Vijesti za nekretnine, nekretnine

utorak, 02.07.2013.

Za uređenje povijesne jezgre 9,5 milijuna kn

Prvog dana u Europi krenuli smo u Vukovaru s projektom koji će grad na Vuki i Dunavu posve sigurno, kada radovi budu završeni, predstaviti u kontinentalnom dijelu Hrvatske kao jedan europski grad opisao je jučer tako vukovarski gradonačelnik Željko Szabo početak radova na završnom uređenju gradske povijesne jezgre.
Za novi sjaj središta Vukovara osiguran je budžet od 9,5 milijuna kuna, a rok za izvođenje radova je 120 dana. Realizacija projekta krenula je potpisivanjem ugovora u gradskoj vijećnici od strane gradonačelnika Szabe i, kao izvođača, glavnog direktora Gradnje d.o.o. Osijek, Berislava Šmita.
Ugovor podrazumijeva izvođenje radova na rekonstrukciji ceste i nogostupa u gradskoj jezgri, te rasvjete i odvodnje i to u ulicama J.J. Strossmayera, dr. F. Tuđmana i V. Nazora, kao i opločenje pješačke zone. Radovi će rezultirati time da će barokna jezgra i grad Vukovar biti ljepši nego ikada - kazao je Szabo u izjavi novinarima nakon potpisanog ugovora.
Iznos od 9,5 milijuna kuna s PDV-om osiguran je preko Fonda za obnovu i razvoj Vukovara, a izvođenju opsežnih radova s kojima se kreće odmah prethodila su, kako je rečeno, usuglašavanja s konzervatorima, Ministarstvom kulture, ali i željama Vukovaraca.
Szabo je istaknuo i kako istovremeno traju radovi na potezu od pješačke zone do Eltzova dvorca, kao i uređenje šetnice pokraj zgrade Radničkog doma s razglednice Vukovara prodaja stanova Zagreb

Oznake: prodaja stanova Zagreb

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #