Vijesti za nekretnine, nekretnine

ponedjeljak, 19.12.2016.

Cijena stanova na Manhattanu prvi puta dosegnula 2 milijuna dolara

NEW YORK - Prosječna cijena stanova na Manhattanu ove godine će, prema očekivanjima, po prvi puta dosegnuti dva milijuna dolara, no u 2017. cijene će se iznivelirati, nakon što su se gotovo udvostručile u posljednjih deset godina.
Cijene su porasle zbog pojačane prodaje apartmana vrijednih 10 milijuna dolara i više, što iskrivljuje podatke, objavio je u utorak CityRealty, oglasnik nekretnina za područje New Yorka.
Otvaranje nebodera na 96 katova, 432 Park Avenuea, najviše stambene zgrade u Americi, imalo je pretjerano veliki utjecaj na cijene, kaže istraživačka direktorica u
CityRealtyju Gabby Warshawer stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 25.11.2016.

Kum Bože Petrova odustao od funkcije

U priopćenju upućenom medijima u četvrtak navečer, Bukmir navodi kako je sve što je u životu napravio, ostvario sam vlastitim trudom i zalaganjem u realnom sektoru.
Mario Bukmir večeras je priopćio da odustaje od kandidature za zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda, nakon što su u javnosti zbog te kandidature mediji i oporbeni zastupnici prozvali Most za nepotizam jer je riječ o kumu Bože Petrova, no Bukmir je istaknuo kako odustaje jer je pritisk prevelik iako je ponosan na svoj dosadašnji rad.
U priopćenju upućenom medijima u četvrtak navečer, Bukmir navodi kako je sve što je u životu napravio, ostvario sam vlastitim trudom i zalaganjem u realnom sektoru.
Navodi da su od trenutka kada je došao u Metković d.o.o unutar tri godine realizirani projekti u vrijednosti većoj od 30 milijuna kuna preko europskih fondova i drugih izvora,
što do sada u ovako kratko vremenu nikada nije ostvareno u tome gradu.
"Također, pod mojim vodstvom se radi na projektu Anglomeracija Metković u vrijednosti od 275 milijuna kuna, na što sam iznimno ponosan", ističe Bukmir. No dodaje, "nakon svih današnjih naslova i optužbi na račun MOST-a i predsjednika Sabora, Bože Petrova koji je krsni kum mom djetetu, donio sam odluku da se neću ni kandidirati za navedenu poziciju". Kaže kako su njegove namjere bile čiste, ali da je ovaj pritisak za njega i njegovu obitelj prevelik, te da javni interes stavlja ispred privatnog.
"U javnom je interesu da MOST nastavi raditi na promjenama koje su nužne za dobrobit Hrvatske i njenih građana. Smatram da bi njihova podrška mojoj kandidaturi bila ogromno breme koje im nikako ne želim. Ovim putem zahvaljujem MOST-u nezavisnih lista što su prepoznali moju želju da učinim nešto za Hrvatske vode, resor koji jako dobro poznajem, te ću u znak zahvale i dalje nastaviti pridonositi borbi za javni interes. Posebno se želim zahvaliti Nikoli Grmoji koji se najsnažnije zalagao za moje imenovanje jer najbolje poznaje moj rad i uspjehe u vođenju projekata", naveo je Bukmir.
Uz informaciju da odustaje od svoje kandidature Bukmir je preostalim kandidatima koje će Most uzeti u obzir za mjesto zamjenika generalnog direktora Hrvatskih voda poručio da im stoji na raspolaganju
u slučaju da budu trebali njegovu pomoć stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 10.10.2016.

Kina: Gradovi u borbi protiv preskupih nekretnina

PEKING - Središnja kineska vlada će se nastaviti usmjeravati na smanjenje prezasićenosti tržišta stambenih nekretnina, posebice u gradovima niže razine uz provedbu posebnih gradskih mjera kako bi ukrotili podivljale cijene koje rastu u gradovima više razine ili onih u kojima nedostaje stambenih nekretnina, sudeći prema izvješću kojeg je objavila međunarodna tvrtka za procjenu Fitch. Tijekom tjedan dana, odnosno do ovoga četvrtka, ukupno je 19 kineskih gradova donijelo određene mjere uključujući više hipoteke i predujme te ograničenja pri kupnji stambenih nekretnina kako bi se smanjile malverzacije na vezanom tržištu.
Nekoliko je gradova na istoku Kine, poput Hangzhoua i Nanjinga, predstavilo ograničenja cijena u sklopu vladinih aukcijskih prodaja zemljišta kako bi ograničili rast cijena stambenih nekretnina dok su, s druge strane, neki drugi gradovi u prodaju stavljali zemljišta kako bi, kratko do srednjeročno, povećali opskrbu.
Ove specifične gradske mjere mogle bi ići prema smanjenju podivljalih cijena zemljišta ili kontroli potražnje od strane investitora. Fitch također očekuje da će kineska središnja
te vlade na lokalnim razinama nastaviti predstavljati nove ili praviti preinake mjera kako bi se smirilo previranje na tržištu.
Potrebno je naglasiti da su cijene u 100 najvećih kineskih gradova porasle 14,9% u prvih devet mjeseci ove godine s tim da je u kolovozu i rujnu postignut rekordan mjesečni rast od 2%, sudeći prema kineskom istraživačkom institutu za privatno vlasništvo China Index Academy.
U izvješću tvrtke Fitch također stoji i da će se ograničenja kupnje nastaviti u ovim gradovima kako bi se kontrolirala potražnja sumnjivih investitora te pritom prednost dala vlasnicima koji u tim nekretninama zaista planiraju živjeti.
Sudeći prema spomenutom izvješću, drugi gradovi sa jakom razinom potražnje za stambenim nekretninama, niskim razinama investicija, rastućim brojem stanovništva te ubrzanim porastom cijena nekretnina također
bi mogli predstaviti ograničenja pri kupnji kako bi se ukrotile cijene stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 19:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 19.02.2016.

Na 10 prodanih stanova proda se jedna kuća

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su tijekom siječnja prosječne tražene cijene kuća bile 0,4 posto niže no mjesec ranije.
Većina je gradova zabilježila niže cijene kuća, dok njihov porast, osim Zagreba, bilježi tek pokoji grad uz more, navodi se u priopćenju.
Prema podacima Crozilla.com najniža cijena tijekom siječnja je zabilježena u Sisku, gdje se za metar kvadratni u prosjeku tražilo tek 470 eura,
dok su najviše cijene zabilježene u Dubrovniku u kojem se u prosjeku tražilo 3711 eura stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 28.01.2016.

Orascom: Značajni planovi za restauraciju Mamule

TIVAT - Značajni planovi za restauraciju bivšeg zatvora na ostrvu Lastavica i u tvrđavi Mamula u Crnoj Gori su za jedan korak bliže ostvarenju nakon što su Vlada i Skupština Crne Gore odobrile investitoru - kompaniji Orascom Development Holding, da počne sa realizacijom prvih obaveza u vezi ovog projekta u koji će biti investirano 15 miliona eura. Razvoj i renoviranje Mamule, fascinantne napuštene tvrđave istorijske vrijednosti koja se nalazi na Jadranu na ulazu u Bokokotorski zaliv, bice pažljivo planirani kako bi se sačuvao strukturalni integritet postojecih objekata, tokom obnavljanja i renoviranja u "boutique" hotel&spa visoke klase. Uspostavljanjem memorijalnog muzeja biće prepoznata i odata počast istorijskoj vrijednosti ostrva. Razvoj muzeja o istoriji ostrva i tvrđave koji su tokom oba svjetska rata korišteni kao zatvor je ne samo obaveza iz Ugovora o dugoročnom zakupu na 49 godina, već iI zadatak koji Orascom preuzima sa velikim pijetetom. Ovaj projekat je moguće realizovati samo kao dio nekog drugog, većeg projekta, kakav je slučaj sa kompanijom Orascom koja na poluostrvu Luštica nadomak Tivta u Crnoj Gori, razvija projekat turističkog grada Luštica Bay. Mamula će značajno ojačati brend Luštica Bay.
Planovi Orascoma u pogledu rekonstrukcije ostrva i tvrđave dobili su podršku lokalnog udruženja veterana Drugog svjetskog rata, koje okuplja i porodice onih koji su poginuli ili su bili zatvoreni u tvrđavi Mamula.
"Mi, borci Drugog svjetskog rata i njihovi potomci, sinovi i kćeri, unuci i praunuci bokokotorskih antifašista i onih koji su robijali na ovom stradalničkom mjestu, uvjereni smo da nema više odlaganja zaštite ovog impozantnog spomenika koji već uveliko razjedaju rastinje, vrijeme i najveća pošast – ljudska nebriga", navodi se u otvorenom pismu koje je udruženje uputilo Skupštini Crne Gore.
"Mi smo veoma ponosni na činjenicu da veterani Drugog svjetskog rata, Skupština Herceg Novog i crnogorska Vlada i Parlament, podržavaju naše planove.
Radujem se danu kada će muzej na Mamuli biti otvoren i devastirana građevina biti renovirana i postati mjesto koje će pozvati svakog građanina Crne Gore i
turistu i postati nova atraktivna destinacija koja će se naći među prelijepim lokacijama ove prelijepe države. Radujem se danu kada će to mjesto ponovo
dobiti budućnost i biti u prilici da ono ispriča svoju fascinantnu istoriju", rekao je predsjednik Borda Orascoma Samih Saviris /Sawiris/.
Među onima koji su otvoreno podržali projekat Orascoma su i lokalna Skupština u Herceg Novom, Vlada i Skupština Crne Gore, kao i bivši Generalni sekretar Skupštine Ujedinjenih nacija Butros-Butros Gali.
„Istorija bi trebalo da živi među nama, da donosi radna mjesta i prosperitet, te da podstiče mlađe generacije da dublje razmišljaju o njihovoj istoriji i prošlosti. Razvoj lokacija kakva je tvrđava Mamula, po mom mišljenju, pravi je način postupanja te Vas ohrabrujem da nastavite sa Vašim naporima na ostrvu.", istakao je Gali u otvorenom pismu predsjedniku Borda Orascoma Samihu Savirisu.
Prema planskom dokumentu Državna studija lokacije - "Sektor 34", predviđena je turistička valorizacija ovog lokaliteta kao ekskluzivnog turističkog kompleksa otvorenog tipa, sa pratećim sadržajima za rekreacione aktivnosti i odmor, a koji, kako predviđa plan, treba bude dobro uklopljen u lokaciju i ne ugrožava kulturno-istorijski karakter i prirodno okruženje. Ostrvo i tvrđava su kategorisani kao kulturno-istorijski spomenik II reda.
Ostrvo i tvrđava su napušteni decenijama. Ne postoji nikakva infrastruktura na Lastavici. Vizija kompanije Orascom je da se, očuvanjem kulturnog nasljeđa i promovisanjem istorijskog karaktera, obnovi tvrđava Mamula i ostrvo Lastavica i na taj način stvori jedna od vodećih destinacija u Crnoj Gori, kao prvi i jedini Hotel&Spa i muzej na ostrvu.
Rekonstrukcija tvrđave i ostrva je planirana u skladu sa konzervatorskim uslovima i utvrđenim standardima zaštite životne sredine. Svaka planirana konstrukcijska intervencija biće prilagođena integralnim svojstvima objekta i arhitektonskog koncepta tvrđave.
Destinacija ce biti javna turistička atrakcija otvorena za sve i potpuno dostupna građanima Crne Gore i široj javnosti stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 05.05.2015.

