Vijesti za nekretnine, nekretnine

petak, 16.03.2018.

'Konzum procijenjen na manje od trećine prihoda'

Nakon što su iz Agrokora objavili sažetak procjena vrijednosti njegovih kompanija (EV) te vrijednosti raspoložive za vjerovnike u postupku izvanredne uprave, iz Udruge manjinskih dioničara koncerna dali su kratak osvrt na izneseno. Nekoliko bitnih momenata u pogledu prezentiranih procjena Ithuba Capitala značajno odskače od uobičajenih standarda struke, kažu, a to nije objašnjivo samo činjenicom da se radi o preliminarnim procjenama za koje i u IU kažu da su podložne značajnim promjenama u
nastavka pregovora o nagodbi stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 09.08.2017.

Venecija i Crna Gora nam 'presudile'

U Ministarstvu turizma ne vide veliku štetu u manjem broju kruzera, HTZ govori o konkurentskom Kotoru.
Iako su brojke o turističkom prometu u Hrvatskoj sve veće i uglavnom bilježe dvoznamenkasti rast,
jedan sektor pada i to najviše u posljednjih 10 godina.
Riječ je o stranim kruzerima kojih je, prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u prvom polugodištu bilo 18,1 posto manje nego u istom razdoblju lani. Neslužbeno se u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture doznaje da je glavni razlog za manji broj kruzera činjenica da je talijanska Vlada ograničila broj velikih kruzera koji mogu uplovljavati u akvatorij Venecije. Kako većina brodara želi povezati Veneciju preko hrvatskih gradova s Grčkom, najčešće Atenom, jasno je da kad ispadne jedna točka na tom pravcu dolazi do potpune promjene kruzerskih linija.
U prvom polugodištu je u hrvatske luke uplovilo 56 takvih brodova koji su ostvarili 236 putovanja s 316.654 putnika. Najfrekventnija je bila luka Dubrovnik s 183 posjeta, a slijedi Split sa 79 posjeta. Iako je nema u ovoj statistici, Luka Zadar bilježi ove godine značajan rast dolaska kruzera, a koji su prije pristajali u Splitu ili Dubrovniku, a zbog gradnje nove luke Gaženica. Iz Hrvatske turističke zajednica (HTZ) ističu da je najveći pad zabilježen
kod brodova pod talijanskom zastavom stanovi Karlovacovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 21.03.2017.

Policija mijenja marku službenih automobila: Ovo će biti njihova nova vozila

Na javni natječaj za dvije kategorije vozila – kompakte i kompaktne karavane – javilo se sedam leasing tvrtki.
Samo dan nakon što je objavljeno kako policiji prijeti da ostane bez jednog od osnovnih sredstava za rad – automobila, budući da do svibnja moraju vratiti
oko 700 označenih policijskih auta unajmljenih operativnim leasingom 2014. Središnji državni ured za javnu nabavu objavio je odluku o odabiru ponuditelja
za ukupno 726 vozila prema natječaju iz lipnja prošle godine stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 09:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 18.11.2016.

Hrvatska mora donijeti akcijski plan o poslovnom sektoru i ljudskim pravima

Tomislav Ivančić radi kao savjetnik u Shiftu, organizaciji specijaliziranoj za pružanje pomoći poduzećima, vladama, civilnom društvu i međunarodnim organizacijama o poslovnom sektoru i ljudskim pravima.
Prije karijere u Shiftu bio je leader za društveno odgovorno poslovanje u Europskoj komisiji stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 07:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 29.04.2016.

Pevec otvorio novi dućan i zaposlio 31 osobu

Kompanija je 2015. godinu završila s prihodima većima od milijardu i 100 milijuna kuna te dobiti većoj za 61% u odnosu na godinu prije.
Trend rasta prodaje nastavljen je i ove godine stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 14:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 06.04.2016.

Prime Tourist Resorts najavio preuzimanje Sunčanog Hvara

Orco je u lipnju 2014. već smanjio svoj vlasnički udjel u hvarskoj tvrtki ispod 50 posto, prodavši 2,08 milijuna dionica ili 24,9 posto udjela u Sunčanom Hvaru za simboličan iznos od jednog eura slovačkom Prime Tourist Resortsu. Osim dionica, Orco je na slovačku tvrtku tada prenio i razlučna potraživanja koja je imao prema Sunčanom Hvaru i to temeljem ugovora o zajmu od 15. srpnja 2010. godine i pripadajućih aneksa.
U međuvremenu, na Zagrebačkoj burzi obustavljeno je trgovanje dionicama Sunčanog Hvara, zbog nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje. Naime, slovački Prime Tourist Resorts objavio je da je 4. travnja sklopio ugovor o prijenosu dionica na temelju kojeg je stekao 8,97 milijuna redovnih dionica Sunčanog Hvara. To predstavlja 46,18 posto ukupnog temeljnog kapitala i vlasničkih prava.
Istoga dana, slovačka tvrtka sklopila je ugovor s Orcom, o kupnji 3,06 milijuna redovnih dionica Sunčanog Hvara što čini 15,77 posto udjela u temeljnom kapitalu. Time slovačka tvrtka sada raspolaže s 12,03 milijuna redovnih dionica Sunčanog Hvara i udjelom u temeljnom kapitalu od 61,95 posto. Prime Tourist Resorts će u zakonom propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje preostalih dionica, nakon odobrenja Hanfe.
Cijena dionice Sunčanog Hvara prije obustave trgovanja na Zagrebačkoj burzi,
skočila je 3,63 posto, na 24,26 kuna, uz 11,5 tisuća kuna prometa stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 26.06.2015.

