Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnine11

Marketing

Skupština CG Statisu produžila zakup i smanjila kiriju

PODGORICA - Grčkom biznismenu Petrosu Statisu biće smanjena kirija za 30 odsto sa 1,6 na 1,12 miliona eura za Sveti Stefan i Miločer i biće produžen zakup za te hotele sa 30 na 42 godine. To je grčkom Adriatik propertisu sinoć omogućila tijesna skupštinska većina od 41 poslanika, u kojoj su i tri glasa Socijaldemokratske partije (Borislav Banović, Rifat Rastoder i Izet Bralić). Iz manje članice vlasti SDP, na čijem čelu je Ranko Krivokapić, saopšteno je prekjuče, nakon Glavnog odbora i Predsjedništva, da neće podržati anekse za Sveti Stefan, Miločer i Kraljičinu plažu.
Vladin aneks ugovora za Sveti Stefan nešto prije ponoći podržali su vladajući DPS, prisutni iz manjiskih partija, Liberalna partija, samostalni poslanici Damir Šehović i Mićo Orlandić, kao i tri poslanika SDP-a. Ostali poslanici SDP-a su bili uzdržani (Džavid Šabović bio odsutan), kao i predstavnici SNP-a i Pozitivne. Iz opozicije su ostali bili protiv tih ustupaka.
Nijesu prošle izmjene ugovora za Kraljičinu plažu, sa mogućnošću gradnje vila i apartmana u Miločerskom parku, jer je taj aneks podržalo nedovoljno - 38 poslanika. Uzdržani su bili svi iz SDP-a, na čelu sa Krivokapićem, Pozitivna i SNP, dok je ostatak opozicije bio protiv. Gradnju 66 apartamana u novom hotelu Kraljičina plaža, zahvatajući i dodatne u Miločerskom parku, njihovu prodaju, smanjenje zakupa i oslobađanje od dugoročnih obaveze za Kraljičinu podržali su poslanici DPS-a, manjinskih partija i bivši poslanici SDP-a Šehović i Orlandić. Tu, dakle, nije prošlo ni da se hotel Kraljičina plaža ruši i da se gradi četiri puta veći hotel.
Nije prošao ugovor Vlade sa švajcarskim Oraskomom Samiha Savirisa. Za izdavanje ostrva Lastavica sa tvrđavom Mamula glasalo je 39 poslanika DPS-a, manjinskih partija, Liberalne partije i bivši poslanici SDP -a Šehović i Orlandić. Uzdržano su bila tri poslanika Pozitivne, četiri iz SDP-a, iako su iz te partije tvrdili da ugovor ima nezakonite elemente, dok su protiv bili Srđan Perić (Pozitivna), Draginja Vuksanović (SDP) i ostatak opozicije.
Tokom rasprave opozicione partije (SNP i Pozitivna) i manja članica vladajuće koalicije SDP pozvali su ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića da povuče anekse ugovora za zakup Svetog Stefana,
Kraljičine plaže i Miločera da bi zajedno našli rješenja prihvatljiva državi i investitoru Adriatiku. DF je tražio da Gvozdenović raskine ugovor, pa i po cijenu arbitraže i da država traži drugog partnera,
jer ima "koruptivne elemente" stanovi Rijeka

Post je objavljen 04.08.2015. u 14:14 sati.