Gradski vijećnici u tome ne vide problem

Javna ustanova Rezervat Lokrum izaći će pred novooformljeno Gradsko vijeće s prijedlogom o kupnji stana u povijesnoj jezgri s pogledom na Stradun za potrebe novih uredskih prostora ustanove stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 13:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 19.03.2014.

HUP Zagreb uskoro počinje s gradnjom Hotela Orlando u Srebrenom

DUBROVNIK - HUP Zagreb uplatio je komunalni doprinos Općini Župa dubrovačka te se vrlo skoro očekuje izdavanje građevinske dozvole i početak gradnje novog hotela Orlando u Srebrenom.
Radovi na izgradnji i uređenju novog Orlanda trebali bi završiti do početka turističke sezone 2015. stanovi Kacunar

Oznake: stanovi Kacunar

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 31.05.2013.

Udio loših kredita skočio na 26,2 posto

Nemogućnost vraćanja kredita postaje sve rašireniji problem pa je na kraju ožujka iznos loših kredita dosegnuo 41,4 milijarde kuna, što je 1,9 milijardi kuna više nego tri mjeseca prije. Tako se njihov udjel u ukupno odobrenim kreditima banaka popeo s 13,9 na 14,5 posto, objavio je HNB.
Do pogoršanja je došlo ponajprije zbog činjenice da je sve više poduzeća koja ne uspijevaju vraćati dug. Kada je riječ o stambenim kreditima građana u švicarcima, ne vraća se svaki deseti kredit. Krajem 2009. godine udjel loših kredita iznosio je 20,3 milijarde kuna, što znači da se njihov iznos u tri godine udvostručio. Kako su se povećavali loši krediti, smanjile su se rezervacije banaka za te moguće gubitke s oko 50 na 42 posto.
U takvoj situaciji, kako bi se sačuvala stabilnost sustava, guverner HNB-a Boris Vujčić nedavno je najavio da centralna banka mora zahtijevati postupno povećanje bankovnih rezervacija, i to prema 50 posto. Prema procjenama HNBa, to će za banke značiti dodatno izdvajanje od oko četiri milijarde kuna. Kako se čini, određen je rok od tri godine, a to znači da bi se rezervacije godišnje povećavale za oko 1,5 milijardi kuna stanovi Kacunar.

Oznake: stanovi Kacunar

- 13:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #