Vijesti za nekretnine, nekretnine

ponedjeljak, 16.09.2013.

Šuica im dala zemlju, a Vlahušiću nude otkup

Dubrovački branitelji koji su dobili zemljište na Nuncijati proteklih su tjedana u ozbiljnim pregovorima s dubrovačkim gradonačelnikom Androm Vlahušićem.
Zajednički pokušavaju naći najbolje rješenje kako bi se braniteljima koji imaju samo zemljišta na Nuncijati omogućilo što brže rješavanje stambenog pitanja. Budući je bilo svega nekoliko branitelja koji su bili spremni prodati zemljište na Nuncijati Gradu za određenu sumu novca ta je priča zaključena i Grad na to nije pristao.
Potvrđeno je to i na sastanku koji je održan u srijedu, a na kojem su sudjelovali predstavnici branitelja. Neki od branitelja svojevremeno su u svoje ime od Grada pokušali tražiti obeštećenje za zemljište na Nuncijati. Predlagali su navodno da im se isplatiti 80 tisuća eura.
Bolje vrabac u ruci nego golub na grani - komentirao nam je jedan od branitelja koji godinama nema riješeno stambeno pitanje, a dobio je zemljište na Nuncijati. Dok se ovaj projekt ostvari, proći će godine i godine, a više zaista ne mogu čekati. Makar da nešto riješim i kupim nešto svoje.
Do sada je, kako nam je kazao dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić, u projekt za rješavanje stambenog pitanja branitelja na Nuncijati Grad izdvojio poprilično velike novce. Grad ne odustaje od projekta za branitelje na Nuncijati. Ali to je projekt koji će nas koštati do 30 milijuna kuna. To je cijelo jedno novo naselje koje će kasnije zahtijevati i vrtić i školu, pristupne ceste.
Dio branitelja se dogovorio s investitorima da izgrade objekte i da oni dobiju po jedan stan u tim objektima. Kada se o tome razgovaralo to su bila druga vremena. Pitali smo ih postoji li neko drugo razmišljanje i javila se priča o tome da ih se obešteti.
Međutim, od toga ništa - kazao je Vlahušić, dodajući kako braniteljima ne želi davati lažnu nadu jer se godinama govori o Nuncijati, a ništa se nije učinilo nekretnine Trešnjavka Zagreb

Oznake: nekretnine Trešnjavka Zagreb

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #