ponedjeljak, 03.06.2024.

Patnje atipičnog boomera

Vjetar je jučer spomenuo našeg Babla, kojem bi prekjučer bio rođendan, kpjem je isti, bio Babl pod zemljom ili na nebesima, čestitalo 105 osoba na fejsu, većina navodno živih osoba, bi o tolikom broju čestitara mogla samo sanjati, jedna dama je apelirala da se prestane, jer on više nije živ, a jedan se ozbiljno naljutio, da sramota koliko je nekulturnih i nenačitanih oko nas. Mislim da bi Peru sve dobro zabavljalo.
Zabavan mi je i novi Blumijem post o jazu generacija, još zabavniji Indeksov original članak, obimno sam prema članku komentirao tamo., eto, kako nas mladež kao poznaje, i moji vršnjaci bi me izopćili.
Iritira ili zabavlja ova umjetna inteligencija, koja pomalo istiskuje tražilice. Jučer sam guglao FKK, Hiddensee, jer sam planirao pisati post o anegdoti vezanoj za groblje na tom otoku, na kojem je pokopan poznati književnik G. Hauptmann, a nalazi se blizu, barem za vrijeme DDR-a je bilo, FKK plaže. Nisam napisao, još uvijek mi se ne čitaju misli, ali jutros mi prva vijest, nakon Putina, Bidena i poplava, na microsoftovoj početnoj stranici, o ružnom slučaju u parku u centru Berlina, prije par dana, vezanu uz jednog golaća, već vidim sa ću morati strogo paziti što upisujem u tražilicu i kako ću to formulirati, umjetna inteligencija promišlja što bih ja želio čitati, dobro me nije dočekao članak o zombijima, koji goli napadaju posjetitelje groblja.
p.s.
Preporučen je i intervju sa svjetskim prvakom u šahu Kinezom Dingom Lirenom, koji nakon osvajanja titule igra rijetko i loše, priznaje u intervjuu da se liječi od nesanice i teške depresije i po svemu sudeći neće biti u stanju braniti titulu, nekako bih zbilja radije da se vijesti ne prilagođavaju onome što bih ja želio čitati...


12:36 | Komentari (11) | Print | ^ |

<< Arhiva >>

11. 08.