Vijesti za nekretnine, nekretnine

četvrtak, 26.09.2013.

O Prijedlogu Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika

Uvodnu riječ na javnom izlaganju dao je gradonačelnik Grada Dubrovnika mr.sc. Andro Vlahušić, dr.med., a javno izlaganje vodila je pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Grada Dubrovnika Jelena Lončarić, dipl. iur.
Prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika prezentirala je u ime izrađivača, Instituta IGH d.d. i IGH Urbanizma d.o.o., dr.sc. Zrinka Rudež, dipl.ing.arh. Za vrijeme trajanja ponovljene javne rasprave za sve zainteresirane osobe osiguran je javni uvid u Prijedlog Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika, Pred Dvorom 1, Dubrovnik, svakim radnim danom od 9.00 do 16.00 sati te na www.dubrovnik.hr.
Prijedlozi i primjedbe koji nisu dostavljeni u roku i nisu čitko napisani, neće se uzeti u obzir u pripremi Izvješća o javnoj raspravi stanovi Karlovac

Oznake: stanovi Karlovac

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 24.09.2013.

U Zagorju možete kupiti zemlju već za 5 kuna po kvadratu, no nitko je neće

Brojni političari, pjevači, glumci u Zagorju su našli svoj breg, sagradili kućicu ili kupili napušteno seosko gospodarstvo i uredili ga. Jedan od novijih zaljubljenika u Zagorje je i Mirando Mrsić, ministar rada koji se skrasio u Mariji Bistrici, a novi vikendaš u našoj županiji bit će i osebujni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je kupio nekoliko starinskih kućica u jednom marijabistričkom selu.
Čini se da su ga na to potaknula hodočašća u naše marijansko svetište. Prije desetak godina i jedan engleski bračni par se zaljubio u malu Hraščinu i u zaselku Grđani kupio staru drvenu kučiću. I dok se tu i tamo nađe pokoji strani ili domaći kupac izdašnog džepa za kupnju kućice ili vikendice u Zagorju, poljoprivredna zemljišta nisu na cijeni nekretnine Istra

Oznake: nekretnine Istra

- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 19.09.2013.

Česi žele ulagati u Osijek

Češka građevinska tvrtka Metrostav, sa svojim partnerima, zainteresirana je za ulaganja na osječkome području, u infrastrukturne projekta i poslovne zone, zaključeno je na jučerašnjem sastanku predstavnike ove tvrtke i osječke gradske uprave.
Osječki dogradonačelnik Denis Ambruš izjavio je nakon sastanka kako se razgovaralo o mogućnostima ulaganja u projekte vodoopskrbne i prometne infrastrukture, posebice onima iz željezničkoga prometa, ali i ostalim područjima niskogradnje nepremičnine Hrvaška

Oznake: nepremičnine Hrvaška

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 17.09.2013.

Lokacijska dozvola samo za najveće projekte

Obrazlažući izmjene triju građevinskih zakona (o gradnji, o prostornom uređenju i građevinskoj inspekciji), ministrica je na prošlotjednoj sjednici Vlade istaknula da se pri ishođenju lokacijske dozvole u većini projekata nepotrebno gubilo vrijeme. Provodila su se dva odvojena postupka.
Prvo se morala ishoditi lokacijska dozvola kojom se provjeravala usklađenost projekta s prostornom dokumentacijom. Zatim je slijedilo ishođenje dozvole za građenje. Time se znatno povećavao trošak za investitore. Prema predloženim izmjenama Zakona o gradnji, središnje mjesto imat će građevinska dozvola koja će se izdavati po jednostavnijoj proceduri. Dozvola će vrijediti tri godine.
Pri njenom ishođenju investitori neće morati odmah platiti komunalni i vodni doprinos. Njihova će obveza biti da sve takse i doprinose uplate osam dana prije početka radova. Dosad se znalo dogoditi da se investitor financijski iscrpi još pri ishođenju dozvole za gradnju. Ovako im dajemo mogućnost da u boljoj poziciji dočekaju početak građenja, rekla je ministrica graditeljstva.
Uvest će se i kazne za referente u građevinskim odjelima, koji ne izdaju građevinsku dozvolu u roku ako je investitor pribavio sve potrebne dokumente. Sve zajedno trebalo bi popraviti mjesto Hrvatske na ljestvici konkurentnosti, prokomentirao je premijer Zoran Milanović. Graditelji će morati u roku od pet do 10 godina završiti i fasadu te okoliš zgrade novogradnja Split

Oznake: novogradnja Split

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 16.09.2013.

Šuica im dala zemlju, a Vlahušiću nude otkup

Dubrovački branitelji koji su dobili zemljište na Nuncijati proteklih su tjedana u ozbiljnim pregovorima s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem.
Zajednički pokušavaju naći najbolje rješenje kako bi se braniteljima koji imaju samo zemljišta na Nuncijati omogućilo što brže rješavanje stambenog pitanja. Budući je bilo svega nekoliko branitelja koji su bili spremni prodati zemljište na Nuncijati Gradu za određenu sumu novca ta je priča zaključena i Grad na to nije pristao.
Potvrđeno je to i na sastanku koji je održan u srijedu, a na kojem su sudjelovali predstavnici branitelja. Neki od branitelja svojevremeno su u svoje ime od Grada pokušali tražiti obeštećenje za zemljište na Nuncijati. Predlagali su navodno da im se isplatiti 80 tisuća eura.
Bolje vrabac u ruci nego golub na grani - komentirao nam je jedan od branitelja koji godinama nema riješeno stambeno pitanje, a dobio je zemljište na Nuncijati. Dok se ovaj projekt ostvari, proći će godine i godine, a više zaista ne mogu čekati. Makar da nešto riješim i kupim nešto svoje.
Do sada je, kako nam je kazao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, u projekt za rješavanje stambenog pitanja branitelja na Nuncijati Grad izdvojio poprilično velike novce. Grad ne odustaje od projekta za branitelje na Nuncijati. Ali to je projekt koji će nas koštati do 30 milijuna kuna. To je cijelo jedno novo naselje koje će kasnije zahtijevati i vrtić i školu, pristupne ceste.
Dio branitelja se dogovorio s investitorima da izgrade objekte i da oni dobiju po jedan stan u tim objektima. Kada se o tome razgovaralo to su bila druga vremena. Pitali smo ih postoji li neko drugo razmišljanje i javila se priča o tome da ih se obešteti.
Međutim, od toga ništa - kazao je Vlahušić, dodajući kako braniteljima ne želi davati lažnu nadu jer se godinama govori o Nuncijati, a ništa se nije učinilo nekretnine Trešnjavka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjavka Zagreb

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #