Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 31.07.2014.

HRVATSKA BOLEST Bradbury: Hrvatska birokracija koči investiciju Nikky Beacha

ZAGREB - Spora i neučinkovita birokracija, loša investicijska klima i neriješeni vlasnički odnosi glavni su razlozi zašto Nikki Beach, najpoznatiji svjetski lanac hotela i klubova na plaži, još uvijek nije na Hvaru otvorio svoj dugonajavljivani luksuzni resort. To je zaključio poznati bloger Paul Bradbury koji za Digital Journal donosi priču o dva resorta te analizira dobar posao u Grčkoj i loš u Hrvatskoj.
Naime, Nikki Beach 1. kolovoza otvara svoj najnoviji luksuzni resort u Porto Heliju u Grčkoj. U ponudi su, kako se navodi, 66 luksuznih soba i apartmana od kojih neki imaju i privatne bazene, rafinirana kuhinja u tri restorana i ekskluzivni SPA centar s lounge barovima, piše Jutarnji list.
“Resort je samo dva sata vožnje udaljen od glavnoga grada Grčke”, piše Bradbury, dodajući kako na njegovo otvorenje norveški investitori koji planiraju sličan posao na Hvaru mogu gledati samo s uzdahom. Pogotovo stoga što se s planiranjem posla u obje zemlje počelo otprilike u isto vrijeme - u Grčkoj 2006., a u Hrvatskoj, gdje je najavljeno da će resort biti otvoren na 800 tisuća četvornih metara s butik-hotelom, restoranima, klubom i velikim SPA centrom, samo godinu poslije novogradnja Jarun

Oznake: novogradnja Jarun

- 15:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 29.07.2014.

Dvije ruske grupacije žele Uvalu Kovčanje na Lošinju

MALI LOŠINJ - Ruski investitori iz Beta ulaganja koji imaju većinski vlasnički udio u Jadranka grupaciji, a dosad su uložili milijune eura u turističku infrastrukturu na otoku Lošinju, dobivaju konkurenciju – nisu jedini zainteresirani za preuzimanje Uvale Kovčanje na samom ulazu u Mali Lošinj gdje se nalazi kompleks Ministarstva obrane RH. Kako Novi list neslužbeno doznaje iz MORH-a, za tim područjem iskazan je interes i drugih investitora s čijim se identitetom za sada ne želi izaći u javnost.
To je područje proglašeno lukom posebne namjene – vojne luke, pa se kompleks Kovčanje koristi kao luka za Obalnu stražu, održavanje tečajeva i seminara za potrebe MORH-a i Oružanih snaga RH te povremene zajedničke vježbe pripadnika MUP-a i MORH-a vezane za obuku ronioca.
Da je Jadranka zainteresirana za prenamjenu ovog dijela otoka u turističke svrhe, najavio je nedavno i sam predstavnik Mihajlo Perenčević tijekom javne tribine održane u Velom Lošinju. Iako je glavna tema tribine bila prezentacija idejnog projekta gradnje hotela-nebodera u predjelu Punte u Velom, Perenčević se dotaknuo svih budućih planova Jadrankinih ulaganja, tako i uvale Kovčanje.
– Bilo bi to prvi put nakon Prvog svjetskog rata da Kovčanje postaje kupališna zona, rekao je tom zgodom Mihajlo Perenčević stanovi Rijeka

Oznake: stanovi Rijeka

- 13:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 23.07.2014.

Stranci najveći interes pokazuju za nekretninama između Rijeke i Senja

ZAGREB - U razdoblju od početka srpnja 2013. godine pa sve do početka svibnja ove godine stranci su, prema podacima portala Crozilla.com, najveći interes pokazali za nekretninama na Jadranu.
Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, točnije s početkom mjeseca srpnja prošle godine portal Crozilla.com svojim je korisnicima približio njemačke kupce nekretnina. Naime, svi oglasi koji se postave na Crozilla.com automatski se prikazuju i na njemačkom portalu Immowelt.de, čime je strancima omogućeno da direktno putem tog njemačkog portala te njegove austrijske i švicarske inačice pregledavaju oglase sa područja Republike Hrvatske i šalju upite za one nekretnine koje ih zanimaju.
Najveći interes stranih posjetitelja posljednjih mjeseci zabilježen je za nekretninama na „potezu“ od Rijeke do Senja, Nijemci su se gotovo svakodnevno raspitivali za nekretnine u manjim i većim mjestima na tom području.
Većina stranaca na obali najviše traži nekretnine koje mogu poslužiti za odmor, ali i one u kojima bi mogli živjeti. Osim cijene, koja je tamo vrlo često niža no u južnijim dijelovima na Jadranu, većini je važna i dobra prometna povezanost kao i lokacija, odnosno mogućnost da u što kraćem vremenskom roku stignu do svog odredišta na moru, a ti su razlozi jedni od primarnih zbog kojih je upravo to područje zabilježilo poseban interes stranaca.
Najveći broj upita odnosio se na nekretnine na području Primorsko-goranske, zatim Zadarske, Splitsko-dalmatinske, Istarske te Ličko-senjske županije prodaja stanova

Oznake: prodaja stanova

- 14:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 15.07.2014.

Hotel Kvarner: najstariji hrvatski hotel na Jadranu dobio novo ruho

Tijekom svojeg postojanja, hotel Kvarner postao je simbol Opatije, grada koji ove godine slavi 170 godina turizma
Hotel Kvarner ispisuje hotelijersku povijest Opatije i Jadrana još od 1884. godine. Smješten uz samo more i okružen parkom prepunim mediteranskog i egzotičnog bilja, hotel Kvarner u prošlosti je bio omiljeno odmorište europske aristokracije i elite, a danas je idealan izbor za sve goste željne odmora u znaku tradicije i kvalitete nekretnine Zagreb

Oznake: nekretnine Zagreb

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 11.07.2014.

Pad ukupnih kredita banaka u svibnju

Prema posljednjim podacima HNB-a ukupni krediti banaka u svibnju su iznosili 282,9 mlrd. kuna što u odnosu na travanj predstavlja smanjenje za 0,5% odnosno 1,3 mlrd. kuna. Nominalni pad ukupnih kredita na mjesečnoj razini uglavnom je posljedica smanjenja kreditiranja nefinancijskih trgovačkih društava za 0,7% odnosno 758,8 mil. kuna te ostalih financijskih posrednika za 13,7% odnosno 657,8 mil. kuna dok kreditiranje stanovništva stagnira.
U odnosu na kraj prošle godine ukupni krediti banaka smanjeni su za 3,8 mlrd. kuna (-1,3%) dok u odnosu na svibanj 2013. bilježe pad za 1,2% (3,4 mlrd. kuna). Pad na godišnjoj razini posljedica je razduživanja sektora stanovništva te sektora poduzeća. Naime, ukupni krediti stanovništvu bilježe smanjenje za 1,5 mlrd. kuna (-1,1%) pri čemu stambeni krediti bilježe pad za 974 mil. kuna (-1,6%) godišnje a krediti poduzećima za 3,4% odnosno 3,8 mlrd. kuna. S druge strane povećanjem iznosa kredita središnjoj i lokalnoj državi (+12,3% odnosno +19,6% godišnje) povećala se izloženost bankarskog sektora prema sektoru države stanovi Zagreb Centar

Oznake: stanovi Zagreb Centar

- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 08.07.2014.

Nastavak godišnjeg rasta ukupnih depozita u svibnju

Pri tome su depoziti stanovništvu dosegli 163,5 milijardi kuna što je 1,9% više u odnosu na isti mjesec prošle godine odnosno predstavlja rast za 3,1 milijarde kuna. Depoziti poduzeća su s druge strane iznosili 23,2 milijarde kuna što predstavlja godišnji pad od 1,1% (- 268,3 milijuna kuna).
Tijekom ove godine očekujemo nastavak blagog rasta depozita pri čemu će rast depozita poduzeća biti ograničen iscrpljenošću domaćeg korporativnog sektora i otežanih uvjeta poslovanja dok bi sektor stanovništva mogao i dalje odgađati kupovinu luksuznijih dobara i svoje viškove držati u obliku depozita. Rastu kunskog izraza depozita mogao bi pridonijeti očekivani blagi rast tečaja EUR/HRK u ovoj godini nekretnine Rijeka

Oznake: nekretnine Rijeka

- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.07.2014.

Nastavak rasta broja ukupno zaposlenih na mjesečnoj razini

Svibanjski podaci DZS-a potvrđuju nastavak rasta broja zaposlenih na mjesečnoj razini dok na godišnjoj razni ukupan broj zaposlenih i dalje bilježi pad. Tako je ukupan broj zaposlenih u svibnju iznosio 1.342.822 osobe što u odnosu na mjesec ranije predstavlja povećanje za 15.471 osobu odnosno 1,2%. S druge pak strane, u odnosu na svibanj prošle godine ukupan broj zaposlenih je niži za 26.248 osoba odnosno 1,9%.
Isti trend je zabilježen i kod zaposlenih u pravnim osobama čiji broj je iznosio 1.116.206 osoba te na mjesečnoj razini predstavlja rast za 8.494 osobe (+0,7%) dok na godišnjoj razini predstavlja smanjenje za 14.859 osoba odnosno 1,3%. Nastavak negativnih trendova na godišnjoj razni odražava tešku situaciju na tržištu rada što potvrđuje podatak o padu broja ukupno zaposlenih u prvih pet mjeseci ove godine od 1,8% u odnosu na isti period lani. Pri tome je najveći doprinos godišnjem padu u prvih pet mjeseci imao pad broja zaposlenih u prerađivačkoj industriji, trgovini na veliko i malo, popravak motornih vozila i motocikala te javnoj upravi i obrani, obvezno socijalno osiguranje koji su redom zabilježili pad broja zaposlenih od 2,1%, 1,5% te 1,1% a u strukturi zaposlenih u pravnim osobama zaposleni u navedenim djelatnostima čine udio od gotovo 43% nekretnine Zagreb Centar

Oznake: nekretnine Zagreb Centar

- 13:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #