Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnine11

Marketing

Izglednija budućnost bivše Prvomajske Raša

Istarski župan Valter Flego i načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein razgovarali su jučer u Zagrebu s ministrom rada i mirovinskog sustava Mirandom Mrsićem nekretninama bivše tvornice alatnih strojeva Prvomajska u Raši, koje sve više propadaju. Rješenje tog problema vide u pokretanju proizvodnje, za što postoje tri pisma namjere potencijalnih ulagača.
Budući da je zgrada u vlasništvu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, razgovoru s ministrom prethodio je sastanak u ravnateljicom Zavoda, koja je podržala zahtjev da se tu pokrene proizvodnja. Načelnica Paliska Bolterstein se obvezala da će uputiti zahtjev Državnom uredu za upravljanje imovinom da ustupi zgradu u najam Općini, s time da se visina najma prebije iznosom ulaganja u objekt.
Na sastanku s ministrom, Flego je iznio inicijativu o prijenosu vlasništva nad nekretninama domova za starije i nemoćne na Istarsku županiju, jer je vlasništvo preduvjet da se zatraži ulaganje strukturnih fondova EU. Ministar je obećao da će za jednu kunu prepustiti vlasništvo Istarskoj županiji, navodi se u priopćenju Kabinet župana iznajmljivanje stanova Grocka

Post je objavljen 21.08.2013. u 17:46 sati.