Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 22.08.2013.

U ponedjeljak se predstavlja projekt hotela Jadran

Iako je bila zakazana za 16. kolovoza, prezentacija projekta hotela Jadran ipak nije održana. Više o detaljima projekta i razlozima odgađanja pokušali smo doznati od direktora firme Zlatarac Krune Šošića koji nam je, međutim, ostao nedostupan, no od tehničkog direktora Hotela Tučepi Marka Raosa doznali smo da je odgođena za 26. kolovoza.
Razlozi su imovinsko-pravne prirode, a spor zbog jedne čestice neće, kazao nam je Raos, utjecati na dinamiku rada na projektu. Mi smo svakako napravili neke korekcije u projektu vezano za tu spornu česticu, tako da prezentacija sigurno ide 26. kolovoza. Autor projekta je Dinko Puračić, mladi arhitekt iz Splita.
Maketa projekta prezentirana je konzervatorima i oni su prihvatili idejno rješenje, pod uvjetom da izvana hotel ostane isti. Projekt s velikim terasama i jako puno zelenila treba biti de luxe. Ako konačni projekt koji prezentira Puračić ne bude u skladu s očekivanjima, ići ćemo na natječaj, kazao je Raos dodajući da će se s radovima sigurno započeti u ožujku iduće godine.
Na naš komentar kako je isto najavljivano i prije dvije godine, odvratio je da je sada hotel vraćen firmi Zlatarica, odnosno Bluesun hotelima. Osim toga, u zadnjih 7 mjeseci puno se toga napravilo i zbilja radimo punom parom da se projekt realizira.
Napravljeno je idejno rješenje, konzervatori su dali zeleno svjetlo, napravljen je detaljni plan uređenja, a sada nas čeka projektna dokumentacija i mehanički radovi vezani za pitanje statike, rekao je Raos.
Podsjetimo, osim u projekt Jadrana, koncern ulaže tri milijuna kuna u rekonstrukciju hotela Neptun. Već u listopadu krećemo s radovima. Klimatizirat će se cijeli hotel, urediti nove spavaće sobe, napraviti fitness dvorana i konferencijska sala, kazao je Raos stanovi Zagreb

Oznake: stanovi Zagreb

- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #