13

petak

ožujak

2009

Zvijezde napadaju II

Čini mi se da je moj voljeni grad između ostalog i filozofski centar. Naime, postoji stotine manjih centara u kojima po najmanje 5-6 žena razmatra problematiku bitka, batka i onoga između. Analiziraju zvijezdane trenutke, živu istinu, golu istinu, trenutak slave, trenutak istine te lisca u kokošinjcu i tuke na farmi.

Kako žene, za razliku od muškaraca mogu raditi i nekoliko stvari odjednom, usput rade i na svom vizualnom identitetu. Postoje i različite škole, pa se žele razlikovati. Pitagorejke frizuricu rade po pitagorinom poučku. Starijim pitagorejkama je lakše jer imaju više neobradive površine, pa im je duža hipotenuza. Katete naravno nisu jednake, pa ih je takve asimetrične lako uočiti. Kirenska i Kinička škola vole kikice. Sjedbenice Tome Akvinskoga obriju krug okolo jel hm, a ostatak ostave dlake da im vire, kao što to rade ludi fratri. Škola Vlatke Pokos zasniva se na stoicizmu, pripadnice pokose sve. Postoji i naravno jedna škola muških filozofa koji bi htjeli znati filozofirati kao žene, zovu se Cigani po svom utemeljitelju nevenu, oni se ne briju, oni se depiliraju.

10

utorak

ožujak

2009

Redikul ili intelektualac - Ante Tomić

http://h-alter.org/vijesti/mediji/na-rubu-pameti

Još od kad su se intelektualci ujedinili hrabro da nam ukažu na najveće zlo našeg društva u zadnjih dvadeset godina, Keruma, da koga drugoga, nisam se mogla a ne upitati jesu li ti intelektualci novi pravac duhovnih pastira, samo umjesto sa oltara šalju poruke preko portala.

Vratimo se na definiciju intelektualca. Jedan moj barba radi kao doktor biologije ali nigdi ga ne oslovljavaju ko intelektualca već kao biologa - on ne dijeli savjete za koga glasat ili slično. To je zato što se intelektualac manje odnosi na onoga tko koristi intelekt, već više na onoga koji utječe na javno mijenje. Momentalno mi je na pamet pao proslavljeni intelektualac Ante Gotovac, bivši suprug proslavljene Simone Gotovac.

Dakle, nema razlike između intelektualca i redikula.

Iako, kad se sjetim izjava slavnog Pajde i današnjih posvudušara po novinama, mislim da su pravi redikuli više koristili intelekt.

09

ponedjeljak

ožujak

2009

Zvijezde napadaju

Zašto?
Da onesposobe osnovne logičke i motoričke funkcije žrtvama sa malo boljim hard diskom, malo jačom općom kulturom pa čak i onim žrtvama koje se kurče bez pokrića, te besposlenim liberalima. Zvijezde rade za stranku na vlasti ili katoličku crkvu ili eu ili za sve zajedno, a čak i ne plaćaju porez.

Kako?

Najpularnija dosad je metoda: Pronađimo gaćice. Gaćice se doduše puno manje razvlače tamo gdje bi trebalo nego po medijima. Ulog u neke fensi gaćice je zanemariv s obzirom na broj žrtava koje krepavaju u teškoj agoniji nakon što im imaginarni vonj totalno zasmrdi hard disk (i to su nam ka intelektualci). Jednostavan postupak zahtijeva da jedino tu i tamo prenesete gaćice (sa vašom DNA, može pomiješano i sa prijateljevom ili prijateljičinom) od lokacije A do lokacije B i svakako unazad. Za bonus žrtve - ovlaš zamažite njima i neočekivanu lokaciju C. Jedina caka je da sve triba bit evidentirano. Zato bi bilo dobro da pazite na higijenu, da Vam ne bi u medijima ostalo zabilježeno da ne perete vjevericu i krticu. To bi pak bilo degutantno i ispod svake mjere pristojnosti i smisla.

Druga metoda. Iz Storije, Glory-ija, Aleluje te Glasa Koncila napravite domenu imena kojoj pridodate kodomenu nemoralnih događaja iz istih časopisa samo po obrnutom redosljedu. Dakle, da utvrdim gradivo za simple cure; Imena iz Storije dodate događanjima iz Glasa Koncila i obrnuto. Naravno, naratorica a to vam je ona u prvom licu, koja sve to proživljava na vlastitoj koži - morate bit svugdje Vi. Onda napišete knjigu i prodate okolo za prihvatljivu cijenu. Moguće je sve to odraditi i zapravo, ali za to je potrebna ozbiljnija karijera - a ne munjevit napad.

I muškići mogu dati svoj doprinos. Najlakše je da postanete gey ili pop. Zašto to pali mase, ne mogu dokazati valjanom teorijom, ali se to u praksi pokazalo učinkovito. Nitko se još nije sjetio da bude oboje, pa je ovo možda Vaš zvjezdani trenutak. Tribali bi još napravit dvi-tri plastične operacije da izgledate ko pravi redikul. Onda napokon možete započeti sa svakodnevnim propovijedima puku gladnom vašeg nauka. Mnogo je lakše ako ste natural-born redikul, tada samo začeljavajte kosu ulijevo ili udesno, ali nemojte, ponavljam, nikako nemojte pustiti brčiće, jer bi tada i Vi najebali gadno. Ali, bilo kakvu guzicu možete bilo di pokazat. S tim ne možete falit.

Kada?

Sada. Dok me čitate, nekoliko integriranih krugova Vam se zauvijek dezintegriralo pa pjevaju uglas: Sve ptičice iz gore... Umjesto da buljite u monitore, televizore, dnevnu, tjednu štampu i mjesečnicu, pa čak i wc, pogledajte radije u dlan, šalicu od kave ili za početak samo buljite u prazno. Već nakon kraćeg vremena osnovne funkcije će Vam sigurno proraditi pa započmite sa jednostavnijim rečenicama sa Vašom vlastitom obitelji.

06

petak

ožujak

2009

Besplatni kviz

Nova ambicija mi je bit Cosmo djevojka a tamo dosta polažu na besplatne a poučne kvizove, evo i mog doprinosa široj ženskoj zajednici. Stručni tim od jednog seksologa, dva vodoinstalatera, tri jebivjetra pardon, prosvjetna radnika i samo jednog svirala kurcu je sastavio ova pitanja za Vas.


Ocijenite muškića - Pometi ili zagrebi!


P.S. Nemojte prepisivat od kolegice jer ćemo Vas diskvalificirat, diskreditirat i diskriminirat.

1. Kakav prijevoz koristi:
a) mlažnjak za 6 osoba sa privatnim pilotom (ovo je stavljeno samo da bi Vas zajebavali)
b) mercedes S klase njegov, premda mu ga je kupija tata
c) staru ladu ali u VOZNOM STANJU i flus ima grijanje
d) dijanu koja je u voznom stanju jedino sa zapregama
e) tramvaj
f) romobil od nećakinje

2. Tvoj dragi je pročitao:
a) Vodič kroz galaksiju za autostopere
b) Alana Forda
c) Idiota prvi i drugi dio
d) tvoj dragi ne zna čitat
e) Bespuća povijesne...
f) sve navedeno

3. Od kućnih ljubimaca ima:
a) sekretaricu i/ili kućnu pomoćnicu
b) ženu
c) Jokasticu-Sukrvicu
d) ovčicu
e) psa
f) kaktus

Rezultate će Vam stručni tim protumačit svakom pojedinačno.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>