Raspisan javni poziv za zakup poslovnih prostora u Poslovnoj zoni "Ramići"

Grad Banja Luka raspisao je javni poziv za dodjelu u zakup poslovnih prostora u Poslovnoj zoni "Ramići – Banja Luka". Predmet javnog poziva jeste davanje u zakup pet prostora na pomenutoj lokaciji u Ramićima.
Prijavu za zakup poslovnog prostora mogu podnijeti domaći i strani privredni subjekti (privredna društva i samostalni preduzetnici) koji obavljaju proizvodnu djelatnost,
saopšteno je na sajtu grada.
Prijave sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se u zatvorenoj koverti sa naznakom: za javni poziv – Poslovna zona "Ramići – Banja Luka",
adresa: Trg srpskih vladara broj 1, Banja Luka stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 07:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 10.01.2014.

ZAGREB - S početkom godine s radom je započela javna ustanova Hrvatski zavod za prostorni razvoj, umjesto ugašenog Zavoda za prostorno planiranje koji je djelovao o okviru Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a nova bi ustanova trebala biti puno neovisnija i s većim ovlastima u kreiranju i planiranju razvoja prostora u Hrvatskoj. Hrvatski zavod za prostorni razvoj, koji je definiran novim Zakonom o prostornom uređenju, preuzima poslove i zaposlenike Zavoda za prostorno planiranje, no trebao bi, kako se doznaje iz Ministarstva graditeljstva, biti dodatno administrativno i stručno osnažen.
Zavod će izrađivati i pratiti provedbu Državnog plana prostornog razvoja, koji je također uveden novim Zakonom o prostornom uređenju. Tim planom obuhvaćeni su zahvati u prostoru od državnog značaja kao što su koridori infrastrukture državnog značaja, zone namijenjene istraživanju i eksploataciji mineralnih sirovina, posebno vrijedna poljoprivredna i šumska područja od državnog značaja.
Njime se, primjerice, definira koridor buduće željezničke pruge koji potom županije, gradovi i općine koje su na toj trasi trebaju uvrstiti u svoje prostorne planove prilikom njihove prve izmjene.
Dozvola za gradnju izdaje se na temelju Urbanističkog plana uređenja državnog značaja, a do sada se dozvola za gradnju željezničke pruge nije mogla izdati dok sve županije, gradovi i općine izmjenama svojih planova nisu uvrstili taj zahvat.
Nova bi ustanova trebala brinuti o izradi i provedbi ostalih prostornih planova koje donose Hrvatski sabor ili Vlada, te drugih dokumenata od važnosti za prostorno uređenje i zaštitu državnog prostora.
Zavod će voditi, razvijati i upravljati informacijskim sustavom prostornog uređenja. Riječ je o sustavu u koji su do sada ukomponirani svi prostorni planovi, županija, gradova i općina a na temelju kojih će se izdavati e-dozvola. S vremenom će u sustav biti uneseni podaci o dozvolama za gradnju i uporabi, te svi drugi podaci koji mogu biti važni za prostorno uređenje stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 15:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 15.11.2013.

U rujnu 5,9 posto manje odobrenja za građenje

Tijekom ovogodišnjeg rujna u Hrvatskoj su izdana 704 odobrenja za građenje, što je za 5,9 posto manje u odnosu na rujan prošle godine, dok je broj odobrenja za građenje izdanih u prvih devet mjeseci ove godine prema istom razdoblju lani smanjen za 27,3 posto, na 4.531.
Po podacima Državnog zavoda za statistiku (DZS), vrijednost radova predviđena odobrenjima za građenje izdanima u rujnu ove godine iznosi 2,79 milijardi kuna.Prema vrstama građevina u rujnu je 81,7 posto ili 575 odobrenja izdano za zgrade, a 18,3 posto ili 129 za ostale građevine stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 26.09.2013.

O Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika

Uvodnu riječ na javnom izlaganju dao je gradonačelnik Grada Dubrovnika mr.sc. Andro Vlahušić, dr.med., a javno izlaganje vodila je pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika Jelena Lončarić, dipl. iur.
Prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika prezentirala je u ime izrađivača, Instituta IGH d.d. i IGH Urbanizma d.o.o., dr.sc. Zrinka Rudež, dipl.ing.arh. Za vrijeme trajanja ponovljene javne rasprave za sve zainteresirane osobe osiguran je javni uvid u Prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika, Pred Dvorom 1, Dubrovnik, svakim radnim danom od 9.00 do 16.00 sati te na www.dubrovnik.hr.
Prijedlozi i primjedbe koji nisu dostavljeni u roku i nisu čitko napisani, neće se uzeti u obzir u pripremi Izvješća o javnoj raspravi stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #