Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnine11

Marketing

Gdje su stanovi najtraženiji, a gdje su najskuplji?

Najveći mjesečni porast cijena stanova bilježe gradovi na moru koji su tijekom srpnja imali najvišu i najnižu prosječnu cijenu: Senj i Dubrovnik, a u oba su grada cijene na mjesečnoj razini porasle za 2,2 posto.
Većina gradova na godišnjoj razini bilježi niže cijena stanova, no u pojedini gradovi bilježe i nešto više cijene. Tijekom srpnja je godišnji porast oglašavanih cijena stanova zabilježen u Varaždinu, Senju i Šibeniku, dok je najveći godišnji pad zabilježen u Sisku i Dubrovniku.
Prema statistikama oglasnika Crozilla.com, pozitivan predznak promjene cijena tijekom srpnja je na mjesečnoj razini zabilježen uglavnom u gradovima na obali, dok na kontinentalnom području blagi porast cijena bilježi tek Sisak. Tamošnje cijene stanova porasle su za 0,3 posto, a cijena metra kvadratnog je iznosila 652 eura.Najveći mjesečni porast cijena stanova bilježe gradovi na moru koji su tijekom srpnja imali najvišu i najnižu prosječnu cijenu: Senj i Dubrovnik, a u oba su grada cijene na mjesečnoj razini porasle za 2,2 posto. Prosječna tražena cijena „kvadrata“ stana u Dubrovniku je iznosila 3073 eura, a u Senju 1307 eura.
Zagrebačkim je stanovima cijena pala za 0,4 posto, te se spustila na 1589 eura po metru kvadratnom. U jednakom je postotku pala i tražena cijena u Umagu, a za jedan se „kvadrat“ stana u tom gradu u prosjeku tražilo 1987 eura.
Podaci oglasnika Crozilla.com pokazali su kako je tijekom srpnja najveći mjesečni pad cijena zabilježen u Puli gdje su cijene „kvadrata“ pale za 5,7 posto i spustile se na 1316 eura,
te u Slavonskom Brodu gdje su se spustile za 2,9 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo tek 816 eura stanovi Belveder

Post je objavljen 03.08.2016. u 18:25 sati.