luka za Obalnu stražu, održavanje tečajeva i seminara za potrebe MORH-a i Oružanih snaga RH te povremene zajedničke vježbe pripadnika MUP-a i MORH-a vezane za obuku ronioca.
Da je Jadranka zainteresirana za prenamjenu ovog dijela otoka u turističke svrhe, najavio je nedavno i sam predstavnik Mihajlo Perenčević tijekom javne tribine održane u Velom Lošinju. Iako je glavna tema tribine bila prezentacija idejnog projekta gradnje hotela-nebodera u predjelu Punte u Velom, Perenčević se dotaknuo svih budućih planova Jadrankinih ulaganja, tako i uvale Kovčanje.
– Bilo bi to prvi put nakon Prvog svjetskog rata da Kovčanje postaje kupališna zona, rekao je tom zgodom Mihajlo Perenčević stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 13:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #